28 Ιαν 2009

Ύστατο Φτύσιμο

Γ Ο Ν Α Τ Ι Ζ Ε Ι συγκλονισμένη ψυχή και νους: Μπροστά στην εικόνα της ύστατης απεγνωσμένης ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που προέβαλε, δεμένο, αιχμάλωτο, το 19χρονο Ηρωικό Παλληκάρι της Εθνικής Φρουράς, απέναντι στο στόμιο της κάννης του Τούρκου εκτελεστή του, όπως την περιέγραψε στην ομολογία του ο δράστης του κακουργήματος: «Ο Αττίλα Ολγκάτς θυμήθηκε ότι ο 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης ΤΟΝ ΕΦΤΥΣΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ όταν γύρισε το όπλο προς το μέρος του. Θυμήθηκε επίσης ότι ο 19χρονος είχε δεμένα τα χέρια του πισθάγκωνα. 'Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε', ομολόγησε, για να συμπληρώσει ότι στη συνέχεια σκότωσε κι άλλους εννέα αιχμαλώτους».
Π Ο Ι Ο Σ ΝΑ ΗΤΑΝ άραγε, ο γενναίος 19χρονος Εθνοφρουρός, πού βρήκε την ανδρεία μπροστά στον θάνατο, να φτύσει κατάμουτρα τον πιο απαίσιο χάρο; Ποιου παλληκαριού το στόμα μπόρεσε να μαζέψει, εκείνη την ύστατη στιγμή, την απέραντη αηδία του Ανθρώπου για την αποκρουστική κατάντια του ανθρώπινου είδους και την έφτυσε στα μούτρα του δίποδου ανθρωπόμορφου τέρατος;

πηγή

20 Ιαν 2009

Γνωρίζετε πως έγινε η Τουρκική σημαία;


Οι Τούρκοι μας αποκαλούν Γιουνάν, δηλαδή Ιωνες, παρ όλο που κατέχουν ακόμη την Ιωνία.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο «εθνικό σύμβολο» των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, όχι της αυτοκρατορίας, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης…. Το Βυζάντιο που έχτισε ο Βύζας ο Μεγαρεύς.
Αυτό το σήμα είναι πανάρχαιο και απαντάται ως…

λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης. Έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη. Και ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση…. Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου. Από εκεί και μετά έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από την Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χρειά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, έγινε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και επεκτάθηκε ως μουσουλμανικό σύμβολο….Η συγκεκριμένη φωτογραφία, με το μισοφέγγαρο και το αστέρι, είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων, και αν θα προσέξετε, το γράφει…. ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ….
Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τους σημερινούς εξευτελισμούς. Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για τις μα….. που μας σερβίρουν καθημερινά……

πηγή

15 Ιαν 2009

Μια προφητεία πριν 12 χρόνια…


12 χρόνια πριν πήγα στα Ίμια. Ήταν ακριβώς μετά από την κρίση που έγινε τότε και είχα έντονους προβληματισμούς όσον αναφορά την πιθανότητα πολέμου. Με αυτούς τους λογισμούς συνέχισα το ταξίδι μου και τελικά έφτασα στον π. Μ., άνθρωπος πολύ πνευματικός με σπάνιο διορατικό χάρισμα. Στην εξομολόγηση μου είπε τι θα γίνει μαζί μου (πράγμα που μου ξανασυνέβηκε πριν λίγα χρόνια) καθώς και άλλα προσωπικά από το παρελθόν μου. Εντυπωσιασμένος, τον ρώτησα αν θα γίνει πόλεμος. Μου απάντησε: “Όχι τώρα. Όταν θα μπει ξανά ο στόλος των Τούρκων στα Ίμια.”. “Πως το γνωρίζετε;” τον ρώτησα. “Είδα τον Άττιλα πως… βγάζει ένα σπαθί για να κόψει το Αιγαίο στην μέση.” Ρώτησα τι είναι αυτό και μου είπε ότι οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν τα νησιά. Δεν απάντησα τίποτα τότε επειδή ο καθένας από εμάς ξέρει ότι οι Τούρκοι θέλουν να πάρουν τα νησιά. Άλλα αυτές τις ημέρες που είδα την διπλανή φωτογραφία με το Αιγαίο κομμένο στην μέση, θυμήθηκα αυτό το περιστατικό που έγινε πριν 12 χρόνια…

πηγή

12 Ιαν 2009

ΞΑΝΑ ΧΑΜΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 22.00 LIVE




ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ΣTΙΣ 22.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ LIAKOTV

πηγή

Δημοσθένης Λιακόπουλος


LIAKO TV
mms://a1356.l5563521355.c55635.g.lm.akamaistream.net/D/1356/55635/v0001/reflector:21355

6 Ιαν 2009

Αξιούμεν Ένωσιν











Ενώ η 59ή επέτειος του Ενωτικού δημοψηφίσματος καταφτάνει βρίσκει την Κύπρο σε κρίσιμη καμπή για το εθνικό της πρόβλημα και την μελλοντική της πορεία.. Το ρομαντικό παρελθόν έρχεται να συγκρουστεί με τον παραλογισμό του παρόντος για να ταρακουνήσει την σημερινή πραγματικότητα..

Ο Ελληνισμός ποτέ δεν συμβιβάστηκε με τον αποικιοκράτη και πάντα τολμούσε να δηλώνει τον ευσεβή πόθο του που ποτέ δεν έσβησε από την Ελληνική ψυχή και ιστορία του νησιού. Μετά την εξέγερση του Οκτωβρίου του 1931 η κορύφωση του πάγιου αιτήματος του Ελληνισμού της νήσου για Ένωση ήρθε τον Ιανουάριο του 1950 με το Ενωτικό δημοψήφισμα όπου μεταξύ 15-22 του μήνα συλλέχθηκαν 224,757 υπογραφές Αξίωσαν Ενωσιν οι Κύπριοι με την μητέρα Ελλάδα και κατέτρεξαν στις εκκλησίες να το επιβεβαιώσουν και με την υπογραφή τους, φτάνοντας στο μεγαλειώδη 95,7%. Το λαϊκό αίσθημα δονούσε την πραγματικότητα της εποχής και αυτό με τη σειρά του όπλισε με σθένος τους μελλοντικούς τιτάνες της Ε.Ο.Κ.Α.

Το Ενωτικό δημοψήφισμα εκπέμπει ένα μήνυμα διαχρονικό που δεν φθείρεται από την σημερινή μας κατάντια, και αποτελεί ακόμη μια στιγμή εθνικής ανάτασης του Κυπριακού Ελληνισμού που όσο και αν απαξιώνεται η σημασία των αγώνων του, ΔΕΝ διαγράφεται.. Στην εποχή της παρακμής ένα γεγονός από το παρελθόν έρχεται κόντρα στον νεοραγιαδισμό της σύγχρονης κοινωνίας για να υποδείξει πως με αρχές και αξίες που αναδύονται μέσα από την ιστορία και τους αιώνες ο Ελληνισμός μπορεί να ελπίζει. Για πουκάμισα αδειανά; ίσως, όμως καμιά μάχη δεν χάνεται αν δεν δοθεί πρώτα.

Ο Ελληνισμός αρκεί να αντλήσει φώς από την ιστορία του για να μην μπει σε διαδικασίες υποβάθμισης της Εθνικής του αξιοπρέπειας και να διατηρήσει αναλλοίωτο τον Ελληνοκεντρικό και αυτόνομο τρόπο σκέψης του, μακριά από ουτοπικά διλήμματα και μικροπολιτικές λογικές. Η ιστορική επίγνωση και η εθνική ομοψυχία της τότε εποχής ακόμη και σήμερα μας προστατεύει, μας διατηρεί και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε να ελπίζουμε.

πηγή

1 Ιαν 2009

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ
ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ, ΕΥΤΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ