29 Ιουν 2014

Σάντος: «Η Ελλάδα έδωσε ό,τι έχει σήμερα ο κόσμος»



Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχουν ξένοι που είναι πιο «Έλληνες» από τους… εγχώριους «Έλληνες», ενώ για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται πόσο μεγάλος «Έλληνας» είναι ο προπονητής της Εθνικής μας Φερνάντο Σάντος.

Τη δική του αποστομωτική απάντηση έδωσε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος, Φερνάντο Σάντος σε ερώτηση βραζιλιάνας δημοσιογράφου η οποία είπε μεταξύ άλλων: «Την Ελλάδα την έμαθε όλος ο κόσμος το 2004 όταν πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Ο πορτογάλος τεχνικός της απάντησε χαρακτηριστικά:

«Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι ο κόσμος δεν έμαθε το 2004 την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό, την φιλοσοφία, έδωσε το πνεύμα και την δημοκρατία που έχει σήμερα όλος ο κόσμος. Στο ποδόσφαιρο το 2004 έκανε απλά μια μεγάλη αθλητική επιτυχία». 

(defencenet)

19 Ιουν 2014

«Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα»


alt

«Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε Πτώχευση. Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες, θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα».

(γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης)
26 Μαΐου 2011


Αγιορείτης γέροντας στο κελλί του οποίου φιλοξενηθήκαμε την Σαρακοστή, μας διαβεβαίωσε για το μεγάλο πνευματικό ανάστημα του γέροντα Νεκτάριου τον οποίο είχε Πνευματικό.

Ως προς την παραπάνω μαρτυρία, το θέμα είναι ποιανού καλοκαιριού...

16 Ιουν 2014

Του Οσίου Μνημονίου έχει γενέθλια ο Γιώργος Παπανδρέου




Σαν σήμερα - Στις 16 Ιουνίου η μοίρα παίζει ένα... αστείο παιχνίδι

Φαντάζει επικό... τρολ και όμως είναι πραγματικότητα: Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, έχει σήμερα τα γενέθλιά του, την ίδια ημέρα που τιμάται η μνήμη του Οσίου Μνημονίου.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Παπανδρέου γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου του 1952 και σήμερα γίνεται 62 χρονών. Όμως, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τιμάται και η μνήμη του Οσίου Μνημονίου (όχι, δεν είναι κινητή εορτή), ο Όσιος Μνημόνιος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.

Για την ιστορία, ο Όσιος Μνημόνιος υπήρξε επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου και χειροτόνησε διάκονο τον Όσιο Τύχωνα (η μνήμη του εορτάζεται, επίσης, στις 16 Ιουνίου), ο οποίος τον διαδέχθηκε στην Επισκοπή Αμαθούντος (σήμερα υπάγεται εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού), από το βίο του οποίου πληροφορούμαστε για τον Όσιο Μνημόνιο.

πηγή:

11 Ιουν 2014

Μητροπολίτης Γόρτυνος: «Να καθαιρεθεί ο Βαρθολομαίος που προσευχήθηκε μαζί με τον Πάπα»!


γόρτυνος-ιερεμίας

Σε επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προχώρησε ο μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας, ο οποίος στο κυριακάτικο εγκύκλιο κήρυγμά του καυτηρίασε το γεγονός της κοινής προσευχής με τον Πάπα Φραγκίσκο, στα Ιεροσόλυμα.

Οπως ανέφερε με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μητροπολίτης Γόρτυνος είπε πως ένιωσε «ντροπή» όταν είδε ορθόδοξο επίσκοπο να φιλά το χέρι του Πάπα και κάλεσε τους χριστιανούς σε προσευχή λέγοντας ότι «ο πιστός λαός είναι ο θεματοφύλακας των ιερών παραδόσεων».

Ο μητροπολίτης Ιερεμίας υπογράμμισε επίσης πως -σύμφωνα με το Πηδάλιο- «συμπροσευχή κληρικού με παπικούς επισύρει ποινή καθαιρέσεως».

Κάλεσε μάλιστα όποιον διαφωνεί να του «αποδείξει από τα ιερά κείμενα -γιατί η Εκκλησία μας έχει κείμενα- ότι η πίστη των παπικών δεν είναι αιρετική, αλλά είναι σύμφωνη με την πίστη των Πατέρων μας» -και τότε «εγώ θα ανακαλέσω ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη».

Τον περασμένο Ιανουάριο, σχολιάζοντας τα περί «αθεΐας» του Αλέξη Τσίπρα, ο Σεβασμιότατος είχε προειδοποιήσει ότι το ράσο του «πετάει τριφασικό ρεύμα» και είχε απαιτήσει «ο άρχοντας της χώρας μας να κάνει τον σταυρό του. Δε λέμε να κρατάει και κομποσκοίνια – πού να τον βρούμε τέτοιον – αλλά να λέει “πιστεύω στον Χριστό, πιστεύω στην Παναγιά”, όχι να λέει “εγώ δεν πιστεύω”».

tanea.gr

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!! ΟΧΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΓΛΥΦΤΕΣ ΧΛΙΑΡΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ!!!(ΒΙΝΤΕΟ)

6 Ιουν 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ;;;


ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΙΡΑΚ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ! ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ;

 Δεν επιβεβαιώνει το Ιράκ την διακοπή των των νερών του Ευφράτη από την Τουρκία, όπως ανέφερε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας "Al Akhbar" του Λιβάνου.
  Ειδικότερα, ο Σύμβουλος της Επιτροπής Γεωργίας και Υδάτινων Πόρων στο ιρακινό κοινοβούλιο
Adel Mukhtar, απέκλεισε -μιλώντας στο ιρακινό "Shafaq News" - το ενδεχόμενο η τουρκική πλευρά να κόψει το νερό από τον Ευφράτη ποταμό στο Ιράκ.
  Όσο για τη Συρία ανέφερε, ότι η μείωση της στάθμης του νερού στη τεχνητή λίμνη "Άσσαντ" στο Χαλέπι, οφείλεται σε αδυναμία της Συρίας λόγω του πολέμου.
  Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η Τουρκία δεν απελευθερώνει πολύ νερό τώρα από τον Ευφράτη, επειδή δεν χρειάζεται να παράγει περισσότερο ρεύμα...

     ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΕΠΕΣΕ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
   Πάντως οι φωτογραφίες της Al Akhbar, δείχνουν μείωση της στάθμης στη λίμνη "Άσσαντ" της Συρίας, η οποία τροφοδοτείται από τα νερά του Ευφράτη μέσω Τουρκίας, κατά 6 μέτρα, ενώ σημειώνεται ο κίνδυνος για την απώλεια ύδρευσης επτά εκατομμυρίων ανθρώπων και την αναγκαστική διακοπή παραγωγής ρεύματος στην περιοχή!
   Το δημοσίευμα σημειώνει πώς η λίμνη "Άσσαντ" θα χρειαστεί έναν μήνα για να επανέλθει, εάν αποκατασταθεί η κανονική ροή από τον Ευφράτη.
   Αν δε η στάθμη πέσει ακόμη ένα μέτρο, τότε θα τεθεί εκτός λειτουργίας το φράγμα της λίμνης!

   Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
   Στα σχόλια των αναγνωστών της Al Khbar, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η αναφορά στην σχετική προφητεία του Γέροντα Παΐσιου για τα νερά του Ευφράτη, η οποία είναι πολύ γνωστή στους χριστιανούς της περιοχής:

  1. ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ:
"Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, και τα χρησιμοποιούν για αρδευτικά έργα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπει στην ετοιμασία του μεγάλου εκείνου πολέμου και κατ΄ αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η οδός για τις μύριες μυριάδων στρατού των υπό ανατολών ηλίου, που αναφέρει η Αποκάλυψη. Μέσα σ΄ όλη την ετοιμασία είναι και τούτο: πρέπει να ΄χει στερέψει ο ποταμός Ευφράτης, για να μπορέσει να περάσει έτσι ο πολυάριθμος στρατός. Αν και - γελούσε ο Γέροντας σ΄ αυτό το σημείο - διακόσια εκατομμύρια Κινέζοι, όταν φτάσουν εκεί, από ένα κύπελλο νερό να πιουν, πάει, τον άδειασαν τον Ευφράτη"!
("Σκεύος εκλογής" Ιερομονάχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, σελ.64-65)
   
  2. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ:

  "Οι Τούρκοι θα φύγουν από μόνοι τους. Θα ανοιχτεί ένας Πόλεμος στην περιοχή, θα πάει γύρω στα τέσσερα χρόνια και θα είναι σχεδόν Παγκόσμιος. Και θα αναγκαστεί (η Τουρκία) να μεταφέρει όλο της το πολεμικό υλικό και τα στρατεύματά της που έχει στην Κύπρο, να τα πάρει να αντικαταστήσει τα μάχιμα. Και εσείς όπως φύγατε με τα λεωφορεία, με τα φορτηγά, με τα τράκτα, έτσι και θα πάτε πίσω... Θα σκοτωθούν μερικοί (γιατί ποιος φεύγει τώρα από το σπίτι του που εκεί έμνεσκαν τα παιδιά του, τα πάντρεψε, έστω και εάν είναι δικά του)... Το ίδιο θα γίνει και στην ελεύθερη Κύπρο. Θα έρθουν οι Τουρκοκύπριοι να πάνε στα σπίτια τους... Δεν θα πάει τόσο (η κατάσταση) όσο πήγε ο Κομμουνισμός στη Ρωσία. Τρέμουν τα πόδια του θεριού (ΕΣΣΔ)! Όπου να ΄ναι χραπ και σωριάζεται! Αλλά στην Κύπρο δεν θα πάει τόσο καιρό... Ο Πόλεμος θα γίνει για το νερό..."
(Μαρτυρία Ανδρέα Ξενοφώντος από τη Λεμεσό στην εκπομπή της Ελίτας στην Κύπρο, Γ. Παΐσιος 1989)




πηγή:

5 Ιουν 2014

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΨΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ;;;

ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΓΡΑΨΑ ΣΕ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ!!!


ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΓΡΑΨΑ ΣΕ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ!!!ΘΕΟΜΗΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ!!!ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ!!!!Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!!Ο ΕΛΛΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ!!!
 

Γράφει η Μαρία Τουφεξή

Ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας γεννήθηκε το 1948 στην Υπάτη Φθιώτιδος.
Αποφοίτησε από την Σχολή Ευελπίδων το 1971 ως Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων.



Υπηρέτησε σε σημαντικές Μονάδες Τεθωρακισμένων και διετέλεσε Διοικητής στην Δ΄ΕΑΝ,
Επιτελάρχης στην 96 ΑΔΤΕ,Α΄ΒΕ στην ΑΣΔΕΝ,Διοικητής ΧΧV ΤΘΤ,Επιτελάρχης του Δ΄ΣΣ,Διευθυντής στην Διεύθυνση Εκπαιδεύσεως,Διευθυντής Δογματος-Εκπαιδεύσεως [2002-2003]
Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ [2003-2004],Β΄Υπαρχηγός ΓΕΣ [2004-2005]
Διοικητής της ΑΣΔΕΝ [2005-2006] και Αρχηγός ΓΕΣ [2006-2007].
Πήρε προαγωγή στον βαθμό του Υπολοχαγού το 1974 και του λοχαγού το 1978.
Το 1983 προήχθη στον βαθμό του Ταγματάρχη,το 1988 στον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη και το
1995 στον βαθμό του Συνταγματάρχη.
Το 1999 προήχθη στον βαθμό του Ταξιάρχου,το 2002 στον βαθμό του Υποστράτηγου,το 2004 στον
βαθμό του Αντιστράτηγου και έγινε Β΄Υπαρχηγός ΓΕΣ.Το 2005 έγινε Διοικητής της ΑΣΔΕΝ.
Το 2006 ανέλαβε  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Τον Αύγουστο του 2007 προήχθη σε Στρατηγό και ανέλαβε τα καθήκοντα του Αρχηγού Γενικού
Επιτελείου Εθνικής Αμύνης.
 

 ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΡΑΨΑ!!!

1] ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ
2]ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
3]ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ Β΄ΤΑΞΗΣ
4]ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ
5]ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
6]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΔΚΣΕΩΣ Β΄ΤΑΞΗΣ
7]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΞΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Β΄ΤΑΞΗΣ
8]ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ
9]ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ Α΄ΤΑΞΗΣ
10]ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ
11]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ Γ΄ΤΑΞΗΣ
12]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ Α΄ΤΑΞΗΣ
13]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΞΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Α΄ΤΑΞΗΣ
14]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
15]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ Β΄ΤΑΞΗΣ
16]ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ
17]ΔΙΑΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ Α΄ΤΑΞΗΣ
18]ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΗΜΟΥ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ


Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΡΑΨΑ!!!


Ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας πριν αρκετά χρόνια επισκέφτηκε μαζί με συναδέλφους του τον
Πατέρα Παίσιο στο Άγιον Όρος στην Παναγούδα για να πάρουν την Ευλογία του.Κάποια στιγμή
ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας είπε στον Πατέρα Παίσιο!
''Δεν αντέχω άλλο Γέροντα,θα παραιτηθώ από το Στράτευμα''.......
Τότε ο Πατέρας Παίσιος τον κοίταξε και του απάντησε!!!
''Εσύ δεν θα παραιτηθείς!!!Εσύ θα είσαι Αρχηγός της Άμυνας της Ελλάδος όταν μας επιτεθούν
οι τούρκοι!!!Συγκεκριμένα είπε στον Στρατηγό ότι θα μπεί στην Κωνσταντινούπολη ώς Ελευθερωτής
και θα σηκώσει την Ελληνική Σημαία πάνω από την Αγία Σοφία!!!
Όλοι κοιτάχτηκαν με έκπληξη και ρώτησαν.....και πότε θα γίνει Γέροντα αυτό;
Ο Πατέρας Παίσιος απάντησε....''όταν θα είναι ο καιρός για τα σπανάκια....και άλλαξε συζήτηση!!!
Όντως ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας παρέμεινε στο Στράτευμα και προόδευσε,παίρνοντας τα μεγαλύτερα Αξιώματα που θα μπορούσε ποτέ να πάρει Στρατιωτικός!!!



       ΤΟΥΡΚΙΑ!!!

''ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΥΘΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ Α/ΓΕΕΘΑ''

Στίς 13 Νοεμβρίου του 2008,το Νορβηγηκό πλοίο ''Malene Ostervold'' πραγματοποιούσε ''έρευνες΄΄
σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα δυτικά της Κύπρου,με συνοδεία τουρκικής φρεγάτας,για λογαριασμό
της Τουρκίας.
Τότε ο Στρατηγός Δημήτριος Γράψας ο οποίος ήταν Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε την διαταγή!!!
''Αποχωρείστε απο τα Ελληνικά ύδατα γιατί θα σας βυθίσω''!!!
Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε για την απειλή και η ''Ελληνίδα''Ντόρα Μπακογιάννη ''φρόντισε''
για την πρόωρη παραίτηση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Γράψα!!!
Ο  Άξιος  Έλλην Στρατηγός Δημήτριος Γράψας είναι ευλογημένος και γεννημένος για Ηγέτης!!!Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τον αγαπούν και τον σέβονται!!!Ο Ελληνικός λαός τον λατρεύει!!!
        
  ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΔΗΜΗΤΡΙΕ ΓΡΑΨΑ!!!ΣΕ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΟΥ!!!



6η Αυγούστου 2009 - Ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Μεϊμαράκης ανακοινώνει την αιφνιδιαστική καρατόμηση του άξιου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημητρίου Γράψα, μετά το έκτακτο ΚΥΣΕΑ, λίγο πριν τη συνεδρίαση του οποίου έσπευσε η τότε ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη να συναντήσει τον Καραμανλή...
Μεϊμαράκης και Ντόρα "έφαγαν" τον Αρχηγό Γράψα, επειδή φαίνεται ήταν πολύ Έλληνας για τα μέτρα τους! Και είχε κάνει το θανάσιμο λάθος να φροντίζει απαιτητικά την Εθνική Άμυνα και τα νησιά μας, ως πρώην Αρχηγός της ΑΣΔΕΝ! Είχε επανδρώσει μάλιστα και τις Βραχονησίδες, που έτσι δεν μπορούσαν να τις καταλάβουν οι Τούρκοι που διαμαρτύρονταν... αλλά και είχε απειλήσει με άμεση βύθιση το Νορβηγικό Ερευνητικό Σκάφος Malene Ostervold, που είχαν στείλει οι Τούρκοι προκλητικά στα νότια της Μεγίστης, αναγκάζοντάς τους να το μαζέψουν... Είχε διαφωνήσει ακόμα κάθετα με την αιφνιδιαστική μείωση της Στρατιωτικής Θητείας που είχε ανακοινώσει από μόνος του ο Μεϊμαράκης, γιατί απλούστατα με άδεια στρατόπεδα δεν μπορεί να υπάρξει Άμυνα... και τα αφύλακτα νησιά είναι βούτυρο στο ψωμί της Άγκυρας...

Η ΝΕΤ παρουσιάζει το θέμα που προκάλεσε σάλο, με όλη την φιλοκυβερνητική προπαγάνδα και τις γελοίες δικαιολογίες που εφεύραν στο Υπουργείο, αφιερώνοντας για να πείσει, σχεδόν ολόκληρα εννέα (9) λεπτά στην αρχή του κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, από όπου και το Ντοκουμέντο που παρουσιάζουμε, επαναφέροντας το μέγα ζήτημα, την ώρα των μεγάλων τουρκικών απειλών... Γιατί εκείνη η αποστρατεία μοιάζει τελικά περισσότερο με ...συνωμοσία!

4 Ιουν 2014

Ο παπάς που τόλμησε να λειτουργήσει στην Αγία Σοφία 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης



Τον Ιανουάριο του 1919, στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα ένα γεγονός, το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες αγνοούν. 466 χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς Τούρκους, ο ναός της Αγίας Σοφίας που μέχρι τότε λειτουργούσε ως τζαμί, μετετράπη για λίγη ώρα ξανά σε ελληνικό χριστιανικό ναό και τελέστηκε Θεία Λειτουργία. Πρωταγωνιστής αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος της εθνικής μας ζωής, ήταν ο παπα-Λευτέρης Νουφράκης από τις Αλώνες Ρεθύμνου, ο οποίος υπηρετούσε ως στρατιωτικός ιερέας στη Β’ Ελληνική Μεραρχία, μια από τις δύο Μεραρχίες που συμμετείχαν στις αρχές του 1919 στο «συμμαχικό» εκστρατευτικό σώμα στην Ουκρανία.

Η Μεραρχία αυτή στο δρόμο προς την Ουκρανία στάθμευσε για λίγο στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη των ονείρων του ελληνικού λαού, η οποία βρισκόταν τότε υπό «συμμαχική επικυριαρχία», ύστερα από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια ομάδα Ελλήνων αξιωματικών με επικεφαλής το γενναίο Κρητικό και μαζί του τον ταξίαρχο Φραντζή, τον ταγματάρχη Λιαρομάτη, τον λοχαγό Σταματίου και τον υπολοχαγό Νικολάου αγνάντευαν από το πλοίο την πόλη και την Αγια-Σοφιά, κρύβοντας βαθιά μέσα στην καρδιά τους το μεγάλο μυστικό τους, τη μεγάλη απόφαση που είχαν πάρει το περασμένο βράδυ, ύστερα από πρόταση και έντονη επιμονή του λιονταρόψυχου Κρητικού παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Να βγουν δηλαδή στην πόλη και να λειτουργήσουν στην Αγια-Σοφιά.

Όλοι τους ήταν διστακτικοί, όταν άκουσαν τον παπα-Λευτέρη να τους προτείνει το μεγάλο εγχείρημα. Ήξεραν ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

Η Αγια-Σοφιά, ήταν ακόμη τζαμί, σίγουρα κάποιοι φύλακες θα ήταν εκεί, κάποιοι άλλοι θα πήγαιναν για προσευχή, δεν ήταν δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να γεμίσει η εκκλησία. Ύστερα ήταν και οι ανώτεροί τους που δεν θα έβλεπαν με καλό μάτι αυτή την ενέργεια, η οποία σίγουρα θα προκαλούσε θύελλα αντιδράσεων από τους «συμμάχους» για την «προκλητικότητά» της. Ίσως μάλιστα να δημιουργείτο και διπλωματικό επεισόδιο που θα έφερνε σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο. Όμως ο παπα-Λευτέρης έχει πάρει την απόφασή του, ήταν αποφασιστικός και κατηγορηματικός.

- Αν δεν έρθετε εσείς, θα πάω μοναχός μου! Μόνο ένα ψάλτη θέλω. Εσύ, Κωνσταντίνε (Λιαρομάτη), θα μου κάνεις τον ψάλτη;
- Εντάξει, παππούλη, του απάντησε ο Ταγματάρχης, που πήρε και αυτός την ίδια απόφαση, κι όλα πια είχαν μπει στο δρόμο τους.
Τελικά, μαζί τους πήγαν και οι άλλοι.

Το πλοίο που μετέφερε τη Μεραρχία είχε αγκυροβολήσει στ’ ανοιχτά, γι αυτό επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα στην οποία κωπηλατούσε ένας Ρωμιός της Πόλης και σε λίγο αποβιβάστηκαν στην προκυμαία. Ο Κοσμάς, ο ντόπιος βαρκάρης, έδεσε τη βάρκα και τους οδήγησε από τον συντομότερο δρόμο στην Αγια-Σοφιά. Η πόρτα ήταν ανοιχτή λες και τους περίμενε. Ο Τούρκος φύλακας κάτι πήγε να πει στη γλώσσα του, όμως τον καθήλωσε στη θέση του και τον άφησε άφωνο ένα άγριο κι αποφασιστικό βλέμμα του ταξίαρχου Φραντζή. Όλοι μπήκαν μέσα σε ευλάβεια και προχώρησαν κάνοντας το σταυρό τους. Ο παπα-Λευτέρης ψιθύρισε με μεγάλη συγκίνηση: «Εισελεύσομαι εις τον οίκον σου, προσκυνήσω προς Ναόν Αγίον σου εν φόβω.».
Προχωρεί γρήγορα, δεν χρονοτριβεί. Εντοπίζει το χώρο στον οποίο βρισκόταν το Ιερό και η Αγία Τράπεζα. Βρίσκει ένα τραπεζάκι, το τοποθετεί σ’ αυτή τη θέση, ανοίγει την τσάντα του, βγάζει όλα τα απαραίτητα για τη Θεία Λειτουργία, βάζει το πετραχήλι του και αρχίζει.
- Ευλογημένη η Βασιλεία του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
- Αμήν, αποκρίνεται ο ταγματάρχης Λιαρομάτης και η θεία λειτουργία στην Αγια-Σοφιά έχει αρχίσει. Οι αξιωματικοί μοιάζουν να τα ‘χουν χαμένα, όλα έγιναν τόσο ξαφνικά και φαίνονται απίστευτα.
Η Θεία Λειτουργία προχωρεί κανονικά. Η Αγια-Σοφιά ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια ξαναλειτουργείται! Ο παπα-Λευτέρης συνεχίζει. Όλα γίνονται ιεροπρεπώς, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας. Ακούγονται τα «Ειρηνικά», το «Κύριε ελέησον», «ο Μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού.», που γράφτηκε από τον ίδιο τον Ιουστινιανό με την προσταγή και την φροντίδα του οποίου χτίστηκε και η Αγια-Σοφιά. Ακολουθεί η «Μικρή Είσοδος», το «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ.», ο «Απόστολος» από τον ταξίαρχο Φραντζή και το «Ευαγγελικό Ανάγνωσμα» από τον παπα-Λευτέρη. Χρέη νεωκόρου εκτελεί ο υπολοχαγός Νικολάου.

Στο μεταξύ η Αγια-Σοφιά αρχίζει να γεμίζει με Τούρκους. Ο παπα-Νουφράκης δεν πτοείται και συνεχίζει. Οι άλλοι κοιτάζουν σαστισμένοι πότε τον ατρόμητο παπά και πότε τους Τούρκους που μέχρι εκείνη τη στιγμή παρακολουθούν σιωπηλοί μη μπορώντας ίσως να πιστέψουν στα μάτια τους, γιατί αυτό που γινόταν εκείνη την ώρα μέσα στην Αγια-Σοφιά, ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο.

Μετά το «Ευαγγέλιο» ακολουθεί το «Χερουβικό» από τον ταγματάρχη Λιαρομάτη, ενώ ο παπα-Λευτέρης τοποθετεί το αντιμήνσιο πάνω στο τραπεζάκι, για να κάνει την «Προσκομιδή». Οι Τούρκοι συνεχώς πληθαίνουν. Οι ώρες είναι δύσκολες, αλλά και ανεπανάληπτες, επικές. Ο παπα-Νουφράκης συνεχίζει. Βγάζει από την τσάντα ένα μικρό «Άγιο Ποτήριο», ένα δισκάριο, ένα μαχαιράκι, ένα μικρό πρόσφορο κι ένα μικρό μπουκαλάκι με νάμα. Με ιερή συγκίνηση και κατάνυξη κάνει την προσκομιδή, ενώ ο Λιαρομάτης συνεχίζει να ψάλει το «Χερουβικό». Όταν ολοκλήρωσε την «Προσκομιδή», στρέφεται στον υπολοχαγό Νικολάου, του λέει ν’ ανάψει το κερί για να ακολουθήσει η «Μεγάλη Είσοδος». Ο νεαρός υπολοχαγός προχωρεί μπροστά με το αναμμένο κερί και ακολουθεί ο παπάς βροντοφωνάζοντας: «Πάααντων ημών μνησθείη Κύριος ο Θεός.».

Στη συνέχεια ακολουθούν οι «Αιτήσεις» και το «Πιστεύω», το οποίο είπε ο Φραντζής. Στο μεταξύ η Αγια-Σοφιά, έχει γεμίσει με Τούρκους κι ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλοί Έλληνες της Πόλης, που βρέθηκαν εκεί αυτή την ώρα και παρακολουθούν με συγκίνηση τη λειτουργία, χωρίς να τολμούν να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους «δια τον φόβον των Ιουδαίων», δηλαδή των Τούρκων.

Μόνο κάποιες στιγμές δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια τους και για να μην προδοθούν φροντίζουν και τα σκουπίζουν πριν γίνουν «πύρινο» ποτάμι και τότε ποιός θα μπορούσε να τα συγκρατήσει.
Η Λειτουργία στο μεταξύ φτάνει στο ιερότερο σημείο της, την «Αναφορά». Ο παπα-Λευτέρης με πάλλουσα από τη συγκίνηση φωνή λέει: «Τα σα εκ των Σω, Σοι προσφέρομεν κατά πάντα και δια πάντα».

Όλοι οι αξιωματικοί γονατίζουν και η φωνή του ταγματάρχη Λιαρομάτη ακούγεται να ψέλνει το «Σε υμνούμεν, Σε ευλογούμεν, Σοι ευχαριστούμεν Κύριε και δεόμεθά Σου ο Θεός ημών».

Σε λίγη ώρα η αναίμακτη θυσία του κυρίου μας έχει τελειώσει στην Αγια-Σοφιά, ύστερα από 466 ολόκληρα χρόνια! Ακολουθεί το «Άξιον Εστί», το «Πάτερ ημών», το «Μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε» και όλοι οι αξιωματικοί πλησιάζουν και κοινωνούν τα «Άχραντα Μυστήρια». Ο παπα-Λευτέρης λέει γρήγορα τις ευχές και ενώ ο Λιαρομάτης ψέλνει το «Ειη το όνομα Κυρίου ευλογημένον.» καταλύει το υπόλοιπον της Θείας Κοινωνίας και απευθυνόμενος στον υπολοχαγό Νικολάου του λέει: «Μάζεψέ τα γρήγορα όλα και βάλ’ τα μέσα στην τσάντα». Ύστερα κάνει την «Απόλυση».

Η Θεία Λειτουργία στην Αγια-Σοφιά, έχει ολοκληρωθεί. Ένα όνειρο δεκάδων γενεών Ελλήνων έχει γίνει πραγματικότητα. Ο παπα-Νουφράκης και οι τέσσερις αξιωματικοί είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο πλοίο. Η Εκκλησία όμως είναι γεμάτη Τούρκους, οι οποίοι έχουν αρχίσει να γίνονται άγριοι, επιθετικοί συνειδητοποιώντας τι ακριβώς είχε συμβεί. Η ζωή τους κινδυνεύει άμεσα. Όμως δε διστάζουν, πλησιάζει ο ένας τον άλλο, γίνονται «ένα σώμα», μια γροθιά και προχωρούν προς την έξοδο.
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να τους επιτεθούν, όταν ένας Τούρκος αξιωματούχος παρουσιάζεται με την ακολουθία του και τους λέει: «Ντουρούν χέμεν..»

(Αφήστε τους να περάσουν). Το είπε με μίσος. Θα ήθελε να βάψει τα χέρια του στο αίμα τους, όμως εκείνη τη στιγμή έτσι έπρεπε να γίνει, αυτό επέβαλαν τα συμφέροντα της πατρίδας του, δεν ήταν χρήσιμο γι αυτούς να σκοτώσουν τώρα πέντε Ρωμιούς αξιωματικούς μέσα στην Αγια-Σοφιά. Δεν ξεχνά ότι στ’ ανοιχτά της Πόλης βρίσκονται δύο ετοιμοπόλεμες ελληνικές Μεραρχίες κι ακόμη ότι η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ουσιαστικά υπό την επικυριαρχία των νικητών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στους οποίους βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τούρκοι.

Στο άκουσμα αυτών των λόγων οι Τούρκοι υποχωρούν.

Ο παπα-Νουφράκης και οι άλλοι αξιωματικοί βγαίνουν από την Αγια-Σοφιά και κατευθυνόμενοι προς την προκυμαία, όπου τους περιμένει η βάρκα. Ένας μεγαλόσωμος Τούρκος τους ακολουθεί, σηκώνει ένα ξύλο και ορμά για να χτυπήσει τον παπα-Νουφράκη. Διαισθάνεται, ξέρει ότι αυτός ο παπάς είναι ο εμπνευστής, ο δημιουργός αυτού του γεγονότος.
Ο ηρωικός παπάς σκύβει για να προφυλαχθεί, αλλά ο Τούρκος καταφέρνει και τον χτυπά στον ώμο. Λυγίζει το σώμα του από τον αβάσταχτο πόνο, όμως μαζεύει τις δυνάμεις του, ανασηκώνεται και συνεχίζει να προχωρεί. Στο μεταξύ ο ταγματάρχης Λιαρομάτης και ο λοχαγός Σταματίου αφοπλίζουν τον Τούρκο, που είναι έτοιμος για να δώσει το πιο δυνατό κι ίσως το τελειωτικό χτύπημα στον παπά. Ήδη, πλησιάζουν στη βάρκα. Μπαίνουν όλοι μέσα.

Ο Κοσμάς μαζεύει τα σχοινιά και αρχίζει γρήγορα να κωπηλατεί. Σε λίγο βρίσκονται πάνω στο ελληνικό πολεμικό πλοίο ασφαλείς και θριαμβευτές.
Ακολούθησε διπλωματικό επεισόδιο και οι «σύμμαχοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος αναγκάστηκε να επιπλήξει τον παπα-Λευτέρη Νουφράκη. Όμως κρυφά επικοινώνησε μαζί του και επαίνεσε και συνεχάρη τον πατριώτη ιερέα, που «έστω και για λίγη ώρα ζωντάνεψε μέσα στην Αγια-Σοφιά τα πιο ιερά όνειρα του Έθνους μας».

Αυτό ήταν σε γενικές γραμμές το ιστορικό της Θείας Λειτουργίας που έγινε ύστερα από 446 χρόνια στην Αγια-Σοφιά από τον ηρωικό παπα-Λευτέρη Νουφράκη.Σήμερα δεν υπάρχει καμία προτομή του στο χωριό του, στην πόλη του Ρεθύμνου, στον περίβολο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης ή σε κάποια πλατεία της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Κανένας δρόμος, έστω και ο πιο ασήμαντος, δε φέρει το όνομά του. Καμία αναφορά δε γίνεται στη ζωή και στη δράση του στα πλαίσια της τοπικής ή της εθνικής μας ιστορίας.

Τίποτε απ’ όλα δεν έχει γίνει! Όχι γι αυτόν. Αυτός το χρέος του το έκαμε χωρίς να αποβλέπει σε κανενός είδους ανταπόδοση. Αλλά για μας, για μας που έχουμε ανάγκη από τέτοια ηρωικά πρότυπα, από ισχυρά στηρίγματα, για να, μπορέσουμε να κρατήσουμε και να διασώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από την ταυτότητά μας, από τα ιδανικά του γένους μας, από την ίδια την ψυχή μας.



2 Ιουν 2014

ΣΟΚ!Πατριάρχης και Πάπας ενώνουν το Πάσχα… Πλησιάζουν όλα!!



Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός πως «το ποθούμενο θα έλθει όταν έλθουν δύο καλοκαίρια συνεχόμενα και δύο Πασχαλιές μαζί»…

Όπως, μάλιστα, αναφέρει ο ιστότοπος agioreitikovima.gr, την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος μετά τη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στους Άγιους Τόπους. Χαρακτήρισε μάλιστα «γελοίο» το να υπάρχει διαφορά μιας εβδομάδας, ενώ κατά τακτά χρονικά διαστήματα να συμπίπτει ο εορτασμός.

Ανεξαρτήτως αυτού, όπως αναφέρουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησής τους Πατριάρχης και Πάπας αποφάσισαν να κάνουν σαφή και σταθερά βήματα στην κατεύθυνση της χριστιανικής ενότητας. Και όπως εκτιμάται από εκκλησιαστικούς κύκλους μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η αγκαλιά μεταξύ Φραγκίσκου και Βαρθολομαίου, μια αγκαλιά που ερμηνεύτηκε ως αγκαλιά ανάμεσα στην Εκκλησία της Ανατολής και της Δύσης.
Προφανώς, υπάρχουν πολλά εμπόδια και πολλοί «σκελετοί» τόσο στο Βατικανό όσο και στο Φανάρι.
Και για όσους μπορούν να αποκωδικοποιούν την φρασεολογία της Εκκλησίας, οι δηλώσεις και των δύο προκαθήμενων δείχνουν ότι τουλάχιστον οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι.
Ο κ. Βαρθολομαίος, δήλωσε ότι «η αγάπη διώχνει το φόβο και οι Χριστιανοί που αγαπούν ο ένας τον άλλο πρέπει να γίνουν ένα παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Πάπας σημείωσε: «Ας μην επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να στερηθούμε την βάση της ελπίδας μας. Ας μην στερήσουμε από τον κόσμο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης!».
Το ιστορικό του διαφορετικού γιορτασμού
Όπως αναφέρεται στη Wikipedia, οι ενδείξεις της διάσπασης που οριστικοποιήθηκε 800 χρόνια αργότερα, το 1054, παρατηρούνται από το 200 μ.Χ. όταν οι εΕκκλησίες των δύο πλευρών της Αυτοκρατορίας διαφώνησαν για τον προσδιορισμό του Πάσχα. Οι ανατολικοί Χριστιανοί προσδιόρισαν το Πάσχα σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο. Οι Εβραίοι γιόρταζαν τη Διάβαση της Ερυθράς θάλασσας (Εβραϊκό Πάσχα) τη 14η μέρα του μήνα Νισσάν.
Οι δυτικοί Χριστιανοί προσδιόρισαν την ημέρα της Αναστάσεως την πρώτη Κυριακή μετά το Εβραϊκό Πάσχα. Ο Επίσκοπος Ρώμης Βίκτωρ (189 – 199), μελέτησε το ζήτημα και πρότεινε την τήρηση της Κυριακής.
Οι ανατολικοί αρνήθηκαν να το δεχτούν και ο Βίκτωρ διέκοψε τη μεταξύ τους κοινωνία για κάποιο διάστημα.
Το 222 ο Ιππόλυτος συνέταξε έναν κατάλογο ημερομηνιών του Πάσχα βασισμένο σε έναν κύκλο 112 ετών.
Τέλος, η Οικουμενική Σύνοδος της Νικαίας διευθέτησε το ζήτημα. Οι Χριστιανοί συμφώνησαν γενικά να γιορτάζουν το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία.

pentapostagma.gr/

ΚΟΙΝΟ ΠΑΣΧΑ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2013

Wikileaks: Το ελληνικό ΥΠΕΞ μαζί με τους Αμερικανούς έδιωξε τον Ειρηναίο για να μειώσει την ρωσική επιρροή στα Ιεροσόλυμα



Φαίνεται ότι έγιναν πάρα πολλά στο παρασκήνιο για να καταφέρει ο Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Πατριάρχη Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία. Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον...γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να υπογράψει αναγνώριση του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!

Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.

Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.

Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».

Tόσο πολύ ενοχλούσε ο Ειρηναίος που ήταν γνωστός για τα φιλορωσικά του αισθήματα;

(defencenet)

Συγκινητικό βίντεο: Μια Ελληνίδα μαθήτρια μας ξεναγεί στην σημερινή Βόρειο Ήπειρο!


 Παρακολουθήστε ένα συγκινητικό βίντεο με τίτλο «Αγρυπνούμε σε τούτη τη γωνιά-Άγιοι Σαράντα», που επιμελήθηκαν μαθητές του Ελληνικού σχολείου «Απόστολος Παύλος» που βρίσκεται στο χωριό Μεσοπόταμο της Βορείου Ηπείρου.

Το βίντεο δημιουργήθηκε για τον διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας με θέμα «ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΣΥ» και απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, είτε αυτά είναι αμιγή ελληνικά σχολεία, είτε ιδιωτικά σχολεία τα οποία λειτουργούν υπό την αιγίδα της ελληνικής Εκκλησίας, υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής, σε CharterSchools, η ακόμα σε σχολικές μονάδες στις οποίες, με ιδιωτική πρωτοβουλία και χρηματοδότηση, λειτουργούν τμήματα ελληνικής γλώσσας και ελληνικής παιδείας.

Στο βίντεο μια νεαρή μαθήτρια απ' τους Αγ. Σαράντα μας ταξιδεύει στην σημερινή Βόρειο Ήπειρο και μας παρουσιάζει τη ζωή των νέων εκεί, την αγάπη τους για τον τόπο που γεννήθηκαν, τα συναισθήματά τους για την πατρίδα Ελλάδα αλλά και την αντιμετώπιση που έχουν απ' την Αλβανία καθώς στην καθημερινότητά τους βιώνουν την πραγματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
"Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσους επιμελήθηκαν το βίντεο! Τέτοιες δυνατές εικόνες, ιδίως από νέους που οραματίζονται μια καλύτερη Βόρειο Ήπειρο μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι και να ελπίζουμε!", έγραψε η Νεολαία Βορειοηπειρωτών σχολιάζοντας το βίντεο στην δημοφιλή πλατφόρμα οπτικοακουστικού υλικού Youtube.
Εμείς καλούμε όλους τους Βορειοηπειρώτες αλλά και τους Ελλαδίτες να κάνουν εγγραφή στην σελίδα του διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας και να το ψηφίσουν ούτος ώστε να το αναδείξουμε στην κορυφή με σκοπό την ευρύτερη διάδοσή του προς ενημέρωση όλων.

Κάντε εγγραφή ΕΔΩ και ψηφίστε το βίντεο κάνοντας κλικ στο "I Like It!" δεξιά από τον τίτλο ΕΔΩ.




Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Φανερώνεται ο Παντοκράτορας στην Αγία Σοφία; - Τι λέει η προφητεία



Αγιορείτες Πατέρες αναφέρουν για μια δική τους άγνωστη σε μας προφητική παράδοση. Κατ' αυτήν όταν θα φανερωθεί ο Παντοκράτορας στον τρούλο της Αγιάς Σοφιάς η Πόλη θα περάσει...
στους Έλληνες! Για το λόγο αυτό υπήρξαν μέχρι και φωνές διαμαρτυρίας κατά της τουρκικής Κυβέρνησης στο παρελθόν να μην συνεχίσει τις αρχαιολογικές εργασίες!

Μεταξύ αυτών ο Νουμάν Κουρτουλμούζ (σημαίνει σωθείς) πρόεδρος του μικρού Ισλαμικού κόμματος Σααντέτ, από το οποίο προέρχεται το κόμμα του Ερντογάν, μιλώντας σε κλειστό αμφιθέατρο προειδοποίησε ότι η εμφάνιση των αγγέλων της Αγιά Σοφιάς προαναγγέλει τη διάλυση της Τουρκίας.

Μη διασταυρούμενες πληροφορίες στο επίπεδο ακόμα των φημών στην Κωνσταντινούπολη κάνουν λόγο για …… αποκόλληση λεπτού στρώματος σοβάδων της εσωτερικής τοιχοποιίας από τον κεντρικό θόλο της Αγίας Σοφίας μετά τον πρόσφατο σεισμό στο ρήγμα της Ανατολίας.

Το ρήγμα της Ανατολίας, είναι ένα τεράστιο ρήγμα και η σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε τον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης στις 12:25 το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου έγινε αισθητή μέχρι και την Κωνσταντινούπολη.

Στην θέση αυτή και κάτω από το στρώμα του σοβά πρέπει να υφίσταται κανονικά το ψηφιδωτό του Παντοκράτορα.Φυσικά μόλις προκύψει η φανέρωση κάποιου τμήματος του ψηφιδωτού, αμέσως θα αρχίσουν οι συνειρμοί που βρίσκονται στο υποσεινήδειτο όλων των πραγματικών Ελλήνων. Ίσως τελικα΄οι καιροί των γεγονότων να πλησιάζουν.

defencenet.gr

20 Ιουν 2012
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ – ΣΤΑΥΡΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

26 Ιουλ 2009 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΓΓΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

1 Ιουν 2014

Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες!!




Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.


Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.


«Οι κύριοι τύποι φαινολικών συστατικών στα περισσότερα από τα βότανα που ελέγχθησαν αναγνωρίστηκαν πρωταρχικά και αναλύθηκαν, περιέχοντας κυρίως φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή, τανίνες, κουμαρίνες, λιγνάνες, κινόνες, στιλβένες και κουρκουμινοειδή. Τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά βότανα έχουν εμφανίσει έως τώρα πολύ ισχυρότερη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα φαινολικών συστατικών από τα κοινά φυτά και φρούτα. Τα Παραδοσιακά Κινεζικά φαρμακευτικά φυτά που σχετίζονται με αντικαρκινικές ιδιότητες μπορεί να αποτελούν πιθανές πηγές ισχυρών φυσικών αντιοξειδωτικών και ωφέλιμων παραγόντων αναστολής, καθυστέρηση ή αναστροφής της καρκινογένεσης (σ.σ. pentapostagma.gr – chemopreventive agents)» αναφέρει η επιστημονική ομάδα στην σύνοψη του άρθρου στο επιστημονικό περιοδικό Life Sciences.


Το εν λόγω βότανο, εάν χρησιμοποιηθεί από μόνο του, μειώνει τα καρκινικά κύτταρα κατά 28%, αλλά σε συνδυασμό με το σίδηρο η “Artemisia Annua” καταφέρνει να «εξολοθρεύσει» επιτυχώς τον καρκίνο. Παράλληλα, στα πειράματα που διενεργήθησαν η αρτεμισινίνη δεν προκαλούσε βλάβες στα υγιή κύτταρα του πνεύμονα.

Η αρτεμισινίνη χρησιμοποιήθηκε κατά το παρελθόν ως μία ισχυρή θεραπεία κατά της ελονοσίας. Πλέον, όμως, αποδεικνύεται ένας εξαιρετικός σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου.
Όταν οι επιστήμονες προσέθεσαν σίδηρο κατά τη διάρκεια της μελέτης, και στη συνέχεια τον «ενσωμάτωσαν» στους ιστούς του πνεύμονα και ειδικότερα στα καρκινικά κύτταρα του πνεύμονα, η αρτεμισινίνη επιτέθηκε επιλεκτικά κατά των καρκινικών κυττάρων δίχως να προξενεί βλάβες στα υγιή κύτταρα..

“Εν γένει, τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι η αρτεμισινίνη σταματά επιτυχώς τον παράγοντα μεταγραφής E2F1 και παρεμβαίνει στην διαδικασία καταστροφής των καρκινικών κυττάρων, εννοώντας ότι παρουσιάζει έναν νέο τρόπο μεταγραφής βάσει του οποίου η αρτεμισινίνη ελέγχει την διαδικασία αναπαραγωγής και ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων”, ήταν το συμπέρασμα των ερευνών που διεξήχθησαν στο εργαστήριο μελετών κατά του καρκίνου στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

pentapostagma.gr



Η Τουρκία "έκοψε" τα νερά του Ευφράτη



Ανεξέλεγκτη και με την συνέργεια της δύσης η φασιστική Τουρκία συνεχίζει την γενοκτονία στην Συρία αλλά και το Ιράκ.

Από εχθές το μεσημέρι, η ροή του Ευφράτη, του ζωοδότη ποταμού για τις δυο χώρες έχει αποστραγγιστεί από το δολοφονικό έργο των Τούρκων. Γεγονός που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Προφανώς ο λαός της Συρίας και του Ιράκ δεν συνιστά “ανθρωπότητα” με τους όρους που έχουν θέσει οι απάνθρωποι υπερεθνικοί εκτελεστές.


Για την ακρίβεια η Τουρκία έχει κόψει την τροφοδοσία νερού από τον ποταμό Ευφράτη προς την τεχνητή λίμνη Assad, που χρησιμοποιούν οι δύο χώρες για δικές τους ανάγκες. Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς η στάθμη της λίμνης έχει πέσει κατά πολύ και απειλείται πλέον ακόμα και η δημόσια υγεία για τις χώρες αυτές, παρ' όλο που η Τουρκική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη βάση διεθνών νόμων για την απρόσκοπτη παροχή νερού απο τον ποταμό Ευφράτη.

Φυσικά, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αιτία πολέμου, τόσο απέναντι στο Ιράκ, όσο απέναντι και στη Συρία. Και η κυβέρνηση Ερντογάν γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις επιπτώσεις αυτής της απόφασης, πέρα από ό,ποια δικαιολογία προβάλει το επόμενο διάστημα για "αναγκαστική" φραγή στην ροή του Ευφράτη ποταμού, η οποία όμως γίνεται καταστροφική για τις υπόλοιπες χώρες μέσα από τις οποίες ρέει ο συγκεκριμένος ποταμός...

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδεχομένως να λειτουργήσει καταλυτικά ως πυροκροτητής στην ευρύτερη περιοχή...

Τέλος, θυμόμαστε τα λόγια του γέροντα Παϊσίου:
"Οταν ακούσετε, ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της τουρκίας."

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Η Τουρκία έκοψε το νερό στη Συρία και το Ιράκ!