31 Δεκ 2012

O Πλούταρχος και οι Βυζαντινοί γνώριζαν την Αμερική!



H ιστορία της ανακάλυψης της Αμερικής πρέπει να ξαναγραφτεί (ούτως η άλλως) αν ισχύει η παρακάτω είδηση: Μέσα στο δάσος Cockaponset στα νότια της πολιτείας Connnectikut των Η.Π.Α βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα.
Οι επιτόπιες επιγραφές αποδεικνύουν την ύπαρξη της εδώ και 1500 χρόνια από σήμερα, κατασκευασμένη από Ορθόδοξους Χριστιανούς μοναχούς του Βυζαντίου!
Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά ελληνικά κύπελλα (σε σχήμα μικρής κούπας) πλαισιωμένα με καθαρά χριστιανικά σύμβολα η μονογράμματα του Χριστού, με βαπτιστήρια, κηροπήγια. Υπάρχουν επίσης ένας δεσποτικός θρόνος (ή επισκοπική καθέδρα) και ένα Ιερό Βήμα, όπως διαβάζουμε στο Αγιορείτικο Βήμα. Παρόμοια κομψοτεχνήματα βρέθηκαν σε μια όαση του Μαρόκο, στη βόρεια Αφρική.
(newsbomb)

29 Δεκ 2012

Φάρμακα έχουμε πότε θα τα μάθουμε;


Είναι δυνατόν εμείς που δώσαμε την ιατρική επιστήμη στο κόσμο να μας διδάσκουν ξένοι για τα δικά μας φάρμακα;
Είναι δυνατόν εμείς να αγοράζουμε πανάκριβα μουρουνέλαιο από μολυσμένα πλέον ψάρια για μερικά μιλιγκράμ  ω3, ενώ έχουμε αυτοφυή αντράκλα;
Η απάντηση που δε μπορούμε να δώσουμε εμείς έρχεται σαν άρθρο από την Ευρωπαϊκή ένωση. Επί 2.000 χρόνια δε μπορέσαμε να μάθουμε αυτό που διδάξαμε: Η τροφή σου το φάρμακό σου…

 ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Ραδίκι και τσουκνίδα με επίσημη άδεια στα φαρμακεία!

Λίγοι σήμερα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το “ταπεινό” ραδίκι- και συγκεκριμένα η ρίζα του -είναι φάρμακο για τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές διαταραχές, η πασίγνωστη τσουκνίδα αντιμετωπίζει την παρακράτηση υγρών και την υπερπλασία του προστάτη, ενώ το παραδοσιακό βαλσαμόχορτο «συνταγογραφείται» πλέον για την κατάθλιψη.



Κι, όμως, τα παραπάνω και άλλα φυτά υψηλού φαρμακευτικού ενδιαφέροντος- συνολικά τουλάχιστον σαράντα -τα οποία φυτρώνουν από μόνα τους στην ελληνική ύπαιθρο, έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων επίσημη άδεια κυκλοφορίας στα φαρμακεία, με παραδοσιακά τεκμηριωμένη αποδεκτή και ασφαλή χρήση! Εκεί, μπορεί κανείς να τα βρει με τη μορφή εκχυλισμάτων σε κάψουλα ή βάμματος, δισκίων και σιροπιών καθώς έχει καθοριστεί με ακρίβεια η συνιστώμενη δοσολογία για κάθε μία από τις παθήσεις και ασθένειες που αποδείχτηκε ότι αντιμετωπίζουν.

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπιος Μαγιάτης, ο οποίος υπογραμμίζει πως μέχρι τώρα τέτοια φυτά, σε αποξηραμένη μορφή αλλά και βότανα, μπορούσε κανείς να τα μαζέψει από τη φύση ή να τα αγοράσει από μαγαζάκια, λαϊκές αγορές, πανηγύρια αλλά και πλανόδιους πωλητές.

Ωστόσο, η εν λόγω αγορά λειτουργούσε και λειτουργεί ανεξέλεγκτα και χωρίς σαφείς οδηγίες ως προς τη δοσολογία, τον τρόπο χρήσης και τον κατά περίπτωση φαρμακευτικό σκοπό.

Ύστερα από επιστημονικές έρευνες χρόνων, πειραματικές δοκιμές και εφαρμογές και τις απαραίτητες ευρωπαϊκές εγκρίσεις, σαράντα φαρμακευτικά φυτά που μεγαλώνουν στη χώρα μας βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων ή αναμένεται να τα συναντήσουμε πολύ σύντομα μπροστά μας.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το παρθένιο (που καταπολεμά τις ημικρανίες), η βαλεριάνα, το τήλιο, το μελισσόχορτο, η λεβάντα και το χαμομήλι (που έχουν ηρεμιστική και κατευναστική δράση), η τσουκνίδα, ο κέδρος, ο αρκτοστάφυλος, το πολυκόμπι, ο κέδρος και τα φύλλα ελιάς (με σημαντική διουρητική δράση), η μέντα, το μάραθο, ο γλυκάνισος, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η γλυκίριζα, η πικραλίδα και η ρίζα του ραδικιού (κιχωρίου) (που αντιμετωπίζουν γαστρεντερικές διαταραχές όπως η δυσπεψία), τα αντιμικροβιακά πανσές και λάππα και το αντικαταθλιπτικό βαλσαμόχορτο (υπερικό).

Επιπλέον, η αγριοκαστανιά, η αγριομερσίνη, ο μελίλωτος και η κόκκινη άμπελος καταπολεμούν πλέον επίσημα τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό σύστημα, η καλέντουλα τις φλεγμονές του δέρματος και η δενδρομολόχα το κρυολόγημα και τον βήχα. 
Εκτός, όμως, από τη φαρμακευτική σημασία αυτού του φυσικού πλούτου της χώρας, τεράστιες είναι και οι οικονομικές δυνατότητες που έχουν μπροστά τους οι παραγωγοί σε ό,τι αφορά την οργανωμένη καλλιέργεια τέτοιου είδους φυτών.

«Πρόκειται για πολύ συνηθισμένα ελληνικά φυτά που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι διαθέτουν πλέον επίσημη άδεια κυκλοφορίας στο φαρμακείο» τονίζει ο κ. Μαγιάτης και προσθέτει: «οι προοπτικές είναι μεγάλες καθώς στην Ελλάδα φύονται 5000 διαφορετικά είδη φυτών και πολλά από αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν και να αποτελέσουν διέξοδο για τον αγροτικό κόσμο. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τι από όλα αυτά καλλιεργείται και σε τι ποσότητες στη χώρα μας ενώ δεν υπάρχει και κάποιος επίσημος φορέας που να μπορεί να κατευθύνει τους αγρότες σε αυτές τις καλλιέργειες».

Παρ' όλα αυτά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πολλά φυτά έχουν «μπει» την τελευταία δεκαετία στη διαδικασία της παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αντίθετα, στην Ελλάδα η σχετική δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα με εξαίρεση, για παράδειγμα, την περίπτωση της Κρήτης, όπου καλλιεργείται το δίκταμο (γνωστό φυτό από την αρχαιότητα με αντισηπτική, τονωτική και αντισπασμωδική δράση), αλλά και της δυτικής Μακεδονίας, όπου καλλιεργούνται αρωματικά φυτά όπως το τριαντάφυλλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν και για καλλιέργειες που είναι ήδη εδραιωμένες εδώ και πολλά χρόνια, όπως αυτές του κρόκου Κοζάνης ή της μαστίχας Χίου. «Όσο και αν φαίνεται περίεργο τα δύο αυτά προϊόντα δεν έχουν ακόμη κατοχυρωθεί ως φαρμακευτικά, βρίσκονται, ωστόσο, πολλές έρευνες σε εξέλιξη από τις οποίες αποδεικνύεται η δράση της μαστίχας, για παράδειγμα, στην καταπολέμηση του έλκους στομάχου» τονίζει ο καθηγητής, με αφορμή τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης, μεθαύριο, Κυριακή, στην Κοζάνη.


27 Δεκ 2012

Έπιπλα από παλέτες - Ιδέες και Λύσεις



Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω μια ή και περισσότερες παλέτες
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό  ! 


























24 Δεκ 2012

Οι ορφανοί βρυκόλακες του σχεδίου Ανάν πε ριφέρονται στην Κύπρο.



Στο φως έγγραφα που καταδεικνύουν στήριξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αναστασιάδη σε επαναφορά του σχεδίου Ανάν
Έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστοτόπο Wikileaks και τα οποία αναφέρονται σε κατ` ιδίαν αναφορές του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη για το σχέδιο Ανάν, παρουσίασε την Παρασκευή 21/12/2012 η Πρωτοβουλία Νέων για το Μέλλον Μας, που στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.
Ο κ. Αγγελίδης παρουσίασε έγγραφο με κωδικό 06NICOSIA766 ημερομηνίας 23ης Μαΐου 2006, σύμφωνα με το οποίο ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι το κόμμα του έχει υποφέρει τα μάλα για την επιλογή του “ναι” στο σχέδιο Ανάν για το δημοψήφισμα και για αυτό το λόγο το κόμμα του δεν μπορεί δημόσια να υποστηρίξει το σχέδιο. Ο κ. Νεοφύτου, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, πρόσθεσε ότι κατ` ιδίαν είναι.. διατεθειμένος να ομολογήσει ότι το σχέδιο Ανάν παραμένει η μόνη βιώσιμη βάση για επανένωση.
Ενισχυτική σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, των αναφορών αυτών είναι και η αναφοράεγγράφου με κωδικό 05ANKARA799 με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου 2005 για την συνάντηση μεταξύ του κ. Αναστασιάδη και του Αμπτουλάχ Γκουλ στην Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο “ο Ντισλί είπε ότι ο Αναστασιάδης ανέφερε στον Γκιουλ ότι εάν υπάρχουν `ορισμένες αλλαγές` στο σχέδιο Ανάν ο ΔΗΣΥ θα έσπρωχνε εκ νέου το σχέδιο Ανάν στους Ε/κ (would again push the plan with the Greek Cypriot public)“.
Έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Αγγελίδης με κωδικό 08NICOSIA273 ημερομηνίας 30 Απριλίου 2008 για τα σχόλια του τότε Αμερικανού Πρέσβη για συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αναφέρει ότι “ο Αναστασιάδης κατ` ακρίβεια υποστήριξε την επαναφορά (retabling) του σχεδίου Ανάν με στόχο αλλαγές σχεδιασμένες να καταπραΰνουν τις ανησυχίες των Ε/ꔨ.
Παράλληλα, ο κ. Αγγελίδης κατέθεσε έγγραφα, τα οποία, όπως ανέφερε, “αποκαλύπτουν με βεβαιότητα τη διαχρονική συμμαχία μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ”. Συγκεκριμένα έγγραφο με κωδικό 09NICOSIA317 ημερομηνίας 3 Μαΐου 2009 αναφέρει ότι “ο Αναστασιάδης ανέφερε ότι το κόμμα του εξακολουθούσε να θέλει να δημιουργήσει συμμαχία με υπέρ το υπέρ της λύσης ΑΚΕΛ για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια δυναμική (momentum) για να επιτευχθεί το “ναι” σε ένα μελλοντικό δημοψήφισμα“.
“Τα έγγραφα υπάρχουν και αποκαλύπτουν τη μόνη αλήθεια, ότι το παιγνίδι είναι στημένο. Παρά τις σημερινές του προεκλογικές δηλώσεις, αποδεικνύεται ότι ο κ. Αναστασιάδης επιμένει σε λύση τύπου σχεδίου Ανάν με απλές ωραιοποιήσεις”, κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.
Οι πληροφορίες προέρχονται από το Φιλελεύθερο
Σχόλιο Συντάκτη: Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον κυπριακό Ελληνισμό, μετά από την τραγικά ανεπαρκή σε όλα τα επίπεδα προεδρία Χριστόφια, έρχονται στο φως απίστευτες καταγγελίες για έναν εκ των τριών υποψηφίων προέδρων.
Για τον υποψήφιο του ΑΚΕΛ, Σταύρο Μαλά, πνευματικό παιδί και φερέφωνο εκείνου που είναι υπεύθυνου για την έκρηξη στο Μαρί και την είσοδο της Κύπρου στον Μηχανισμό στήριξης δεν νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθούμε…
Ο Αναστασιάδης, με το πρόσφατο ιστορικό βάρος του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν (για να μην πάμε παραπίσω…), προσπαθεί να πείσει τους ψηφοφόρους ότι αποτελεί τη λύση στο οικονομικό πρόβλημα που καλλιέργησε και δημιούργησε ο Χριστόφιας. Ενεργοποιεί ξεπερασμένα ιδεολογικά αντανακλαστικά και προσπαθώντας να πείσει για το σήμερα, θέλει να κάνει τους πάντες να ξεχάσουν το χθες. Ένα χθες τόσο σκοτεινό που αν οι ψηφοφόροι στην Κύπρο ξανακάνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά λάθος, θα φαντάζει σε σχέση με αυτό που έρχεται, με ηλιόλουστη πρωινή βόλτα σε κεντρική πλατεία.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο τελευταίος Έλληνας πολιτικός που τίμησε τα παντελόνια που φορούσε, είπε εκείνο το περήφανο ΟΧΙ. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Κόντρα σε απειλές και υστερικές κραυγές. Είπε ΟΧΙ. Και τίμησε την ιστορία ενός λαού.
Και φυσικά ακολούθησε τη μοίρα κάθε μεγάλου. Ο λαός για τον οποίο αγωνίστηκε, του φύλαγε για το τέλος την απόρριψη. Κι ύστερα, αντί για τις μέλισσες, ήρθε η λαίλαπα, ενός ανθρώπου που ντρέπεται για την εθνική του καταγωγή. Ενός ανθρώπου που ξεστόμισε ότι η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο (!!!). Ενός ΛΙΓΟΥ.
Οι ψηφοφόροι πρέπει να προσέξουν. Εκτός κι αν πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό…
Οι ορφανοί βρυκόλακες του σχεδίου Ανάν περιφέρονται στην Κύπρο !!!
Και δεν θέλουν μόνο αίμα.
Θέλουν το απόλυτο ξεπούλημα το φυσικού πλούτου και την οριστική υποταγή.
Κριός ο Πολιορκητικός 
(anti-ntp.net)

AOZ Kύπρου: Εγγυητής το ΝΑΤΟ για τα κοιτάσματα

Καταργούν την συνθήκη της Ζυρίχης! - Αναλαμβάνει το ΝΑΤΟ "εγγυητής" για κοιτάσματα!



22 Δεκ 2012

Η Συντέλεια του Κόσμου αναβλήθηκε για το 2021



* Μπορεί όμως και το 2036, αλλά δεν αποκλείεται και το 2060…
* Για τον επόμενο αιώνα, κάποιοι θα βρουν νέες ημερομηνίες

Προφανώς δεν άξιζε να περιμένει η ανθρωπότητα το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Το πιθανότερο είναι ότι οι αρχαίοι Μάγια στο ημερολόγιό τους ήθελαν να προσδιορίσουν την αρχή μιας νέας εποχής και όχι την ημερομηνία της Αποκάλυψης.

Αλλά δεν αξίζει και να χαλαρώνουμε. Τον 21ο αιώνα έχουν προγραμματιστεί τουλάχιστον άλλα τρία παρόμοια συμβάντα. Το πλησιέστερο εξ αυτών σχεδιάζεται για το 2021, οπότε και αναμένεται η Αποκάλυψη, που είναι αφιερωμένη στην ολοκλήρωση της αναστροφής των μαγνητικών πόλων, οι οποίοι πρέπει να αλλάξουν θέση.

Το 2036 η Γη θα συγκρουστεί με τον αστεροειδή Apophis. Ενώ το 2060 μπορεί να επέλθει το τέλος του κόσμου, που έχει προβλεφθεί από τον Ισαάκ Νεύτωνα το 1704 βάσει του βιβλίου του Δανιήλ στην Παλαιά Διαθήκη.

πηγή:

21 Δεκ 2012

Πούτιν προς Ρώσους: Να είστε έτοιμοι



Σε μία συγκλονιστική του συνέντευξη, ο Πούτιν είπε ότι μπορεί να είναι Χριστιανός, αλλά αν τον χτυπήσουν δεν θα γυρίισει και το άλλο μάγουλο, αλλά θα ανταποδώσει.
Ζήτησε από τον Ρωσικό λαό να είναι έτοιμος.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

πηγή:

16 Δεκ 2012

Σαν σήμερα: 16 Δεκεμβρίου 1803, 60 Σουλιώτισσες χόρεψαν το χορό του Ζαλόγγου... Τιμή και δόξα!





Το 1803, είναι η χρονιά της συντέλειας. Το Σούλι με τις τόσες θυσίες και τους ακόμη περισσότερους ηρωϊσμούς πέφτει. Το τραγούδι τώρα πια ένας θρήνος.

Ένας Ηπειρώτικος θρήνος ένα μοιρολόι που μέσα στη λιτότητά του τα λέει όλα. Τον πόνο της καταστροφής. Την ανυποχώρητη κραυγή “Θάνατος ή λευτεριά”. Οι γυναίκες προτιμούν το Ζάλογγο, ο Σαμουήλ την ολοκαυτωματική ανατίναξη:

Ένα πουλάκι ξέβγαινε ψηλά από το Σούλι.
Παργιώτες το ρωτήσανε, Παργιώτες το ρωτάνε:

-“Πουλάκι πούθεν έρχεσαι, πουλί μου πού πηγαίνεις;”.
-“Από το Σούλι έρχομαι και στη Φραγκιά πηγαίνω”.

-“Πουλάκι πες μας τίποτε, κανά καλό μαντάτο”.
-“Αχ τι μαντάτο να σας πω, τι να σας μολογήσω;

Πήραν το Σούλι πήρανε, πήραν τον Αβαρίκον
πήραν την Κιάφα την κακή, επήραν και το Κούγκι
κι έκαψαν τον Καλόγερο με τέσσερις νομάτους”.

πηγή: 

Γιατί τα φυτοφάρμακα χρησιμοποιούνται ως συστατικά σε βρεφικές τροφές;



Γιατί ο θειικός χαλκός, - ένα γνωστό ζιζανιοκτόνο, μυκητοκτόνο και φυτοφάρμακο - χρησιμοποιείται σε παρασκευάσματα για βρέφη; Και γιατί επιδεικνύεται υπερήφανα στις ετικέτες προϊόντων ως θρεπτικό συστατικό;
Χρησιμοποιούνται για να σκοτώσουν το μύκητα απο τα υδρόβια φυτά και τις ρίζες των φυτών, τις παρασιτικές λοιμώξεις στα ψάρια και σαλιγκάρια ενυδρείου, καθώς φύκια και βακτηρίδια όπως το Escherichia coli, ο θειικός χαλκός ακούγεται μετά βίας κατάλληλος για ανθρώπινη κατανάλωση, πόσο λιγότερο για τα βρέφη.
Πράγματι, τα βρέφη πολύ συχνά αντιμετωπίζονται ως «μικροσκοπικοί ενήλικοι» από την άποψη των τοξικολογικών εκτιμήσεων κινδύνου, και όχι απο αυτό που είναι: δυσανάλογα (αν όχι εκθετικά) πιο ευαίσθητα στις αρνητικές επιπτώσεις της περιβαλλοντικής έκθεσης. Αντί για τη μείωση ή την εξάλειψη εντελώς της έκθεσης σε χημικές ουσίες που μπορούν να αποφευχθούν απο τα βρέφη (αρχή της προφύλαξης), η χημική βιομηχανία βρίσκεται πάντα στον καθορισμό «ενός αποδεκτού επιπέδου ζημιάς»
Είναι στη φαντασία μας πώς ο θειικός χαλκός κατέληξε σε παρασκευάσματα για βρέφη, καθώς και δεκάδες άλλα προϊόντα για την υγεία των καταναλωτών, όπως το Centrum και οι καθημερινές βιταμίνες;
Είναι ταξινομημένο σύμφωνα με την Οδηγία περί Επικίνδυνων Ουσιών (ένας από τους κύριους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη χημική ασφάλεια) ως «Επιβλαβές (Xn), Ερεθιστικό (Xi) και Επικίνδυνο για το περιβάλλον (Ν).
Επιπλέον, η Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) απαιτεί ότι το προειδοποιητικό σήμα "ΚΙΝΔΥΝΟΣ" εμφανίζεται στις ετικέτες όλων των προϊόντων θειικού χαλκού που περιέχουν 99% απο το ενεργό συστατικό σε κρυσταλλική μορφή.
Το Φύλλο Δεδομένων Ασφάλειας Υλικού για τον θειικό χαλκό δηλώνει σαφώς, «Τμήμα 3:
Προσδιορισμός των κινδύνων", έχει τις ακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία:
«Πιθανές οξείες επιπτώσεις στην υγεία: Επικίνδυνος σε περίπτωση επαφής με το δέρμα (ερεθιστικό), της επαφής με τα μάτια (ερεθιστικό), και της κατάποσης, της εισπνοής.
Η ουσία μπορεί να είναι τοξική για τα νεφρά, το ήπαρ. Η επανειλημμένη ή παρατεταμένη έκθεση στην ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβη των οργάνων.
Ο Θειικός χαλκός χρησιμοποιείται στα περισσότερα παρασκευάσματα για βρέφη στην αγορά. Ακόμα και το Similac περιέχει το συστατικό:

Θα μπορούσε αυτό να είναι ένας λόγος για τον οποίο τα παρασκευάσματα για βρέφη έχουν συνδεθεί με πάνω από 50 αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα σε βρέφη που δίνονται αντί του μητρικού γάλακτος. Η κοινή εξήγηση / ο ισχυρισμός είναι ότι τα παρασκευάσματα για βρέφη δεν είναι επιβλαβή απο το μητρικό γάλα και ότι ο θηλασμός είναι μόνο πιο υγιεινός. Πιστεύω ότι αυτή η προοπτική είναι αβάσιμη, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα με το θειικό χαλκό, καθώς και δεκάδες άλλα αμφισβητήσιμα συστατικά που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα προϊόντα, όπως είναι τα παράγωγα του πετρελαίου, η τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε συνθετικό), ο θειικός ψευδάργυρος, το σεληνιακό νάτριο, το θειικό μαγγάνιο, κλπ.
Μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 2001 διαπίστωσε ότι τα παρασκευάσματα για βρέφη παρασκευάζονται σύμφωνα με τα εφαρμόσιμα πρότυπα του Codex Alimentarius όπου είναι μια ασφαλής συμπληρωματική τροφή και ένα κατάλληλο υποκατάστατο γάλακτος αντί του μαστού.
Η ευθύνη για την υγεία του παιδιού σας είναι αποκλειστικά δική σας!

(atheatignosi, antineotaksiths)

Οι 10 χειρότεροι τρόποι που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας





Τα σύγχρονα παιδιά δηλητηριάζονται όπως ποτέ ξανά στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το ποσοστό του αυτισμού στην Αμερική που έχει ανέβει στα ύψη σε 1 στα 88 παιδιά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βάζοντας τον αυτισμό ξεκάθαρα σε κατηγορία "επιδημίας". Αλλά μην περιμένετε καμία ενέργεια απο το CDC σε αυτή την επιδημία. Το CDC γνωρίζει πολύ καλά γιατί τα ποσοστά αυτισμού έχουν εκτιναχθεί σε ολόκληρη την Αμερική, αλλά αντί να παραδεχτεί την αλήθεια, το CDC προωθεί μια ιστορία συγκάλυψης για να προστατεύσει τα εταιρικά συμφέροντα των πραγματικών ενόχων: Οι ιατρικές επιχειρήσεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά με σκοπό το κέρδος, (βλ. παρακάτω) δεν είναι μόνο οι ιατρικές εταιρείες:. Δηλητηριάζουν επίσης και με άλλους δόλιους τρόπους που καταστέλλουν την ελεύθερη σκέψη, την επίθεση την καλή υγεία και τη συντριβή της ψυχής των παιδιών. Εδώ είναι μια λίστα με τους δέκα χειρότερους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά μας δηλητηριάζονται.

# 1) Πολλαπλοί εμβολιασμοί που εγχέουν τον υδράργυρο, αλουμίνιο, MSG και φορμαλδεΰδη σε παιδιά
Αναγνωρίζεται ανοιχτά το γεγονός ότι τα σημερινά εμβόλια που δίνονται στα παιδιά χορηγούνται σκόπιμα με υδράργυρο, αργίλιο, MSG και φορμαλδεΰδη , τα οποία παράλογα εγχέονται στο σώμα των βρεφών και των παιδιών. Αυτό είναι ανοιχτά αποδεκτό από το ίδιο το CDC , το οποίο έχει αναδειχθεί ως μια εγκληματική ομάδα προώθησης για τη βιομηχανία εμβολίων. Αντί να προσπαθούν να καθορίσουν γιατί τα εμβόλια προκαλούν σε τέτοιο βαθμό τον αυτισμό, το CDC προσπαθεί να κρύψει τα αποδεικτικά στοιχεία , καθυστερήσει τις ακροάσεις, για να προστατεύσει την ποινικά-χρησιμοποιημένη βιομηχανία εμβολίων όπου σχεδόν κάθε εν ενεργεία κατασκευαστής εμβολίων σήμερα έχει βρεθεί ένοχος πολλαπλάσιων εγκλημάτων κακουργήματος.

# 2) Τα σφραγίσματα υδραργύρου
Εκπληκτικά, οι οδοντίατροι στις ΗΠΑ συνεχίζουν να γεμίζουν το στόμα των παιδιών με το τοξικότερο βαρύ μέταλλο που είναι γνωστό στον άνθρωπο. Ο Υδράργυρος. Δεν τον αποκαλούν υδράργυρο, φυσικά, γιατί αυτό θα έθετε πάρα πολλές ερωτήσεις. Αντ 'αυτού, τα αποκαλούν "σφραγίσματα αμαλγάματος." Αλλά το Νο. 1 συστατικό σε αυτές τις γεμίσεις είναι, φυσικά, το βαρύ μέταλλο υδράργυρος.

# 3) σχολικά γεύματα που χρησιμοποιούν τοξικά συστατικά επεξεργασμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου το νιτρώδες νάτριο
Τα σχολικά γεύματα συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα παιδιά μας με ένα τοξικό κοκτέιλ χημικών προσθέτων τροφίμων, μερικώς υδρογονωμένα έλαια, χημικά συντηρητικά και άλλα ακόμη που προκαλούν τον καρκίνο-όπως το νιτρώδες νάτριο. Το νιτρώδες νάτριο προκαλεί καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου και όγκους του εγκεφάλου στα παιδιά .Προστίθεται κι αυτό σκόπιμα για χοτ ντογκ, λουκάνικα, μπέικον, πεπερόνι, και σχεδόν όλα τα επεξεργασμένα κρέατα. Ένα έθνος που τρώει νιτρώδες νάτριο σε τακτική βάση επόμενο είναι να φτάσουν στα ύψη τα ποσοστά του καρκίνου. Εκτός από το νιτρώδες νάτριο, τα σχολικά γεύματα επίσης είναι γεμάτα με ΓΤΟ που γνωρίζουμε σήμερα ότι προκαλούν τεράστια καρκινικούς όγκους σε ζώα . Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται ήδη στο ίδιο κρεβάτι με τη Monsanto στη ρυθμιστική πλευρά, αγοράζει επίσης μάζες γενετικά τροποποιημένων τροφίμων, που χρησιμοποιούνται σε προγράμματα γευμάτων στα σχολεία.

# 4) Η τηλεόραση που προγραμματίζει τον εγκέφαλο των παιδιών με δηλητηριώδη μηνύματα υλισμού και ανεπάρκειας
Η τηλεόραση εφευρέθηκε ως τρόπος να εκπαιδεύει και να τονώνει τη διάθεση του πληθυσμού, όμως έχει εξουσιαστεί από τα εμπορικά συμφέροντα που κάνουν πλύση εγκεφάλου σε παιδιά στη λατρεία του υλισμού και το χειρισμό των συναισθημάτων. Η ουσία είναι να ωθήσουν τα ζαχαρούχα δημητριακά, τα παιχνίδια και το πρόχειρο φαγητό στο μυαλό των παιδιών, έτσι ώστε να γκρινιάζουν στους γονείς για να τους τα αγοράζουν.
#5) Η δημόσια εκπαίδευση που διδάσκει τη ρεβιζιονιστή ιστορία και τις τοξικές ιδέες για την κοινωνία
Τα αμερικανικά παιδιά ύπουλα δηλητηριάζονται από τα δημόσια σχολεία και όλες τις καταστρεπτικές φρικαλέες ιδεολογίες όπου τα σχολεία διδάσκουν. Πολλά σχολεία διδάσκουν ουσιαστικά το σοσιαλισμό ή ακόμα και τον κομμουνισμό. Επιτίθενται και γελοιοποιούν τους σπουδαστές που πιστεύουν στις ιδρυτικές αρχές της Αμερικής:. Πατριωτισμός, η την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων, της ατομικής ελευθερίας και το Σύνταγμα. Οι μαθητές, επίσης διδάσκονται για το μικροτσίπ και ότι είναι δούλοι του κράτους.

# 6) τοξικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας γίνονται με δηλητήρια που προκαλούν καρκίνο: Σαμπουάν, περιποίηση του δέρματος, οδοντόκρεμες, αποσμητικά χώρου, απορρυπαντικά πλυντηρίου και άλλα...
Τα παιδιά λούζονται απο παντού με τοξικά δηλητήρια από όλα τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας τους, συμπεριλαμβανομένων σαπούνια και σαμπουάν, απορρυπαντικά, μαλακτικά υφασμάτων, ακόμη και οδοντόκρεμες. Τα περισσότερα προϊόντα προσωπικής φροντίδας είναι φορτωμένα με καρκινογόνες συνθετικές χημικές ουσίες. Απορρυπαντικά μπάνιου, παιδικά ενδύματα απο καρκινογόνες χημικές ουσίες οι οποίες στη συνέχεια φοριούνται από τα παιδιά και απορροφώνται από το σώμα τους. Όταν τα παιδιά γίνονται έφηβοι, το τοξικό φορτίο αυξάνεται ακόμη περισσότερο μέσα από αποσμητικά, μακιγιάζ και καλλυντικά, αρώματα και κολόνιες. Σχεδόν όλα τα συμβατικά προϊόντα φροντίδας σώματος περιέχουν καρκινογόνες χημικές ουσίες.

# 7) Τοξικό υδροφθορικό οξύ που μας το πετάνε στην παροχή νερού, αφού εσφαλμένα ονομάζεται ως «φθόριο»
Τα παιδιά δηλητηριάζονται άγρια από την ρίψη υδροφθορικού οξέως στην παροχή του νερού. Αυτό λανθασμένα ονομάζεται «φθόριο», που στην πραγματικότητα είναι ένα τοξικό υποπροϊόν της βιομηχανίας χημικών λιπασμάτων η της βιομηχανίας τήξης αλουμινίου. Το φθόριο πωλείται ως χημικό εντομοκτόνο και ένα χημικό τήξης μετάλλων. Είναι μία από τις πιο τοξικές ουσίες που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα, η οποία είναι ο λόγος που σκοτώνει τα έντομα τόσο αποτελεσματικά. Το φθόριο είναι τόσο τοξικό ώστε η ρίψη αυτού σε ένα ποτάμι ή ρέμα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια πράξη οικολογικής τρομοκρατίας .

# 8) Τοξικός περιβάλλοντας αέρας σε σπίτια και σχολεία: Φορμαλδεΰδη, καλούπια, κόλλες και συνθετικοί ρύποι
Η εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια σημαντική πηγή έκθεσης σε τοξικές χημικές ουσίες για τα παιδιά. Χαλιά, χρώματα, ξύλινο πάτωμα ακόμη και τα έπιπλα, όλα εκπέμπουν τοξικές αναθυμιάσεις που μπορούν να προάγουν τον καρκίνο και να επιδεινώσουν τις αλλεργίες. Πολλά σπίτια, σχολεία και εμπορικά κτίρια έχουν μολυνθεί με τοξικά καλούπια που λαμβάνονται επίσης από τα νήπια και τα παιδιά, ακόμα και στα νοσοκομεία κυκλοφορούν δυνητικά θανατηφόρα μικρόβια που μπορούν να σκοτώσουν τα παιδιά.

# 9) Βιντεοπαιχνίδια
Μην κάνετε κανένα λάθος στα παιδιά - ειδικά στα αγόρια - που δηλητηριάζονται διανοητικά από τα βιντεοπαιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια διδάσκουν στα αγόρια ότι η βία είναι κάτι φυσιολογικό μέσα από την αδυσώπητη επίθεση των υπερ-ρεαλιστικών first-person shooters (βολές πρώτου προσώπου) που βάζουν τους παίκτες σε βίαια θέση να δολοφονήσουν άλλους ανθρώπους. Αυτά τα παιχνίδια απευαισθητοποιούν τα παιδιά με τον πραγματικό κόσμο, και εκπαιδεύουν τα παιδιά με την εμμονή να μεγαλώσουν για να ενταχθούν στο στρατό. Μερικά από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια κατασκευάζονται και παρουσιάζονται από τον στρατό ως συστήματα πρόσληψης για τους εφήβους. Ρίξτε μια ματιά στον υπερβολικό ρεαλισμό (και τη βία) του "Far Cry 3". Αυτό παίζουν τα παιδιά σας όταν τους αγοράζετε μια κονσόλα Xbox:

# 10) διαταραχή του μυαλού απο τα ψυχοφάρμακα
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά των παιδιών σήμερα βρίσκεται στη σφαίρα της ψυχιατρικής. Αυτή η σκοτεινή τέχνη της της αντι-ιατρικής προσποιείται να εντοπίσει "διάγνωση" «διαταραχών»στα παιδιά, που στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται από το μυαλό, αλλάζοντας ψυχιατρικά φάρμακα όπως το Ritalin και το Prozac. Ολόκληρη η βιομηχανία της σύγχρονης ψυχιατρικής είναι ένα εγκληματικό δαχτυλίδι ναρκωτικών που διευθύνεται με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή κερδών από τη θεραπεία των παιδιών ως διαθέσιμα αντικείμενα φαρμακευτικής. Οι περισσότερες από τις ψυχιατρικές διαταραχές που παρατηρούνται στο εγχειρίδιο DSM-V είναι εντελώς κατασκευασμένα έργα φαντασίας.

 (atheatignosi, antineotaksiths)

13 Δεκ 2012

ΤΑ 23 ΤΕΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ






Στον άγιο Βασιλειο τον νέο, ο οποίος ήταν καλόγηρος και άγιος της Εκκλησίας μας (η μνήμη του γιορταζεται στις 26 Μαρτίου) και έζησε τον 9ο αιώνα μ.Χ., του παρουσιάστηκε σε όραμα από τον Θεό πως εξετάζεται η ψυχή από τον άρχοντα του σκότους και τα δαιμόνια (=τελώνια) γι' αυτά που έκανε στη ζωή. Όσο πιο καθαρή ζωή έζησε κάποιος μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, τόσο οι δαίμονες δεν έχουν εξουσία πάνω στην ψυχή του. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα τελώνια

1. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΛΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος άνθρωπος κατέκρινε τον συνάνθρωπό του ή διέδιδε με χαιρεκακία κάποιο αμάρτημά του στους άλλους, το οποίο είτε έγινε είτε δεν έγινε.

2. ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ
Εδώ εξετάζεται από τα τελώνια οι βρισιές που είχε πει ο άνθρωπος όσο ζούσε.

3. ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος έλεγε ψέμματα μικρά ή μεγάλα ή έκρυβε την αλήθεια.

4. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Σε αυτο το τελωνιο εξεταζονται οι στιγμες που ο ανθρωπος θυμωσε η οργιστικε η κοιταξε με κακια εναν συνανθρωπο του.

5. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος ήταν υπερήφανός και υπερόπτης στη ζωή του και θεωρούσε τους άλλους κατώτερούς του.

6. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν ο άνθρωπος βλασφημούσε στη ζωή του (είτε το όνομα του Χριστού και της Παναγίας, είτε έλεγε ή σκεφτόταν ότι π.χ. ο Χριστός δεν είναι Θεός ή όταν ειρωνεύεται την διδασκαλία της Εκκλησίας).

7. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ
Εδώ εξετάζεται ο φθόνος, η κακεντρέχεια και η λύπη που έχει ο άνθρωπος όταν βλέπει στον συνάνθρωπό του κάποια χαρίσματα πνευματικά ή σωματικά ή όταν λυπάται για τις υλικές του ανέσεις.

8. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΜΩΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΥΑΡΙΑΣ
Εδώ εξετάζονται οι ανοησίες που είπε ο άνθρωπος, τα ανούσια και βλαβερά λόγια, αν χωρίς λόγο ασχολήθηκε με τους άλλους και τους κατηγορούσε ή άκουγε ή έλεγε αισχρά τραγούδια ή λόγια

9. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΟΥ ΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ
Εδώ εξετάζουν τον άνθρωπο αν υπήρξε τοκογλύφος και εξαπατούσε τους άλλους για να μαζεύει χρήματα και περιουσίες.

10. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΟΚΝΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ
Εδώ εξετάζεται αν ο άνθρωπος ήταν τεμπέλης και από τεμπελιά δεν πήγαινε στην Εκκλησία ή από τεμπελιά δεν καλλιεργούσε τις αρετές και δεν έκανε καλό στους άλλους.

11. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑΣ
Το τελώνιο αυτό εξετάζει αν ο άνθρωπος ήταν φιλάργυρος και σκεφτόταν μόνο τα υλικά αγαθά και δεν ασκούσε την ελεημοσύνη.

12. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΜΕΘΗΣ
Εδώ εξετάζεται ο άνθρωπος αν στη ζωή του έπινε πολύ και μεθούσε.

13. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΜΝΗΣΙΚΑΚΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν ο άνθρωπος δεν συγχώρεσε τον συνάνθρωπό του με τον οποίο μάλωσε. Επίσης εξετάζεται εάν στη ζωή του σκέφτηκε να ανταποδόσει ή ανταπέδωσε κάτι που του κάνανε.

14. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΤΕΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν ο άνθρωπος έκανε μάγεια ή πήγε σε μάγο ή μάντη να λύσει το πρόβλημά του. Επίσης εξετάζονται κι αυτοί που ασκούνε την αστρολογία ή πιστεύουν σ' αυτήν, όσοι πιστεύουν στα χαρτιά, στον καφέ κλπ.

15. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΥΦΑΓΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος τρώει χωρίς μέτρο και δεν τηρούσε στη ζωή του τις νηστείες της Εκκλησίας.

16. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος θεώρησε ως θεό ή προσκήνυσε σαν θεό κάποιο είδωλο. Ακόμη αν κάποιος έθετε ως κέντρο της ζωής του όχι τον Θεό αλλά ειδωλοποιούσε άλλα πράγματα π.χ. το σεξ, το χρήμα, τις ηδονές κλπ.

17. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΟΚΟΙΤΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος συνευρέθηκε με άνθρωποτου ίδιου φύλου.

18. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος φτιασιδόνει ή στολίζει με διάφορους χρωματισμούς και μυρωδικα το πρόσωπο ή το σώμα του, απορρίπτοντας τη μορφή που του έδωσε ο Θεός.

19. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΜΟΙΧΕΙΑΣ
Εξετάζει αν κάποιος άνθρωπος ενώ ήταν παντρεμένος απάτησε τον ή την σύζυγό του.

20. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ
Εξετάσει κάποιον αν διέπραξε φόνο.

21. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΚΛΟΠΗΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος έχει κλέψει

22. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις πριν από τον γάμο ή αν έχει υποπέσει σε σαρκικά αμαρτήματα.

23. ΤΟ ΤΕΛΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΣΠΛΑΧΝΙΑΣ
Εδώ εξετάζεται αν κάποιος είχε μίσος στην καρδιά του και δεν σπλαχνιζόταν τους άλλους.

10 Δεκ 2012

Οι χριστιανοί σε κίνδυνο παγκοσμίως



* Σύμφωνα με τους Τούρκους όλοι οι Χριστιανοί είναι πράκτορες!
* Στη Β. Κορέα 70.000 χριστιανοί σε στρατόπεδα εργασίας
Σε έρευνα της οργάνωσης «Open Doors» παγκοσμίως γύρω στα 100 εκατομμύρια χριστιανοί ζουν σε κίνδυνο. Στην λίστα με τις 50 επικίνδυνες χώρες που κατάρτισε η οργάνωση, η Τουρκία βρίσκεται στην 31η θέση, για την οποία αναφέρεται πως οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται σαν ¨πράκτορες των εχθρών¨.
Η Αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν είναι η πιο ασφαλής περιοχή για τους Χριστιανούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών των χριστιανών είναι πως δεν ξέρουν κουρδικά.
Η οργάνωση Open Doors είναι ένας διεθνής φορέας που ιδρύθηκε το 1955, και βοηθάει παγκοσμίως τους χριστιανούς που δέχονται καταπίεση. Στον χάρτη που κοινοποίησε η οργάνωση φαίνονται οι 50 πιο επικίνδυνες για τους χριστιανούς χώρες.
Στην πρώτη θέση όπως και πέρσι βρίσκεται η Β. Κορέα, στην οποία δεν επιδεικνύεται καμία ανοχή στην χριστιανική πίστη, οι χριστιανοί απειλούνται με ποινές φυλάκισης και θανάτου, και ασκούνε κρυφά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Σε αυτή την χώρα αναφέρεται πως υπάρχουν σχεδόν 400.000 χριστιανοί, ενώ 70 χιλιάδες χριστιανοί βρίσκονται σε στρατόπεδα εργασίας.
Στην λίστα με τις επικίνδυνες χώρες την Βόρεια Κορέα ακολουθούν οι εξής χώρες : Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Ιράν, Μαλβίδες, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη, Ιράκ, Πακιστάν, Ερυθραία, Λάος, Βόρεια Νιγηρία, Μαυριτανία, Αίγυπτος, Σουδάν, Μπουτάν, Τουρκμενιστάν, Βιετνάμ, Τσετσενία, Κίνα, Κατάρ, Αλγερία, Κομόρες, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Ομάν, Μπρουνέι, Μαρόκο, Κουβέιτ, Τουρκία, Ινδία, Βιρμανία. 

(tourkikanea)

6 Δεκ 2012

ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΕΓΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ!




Από τα απίστευτα της Ορθοδοξίας μας... Θα διαβάσετε την καταπληκτική ιστορία ενός πρώην γκρίζου λύκου, που από "λύκος του Ισλάμ" έγινε χριστιανός, ονόματι Γεώργιος.

Η ζωή του σαν κρυπτοχριστιανός δεν είναι καθόλου εύκολη, αφού, όπως έχει πει ο ίδιος, δημόσια αναγκάζεται να κάνει τον σταυρό του με τη γλώσσα του κινώντας την σταυροειδώς μυστικά μέσα στο στόμα του.

Η εξιστόρηση που ακολουθεί έγινε δημόσια, στο αρχονταρίκι της Κρητικής Μονής, στα Χανιά, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, κάποια στοιχεία αποκρύπτονται για την ασφάλεια του νεοφώτιστου αδελφού μας και την προστασία των εκεί Ρωμιών.

Αξίζει να την διαβάσετε...

Μετά το πέρας της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, οι προσκυνητές περνώντας στο αρχονταρίκι της Μονής άκουσαν με ενδιαφέρον την ηγουμένη να τους ανακοινώνει:
«Σήμερα θα ακούσουμε την καταπληκτική ιστορία ενός πρώην μουσουλμάνου, που έγινε Χριστιανός. Όμως ας τα πει καλύτερα ο ίδιος. Γιώργο, θα μας μιλήσεις;», είπε η Γερόντισσα και το λόγο πήρε ο πρώην μουσουλμάνος.

«Ήμουν ηγετικό στέλεχος των Γκρίζων Λύκων και κατείχα τη θέση του (…). Πολλές φορές είχα συμμετάσχει σε επιθέσεις κατά του Πατριαρχείου και γενικά των Χριστιανών, καθότι ήμουν φανατικός κεμαλιστής, αλλά και μουσουλμάνος».

Σε αυτό το σημείο η Γερόντισσα τον διακόπτει και του λέει αστειευόμενη:
«Δηλαδή, Γιώργο, μας πετροβόλησες κι εσύ, όταν είχαμε έρθει στο Πατριαρχείο;»

«Όχι», απάντησε εκείνος και συμπλήρωσε: «Σε άλλες πόλεις όμως έχω συμμετάσχει και έχω κάνει και άλλα πολλά…»

Κάποιοι από τους προσκυνητές αλληλοκοιτάχτηκαν συνειδητοποιώντας σιγά σιγά, ότι μπροστά τους είχαν έναν από τους πρώην κορυφαίους Χριστιανομάχους και Ελληνομάχους της Πατρίδας μας.

«Είχα πάει μαζί με ομάδα μας, των γκρίζων λύκων, να προκαλέσουμε επεισόδια σε συγκέντρωση ορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη και συγκεκριμένα στο (…). Εκεί μερικοί δικοί μας και εγώ ανακατεμένοι στο πλήθος κοιτάζαμε τους Ρωμιούς έτοιμοι να τους επιτεθούμε, όταν αισθάνθηκα κάποιον ιερέα να μου τραβάει το χέρι και να με αποκαλεί Γιώργο.
«Δεν με λένε έτσι, δεν είμαι Γιώργος», του απάντησα αγριεμένα.
«Θα γίνεις Γιώργος!», μου απάντησε εκείνος. «Θα βαπτισθείς Χριστιανός!»
«Τι είναι αυτά, που λες;», του απάντησα με θυμό και τον απείλησα λέγοντας: «Γι’ αυτό, που είπες, θα σου κάνω μήνυση και θα φυλακιστείς!»
Ο ιερέας όμως χωρίς να φοβηθεί μου απάντησε, ότι θα γίνω Χριστιανός, όπως ήταν οι πρόγονοί μου και λέγοντας αυτό έφυγε.

Μετά από λίγο καιρό η γιαγιά μου αρρώστησε βαριά και ετοιμοθάνατη όπως ήταν, καθόμουνα δίπλα στο κρεβάτι της και της διάβαζα το κοράνι. Ξαφνικά ακούω τη γιαγιά μου να έχει τον επιθανάτιο ρόγχο και έκπληκτος την βλέπω να κάνει τον σταυρό της και να λέει «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…» και στη συνέχεια να καταλήγει.
«Τι ήταν αυτό;», φώναζα σοκαρισμένος. «Η γιαγιά δαιμονίστηκε τώρα στα τελευταία της!»
Ρώτησα τους γονείς μου, δεν γνώριζαν τίποτα και μου είπαν να μην δίνω σημασία σε αυτά. Ρώτησα και τον παππού μου. Δεν γνώριζε τίποτα.

Το περιστατικό αυτό με τη γιαγιά μου άρχισε να μου προκαλεί μεγάλα ερωτήματα προσωπικά και θεολογικά. Απευθύνθηκα στον ιμάμη της περιοχής μου κρατώντας το κοράνι καθώς και ένα ευαγγέλιο και του έθεσα πολλά ερωτήματα συγκρίνοντας τα λόγια του ευαγγελίου και του κορανίου ψάχνοντας να βρω την αλήθεια. Ο ιμάμης όμως δεν ήξερε τι να μου απαντήσει και μου είπε απλά να μην δίνω σημασία σε αυτά τα πράγματα. Έτσι λοιπόν έφυγα απογοητευμένος και σκέφτηκα να ρωτήσω ορθόδοξους ρωμιούς  στο (…). Εκείνοι όμως δεν με δέχτηκαν φοβούμενοι το τουρκικό κράτος, όσο κι αν επέμεινα».

«Έφυγα θυμωμένος από το (…) λέγοντας μέσα μου, ότι εγώ απευθύνθηκα στη θρησκεία τους και αυτοί δεν με δέχτηκαν. Λίγο καιρό μετά ξαναπήγα απαιτώντας να με δεχτούν, γιατί ποθούσα να μάθω την αλήθεια. Εκείνοι όμως εξακολουθούσαν να μην με δέχονται. Αποφάσισα να φύγω ξανά και τότε ένα λεωφορείο σταμάτησε στην είσοδο του (…). και μία ομάδα προσκυνητών και ιερέων βγήκε από αυτό. Ανάμεσά τους αναγνώρισα τον ιερέα εκείνο, που με είχε αποκαλέσει Γιώργο, ο οποίος με θυμότανε και με κάλεσε κοντά του. Του εξέθεσα τα παράπονά μου, ότι δεν μου επιτρέπουν να συναντηθώ με τον (…) (σημείωση: το όνομα κάποιου μεγάλου ιερέως) και εκείνος τότε με πήρε μαζί του και μπήκαμε μέσα.

Η αλήθεια είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται μέσα μου. Εκείνος ο ιερέας, που με είχε αποκαλέσει Γιώργο, μου είπε ακόμα ότι οι Χριστιανοί πρόγονοί μου είχαν το επίθετο (…), γιατί στον τόπο τους, κάπου στην περιοχή του Πόντου, εξασκούσαν ένα επάγγελμα που έχει σχέση με αυτό το επίθετο. Όταν μετά από λίγο καιρό έψαξα στο ληξιαρχείο για το γενεαλογικό μου δέντρο, διαπίστωσα ότι τα λόγια του ιερέως ήταν αληθινά. Οι πρόγονοί μου ήταν όντως Ρωμιοί Χριστιανοί, ασκούσαν το συγκεκριμένο επάγγελμα και είχαν το συγκεκριμένο επίθετο.

Πήγα στην Αθήνα και καθ’ υπόδειξη του ιερέως γνώρισα τον πατέρα (…), ο οποίος με κατήχησε και με βάπτισε Γεώργιο, το όνομα που είχαν οι περισσότεροι πρόγονοί μου. Κατόπιν πήγα στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στο μοναστήρι, όπου βρίσκεται ο ιερέας που με πρωτοαποκάλεσε Γιώργο. Έμεινα εκεί μερικούς μήνες και κατόπιν επέστρεψα στην Τουρκία ως κρυπτοχριστιανός. Οι γονείς μου δεν μου το συγχωρούν αυτό, ενώ ο παππούς μου μού είπε μυστικά, ότι του έδωσα πολύ μεγάλη χαρά με τη βάπτισή μου. Πριν κλείσει τα μάτια του έκανε τον σταυρό του και πέθανε λέγοντας αυτό, που είχε πει και η γιαγιά μου: «Δι’ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών…»

πηγή

5 Δεκ 2012

Ο προάγγελος του χαράγματος και σε άλλες Χώρες




04-12-2012
Κι ο Πάπας στο κόλπο: Ηλεκτρονικές ταυτότητες με τσιπάκι RFID θα δώσει το Βατικανό στους κληρικούς και τους εργαζόμενους

28-11-2012
Κι ο Αχμαντινετζάντ στο κόλπο: Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα θα δοθεί στους Ιρανούς! VIDEO

09-12-2012
O πρόδρομος του χαράγματος της Αποκαλύψεως τώρα και στο Πακιστάν

13-12-2012
Aυτή είναι η νέα τουρκική ταυτότητα

18-12-2012
Ο ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ

05-03-2013
ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ ΘΑΛΑΜΟ" ΤΗΣ ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ)

Αποκάλυψη Κεφαλαιο 13

«...πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!»



Δημήτριος: Γέροντα, το απολυτίκιο του προφήτου Ηλίου λέει ότι είναι ο δεύτερος πρόδρομος της Παρουσίας Χριστού. Αυτός, καθώς είναι γνωστό, δεν κοιμήθηκε, όπως επίσης και ο Ενώχ. 
Θα έρθει ο προφήτης Ηλίας στην γη; 

Γ. Παΐσιος (χαμογελώντας): Ο προφήτης Ηλίας τροχάει και ετοιμάζει την μαχαίρα του! Και μάλιστα πρώτα θα αρχίσει από τους Πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς!

Νικόλαος: Και λαϊκούς. 

Γ. Παΐσιος: Τα δικά σας είναι αγνοήματα, ενώ τα δικά μας είναι αμαρτήματα. 

Έτσι δεν λέει η ευχή της θείας λειτουργίας; «Υπέρ των εμών αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων».

πηγή: 

ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013


Επιμέλεια: Μάνος Χατζηγιάννης

Κοινό εορτασμό για το επόμενο Πάσχα ετοιμάζουν στους Αγίους Τόπους. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου βήματος» και βάσει αναφορών από Ρωμαιοκαθολικά Μ.Μ.Ε ως χειρονομία υπέρ της ενότητας και του οικουμενισμού, οι Ρωμαιοκαθολικοί της Ιερουσαλήμ από  το 2013 θα εορτάζουν το Πάσχα στους Αγίους Τόπους με τους Ορθοδόξους.

Ο Pierbattista  Pizzaballa  που διορίστηκε Θεματοφύλακας της Ιεράς Γης διαδεχόμενος τον Giovanni Battistelli, ο οποίος κατείχε το αξίωμα για έξι χρόνια δήλωσε σχετικά: 
«Ο Οικουμενισμός στους Αγίους Τόπους δεν είναι ένα θεολογικό πρόβλημα, είναι ένα ποιμενικό πρόβλημα. Επειδή όλες οι οικογένειες είναι μεικτές οικογένειες. Ένα μέρος είναι Ορθόδοξο και το άλλο Καθολικό. Έτσι έχουμε δύο διαφορετικά ημερολόγια:Το Γρηγοριανό ημερολόγιο και το Ιουλιανό ημερολόγιο για τις οικογένειες»

Ως χειρονομία υπέρ της ενότητας, το Λατινικό Πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ αποφάσισε να τροποποιήσει το πρόγραμμα της λειτουργικής το 2013 προς  εκείνο των Ορθοδόξων. Αυτό σημαίνει ότι το Πάσχα στους Αγίους Τόπους θα πρέπει να εορτάζεται στις 5 Μαΐου το επόμενο έτος, αντί της 31ης Μαρτίου. Υπάρχει όμως μια εξαίρεση. Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Ιερουσαλήμ και η Βηθλεέμ δεν θα ακολουθήσου το νέο ημερολόγιο.

O Θεματοφύλακας των Αγίων Τόπων είπε ακόμη:
«Για χριστιανικές οικογένειες, είναι ένα πρόβλημα. Θέλουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα μαζί από κοινού. Έτσι, η Καθολική Εκκλησία αποφάσισε να υιοθετήσει μόνο για το Πάσχα, όχι για τα Χριστούγεννα, το Ιουλιανό ημερολόγιο, ώστε να καταστεί δυνατή και να επιτρέψει χριστιανικές οικογένειες μας να γιορτάζεται το Πάσχα μαζί.»

Η πρόθεση του Πατριαρχείου είναι ότι από το 2015 η Καθολική Εκκλησία στους Αγίους Τόπους  να εγκρίνει το Ιουλιανό ημερολόγιο, οριστικά. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Χριστιανοί θα γιορτάσουν το Πάσχα μαζί την κεντρική γιορτή της πίστης.

Τα ημερολόγια

Το 1582 ο Πάπας Γρηγόριος ΙΓ ' υιοθέτησε τo τρέχον Γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο χρησιμοποιείται στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Αυτό το ημερολόγιο ουσιαστικά αντικατέστησε  το Ιουλιανό ημερολόγιο, το οποίο εγκρίθηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα κατά τη διάρκεια της βασιλείας του.
Παρά την αντικατάσταση, κάποιοι στην Ορθόδοξη Εκκλησία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Ιουλιανό ημερολόγιο. Σε μέρη όπως τους Αγίους Τόπους, όπου καθολικοί και ορθόδοξοι ζουν μαζί, αυτή η πραγματικότητα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα.


πηγή: 

Βαρβαρότητες των τούρκων στις εκκλησίες των κατεχόμενων




Οι προκλήσεις στην μαρτυρική Κύπρο δεν έχουν τέλος. Οι εκκλησίες μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, σχολεία, μπαρ, καφετέριες και γκαλερί. Από τους τοίχους λείπουν οι εικόνες και τα ψηφιδωτά. Το κατοχικό καθεστώς δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Οι τούρκοι στην Κύπρο προκαλούν με χυδαίο τρόπο εδώ και χρόνια με τις ενέργειες τους όχι μόνο την Ελληνοκυπριακή αλλά και τη διεθνή κοινή γνώμη. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις προκλητικές ενέργειες. Αρχικά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα του «Anastasia Resort Hotel» είναι κτισμένο σε γη που είναι ιδιοκτησία της εκκλησίας της Αγίας Αναστασίας στην κατεχόμενη Λάπηθο και της Χωριτικής Αρχής της κατεχόμενης κωμόπολης. Επίσης, η εκκλησία του Αγίου Μάμαντος στο κατεχόμενο χωριό Γαϊδουράς έχει μετατραπεί σε τέμενος. Ακόμα, η εκκλησία Αγίων Σέργιου και Βάκχου στο κατεχόμενο χωριό Άγιος Στέργιος χρησιμοποιείται ως νηπιαγωγείο. Τέλος, ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο έγινε χώρος υποδοχής ακαθαρσιών! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος σε μήνυμα του απηύθυνε δραματική έκκληση για τον τερματισμό της καταστροφής της Κυπριακής πολιτιστικής κληρονομιάς από την τουρκική κατοχική δύναμη. Τόνισε την ανάγκη για αποχώρηση από την Κύπρο όλων των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και των εποίκων, επανένωση της νήσου, επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, διακρίβωση της ζωής των αγνοουμένων και αποκατάσταση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλη την έκταση της Κύπρου, για όλους τους νόμιμους και γηγενείς κατοίκους της. Με λίγα λόγια, οι τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν και να καταστρέφουν οτιδήποτε θυμίζει Ελλάδα αδιαφορώντας για την Ορθοδοξία αλλά και για την πολιτιστική κληρονομιά μας.



4 Δεκ 2012

Τάσσος Παπαδόπουλος: Ο Τελευταίος Έλληνας Πατριώτης Ηγέτης!!! Γιατι οι ιστορίες των ηρώων γράφονται με τα ΟΧΙ...




του Μάκη Βραχιολίδη_ Όλοι θυμόμαστε και αναπολούμε τον μέγιστο ήρωα, τον τελευταίο ΠΑΤΡΙΏΤΗ ΗΓΈΤΗ, Τάσσο Παπαδόπουλο! Τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που στα 2004 βρέθηκε σε μια αντίστοιχη θέση με αυτή που βρίσκεται... 

τους τελευταίους μήνες ο πολιτικός νάνος και -τελικά- δωσίλογος Α.Σαμαράς. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε απέναντί του όλη την διεθνή Κοινότητα να τον πιέζει και να τον απειλεί να ψηφίσει το δόλιο σχέδιο Ανάν, διαφορετικά θα.... επέρχετο η καταστροφή για την Κύπρο. Η διάλυσή της ή ακόμη και η κατοχή ολόκληρου του νησιού από την Τουρκία! Μέχρις εκεί έφταναν οι απειλές και οι εκβιασμοί ολόκληρης της διεθνούς Κοινότητας. Και οι Έλληνες πολιτικοί πίεζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο να ταπεινωθεί, να σκύψει το κεφάλι και να δεχτεί το σχέδιο Ανάν, που ουσιαστικά αποτελούσε επίσημη διχοτόμηση του νησιού σε δύο κράτη.

Ο Μέγιστος Πατριώτης, βγαλμένος από τις διδάγματα της ελληνικής Ιστορίας και παράδοσης, εκφώνησε έναν λόγο ανατριχιαστικά πατριωτικό.

Ιδού μερικά αποσπάσματά του: "Δὲν μπορῶ νὰ ἀποδεχθῶ καὶ νὰ ὑπογράψω τὸ Σχέδιο Ἀνᾶν ὅπως, τελικά, διαμορφώθηκε. Παρέλαβα Κράτος διεθνῶς ἀναγνωρισμένο. Δὲν θὰ παραδώσω «Κοινότητα» χωρὶς δικαίωμα λόγου διεθνῶς καὶ σὲ ἀναζήτηση κηδεμόνα. Καὶ ὅλα αὐτὰ ἔναντι κενῶν, παραπλανητικῶν, δῆθεν, προσδοκιῶν. Ἔναντι τῆς ἀνεδαφικῆς ψευδαίσθησης ὅτι ἡ Τουρκία θὰ τηρήσει τὶς δεσμεύσεις της.

Συμπατριώτισσες, συμπατριῶτες,

Στὶς 24 Ἀπριλίου θὰ τοποθετηθεῖτε μὲ ἕνα ΝΑΙ ἢ ἕνα ΟΧΙ στὸ σχέδιο Ἀνᾶν. Θὰ ἀποφασίσετε γιὰ τὸ παρὸν καὶ τὸ μέλλον τῆς Κύπρου. Γιὰ τὴ γενιά μας, ἀλλὰ καὶ τὶς γενιὲς ποὺ θὰ ἔρθουν μετὰ ἀπὸ ἐμᾶς.

Ἔχω ἐμπιστοσύνη στὴν κρίση σας. Εἶμαι βέβαιος ὅτι δὲν σᾶς ἀγγίζουν ψεύτικα διλήμματα.Ὅτι δὲν σᾶς τρομάζουν ἀπειλὲς γιὰ δῆθεν διεθνῆ ἀπομόνωση. Ὅτι δὲν σᾶς πείθουν τὰ περὶ δῆθεν τελευταίας εὐκαιρίας.

Εἶμαι βέβαιος ὅτι ἐξακολουθοῦν νὰ ἔχουν γιὰ σᾶς νόημα οἱ ἠθικὲς ἀρχὲς καὶ ἀξίες τοῦ λαοῦ μας, τοῦ πολιτισμοῦ καὶ τοῦ ἐθνικοῦ ἱστορικοῦ μας βίου, τὸν ὁποῖο θέλετε νὰ συνεχίσουμε μὲ ἀσφάλεια, δικαιοσύνη, ἐλευθερία καὶ εἰρήνη.

Ἑλληνικὲ Κυπριακὲ Λαέ,

Στὴ ζυγαριὰ τοῦ ΝΑΙ καὶ τοῦ ΟΧΙ, πολὺ βαρύτερες καὶ πολὺ πιὸ ἐπαχθεῖς θὰ εἶναι οἱ συνέπειες τοῦ ΝΑΙ.

Σὲ καλῶ νὰ ἀπορρίψεις τὸ Σχέδιο Ἀνᾶν.

Σὲ καλῶ νὰ πεῖς στὶς 24 τοῦ Ἀπρίλη ἕνα δυνατὸ ΟΧΙ".

Δακρύζουμε από ρίγη συγκίνησης και περηφάνειας διαβάζοντας το πατριωτικό διάγγελμα του μέγιστου Έλληνα πατριώτη Τάσσου Παπαδόπουλου.

Η ιστορία των πατριωτών και των ηρώων, γράφεται με τα ΟΧΙ! Τα ΝΑΙ είναι για τους δωσίλογους και προδότες!

Γι' αυτό ΣΑΜΑΡΑ και λοιποί είστε ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

makeleio.gr

3 Δεκ 2012

Πέτρινη στήλη 6000 ετών με ελληνικά γράμματα καταρρίπτει τα ινδοευρωπαϊκά παραμύθια των αδόλφων…





Μια απίστευτη ανακάλυψη έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές του προϊστορικού οικισμού του Αρχοντικού Πέλλας, λίγες μέρες πριν κλείσει η ανασκαφική περίοδος.

Αποκαλύφθηκε στα κατώτερα στρώματα του οικισμού πέτρινη στήλη, διαστάσεων περίπου 30Χ20 εκατ. με εγχάρακτα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρονται σε χρονολογία γύρω στο 4000 π.Χ. πολύ πριν από την… ανακάλυψη της σφηνοειδούς γραφής από τους Σουμέριους (περίπου 3500 π.Χ.). Δείγματα της Στήλης του Αρχοντικού (όπως πλέον αποκαλείται προσωρινά το εύρημα) έχουν σταλεί στο εργαστήριο Ορυκτολογίας και Πετρογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ώστε να προσδιοριστεί επακριβώς η σύσταση του πετρώματος, γεγονός που θα βοηθήσει στον προσδιορισμό της περιοχής προέλευσής του, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση, μια και το πέτρωμα υπάρχει σε τοποθεσίες της περιοχής και χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Στην συνέχεια η στήλη, αφού συντηρηθεί, θα υποβληθεί σε εξέταση με ακτίνες Χ ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα γράμματα, που μετά από τόσες χιλιετίες, είναι δύσκολη η ανάγνωσή τους, λόγω φθοράς της επιφάνειας.

«Μουδιασμένοι» οι αρχαιολόγοι

Οι υπεύθυνοι της ανασκαφής αρχαιολόγοι αποφεύγουν να δηλώσουν οτιδήποτε και όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρη πηγή που μας μετέδωσε και την αρχική είδηση, είναι καταφανώς αμήχανοι και «μουδιασμένοι», γεγονός απόλυτα φυσικό αν
αναλογισθεί κάποιος τις τεράστιες ανατροπές δεδομένων που θα φέρει αυτή η συγκλονιστική πράγματι ανακάλυψη. Αν μάλιστα προκύψουν και άλλες τέτοιες στήλες, όπως πιθανολογείται, τότε οι εξελίξεις στην επιστήμη της επιγραφικής θα είναι κατακλυσμικές.

Ελληνικά γράμματα

Το πλέον εντυπωσιακό γεγονός που προκύπτει από την προσεκτική εξέταση της στήλης είναι η σαφής καταγραφή γραμμάτων του αρχαϊκού ελληνικού αλφαβήτου, όπως το αρχαϊκό Ζ που είχε περίπου την μορφή του Ι, αλλά με μεγαλύτερες την επάνω και κάτω γραμμή (βλ. φωτ.). Διακρίνεται ξεκάθαρα το Α και σειρά άλλων γραμμάτων. Παρά την φθορά της στήλης, ορισμένα γράμματα διακρίνονται σαφέστατα, σε αντίθεση με παλαιότερα ευρήματα π.χ. την πολυσυζητημένη πινακίδα του Δισπηλιού, όπου μόνον με άφθονη δόση φαντασίας μπορούν να ανακαλυφθούν «γράμματα».

Η τοποθεσία της ανασκαφής

Ο προϊστορικός οικισμός του Αρχοντικού Γιαννιτσών βρίσκεται κοντά στο σύγχρονο ομώνυμο οικισμό, ανάμεσα στην αρχαία Πέλλα και την πόλη των Γιαννιτσών. Έχει τη μορφή τούμπας-τράπεζας, ύψους περίπου 20μ. και έκταση περίπου 128 στρεμμάτων. Η ανασκαφική έρευνα στην «τούμπα» του Αρχοντικού άρχισε από το 1991 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το Αρχοντικό αποτελεί μια προνομιακή οικιστική θέση καθώς δεσπόζει στην εύφορη πεδιάδα των Γιαννιτσών. Επιπλέον ο οικισμός βρισκόταν κοντά στην ακτογραμμή του Θερμαϊκού, όπως επιβεβαιώνεται και από γεωλογικές έρευνες ειδικών επιστημόνων του Α.Π.Θ. Οι έρευνες αυτές έδειξαν ότι η ακτογραμμή πρέπει να περνούσε 6 περίπου χιλιόμετρα νότια του οικισμού. Η σπουδαιότητα της θέσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανιχνεύεται συνεχής κατοίκηση από τη Νεολιθική Εποχή (6η χιλιετία) μέχρι την υστεροβυζαντινή περίοδο (14ος αι.).

Ραγδαίες ανατροπές

Κλείνοντας προς το παρόν αυτό το ενημερωτικό κείμενο και εν αναμονή των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, ένα είναι βέβαιο: Η εικόνα που είχε η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανακάλυψη της γραφής και την εξέλιξή της θα μεταβληθεί άρδην, εφ’ όσον επιβεβαιωθούν τα ευρήματα και πολύ περισσότερο εάν προστεθούν και νέα, όπως αναμένεται.

OXI ALLO KAPBOYNO

πηγή:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Oμιλείται και γράφεται επί 4.000 χρόνια!

Γραπτό 7.270 Ετών (!) Ανατρέπονται τα Ιστορικά Κατεστημένα

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ 

 
 



Η άγνωστη ιστορία του, από τότε που δημοσιεύτηκε κυρίως στο διαδίκτυο, κάνει τους Έλληνες που νοιάζονται να ριγούν από συγκίνηση, μα και να σφίγγουν τα δόντια από αγανάκτηση! Όμως ένα είναι βέβαιο. Καθένας που θα διαβάσει για τούτο το παλικάρι, θα νιώσει πως δίκαια του αξίζει μια θέση δίπλα στους μεγαλύτερους Ήρωες του Ελληνισμού! Και καθένας θα θελήσει να γίνει «Μπικάκης» σαν έρθει η ώρα να ξοφλήσει η Ελλάδα τους λογαριασμούς της με τους παρανοϊκούς Στρατηγούς της Τουρκίας, που κρατώντας σε στρατιωτική κατοχή τη μισή σχεδόν Κύπρο για 35 ολόκληρα χρόνια και παραβιάζοντας σχεδόν καθημερινά την Ελλάδα, παραβιάζουν την Ειρήνη, αλλά και την υπομονή του Θεού, που θα αποδώσει κάποτε Δικαιοσύνη…


ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ

ο Έλληνας «Ράμπο»
  «...Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Αττίλας προχωρά και οι Καταδρομείς βρίσκονται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστούν τα πάτρια εδάφη. Ανάμεσα σ’ αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών, του Δασκαλογιάννη, του Γιαμπουδάκη, ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά, στα σύνορα Ρεθύμνου – Χανίων, καταδρομέας Μπικάκης, μια ηρωική μορφή των μαχών, ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄ Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων.
Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό, μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ. Σε ένα από αυτά ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της “Ford”, γνωστό ως ανώνυμο λόφο αφού οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας.



Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε.

Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τούρκων, ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων, δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του. Όμως ο Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του, νομίζοντας ότι σκοτώθηκε. Δεν παίρνει απάντηση, αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Τούρκων!


Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος, δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του, ακολουθώντας τις εντολές που είχε. Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στις μηχανές.
Τοποθετεί το βλήμα, φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα. Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό Τάγμα Πεζικού!
  
Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα, αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν!

Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς!

Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα, ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί, αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο μην αφήνοντας κανένα ζωντανό!!!


Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται, όμως
το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε!

Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει 700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη, αυτός όμως το καταστρέφει και αυτό! Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή! Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Άνθρωπος…

  
Οι Τούρκοι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου. Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου! Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τούρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ…



Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο, που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη!.


Ο Καταδρομέας Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη Μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο! Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του
Χρυσούν Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των "ΗΓΕΤΩΝ".

Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε…


Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή - όπως κι άλλοι μαχητές Καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας - με
την πίκρα της μη αναγνώρισης…


Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας. Η τιμητική πλακέτα απεστάλη από τον - εν ζωή τότε - Πρόεδρο της Λέσχης Δρούγκα Στέφανο, στους Γονείς του στην Κρήτη…


Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόνΚανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι.


Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του…»


Εμμανουήλ Μπικάκης, ένας μεγάλος, σύγχρονος εθνικός Ήρωας Πολέμου,

που κρύψανε οι άνανδροι, για να μην φαίνεται τόσο ανυπόφορη η ανανδρία τους…
 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η ιστορία του Μανώλη Μπικάκη αλλά και η φράση στο τέλος "Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις…έστω για ένα τραγούδι" συγκίνησε ιδιαίτερα τον συμπατριώτη του ποιητή Γώργο Βολουδάκη που ένοιωσε υποχρεωμένος να γράψει κάτι για τον μεγάλο αυτόν ήρωα. Προτίμησε να γράψει ένα Κρητικό τραγούδι που ταιριάζει στην λεβεντιά και την αντρειωσύνη του.
 

 
Του νέου Ακρίτα το αντάμωμα
 
Ριζίτικο ή Ανωγιανό, σούστα ή πεντοζάλι
εγώ ποτέ δεν έγραψα ούτε θα γράψω πάλι

Μά για τον ήρωα τούτονε της Κρήτης το περβόλι
τον θρύλο των καταδρομών που λέγανε Μανώλη
θα γράψω ώς τον ουρανό σαν δάκρυ ένα στιχάκι
να μάθει ο Ελληνισμός  Μανώλη τον Μπικάκη.

Μόνος στη Κύπρο τάβαλε έξω απ΄τη Λευκωσία
με ένα τάγμα τουρκικό!!! Ακούστε αυτοθυσία!

Έξι άρματα κατέστρεψε με το αντιαρματικό του
του χάρου έστειλε πολλούς τούρκους στο μερτικό του.
Τέσσερις μέρες ύστερις χωρίς να σταματήσει
πολέμαε θεονήστικος, οι τούρκοι είχαν σαστίσει...
Για όλα αυτά, δεν έλαβε ανταμοιβή καμμία
ούτε ανδρείας  παράσημο, ούτε εύφημο μνεία
Απ΄την πατρίδα του ποτέ δεν πήρε ούτε ένα χάδι
και με την πίκρα αυτή έφυγε μια μέρα για τον άδη.

Όμως για μας τους Έλληνες είναι αντρειωμένος
Ένας ακόμη Διγενής Ακρίτας καμμωμένος
από ουρανό και πέλαγο, από όνειρο κι αγάπη
Και της Ελλάδας η καρδιά χρυσά "Μπικάκης" γράφει...
Γ. Βολουδάκης