24 Σεπ 2009

Πινακίδα του Δισπηλιού Καστοριάς. Οι Ελληνες αυτόχθονες άφησαν αποδείξεις του 5.000 π.Χ. Ποιός θέλει να τα κρύβει και γιατί;


Μέσα από την εξαιρετική ανάρτηση του Ευρύνοου της περίφημης ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ θα ήθελα να παρουσιάσω την άγνωστη στο ευρύ ελληνικό κοινό Πινακίδα του Δισπηλιού Καστοριάς. Οπως διαβάζουμε στην ανάρτηση αλλά και στην Wikipedia...... Η πινακίδα του Δισπηλιού (επίσης γνωστή και ως Κείμενο ή Δίσκος του Δισπηλιού) είναι ένα από τα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα στον οικισμό της λίμνης του Δισπηλιού στην Καστοριά. Ο οικισμός ανακαλύφθηκε τυχαία το 1932 από τον καθηγητή Αντώνιο Κεραμόπουλο. Το 1992, μετά από 60 χρόνια, ξεκίνησαν αρχαιολογικές ανασκαφές υπό τον καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιο Χουρμουζιάδη. Σύμφωνα με το Χουρμουζιάδη, η πινακίδα είναι ξύλινη και η χρονολόγηση με C14 έδειξε ότι πρέπει να δημιουργήθηκε στο 5260 π.Χ. Ο οικισμός στην λίμνη της Καστοριάς χρονολογείται ανάμεσα στο 5600 π.Χ. και 4000 π.Χ. Η πινακίδα, αναφέρει ο Χουρμουζιάδης, φέρει χαράγματα ή σήματα, 'μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε παρά γραφή.
Θα ήθελα να τονίσω ότι και μόνο η παρατήρηση της περίφημης Πινακίδας μου προκαλεί έντονη συγκίνηση. Δεν γνωρίζω τι σκεφτόταν ο μακρινός μας πρόγονος την στιγμή που χάραζε τα σύμβολα αυτά και ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Ομως δεν θέλει και ιδιαίτερη ευφυϊα για να ξεχωρίσουμε σύμβολα και γράμματα που χρησιμοποιήθηκαν από την φυλή μας στην προαιώνια ιστορία μας. Περιέργως το πρώτο σύμβολο δείχνει το γράμμα Ε!!!! (Βλέπουμε μεταξύ άλλων Π, Ξ, Λ, Δ, +, ένα πλάγιο Η, Ψ, μ,ν και ενα περίεργο πλάγιο βέλος!!!) Μετα από αυτά, οι ιστορίες περί Ινδοευρωπαίων πάνε περίπατο. Καλώς οι αρχαίοι μας πρόγονοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους αυτόχθονες. Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι κύκλοι επιθυμούν να αποκρύπτονται αυτές οι πληροφορίες από τα Ελληνόπουλα..... Για φανταστείτε την περηφάνεια των παιδιών μας όταν μάθουν ότι η ιστορία του πολιτισμού μας πάει 5000 χρόνια προ Χριστού!!!!!!

πηγή: koukfamily

Θεία Λειτουργία στην Αγιά Σοφιά το 2010


Την απόφασή του να οργανώσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2010 Θεία Λειτουργία στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη,

ανακοίνωσε ο Ελληνοαμερικανός Κρίς Σπύρου, πρόεδρος της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας", σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Στο προσκύνημα, εκτός από μέλη της "Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας", θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Αμερικανικού και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Αποκατάσταση του ιστορικού ναού.

Ο Κρις Σπύρου, δημοσιοποίησε την επιστολή που έχει στείλει προς τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία τον ενημερώνει για την κίνηση αυτή και τον καλεί να συμμετάσχει σε αυτό το "ιστορικό", όπως το χαρακτηρίζει, "παγκόσμιο προσκύνημα και προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 556 χρόνια".

"Πεποίθησή μας είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ότι το παγκόσμιο προσκύνημα και η λειτουργία στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας θα αποτελέσει το έναυσμα για μία παγκόσμια συνάντηση κορυφής για την ειρήνη και τη συνύπαρξη", τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Σπύρου.

Την επιστολή του αυτή προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο κ. Σπύρου την έχει κοινοποιήσει στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Υπουργών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάμουελ Μπόγκαρ και τους πρέσβεις της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και στην Αθήνα.

Πηγή:hellenicrevenge