27 Αυγ 2015

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ!


ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ! Η ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ!!! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ!

pithagoras

Ολίγα Περί Πυθαγόρειας Διατροφής…

Ιπποκράτης: «Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι η ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων, ισονομία του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού. Την ασθένεια την προκαλεί η επικράτηση του ενός- μοναρχία. Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Tις αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Κι εδώ, όπως θα δούμε, μας εντυπωσιάζει ο νόμος της αναλογικότητας!

Τα Κόκκινα Φασόλια: πραγματικά μπορούν να θεραπεύσουν και να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής νεφρικής λειτουργίας – και μοιάζουν ακριβώς όπως τα ανθρώπινα νεφρά.

Το Καρύδι: μοιάζει με έναν μικρό εγκέφαλο, ένα αριστερό και ένα δεξί ημισφαίριο, τον άνω και κάτω εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα. Τα καρύδια βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και την εγκεφαλική λειτουργία.

Το Καρότο: Η διατομή του καρότου μοιάζει με το ανθρώπινο μάτι. Τα καρότα ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό τη ροή του αίματος στα μάτια και ενισχύουν γενικά την λειτουργία των ματιών.

Το Σέλινο: μοιάζει με τα οστά. Το σέλινο στοχεύει ειδικά στην ενδυνάμωση και την αντοχή των οστών. Τα τρόφιμα με νάτριο, όπως το σέλινο τροφοδοτεί με τα απαραίτητα, τις σκελετικές ανάγκες του σώματος.

Το Αβοκάντο: στοχεύει στην υγεία και στην καλή λειτουργία της μήτρας και του τραχήλου της μήτρας της γυναίκας. Τα Αβοκάντο βοηθούν τις γυναικείες ορμόνες να έλθουν σε ισορροπία, να ρίξει ανεπιθύμητο βάρος μετά τη γέννηση, και την αποτροπή του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τα σύκα: υποκαθιστούν τους όρχεις και είναι γεμάτα από σπόρους και κρέμονται ανά ζεύγη, όταν μεγαλώνουν. Τα σύκα αυξάνουν την κινητικότητα των αρσενικών(+) σπερματοζωαρίων, καθώς αυξάνουν και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, για βοηθήσουν, να ξεπεραστεί η ανδρική στειρότητα.

Το μανιτάρι: Τα μανιτάρια μπορούν να βοηθήσουν τη βελτίωση της ακοής, όπως ακόμη, τα μανιτάρια είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνη D. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι σημαντική για υγιή οστά, η οποία ισχυροποιεί ακόμα και τα μικροσκοπικά οστάρια που βρίσκονται μέσα στο αυτί τα οποία μεταδίδουν τον ήχο προς τον εγκέφαλο.

Τα σταφύλια: Μια διατροφή υψηλή σε φρέσκα φρούτα, όπως τα σταφύλια, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα και το εμφύσημα. Οι σπόροι σταφυλιών περιέχουν επίσης μια χημική ουσία που ονομάζεται proanthocyanidin, η οποία φαίνεται να μειώνει τη δριμύτητα του αλλεργικού άσθματος.

Ginger (η πιπερόριζα): Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά της είναι η υποβοήθηση της πέψης, ενώ είναι επίσης μια δημοφιλής θεραπεία για κινητικά προβλήματα-ασθένειες.

Οι Γλυκοπατάτες: Οι γλυκοπατάτες μοιάζουν με το πάγκρεας και πράγματι επιφέρουν ισορροπία το γλυκαιμικό δείκτη των διαβητικών.

Τα κρεμμύδια: Βοηθούν τα κύτταρα να απαλλαγούν από τις τοξίνες. Επίσης, όταν τα κόβουμε, παράγουν δάκρυα, καθαρίζοντας επιθηλιακά κύτταρα του ματιού.

Το σκόρδο: Βοηθά στην απομάκρυνση άχρηστων υλικών και των επικίνδυνων ελευθέρων ριζών από το σώμα.

Το λεμόνι: Ο χυμός του λεμονιού περιέχει βιταμίνη C, σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα (κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, μαγνήσιο, νάτριο και πυρίτιο) ενώ η φλούδα του αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσιο σε φλαβόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες πολύτιμες στη θεραπευτική, όπως αναφέρει το freepatentsgr. Το λεμόνι είναι εξαιρετικό αντιβακτηριακό, απολυμαντικό, στυπτικό και αντισηπτικό, θεωρείται πως βοηθάει στον έλεγχο του ουρικού οξέος, εμποδίζει τη θρόμβωση των αρτηριών και των φλεβών και τη συσσώρευση αλάτων. Το λεμόνι, επειδή ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα (αυξάνοντας τα λευκά αιμοσφαίρια) θεωρείται και άριστο αιμοστατικό.

πηγή makeleio

Το φαρμακείο του Θεού


26 Αυγ 2015

Προσευχή στόν Ἅγιο Ἀρχάγγελο Μιχαήλ!









Ἡ προσευχή αὐτή, εἶναι ἀρχαία. Εἶναι ἀχειροποίητος! Ἐμφανίστηκε στόν προθάλαμο τῆς Μονῆς στό Κρέμλ τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Μιχαῆλε Ἀρχιστράτιγε (Ἀρχιστράτηγου Μιχαήλ).Σύμφωνα μέ τήν ρωσσική παράδοση, ὁ ἄνθρωπος πού θά διαβάσει αὐτήν τήν προσευχή, ἀπό τήν ἡμέρα ἐκείνη, δέν θά τόν ἀγγίζει οὔτε διάβολος, οὔτε κακός ἄνθρωπος καί μέ κολακεία δέν θά προσβληθεῖ ἡ καρδιά του.
Καί ἄν πεθάνει, τότε καί κόλαση ἡ ψυχή του δέν θά πάρει.
Ἡ εἰκόνα αὐτή μυροβλίζει καί βρίσκεται στήν ἐπαρχία τοῦ Χαρακόβ. 
Ναός τοῦ Ἀρχιστράτιγε Μιχαῆλε
Ὁδός Κάρλου Μάρκς 26
Προϊστάμενος Ἱερομόναχος Μπογδάν

Κύριε Θεέ, Βασιλεῦ Μέγα, Ἄναρχε! Ἀπόστειλον, Κύριε, τόν Σόν Ἀρχάγγλεον Μιχαήλ, ἐπί τόν δοῦλον Σου (ὄνομα) ϊνα ρύσης με ἀπό ἐχθρῶν ὁρατῶν καί ἀοράτων.
 
Ἀρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, δός εἰρήνην καί εὐημερίαν τῷ Σῷ δούλῳ (ὄνομα).
 
Ἀρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ, τῶν δαιμόνων μαχητά, πολέμησον τούς ἐχθρούς τούς πολεμοῦντας με, ποίησον αὐτούς ὥσπερ ἀμνούς καί ἀπόστρεψον αὐτούς ὡς ὁ ἄνεμος τήν κόνιν.
 
Ὦ Μέγα Ἀρχάγγελε Κυρίου Μιχαήλ! Ἀρχιστράτηγε, Πρῶτε τῶν ἑξαπτερύγων Χερουβείμ καί Σεραφείμ καί πάντων τῶν Ἁγίων, γενοῦ μοι προστάτης καί βοηθός ἐν ταῖς θλίψεσι καί ταῖς στενοχωρίαις μου, ἐν τῇ ἐρήμῳ, εἰς τάς ὁδούς, εἰς τούς ποταμούς, καί ἐν τῇ θαλάσσῃ γενοῦ μοι γαλήνιος λιμήν.
 
Σῶσον με, Ἀρχάγγελε Μιχαήλ, ἀπό τῶν πονηριῶν τοῦ διαβόλου, ὅταν ἀκούσης με, τόν ἁμαρτωλόν δοῦλον (ὄνομα), καλοῦντα τό ὄνομά Σου τό Ἅγιον. Γενοῦ μοι βηθός ταχύς καί ἐπάκουσον τῆς προσευχῆς μου. 
 
Ὦ Μέγα Ἀρχάγγελε Μιχαήλ! Νίκα πάντας τούς ἐναντίους μου τῇ δυνάμει τοῦ Τίμιου καί Ζωοποιοῦ Οὐράνιου Σταυροῦ τοῦ Κυρίου, εὐχαῖς τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, τῶν Ἁγίων Ἀγγέλων, τῶν Ἀποστόλων, τοῦ Ἁγίου Προφήτου Ἡλιοῦ, τοῦ Ἁγίου Νικολάου τοῦ Θαυματουργοῦ, τοῦ Ἁγίου Ἀνδρεου τοῦ διά Χριστόν Σαλοῦ, τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Νικῆτα καί Εὐσταθίου καί πάντων Σου τῶν Ἁγίων.
 
Ὦ Μέγα Ἀρχάγγελε Μιχαήλ! Βοήθει με τόν ἁμαρτωλόν δοῦλον Σου (ὄνομα), σῶσον με ἀπό σεισμοῦ, πλημμύρας καί πυρός, ἀπό ἀοράτων ἐνθρῶν, ἀπό ἀνοήτου θανάτου, ἀπό παντός κακοῦ καί ἀπό πονηρῶν δαιμόνων, Μέγα Μιχαήλ Ἀρχάγγελε Κυρίου, νῦν καί ἀεί καί εἰς τούς αἰῶνας τῶν αἰὠνων. 
Ἀμήν.

25 Αυγ 2015

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΒΑΖΕΙ "ΜΕΤΑΝΟΙΑ" ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ!




 Το πρώτο στη σειρά από τα τρία κυπαρίσσια που είναι δίπλα σχεδόν στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στο Μοναστήρι της Σουρωτής Θεσσαλονίκης, δείχνει να βάζει "μετάνοια" στον Γέροντα, μέσα στο αυγουστιάτικο ζεστό μεσημέρι της Κυριακής 23 Αυγούστου 2015 μ.Χ., ενώ ο ήλιος καίει και δεν κουνιέται ούτε φύλλο!

Παράλληλα, τα άλλα δύο πλαϊνά κυπαρίσσια παραμένουν ολόισια, αποδεικνύοντας πως δεν φυσάει!

Παλαιότερες φωτογραφίες που παραθέτουμε συγκριτικά, δείχνουν τα ίδια δεντράκια να είναι ολόισια π.χ. τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2015, ενώ δίπλα, στην πρόσφατη φωτογραφία, φαίνεται το πρώτο κυπαρίσσι να σκύβει κυριολεκτικά από τη μέση και πάνω, σαν κάποιος να το σπρώχνει με πολύ μεγάλη δύναμη!



 ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΤΗΣ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ
Στον βίο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου (περί το 850 μ.Χ.) αναφέρεται ένα παρόμοιο θαύμα, όταν δύο κυπαρίσσια της αυλής του Μοναστηριού της στην Κωνσταντινούπολη λυγίζαν έως κάτω τις κορυφές τους, όταν η μεγάλη Αγία προσευχόταν τα βράδια εκεί επί ώρες, με τα χέρια της απλωμένα σε ικεσία προς τον Χριστό μας!

Τόσο λυγίζανε τα κυπαρίσσια που η Αγία έδεσε μαντήλια στην κορυφή τους και δεν επανέρχονταν στη θέση τους παρά μόνο όταν η ίδια έκανε επάνω τους το σημείο του σταυρού!

Το θαύμα εκείνο το έκανε τότε ο Θεός για να φανερώσει στους ανθρώπους την αγιότητα που έκρυβε επιμελώς η ταπεινή Οσία Ειρήνη από την Καππαδοκία, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντου που τιμούσε τους Αρχαγγέλους, και επέτρεψε να το δει μία από τις μοναχές του Μοναστηριού, η οποία και το έκανε γνωστό παντού!


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ
Την ευλογία και τις προσευχές τους να έχουμε και να μην ξεχνούμε ούτε στιγμή, πως τα αδύνατα για εμάς είναι δυνατά στον Παντοδύναμο Θεό, που τιμά και λατρεύει ορθά, πιστά και ανόθευτα μόνον η Ορθοδοξία! Αυτή η Θεοφρούρητη Πίστη που πηγάζει σαν δροσερό νερό από τα Μοναστήρια και τις Εκκλησιές μας, με την στοργή και Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, σφραγισμένη από  χιλιάδες χρόνια και χιλιάδες Αγίους, από Αποστολικές και Οικουμενικές Συνόδους και ολόφωτους Αρχαγγέλους  και από άγια λείψανα εκατομμυρίων ζώντων στον ουρανό Μαρτύρων και Ομολογητών της, για την Δόξα του Χριστού μας!

Και το πρώτο βήμα για κάθε θαύμα, είναι αυτό που σύστηνε σε όλους ο Γέροντας: να πάμε να Εξομολογηθούμε ό,τι κι αν κάναμε ή σκεφτήκαμε. Γιατί έτσι δίνουμε "δικαίωμα" στον Θεό να παρέμβει και να μας βοηθήσει! Έτσι ξαναγινόμαστε παιδιά Του! Ξαναρχόμαστε μετανοημένοι κάτω από το χέρι Του και μέσα στην αγκαλιά Του!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

24 Αυγ 2015

ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑ … ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ???




Παιδί μου…

Μπορεί να μην με γνωρίζεις, αλλά εγώ ξέρω τα πάντα για σένα….Ψαλμοί 139:1


Γνωρίζω πότε είσαι καθιστός και πότε όρθιος…. Ψαλμοί 139:2 

Ξέρω κάθε βήμα σου… Ψαλμοί 139:3

Ακόμη και οι τρίχες του κεφαλιού σου είναι μετρημένες… Ματθαίος 10: 29-31

Γιατί φτιάχτηκες κατ’ εικόνα μου… Γένεσις 1:27

Μέσα σ’εμένα ζεις, κινείσαι και υπάρχεις… Πράξεις 17:28

Σε γνώριζα πριν ακόμη διαμορφωθείς στην μήτρα της μητέρας σου…Ιερεμίας 1:4-5

Σε διάλεξα όταν σχεδίαζα την δημιουργία… Εφεσίους 1:11-12

Δεν ήσουν ένα λάθος…. Ψαλμοί 139:15-16

Γιατί όλες οι μέρες σου είναι γραμμένες στο βιβλίο μου…. Ψαλμοί 139:15-16

Εγώ όρισα την ακριβή ώρα της γέννησης σου και που θα ζούσες ….Πράξεις 17:26

Γιατί φοβερά και θαυμάσια πλάστηκες…. Ψαλμοί 139:14

Εγώ σε διαμόρφωσα στη μήτρα της μητέρας σου…. Ψαλμοί 139:13

Και σε έφερα στον κόσμο την ημέρα που γεννήθηκες….. Ψαλμοί 71:6

Με έχουν παρουσιάσει λάθος άνθρωποι που δεν με γνωρίζουν….Ιωάννη 8:41-44

Δεν είμαι απόμακρος και θυμωμένος αλλά είμαι η απόλυτη έκφραση της αγάπης….. Α Ιωάννη 4:16

Και είναι επιθυμία μου να σε κατακλύσω με την αγάπη μου….. Α Ιωάννη 3:1

Απλά επειδή είσαι παιδί μου και είμαι ο πατέρας σου….. Α Ιωάννη 3:1

Σου προσφέρω περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να σου προσφέρει ο σαρκικός σου πατέρας…. Ματθαίος 7:11

Γιατί είμαι ο τέλειος πατέρας….. Ματθαίος 5: 48

Κάθε καλό ΔΏΡΟ που λαμβάνεις έρχεται από το δικό μου χέρι….. Ιακώβου 1: 17

Γιατί εγώ είμαι ο προμηθευτής σου και φροντίζω για όλες τις ανάγκες σου…. Ματθαίος 6: 31-33

Το σχέδιο μου για το μέλλον σου ήταν πάντα γεμάτο με ελπίδα……Ιερεμίας 29:11

Γιατί σε αγαπώ με αγάπη παντοτινή…. Ιερεμίας 31:3

Οι σκέψεις μου για σένα είναι αμέτρητες όπως οι κόκκοι της άμμου στην ακρογιαλιά…. Ψαλμοί 139:17-18

Και χαίρομαι για σένα με τραγούδια….Σοφονίας 3:17

Δεν θα σταματήσω πότε να κάνω καλό για σένα….. Ιερεμίας 32:40 

Γιατί είσαι το πολύτιμο απόκτημα μου….Έξοδος 19:5

Επιθυμώ να σε στερεώσω με όλη την καρδιά μου και όλη την ψυχή μου…. Ιερεμίας 32:41

Αν με ψάξεις με όλη την καρδιά σου θα με βρεις…..Δευτερονόμιο 4:29

Ζήτα την ευτυχία σου σε εμένα και θα σου δώσω ότι η καρδιά σου λαχταρα….. Ψαλμοί 37:4

Γιατί εγώ είμαι αυτός που σου έδωσα αυτές τις επιθυμίες….Φιλιππησίους 2:13

Είμαι ικανός να κάνω για σένα περισσότερα από όσα θα μπορούσες να φανταστείς…… Εφεσίους 3:20

Γιατί εγώ είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής σου….. Β Θεσσαλονικείς 2:16-17

Εγώ είμαι επίσης ο πατέρας που σε παρηγορεί σε όλες τις δυσκολίες σου…..Β Κορινθίους 1:3-4

Όταν είσαι συντετριμμένος, εγώ είμαι κοντά σου….. Ψαλμοί 34:18 

Όπως ένας βοσκός κουβαλάει ένα πρόβατο, σε κουβαλάω κοντά στην καρδιά μου….Ησαΐας 40:11

Μια μέρα θα σβήσω κάθε δάκρυ από τα μάτια σου…Αποκάλυψις 21:3-4

Και θα πάρω μακριά όλο τον πόνο που υπέφερες πάνω σε αυτή την γη…. Αποκάλυψις 21:4

Είμαι ο πατέρας σου και σε αγαπώ όπως ακριβώς αγαπώ τον γιο μου, τον Ιησού…. Ιωάννη 17:23

Γιατί στον Ιησού η αγάπη μου για σένα φανερώνεται …. Ιωάννη 17:26

Και ήρθε να δείξει πως είμαι μαζί σου και όχι εναντίον σου…..Ρωμαίους 8:31

Και να σου πει ότι δεν λογαριάζω τις αμαρτίες σου…. Β Κορινθίους 5:18-19

Ο Ιησούς πέθανε ώστε εσύ κι εγώ να συμφιλιωθούμε….. Β Κορινθίους 5:18-19

Ο θάνατος του ήταν η υπέρτατη έκφραση της αγάπης μου για σένα….. Α Ιωάννη 4:10

Έδωσα ότι αγαπούσα περισσότερο για να κερδίσω την αγάπη σου…. Ρωμαίους 8:32

Εάν δεχτείς το δώρο του γιου μου, του Ιησού, δέχεσαι εμένα….. Α Ιωάννη 2:23

Και τίποτα δεν θα σε χωρίσει πια από την αγάπη μου….. Ρωμαίους 8:38-39

Έλα σπίτι και θα κάνω την μεγαλύτερη γιορτή που έχει γίνει στον ουρανό…..Λουκάς 15:7

Ήμουν πάντα πατέρας και θα είμαι πάντα πατέρας…. Εφεσίους 3:14-15

Η ερώτηση μου είναι … θα γίνεις παιδί μου;….. Ιωάννη 1:12-13 

Σε περιμένω… Λουκάς 15:11-32

Με αγάπη, ο Πατέρας σου

Ο Παντοδύναμος Θεός

Πηγή: panagiamegalohari.gr

Βίος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού




Ημερομηνία εορτής:   24/08/2015

Τύπος εορτής:           Σταθερή.
                                    Εορτάζει στις 24 Αυγούστου εκάστου έτους.

Άγιοι που εορτάζουν: Αγιος Κοσμας Ο Αιτωλος (1714 - 1779)



Εὔκοσμος ὤφθης κόσμος, ὦ Κοσμᾶ μάκαρ,
Κόσμον λόγοις σοῖς αἵμασι τ᾽ αγλαΐσας.

Βιογραφία
Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε φωτοφόρος απόστολος του Ευαγγελίου, στα μαύρα χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς. Η Εκκλησία του Χριστού, για να τιμήσει τον αγώνα και την προσφορά του, τον ονόμασε Ισαπόστολο.

Ο Άγιος Κοσμάς γεννήθηκε στο χωριό Ταξιάρχης της επαρχίας Αποκούρου που βρίσκεται κοντά στο χωριό Μεγάλο Δένδρο Ναυπακτίας, το 1714 μ.Χ., από γονείς ευσεβείς, που τον ανέθρεψαν εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου. Είκοσι χρονών μετέβη στο Άγιο Όρος, για να σπουδάσει στο εκεί νεοσύστατο σχολείο του Βατοπεδίου. Ο Ο Άγιος Κοσμάς, ονομαζόταν αρχικά Κωνσταντίνος και μετά την αποφοίτηση του, πήγε στη Μονή Φιλόθεου, όπου έγινε μοναχός (1759 μ.Χ.) και κατόπιν Ιερομόναχος και έλαβε το όνομα Κοσμάς.

Ο Άγιος γνωρίζοντας ότι το Έθνος κινδύνευε, δεν ησύχαζε και φλεγόταν νύχτα-μέρα από τον πόθο να βγει και να διδάξει στους σκλαβωμένους Έλληνες τα Άγια Γράμματα. Όμως, θεωρούσε τον εαυτό του ταπεινό και αδύνατο να επωμισθεί τέτοιο φορτίο. Με θεία αποκάλυψη, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνάντησε τον αδελφό του Χρύσανθο, που ήταν δάσκαλος. Αυτός του έκανε μερικά μαθήματα ρητορικής, που θα βοηθούσαν τον Κοσμά στο κήρυγμα. Έπειτα, αφού πήρε την άδεια του Πατριάρχη Σεραφείμ, όργωσε στην κυριολεξία την Ελλάδα, διδάσκοντας στους «ραγιάδες» το λόγο του Θεού.

Έτσι, ο Άγιος Κοσμάς, αρχικά κήρυξε στην Κωνσταντινούπολη και στην συνέχεια μετέβη στην Αιτωλοακαρνανία. Με νέα άδεια περιήλθε τα Δωδεκάνησα και το Άγιο Όρος. Ακολούθως περιόδευσε στην Θεσσαλονίκη, Βέροια, σε ολόκληρη την Μακεδονία, έφθασε στην Χειμάρα, επέστρεψε στην Νότιο Ήπειρο και από εκεί κατέληξε στη Λευκάδα και την Κεφαλληνία. Πήγε ακόμη στη Ζάκυνθο, Κέρκυρα και ξανά στην Βόρειο Ήπειρο.

Απ' οπού περνούσε, έκτιζε σχολεία, εκκλησίες, και πλήθος λαού συνέρεε και «ρουφούσε» το «νέκταρ» της αγίας διδασκαλίας του.

Τελικά, ο φθόνος των Εβραίων, σε συνεργασία με τους Τούρκους, είχε σαν αποτέλεσμα τον απαγχονισμό του Αγίου στο Κολικόντασι, στα χώματα της Βορείου Ηπείρου το 1779 μ.Χ. Το λείψανο του το έριξαν στα νερά του πόταμου Άψου. Παρά την πέτρα που του είχαν δέσει στον λαιμό, το λείψανο επέπλεε. Βρέθηκε από τον ιερέα Μάρκο κι ενταφιάσθηκε στη μονή της Θεοτόκου Αρδονίτσας Β. Ηπείρου, όπου και ανευρέθη.

Η κανονική πράξη της αναγνωρίσεως του ως αγίου έγινε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 20 Απριλίου 1961 μ.Χ. Ακολουθία και βίο του έγραψαν ο Όσιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ο Σαπφείριος Χριστοδουλίδης, ο Θωμάς Πασχίδης και ο μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης. Πολλοί νεώτεροι συγγραφείς ασχολήθηκαν με τον βίο και το έργο του μεγάλoυ αγίου. Πλήθος εικόνων, χαλκογραφιών, ζωγραφιών και σχεδίων φανερώνουν την τιμή και την ευγνωμοσύνη του Γένους για τον λαμπρό αστέρα του Αγίου Όρους.

Τα λόγια του ήταν προφητικά, γεμάτα θεία χάρη και απλότητα. Κάποτε είπε στους κατοίκους κάποιου χωριού: «Ήρθα στο χωριό σας και σας κήρυξα. Δίκαιο είναι λοιπόν να με πληρώσετε για τον κόπο μου. Με χρήματα μήπως; Τι να τα κάνω; Η πληρωμή η δική μου είναι να βάλετε τα λόγια του Θεού στην καρδιά σας, για να κερδίσετε την αιώνια ζωή».


Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’. Τὸν ταφον σου Σωτὴρ.
Τὸν μέγαν ἀθλητήν, ὀρθοδόξων τὸ κλέος, Χριστοῦ τὸν μιμητὴν καὶ διδάσκαλον θεῖον, Κοσμᾶν τὸν ἰσαπόστολον, Αἰτωλίας ἀγλάϊσμα, τὸν παιδεύσαντα τὸ δοῦλον Γένος ἐνθέως καὶ συντρέξαντα εἰς τὴν ἀνάστασιν τούτου ἐν ὕμνοις τιμήσωμεν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Μέγαν εὔρατο ὲν τοῖς κινδύνοις.
Κόσμον ηὔγασας Πνεύματι θείῳ, κόσμον ἤνεγκας τῇ ᾿Εκκλησίᾳ, κόσμημα θεῖον, πιστῶν τὸ προπύργιον, ταῖς διδαχαῖς σὺ τὸ Γένος ἐφώτισας καί τῆς δουλείας τὰ σκότη διέλυσας, Κοσμᾶ ῞Αγιε· τῶν ᾿Αποστόλων ὁμότροπε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε κοσμῆσαι τὰς ψυχὰς τῶν ἀνυμνούντων σε.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Μέγαν εὔρατο ὲν τοῖς κινδύνοις.
Θεῖον κόσμημα ᾿Ορθοδοξίας καὶ ἀγλάϊσμα τῆς ᾿Εκκλησίας ἀνεδείχθης, Κοσμᾶ ἰσαπόστολε· διὰ πυρὸς διελθών τε καὶ ὕδατος, ἀναψυχὴν σὺ ἐκτήσω δι’ αἵματος. Εὐκοσμώτατε, διδάχων τοῦ Γένους κόσμημα, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε κοσμῆσαι ἀρεταῖς καὶ τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Τὴν εὔηχον σάλπιγγα Εὐαγγελίου Χριστοῦ, Προφήτην τὸν πύρινον καὶ μιμητὴν ᾿Ηλιοῦ, Κοσμᾶν τὸν ᾿Ισαπόστολον, πάντων τῶν ὀρθοδόξων ὁδηγὸν καὶ προστάτην, δήμων τῆς Αἰτωλίας καὶ τυράννου τὸ σέβας, ὕμνοις καὶ ἐγκωμίοις ἀθρόως τιμήσωμεν.

Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
Θείας πίστεως, διδασκαλία, κατεκόσμησας, τὴν Ἐκκλησία, ζηλωτὴς τῶν Ἀποστόλων γενόμενος καὶ κατασπείρας τὰ θεία διδάγματα, μαρτυρικῶς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Κοσμᾶ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμιν τὸ μέγα ἔλεος.

Κοντάκιον
Ἦχος δ’. Ἐπεφάνης σήμερον.
Ὡς φωστὴρ νεόφωτος τὴν Ἐκκλησίαν, καταυγάζεις ἅπασαν, Εὐαγγελίου διδαχαῖς, Κοσμᾶ Χριστοῦ Ἰσαπόστολε· διὸ ἀξίως γεραίρει τὴν μνήμην σου.

Μεγαλυνάριον
Χαίροις Ἀποστόλων ὁ μιμητής, Κοσμᾶ Θεοφόρε, εὐσεβείας ὑφηγητά, τοῦ Εὐαγγελίου ὁ θεηγόρος κῆρυξ, καὶ τῶν πιστῶν ἁπάντων, θεῖον ἀγλάϊσμα.

Ἕτερον Μεγαλυνάριον
Κόσμον φέρων θεῖον τῶν ἀρετῶν καὶ τοῦ μαρτυρίου τὸ διάδημα τὸ σεπτόν, κόσμησον εὐχαῖς σου ἀεὶ τὴν ᾿Εκκλησίαν καὶ σὺν παντὶ τῷ κόσμῳ, Κοσμᾶ μέγιστε.

21 Αυγ 2015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ (Διάβασε το σε παρακαλώ)



Κάποιος απελπισμένος άνθρωπος, πολλές φορες τα έβαλε με τον Χριστό και επάνω στην απελπισία του τον αμφισβητούσε γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για τα δεινά που περνά.

Πολλές φορες έλεγε ότι τελικά δεν υπάρχει Χριστός, γιατί εάν υπήρχε θα ερχόταν για να διώξει όλα τα δεινά που περνά.

Έλεγε στον περίγυρο του ότι δεν υπάρχει Χριστός και συνεχώς στρεφόταν εναντίον Του.

Δεν πιστεύω πλέον έλεγε αυτός ο άνθρωπος γιατί όσες φορές τον κάλεσα να έρθει ποτε δεν ήρθε.

Ένα βραδυ εκεί που καθόταν στο σπίτι του μονος του και βλέποντας τηλεόραση, ακούει έναν κτύπο στην πόρτα. Πάει να την ανοίξει και βλέπει κάποιον άγνωστο.

Καλησπέρα του λέει ο άγνωστος. Καλησπέρα σας απαντά. Τι θα θέλατε?

Εσένα του απαντά ο άγνωστος.

Δεν σας γνωρίζω. Εσείς με γνωρίζεται?

Σε γνωρίζω πολύ καλά και ξέρω ότι σε λένε Δημήτρη, του απαντά ο άγνωστος.

Μπορώ να σε απασχολήσω δέκα λεπτά? τον ρωτά ο άγνωστος.

Βεβαίως, αλλα θα πρέπει να μου πείτε το όνομα σας πρώτα, του απαντά ο Δημήτρης.

Είμαι ο Χριστός, του απαντά ο άγνωστος και θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δεν πιστεύεις σε μένα και παντού όπου βρεθείς και όπου σταθείς με αμφισβητείς.

Ο Δημήτρης σαστισμένος άνοιξε την πόρτα στον Χριστό και πέρασε μέσα και κάθισαν στο σαλόνι.

Ο Δημήτρης όπως ήταν φυσικό τον πέρασε για τρελό και δεν τον πίστευε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Αφού είσαι όπως λες ο Χριστός, γιατί δεν ήρθες μέσα στο σπίτι μονος σου, όπως μπορείς να πας παντού και μου κτύπησες την πόρτα να σου ανοίξω?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Το σπίτι είναι δικό σου και μέσα στο σπίτι βάζεις οποιον εσύ θέλεις. Αυτό σημαίνει ότι επιλεγεις ποιον θα φιλοξενήσεις μέσα στον σπίτι σου. Εάν ερχόμουν χωρίς να κτυπήσω την πόρτα. θα καταργούσα την ελευθερία που έχεις. Όπως έχεις ακούσει, εγώ ήρθα στην γη για να ελευθερώσω τον άνθρωπο από τα δεσμά και να είvαι ελεύθερος να κάνει τις δικές του επιλογές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Αφού όπως λες είσαι ο Χριστός γιατί επιτρέπεις να υποφέρει ο άνθρωπος ?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Όπως σου είπα ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να περπατήσει όποιον δρόμο θέλει χωρίς την δική μου παρέμβαση και εάν ο άνθρωπος υποφέρει, είναι υπεύθυνος ο άνθρωπος, γιατί με έχει διώξει από κοντά του και ζει μέσα στην αμαρτία.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Γιατί επιτρέπεις οι μάνες να χάνουν τα παιδιά τους και να πονάνε?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Ξέχασαν οι άνθρωποι ότι και η δική μου η μάνα πονούσε όταν με έβλεπε στον σταυρό επάνω να ξεψυχώ. Εσύ τι πιστεύεις? Εάν ήθελα να κάνω την μάνα μου να μην πονά δεν μπορούσα να το κάνω?

Οι μάνες πονάνε γιατί δεν πιστεύουν σε μένα και δεν γνωρίζουν ότι ο δημιουργός είμαι εγώ. Εάν πίστευαν σε μένα, θα γνώριζαν ότι τα παιδιά τους δεν πέθαναν, αλλα βρίσκονται κοντά μου. Η απιστία όμως δεν τις αφήνει να το δουν γιατί κυριαρχεί ο εγωισμός.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φτωχοί και δεν έχουν χρήματα να ζήσουν. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συκοφαντηθεί. Υπάρχουν άνθρωποι που αρρωσταίνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πολέμους και σκοτώνουν αθώους. Τι λες για όλα αυτά?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φτωχοί, γιατί οι άνθρωποι έμαθαν να εργάζονται λίγο και να χαλάνε πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φτωχοί, γιατί δεν κάνανε σωστή διαχείριση των χρημάτων. Είναι φτωχοί γιατί θέλησαν να ζήσουν στην πολυτέλεια και άνεση. Εγώ είχα πολυτέλεια και άνεση? Υποσχέθηκα μια άνετη ζωή χωρίς προβλήματα και δεν τήρησα τον λόγο μου? Υποσχέθηκα ότι οι άνθρωποι δεν θα αρρωσταίνουν? Εσύ τι πιστεύεις? Ότι δεν μπορούσα να εμποδίσω τον Ηρώδη και να μην σφαγιαστούν τόσα παιδιά?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Γιατί Χριστέ μου αφήνεις τον άνθρωπο να πονά και να βασανίζεται? Γιατί Χριστέ μου επιτρέπεις στον διάβολο να επεμβαίνει?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Ο άνθρωπος Δημήτρη, θα πονέσει όπως εγώ πόνεσα όταν μου κάρφωναν τα καρφιά επάνω στον σταυρό. Ο άνθρωπος θα βιώσει τον πόνο του αγκάθινου στεφανιού, γιατί το αγκάθινο στεφάνι είναι το φωτοστέφανο. Αυτός ο πόνος και αυτά τα βάσανα οδηγούν στον παράδεισο. Όσο για τον διάβολο που με ρώτησες, όπως είπα και πριν, τον άθρωπο τον άφησα ελεύθερο να ακολουθεί τον δικό του δρόμο. τον δρόμο που θα επιλέξει. Στον διάβολο δεν επιτρέπω εγώ να κάνει αυτά που κάνει, αλλα ο άνθρωπος του επιτρέπει να τα κάνει. Εάν ο άθρωπος δεν το επέτρεπε δεν θα έκανε τίποτα. Γιατί ρίχνεις ευθύνες σε μένα?


ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Γιατί αφήνεις άθεους να κυβερνάν και να καταστρέφουν τον κόσμο? Γιατί αφήνεις ανθρώπους να ζουν πλούσια και άλλοι να μην έχουν να φάνε?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Τους ανθρώπους που κυβερνάνε εσείς τους επιλέγετε και τους επιλέγετε σύμφωνα με τα συμφέροντα τα προσωπικά σας. Άρα λοιπόν αυτοί που κυβερνάνε και καταστρέφουν τον κόσμο, εσείς τους έχετε τοποθετήσει σε αυτά τα πόστα και όχι εγώ. Αυτοί που έχουν το χρήμα και το διαχειρίζονται και αφήνουν τα παιδιά μου να πεινάνε, στο λέω από τώρα ότι δεν θα είναι μαζί μου στην αιώνια βασιλεια, ενώ αυτοί που είναι φτωχοί και ταλαιπωρημένοι και πιστεύουν σε μένα στην παρούσα ζωή, θα είναι χορτάτοι στην αιώνια ζωή. Άλλωστε εγώ όταν ήρθα στην γη, ήρθα να σας προετοιμάσω για την αιώνια ζωή και τον παράδεισο και όχι για την επίγεια ζωή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Χριστέ μου οι άνθρωποι υποφέρουν. Γέμισε ο τόπος υποκριτές. Γέμισε ο τόπος κλέφτες. Γέμισε ο τόπος άθεους. Γιατί δεν τους τιμωρείς?


ΧΡΙΣΤΟΣ... Οι άνθρωποι υποφέρουν γιατί θέλησαν να αποκτήσουν στην ζωή τους περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για να ζήσουν. Οι άνθρωποι υποφέρουν γιατί κάνανε πρώτο μέλημα τους το πως θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα και να τα σπαταλάνε ασώτως. Οι άνθρωποι υποφέρουν γιατί βγάλανε από την ζωή τους τον Θεό και θέλησαν οι ίδιοι να γίνουν θεοί. Οι άνθρωποι υποφέρουν γιατί δεν πιστεύουν και δεν έχουν σαν πρότυπο τους αγίους, αλλα αφήνονται και παρασύρονται κάνοντας και δημιουργώντας πρότυπα των δαιμόνων. Όσον αφορά τους υποκριτές, τους κλέφτες, τους άθεους και όλους αυτούς που στραφήκαν εναντίον μου, δεν θα τους κάνω τίποτα εγώ, γιατί δεν είμαι τιμωρός. Θα τιμωρηθούν μόνοι τους όταν θα κερδίσουν την αιώνια κόλαση. Δεν μπορώ εγώ να παρέμβω γιατί εάν παρέμβω θα χαθεί το αυτεξούσιο.


ΧΡΙΣΤΟΣ... Θα φύγω τώρα. Θέλω να ξέρεις ότι όποτε με χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου, σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής σου. Να γνωρίζεις ότι οποιος θέλει να με ακολουθήσει και να περπατήσει μαζί μου, θα πρέπει να περπατήσει στον δρόμο που περπάτησα εγώ. Αυτός ο δρόμος είναι ανηφορικός, έχει πόνο και δάκρυ. Αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος του Γολγοθά και θα πρέπει κι εσύ να ανεβείς αυτόν τον δρόμο, κουβαλώντας τον σταυρό στους ώμους σου, όπως εγώ τον κουβάλησα. Σε αυτόν τον δρόμο θα βρείς ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να σε απομακρύνουν από εμένα, όπως ο διάβολος προσπάθησε να απομακρύνει εμένα από το Θεό. Σε αυτόν τον δρόμο θα δεις και θα νιώσεις την αδικία, θα σε χλευάσουν, θα σε ειρωνευτούν, θα σε προδώσουν, θα σε εκμεταλλευτούν, θα σε πληγώσουν μέχρι η ψυχή σου να ματώσει, όπως εγώ μάτωσα όταν με βασάνιζαν οι δήμιοι. Αυτός είναι ο δρόμος ο δικός μου. Είναι αυτός ο δρόμος της σωτηρίας. Είναι ο δρόμος της δικής σου ανάστασης. είναι ο δρόμος που θα σε φέρει κοντά σε μένα και στην αιώνια βασιλεία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ... Χριστέ μου στάσου μισό λεπτό να σε ρωτήσω. Που θα σε βρω όταν σε χρειαστώ?

ΧΡΙΣΤΟΣ... Θα με βρείς μέσα στην προσευχή. Θα με βρείς εκεί που υπάρχει αγάπη. Θα με βρείς πίνοντας το αίμα μου και τρώγοντας το σώμα μου στην θεία κοινωνία. Θα με βρείς στην μετάνοια κατά την ώρα της εξομολογήσεως. Θα με βρείς μέσα στον οίκο μου που είναι ο κάθε ναός. Εκεί θα με βρείς. Ζήτησε με και εγώ θα είμαι δίπλα σου.

Αυτά είπε ο Χριστός στον Δημήτρη και εμέσως χάθηκε από μπροστά του μέσα σε ένα σύννεφο.

Ο Δημήτρης συγκλονισμένος από αυτήν την επίσκευψη και την συνομιλία με τον Χριστό, η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να πάρει στα χέρια του μια εικόνα του Χριστού και πάνω σε αυτήν να κλάψει.

Τα δάκρυα από τα μάτια του ήταν δάκρυα ανοχής, χαράς, τύψης, μετανοίας και αγάπης.


Αμέσως αυτό που έκανε ο Δημήτρης από εκείνη την ημέρα μέχρι και το τέλος της ζωής του, ήταν να κάνει πράξη αυτά που του είπε ο Χριστός. Παντού μιλούσε γι Αυτόν με περίσσια αγάπη και πίστη, κατορθώνοντας έτσι να οδηγήσει και άλλους ανθρώπους κοντά στον Χριστό και να τους γλυτώσει από τα δίχτυα του διαβόλου.

Εσύ καλε μου φιλε και καλή μου φίλη θέλεις να κανεις αυτό που έκανε ο Δημήτρης?

Η απόφαση είναι δική σου.

Με πατρική αγάπη.

Πάτερ Θεόφιλος.


15 Αυγ 2015

Ο Έλληνας Ράμπο που το 1974 τους διέλυσε μόνος του


Ο Έλληνας Ράμπο που το 1974 διέλυσε μόνος του πέντε άρματα κι ένα τουρκικό τάγμα

mpikanakis

Στην Κύπρο υπήρξαν ήρωες που πολέμησαν ρισκάροντας τη ζωή τους. Αγνοώντας τη σημασία της …. Οι περισσότεροι παρέμειναν άγνωστοι με ευθύνη της ελληνικής …

Πολιτείας που δεν αναγνώριζε για δεκαετίες ότι στην Κύπρο έγινε πόλεμος. Οι ιστορίες πολλές. Μια απ΄ αυτή επιλέξαμε με αφορμή και την μαύρη επέτειο του Αττίλα 2. Είναι η ιστορία ενός Έλληνα καταδρομέα από την Κρήτη. Μανώλης Μπικάκης το ονόμά του. 

Πρόκειται για έναν πραγματικό Ράμπο!

Ο Αττίλας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο Μπικάκης μάχεται μαζί με τον συντοπίτη του Μπιχανάκη. Καλούνται να υπερασπιστούν ένα λόφο τον οποίο οι Τούρκοι προσπαθούν να πάρουν για να προωθηθούν στα προάστια της Λευκωσίας.

Ο Μπιιχανάκης μεταφέρει και 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το δικό του ΠΑΟ μετακινείται σε σημείο βολής. Ο συμπολεμιστής τους τον χάνει και αναφέρει την απώλειά του. Και ο Μπικάκης νομίζει ότι ο Κρητικός συμμαχητής του σκοτώθηκε. Πιστεύει ότι έμεινε μόνος απέναντι στους Τούρκους.

Παρόλα αυτά δεν λυγίζει. Απέναντί του έξι τουρκικά άρματα μάχης κι ένα τάγμα πεζικού.

Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το πρώτο άρμα και στα 270 μέτρα το τινάζει στον αέρα!

Αλλάζει θέση και εξολοθρεύει και δεύτερο. 200 μέτρα πιο πέρα καταστρέφει το τρίτο . Οι Τούρκοι τρομοκρατημένοι δεν έχουν καταλάβει από που τους χτυπάνε! Όσο ψάχνουν…ο Μπικάκης τινάζει στον αέρα και τέταρτο άρμα τους! Εύκολα ακολουθεί το πέμπτο.

Ο αρχηγός πληρώματος του έκτου και τελευταίου άρματος μάχης οπισθοχώρησε μη πιστεύοντας αυτό που έχει συμβεί.

Οι Τούρκοι πεζικάριοι κρύφτηκαν στη σχολή Γρηγορίου με τον Μπικάκη να τους ρίχνει τα δύο τελευταία βλήματα.

Σ΄ αυτόν τον άνθρωπο η ελληνική Πολιτεία δεν αναγνώρισε ποτέ τίποτα!
Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών.

makeleio.gr

''Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ''



ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΟΦΡΩΝΙΟΣ 6-6-15 ''Η ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ'' 


Γλυκιά μας Παναγιά



Για την γλυκιά Παναγία μητέρα μας, αυτή τη μεγάλη μέρα του 15Αύγουστου, ό,τι κι αν πούμε δεν αρκεί να περιγράψει το άρρητο κάλλος Της κι ό,τι υπέροχο θα μπορούσε να γραφεί για την Μεγαλόχαρη, έχει ήδη γραφτεί. Όμως ο καθένας από εμάς μπορεί να Της δώσει ένα μικρό δωράκι.
Ένα δωράκι που θα δώσει χαρά σε Αυτήν, που είναι συνεχώς ανάμεσά μας και πρεσβεύει για το καλό της ψυχής μας. Σε Αυτήν που συνεχώς παρακαλεί δακρυσμένη τον Υιό της να μακροθυμήσει για χάρη μας. Σε Αυτήν που μάχεται συνεχώς τον αρχαίο εχθρό κι απλώνει ασπίδα προστασίας πάνω μας κάθε στιγμή της ψεύτικης ζωής μας, δίνοντας μας χρόνο μετανοίας, χρόνο για να ανακαλύψουμε τη Μυστική Πύλη της Ζωής και να σωθούμε.

Πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε τις παρεμβάσεις Της και λέμε ότι γλυτώσαμε από τύχη κι είμαστε τυχεροί. Άλλοι δεν συνειδητοποιούμε καν ότι περάσαμε κίνδυνο και πείθουμε τον εαυτό μας ότι μάλλον δεν καταλάβαμε καλά τι έγινε ή κάτι δεν αντιληφθήκαμε κι ήταν η φαντασία μας, που μας έκανε να νομίζουμε ότι κινδυνεύσαμε. Άλλοι πάλι Της ζητούν βοήθεια από συνήθεια φωνάζοντάς Την και κάποιοι βλέπουν, ότι δεν θα τους την αρνηθεί και θα τους την προσφέρει, ενώ άλλοι δεν θα καταλάβουν καν ότι τους άκουσε.

Ευλογημένοι είναι αυτοί που Τη νιώθουν δίπλα τους. Αυτοί που Της μιλάνε και ξέρουν, ότι είναι εκεί πάντα και δεν λείπει, ούτε θα λείψει ποτέ από δίπλα τους και μακάριοι αυτοί που Την βλέπουν κιόλας!
Αυτοί μας λένε, ότι το μόνο που ζητάει από εμάς είναι να ζητάμε τη βοήθειά Της. Να Την φωνάζουμε κάθε στιγμή και κάθε λεπτό. Όχι μόνο για το δικό μας καλό και το δικό μας συμφέρον, αλλά για το καλό και το συμφέρον όσων αγαπάμε και περισσότερο, όσων δεν αγαπάμε και όσων δεν μας αγαπούν. Να Την φωνάζουμε και να Της ζητάμε.

Ας Της χαρίσουμε λοιπόν, έστω μόνο για σήμερα, δυο λεπτάκια από το χρόνο μας, για να Της μιλήσουμε. Ας Της πει καθένας ότι θέλει, ότι τον ανησυχεί κι ότι έχει ανάγκη η ψυχή του. Αρκεί να Της δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε πως είναι εδώ ανάμεσά μας περιμένοντας να Την φωνάξουμε και να Την καλέσουμε δίπλα μας παραστάτη και βοηθό στις μάχες της ζωής μας.
Άλλωστε, δεν είναι τίποτα ένα δωράκι δυο λεπτών από το χρόνο μας, σε Αυτήν που μας έδωσε δώρο το Φως του κόσμου.

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 13/8/2013 ΣΤΟ
ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ prisonplanet

ΠΑΤΗΡ ΣΑΒΒΑΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ


13 Αυγ 2015

Αυτό είναι το φυτό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και φθάνουν τα 100


Αυτό είναι το φυτό που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και φθάνουν τα 100 – Βάλτε το τώρα στη ζωή σας και δεν θα πάθετε τίποτα ποτέ

aloe-vera1

Αν και υπάρχουν πάνω από 300 είδη, μόνο δύο από αυτά χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, ο λόγος για το φυτό που έγινε γνωστό ως το «φυτό της αθανασίας»: η Aloe Vera και η σπάνια Aloe Ferox Miller.Αυτό μάλλον θα χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και φθάνουν τα 100.

Το ζελέ της Aloe Vera είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κάτι που την κάνει αυτομάτως μέγα σύμμαχο του οργανισμού.Προτιμήστε την κατανάλωση του χυμού Aloe Vera, καθώς είναι ότι πιο κοντινό από το να κόβετε το φύλλο και γεύεστε κατευθείαν το ζελέ του φυτού.

Προστατεύει από χρόνιες παθήσεις

Από καρδιακά προβλήματα μέχρι και τον διαβήτη. Σύμφωνα με εργαστηριακές έρευνες, η καθημερινή κατανάλωση μισής μόλις κουταλιάς χυμού από αλόη βέρα, σε περίοδο 14 εβδομάδων, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα κατά 45%. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Βοηθά στην πέψη

Παραδοσιακά η αλόη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των πεπτικών διαταραχών. Πιο συγκεκριμένα καταπραΰνει τον οισοφάγο και ελαττώνει τις ενοχλήσεις της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Παράλληλα, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου.

Για ένα υγιές δέρμα

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως η αλόη είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για την επούλωση κοψιμάτων και γρατζουνιών. Ο χυμός της αλόης δρα εσωτερικά και προστατεύει το δέρμα από μέσα. Βελτιώνει την ελαστικότητά του, προστατεύει από τους ρύπους του περιβάλλοντος, ενώ εξουδετερώνει και τις ελεύθερες ρίζες.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά που εξουδετερώνουν φλεγμονές και προστατεύουν το δέρμα από βλάβες. Ο χυμός χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του δέρματος περιλαμβανομένης της ψωρίασης και του εκζέματος. Είναι επίσης ένα ισχυρό φάρμακο για διάφορες εσωτερικές διαταραχές όπως ο διαβήτης, η δυσκοιλιότητα και κράμπες στο στομάχι.

Ενισχύει την στοματική υγιεινή

Ο χυμός των φύλλων της αλόης βέρα μπορεί να βοηθήσει στο να επισκέπτεστε πιο αραιά τον οδοντίατρο, καθώς βελτιώνει σημαντικά την υγεία των ούλων. Μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να βοηθήσει στην γρήγορη επούλωση μετά από εγχειρήσεις που αφορούν τα δόντια.

πηγή:

11 Αυγ 2015

19 χρόνια από τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού - ΒΙΝΤΕΟ



19 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ από τους γκρίζους λύκους στη νεκρή ζώνη της Δερύνειας.

Ήταν 11 Αυγούστου του 1996, όπου επτά χιλιάδες μοτοσικλετιστές, θα πραγματοποιούσαν την μεγαλύτερη αντικατοχική πορεία με προορισμό την Κερύνεια. Η πορεία άρχισε στις 2 Αυγούστου από την πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο τη διεθνοποίηση του προβλήματος εισβολής και κατοχής στην Κύπρο. Στην πορεία συμμετείχε και αριθμός ξένων μοτοσικλετιστών.

Το χάος

Παρά τις απειλές των Τούρκων, και την ακύρωση της πορείας από τα επίσημα χείλη της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης, μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε προς τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός.

Με λύσσα περίμεναν οι Τούρκοι

Απέναντι τους οι μοτοσικλετιστές βρήκαν πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες, ψευδοαστυνομικούς, καθώς επίσης και πολίτες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Γκρίζοι Λύκοι. Οι μοτοσικλετιστές διατράνωναν την επιθυμία τους για ελεύθερη διέλευση σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.

Ο Ραούφ Ντεκτάς, τότε κατοχικός ηγέτης, είχε δώσει εντολές όπως πυροβολείται οποιοσδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στις κατεχόμενες περιοχές και μάλιστα, επιστράτευσε ομάδες Γκρίζων Λύκων, για να αντιμετωπίσουν τους μοτοσικλετιστές.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές, όμως στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν χειρότερη. Μοτοσικλετιστές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις του Ντεκτάς, οι οποίες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον τους και να τους χτυπήσουν.

Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου

Ο Τάσος Ισαάκ, ο οποίος ήταν στην περιοχή, στην προσπάθεια του να βοηθήσει έναν άλλο Ελληνοκύπριο τον οποίο χτυπούσαν οι Τούρκοι, δέχθηκε επίθεση και έπεσε κάτω. Κάπου εκεί, ο ήλιος έσβησε.

Ο Τάσος, δεχόταν αλλεπάλληλα χτυπήματα με πέτρες, λοστούς και ρόπαλα, από τα λυσσασμένα σκυλιά του Ντεκτάς, μέχρι που τελικά ξεψύχησε. Άφησε πίσω του την έγκυο σύζυγο του. Kαθοδηγητής της δολοφονικής δράσης εναντίον του Tάσου Iσαάκ φέρεται να ήταν ο αρχηγός του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα, Mεχμέτ Aρσλάν.


Τρεις μέρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του. Μαύρο παντού.


Φονικό πράξη δεύτερη

Την ημέρα της κηδείας του Τάσου Ισαάκ, δηλαδή στις 14 Αυγούστου 1996, μια ομάδα διαδηλωτών, κατευθύνθηκε προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να αφήσει μερικά στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας.

Εκεί έκαναν την εμφάνιση τους και πάλι οι Γκρίζοι Λύκοι και σύντομα η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Ξαφνικά, ο Σολωμός Σολωμού, ξέφυγε από τον κλοιό των κυονόκρανων, πέρασε στη νεκρή ζώνη, και παρά τις προτροπές άλλων Ε/κ, επιχείρησε να ανέβει σε ένα ιστό για να κατεβάσει την τουρκική σημαία. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, δέχθηκε σφαίρα στο λαιμό, ενώ την ίδια ώρα οι κατοχικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών.




Ελεύθεροι οι φονιάδες

Ένας εκ των δολοφόνων του Σολωμού Σολωμού, ο Κενάν Ακίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των τουρκικών μυστικών δυνάμενων. Το 2009, σε συνέντευξη του δήλωνε αμετανόητος και πως «θα τον ξαναπυροβολούσε». Καταζητείται από την Ιντερπόλ και τα διεθνή ποινικά δικαστήρια και έχει επικηρυχθεί με το ποσό των 460.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει συλληφθεί.


Στις 24 Ιουνίου 2008, το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των ενόχων.

Τα τελευταία χρόνια, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ Σολωμού, με τη διοργάνωση ειρηνικής πορείας μοτοσικλετιστών, κρατά άσβεστη τη μνήμη των δύο ηρώων και διατρανώνει τον πόθο της απελευθέρωσης της πατρίδας μας.


zannettos@sigmalive.com

10 Αυγ 2015

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ; Αυτοί είναι Άγιοι που μας βοηθούν και αυτές οι παθήσεις από τις οποίες μας προστατεύουν



Πολλά τα βάσανα και οι αρρώστιες στην εποχή μας, αλλά οιΆγιοι μας είναι πάντα βοηθοί και παραστάτες στην δοκιμασία του πόνου.

Πολλοί είναι οι Άγιοι που έλαβαν από το Θεό διάφορα ιδιαίτερα χαρίσματα και οι οποίοι με την ειλικρινή προσευχή των πιστών σπεύδουν προς βοήθεια τους στις ανάλογες περιστάσεις.

Ας δούμε μερικούς από αυτούς, όπως καταγράφονται σε σχετικό φυλλάδιο από το Άγιο Όρος:

Ο Άγιος Κυπριανός, η Αγία Ιουστίνη η Παρθένος και η Αγία Θωμαΐς βοηθούν στην καταπολέμηση των σαρκικών πειρασμών, όλων των ειδών της μαγείας, στη λύση (διάλυση) αυτών και εν γένει μάχονται κατά ακάθαρτων πνευμάτων.

Ο Άγιος Ανδρόνικος και η Αγία Αθανασία βοηθούν τα ανδρόγυνα που θέλουν να έχουν μια ανώτερη πνευματική διαβίωση.

Η Αγία Φωτεινή βοηθάει στους πονοκεφάλους, καθώς και στους πόνους άλλων οργάνων του κεφαλιού.

Η Αγία Παρασκευή, η Αγία Εριφύλη και ο Άγιος Ιγνάτιος βοηθούν σ΄ όλες τις ασθένειες των ματιών.

Η Αγία Παρασκευή βοηθά να λυθούν οι συζυγικές έριδες και προστριβές.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος βοηθά στις παθήσεις της γλώσσας, στη βραδυγλωσσία, στην τραυλότητα, σε διάφορα πρηξίματα, οιδήματα και στις αϋπνίες.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, η Αγία Παρασκευή και ο Άγιος Κλέαρχος βοηθούν στα πάσης φύσεως εγκαύματα.

Ο Άγιος Παντελεήμων βοηθά στις αιμορραγίες του σώματος, της μύτης, κ.ά., καθώς και στα στηθικά.

Η Αγία Δωροθέα βοηθά στις ασθένειες του προσώπου και για τη μη παραμόρφωση του.

Η Αγία Μαγδαληνή βοηθά στην τριχόπτωση και στους πόνους των δαχτύλων.

Ο Άγιος Αντίπας βοηθά στις ασθένειες των δοντιών.

Ο Άγιος Παύλος ο Ομολογητής βοηθάς στους πόνους του λαιμού.

Ο Άγιος Αββακούμ βοηθά στους πόνους των αυτιών.

Ο Άγιος Χαράλαμπος βοηθά σε στομαχικές και εντερικές ενοχλήσεις, λοιμώδεις νόσους, αλλά και στις λυπηρές σκέψεις και το διαλογισμό.

Ο Όσιος Βασίλειος ο Αμασεύς βοηθά στους ρευματισμούς χεριών, ποδιών, μέσης, αλλά και στην απελπισία και τις απογοητεύσεις.

Η Αγία Ξένη βοηθά στις παθήσεις της καρδιάς, σε κάθε είδος νευρασθενειών, εξανθημάτων, σε κάθε είδος μαγείας και για εργασιακές επιτυχίες.

Η Αγία Βαρβάρα βοηθά σε δερματικές παθήσεις (ευλογιά, ιλαρά, ανεμοβλογιά, λέπρα, κτλ), όπως επίσης και όσους ταξιδεύουν με αυτοκίνητο, τρένο, αεροπλάνο, αλλά και όσους μεταχειρίζονται κάθε μηχανοκίνητο μέσο.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης και ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων βοηθούν σε κάθε είδους έκζεμα.

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων βοηθά στην ανεύρεση εξαφανισμένων προσώπων.

Ο Άγιος Μηνάς βοηθάει στον ίκτερο (χρυσή), στην ανεύρεση απολεσθέντων πραγμάτων και αποπλανημένων προσώπων, όπως επίσης προφυλάσσει από τους κλέφτες και τις πυρκαγιές.

Ο Άγιος Φανούριος βοηθά στην ανεύρεση όλων των απολεσθέντων.

Ο Άγιος Τρύφων, ο Άγιος Ιερόθεος ο εξ Αθηνών, ο Άγιος Χαράλαμπος και ο Όσιος Σεραφείμ βοηθούν στους κήπους, στους αγρούς, στα σπαρτά, στα δέντρα και στα φυτά.

Ο Άγιος Νικόλαος βοηθά τους ναυτικούς και όσους ταξιδεύουν με πλοίο, καθώς και τις χήρες, τα ορφανά και τις παρθένες. Επίσης, προστατεύει από τη βροχή τους οδοιπόρους, ενώ διαλύει τους κακούς λογισμούς.

Η Αγία Ανθίπη βοηθά τις χήρες, τα ορφανά και τις παρθένες.

Η Αγία Πολυξένη βοηθά και προστατεύει τους εργαζόμενους σε σκαλωσιές, όσους υποφέρουν από ταξιδιωτική ναυτία, αλλά και τις έγκυες να μην αποβάλλουν.

Ο Άγιος Ραφαήλ, ο Άγιος Νικόλαος, η Αγία Ειρήνη και ο Άγιος Νεκτάριος θεραπεύουν ασθενείς διαφόρων παθήσεων.

Ο Άγιος Στυλιανός προστατεύει βρέφη και παιδιά, ενώ βοηθάει στην απόκτηση τους. Επίσης βοηθά στον τερματισμό φιλονικιών μεταξύ αδελφών.

Η Αγία Άννα, ο Άγιος Φανούριος και η Αγία Ξένη προστατεύουν γενικά τα παιδιά.

Ο Άγιος Βονιφάτιος βοηθά να απαλλαγούν από το πάθος τους οι αλκοολικοί.

Η Οσία Ξένη της Πετρούπολης βοηθά στον τερματισμό των φιλονικιών μεταξύ ανδρογύνων.

Η Αγία Ευανθία και η Αγία Ανθία βοηθούν τις γαλακτοτροφούσες μητέρες και στο πρήξιμο των στηθών τους.

Ο Άγιος Ελευθέριος βοηθά στην ευτοκία των εγκύων.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη προστατεύουν τους συζύγους.

Ο Άγιος Αρτέμιος βοηθά σε κάθε είδους κήλη και στα εντερικά προβλήματα.

Η Αγία Αικατερίνη και ο Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης βοηθούν στις παθήσεις των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

Η Αγία Δροσίς βοηθά στα αφροδίσια νοσήματα.

Ο Άγιος Νικήτας ο Νεομάρτυς εκ Νισύρου και ο Άγιος Ανίκητος βοηθούν σε στιγμές αδυναμιών ως προς την πίστη μας.

Ο Πρωτομάρτυς Στέφανος, οι Άγιοι Ανάργυροι και ο Απόστολος Πέτρος βοηθούν στη λιθίαση των νεφρών, της χολής και της κύστης.

Οι Άγιοι Ανάργυροι βοηθούν σε κάθε ασθένεια, καθώς και στο ψυχοφθόρο πάθος.

Η Αγία Όλγα βοηθά στους σεισμούς, στις πλημμύρες και στους κεραυνούς.

Ο Άγιος Μόδεστος βοηθά στις ασθένειες των ζώων.

Ο Μέγας Βασίλειος και οι Άγιοι Πέντε Μάρτυρες βοηθούν στο να μην αλλαξοπιστήσουμε ή να παρασυρθούμε από αιρέσεις, καθώς και σε κάθε είδους πληγές.

Ο Άγιος Βηχιανός βοηθά σε κάθε μορφή βήχα.

Ο Άγιος Παρθένιος Λαμψάκου, ο Άγιος Νεκτάριος, οι Άγιοι Ανάργυροι και ο Άγιος Σάββας βοηθούν στον καρκίνο.

Ο Άγιος Χριστόφορος προστατεύει από το χαλάζι.

Οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνθρωποι του μόχθου, καθώς και διάφορες ομάδες ανθρώπων έχουν τους Προστάτες Άγιους τους. Μερικοί από αυτούς είναι:

Η Αγία Παρασκευή προστάτης των οφθαλμιάτρων,

ο Άγιος Αντύπας προστάτης των οδοντιάτρων,

η Αγία Βαρβάρα προστάτιδα του μηχανικού στρατού,

ο Άγιος Τρύφων προστάτης των γεωργών και των πτηνοτρόφων,

ο Άγιος Νικόλαος προστάτης των ναυτικών,

οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Ευαγγελιστής Λουκάς και ο Άγιος Παντελεήμονας προστάτες των γιατρών,

οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες προστάτες της παιδείας, ο Άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης προστάτης των δικαστικών,

ο Άγιος Ζήνων ο Ταχυδρόμος προστάτης των ταχυδρομικών, η Αγία Φοίβη προστάτιδα των νοσοκόμων,

ο Προφήτης Ηλίας προστάτης των αρτοποιών, ο Άγιος Χριστόφορος προστάτης των οδηγών, ο Άγιος Μάρκος ο Κωφός προστάτης των κωφαλάλων,

οι Άγιοι Ταξιάρχες και ο Αρχάγγελος Μιχαήλ προστάτες της αεροπορίας,

ο Άγιος Αρτέμιος και η Αγία Ειρήνη προστάτες της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας,

ο Άγιος Γεώργιος προστάτης του πεζικού στρατού,

ο Απόστολος Ματθαίος προστάτης των τελωνειακών,

ο Άγιος Μάμας προστάτης των βοσκών,

ο Άγιος Μιχαήλ ο Νεομάρτυρας προστάτης των ζαχαροπλαστών,

ο Άγιος Μιχαήλ του Σάρωφ προστάτης των δασικών υπαλλήλων,

ο Άγιος Σαμψών προστάτης των ξενοδόχων,

ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρας προστάτης των μαγείρων,

ο Άγιος Ονήσιμος προστάτης των φυλακισμένων,

ο Άγιος Ξενοφών και ο Άγιος Τρύφων προστάτες των γεωργών,

ο Άγιος Πορφύριος προστάτης των ηθοποιών και των ανθρώπων του θεάτρου,

ο Άγιος Συμεών ο Τραπεζούντιος και ο Άγιος Ανδρόνικος προστάτες των χρυσοχόων,

ο Άγιος Στυλιανός προστάτης αρρώστων με ανίατες ασθένειες,

ο Άγιος Χρήστος ο Νεομάρτυς προστάτης των κηπουρών,

ο Άγιος Ονούφριος προστάτης των δικαζόμενων,

ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος προστάτης των αιχμάλωτων πολέμου,

ο Εζεκίας ο Δίκαιος προστάτης των υδραυλικών, ο Φίλιππος ο Απόστολος προστάτης των σιδηροδρομικών, ο Άγιος Αθανάσιος ο Μετεωρίτης προστάτης των υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ Θεσσαλονίκης, κ.ά

Πηγή: panagiamegaloxari.gr

9 Αυγ 2015

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που προκαλεί ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ θαύμα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που προκαλεί ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ – Μέγας είσαι Κύριε και Θαυμαστά τα Έργα Σου


Μεγάλη η Χάρη Του…

Δύο ώρες περίπου προσευχόταν κλαίγοντας ο Κωνσταντίνος Πολυχρονίου, ανώτερος κρατικός υπάλληλος μπροστά στον Άγιο.

Μπήκε στην εκκλησία με πιτζάμες κάτι που έκανε εντύπωση σε όλους. Τον σταμάτησε ένας ιερέας και τον ρώτησε γιατί έκλαιγε τόση ώρα, και γιατί δεν ήταν ντυμένος κανονικά.«Όχι πάτερ», απάντησε και συνέχισε, με ξεκούρασε για πολλά χρόνια ο Άγιος, αυτός, ο μεγάλος και θαυματουργός γιατρός που υπηρετείτε. Το πρωί στον «Ευαγγελισμό» ήρθε η γυναίκα μου να με δει.

Έχει περάσει δεκαετία και πλέον να σταθώ όρθιος όπως με βλέπετε τώρα. Μία χρόνια πάθηση του νευρικού συστήματος και μία αρρώστια που είχα περάσει μου έφεραν αναπηρία τόση που έχασα τη θέση μου, πήρα πρόωρα σύνταξη και οδηγήθηκα στα Νοσοκομεία γιατί μετά το δεύτερο χρόνο είχα πάνω από 80% παράλυση των κάτω άκρων. Ή παράλυση, η κακή ψυχολογική κατάσταση, η πρόωρη έξοδος μου από τη δραστηριότητα της ζωής με οδηγούσαν σε μαρασμό, σχεδόν στο θάνατο.

Η γυναίκα μου ήρθε στο Νοσοκομείο, με βρήκε να κοιμάμαι, δεν με ξύπνησε, παρά κάθισε δίπλα στο κρεβάτι μου σε μια καρέκλα.

Για λίγα δευτερόλεπτα την πήρε ο ύπνος.

Βλέπει στο όνειρο της ότι, στο διπλανό θάλαμο γινόταν επισκεπτήριο γιατρών.

Ανάμεσα τους ήταν ένας άγνωστος ξένος γιατρός.

Τον πλησιάζει η γυναίκα μου και του λέει: «Γιατρέ μου, είστε ξένος; Σας βλέπω για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο. Σας παρακαλώ στο διπλανό θάλαμο έχω τον άνδρα μου πάνω από δέκα χρόνια παράλυτο. Οι γιατροί μου έχουν πει την αλήθεια, ότι χάνω το σύντροφο μου. Χάνω το στήριγμα μου. Θα πεθάνει ο σύζυγος μου. Ελάτε, γιατρέ μου, να τον δείτε, να του δώσετε κουράγιο, να μας πείτε κάτι και σεις».

– Πήγαινε, κυρία μου, περίμενε και θα δω και το σύζυγο σου.

Ναι, γιατρέ μου, πέστε μου το όνομα σας, να σας περιμένω…

– Ιωάννης Ρώσος, της απαντά.

Ξυπνάει, πετιέται από το κάθισμα της.

Με βλέπει που προσπαθώ μόνος μου, στηριγμένος στους αγκώνες μου, να σηκωθώ. Βοήθησε με, γυναίκα, της λέγω, κάποιος με κρατάει άπ’ τις μασχάλες και με σηκώνει, βοήθησε και συ…

Σηκώθηκα, πάτησα στο έδαφος, όταν τα κλάματα της γυναίκας μου είχαν φέρει γύρω μας γιατρούς και βοηθητικό προσωπικό.

Ο υπεύθυνος γιατρός του τμήματος, ένας πιστός χριστιανός, συγκλονίζεται από τη διήγηση της συζύγου μου και προτρέπει:

«Κύριε Πολυχρονίου όπως είσαι, μη ζητάς, να αλλάξεις τις πιζάμες σου, φύγετε, πάρτε ταξί στην είσοδο του Νοσοκομείου και πηγαίνετε στο Πνευματικό θεραπευτήριο, στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, που είναι στην καταπράσινη κοιλάδα του Προκοπίου της Ευβοίας, όπου και ολόκληρο το ιερό του Λείψανο.

Πηγαίνετε, πέστε το μεγάλο σας ευχαριστώ και γυρίστε για το εξιτήριο που αυτή τη φορά –σπάνια βέβαια– το υπογράφει όχι γιατρός αλλά ένας Άγιος!»

πηγή:
ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ: Αγίου ΙΩΑΝΝΗ του Ρώσου 27 ΜΑΙΟΥ 

Αφιέρωμα στον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού (ΒΙΝΤΕΟ)


 


Ήταν στις 11 Αυγούστου 1996, όταν κυπριακό αίμα πότισε για μία ακόμα φορά τα χώματα του κατεχόμενου μέρους της Μεγαλονήσου. Μία ακόμα θυσία, σπονδή στο Θεό του «πολέμου», που μαίνεται στη μαρτυρική Κύπρο. Αυτή, του Τάσου Ισαάκ.

Όταν στις 2 Αυγούστου του 1996 τα μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών ξεκινούσαν την πορεία τους με προορισμό την κατεχόμενη Κερύνεια, προκειμένου να διαδώσουν το μήνυμα της ειρήνης, κανένας δε μπορούσε να φανταστεί την τραγική της κατάληξη.

Ανάμεσα στους Κύπριους μοτοσικλετιστές και 200 άτομα από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η πομπή ξεκίνησε από την πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο. Σε κάθε σταθμό της μεγαλειώδους αυτής πορείας, με κεντρικό σύνθημα «Απελευθέρωση, η μόνη λύση», οι διοργανωτές πραγματοποιούσαν διασκέψεις Τύπου, όπου ανέλυαν τους στόχους της, καταγγέλλοντας παράλληλα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Έπειτα από μία μεγάλη διαδρομή μέσα από τις χώρες της γηραιάς ηπείρου, που διήρκεσε οκτώ ημέρες, οι κήρυκες της ελευθερίας πάτησαν τις ρόδες τους στην Κύπρο.

Ακολούθησε συνάντηση μεταξύ του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, και του προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλετιστών, Γιώργο Xατζηκώστα, στην οποία αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί το τελευταίο στάδιο της πορείας -αυτό της εισόδου στα κατεχόμενα εδάφη- προκειμένου να αποφευκτεί η ένταση.

Η κατάσταση, όμως, ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Οι μοτοσικλετιστές, αρνούμενοι να δεχθούν την απόφαση, άρχισαν να κινούνται ανοργάνωτα προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Tα πρώτα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο ΣOΠAZ, στη Λευκωσία, ενώ διαδηλωτές άρχισαν να περνούν στη ελεγχόμενη από τις δυνάμεις του ΟΗΕ νεκρή ζώνη. Οι συγκεντρωμένοι Τουρκοκύπριοι και ομάδες των ακροδεξιών «Γκρίζων Λύκων» άναψαν φωτιά για να τους απομακρύνουν.

Στη Δερύνεια η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, καθώς οι συγκρούσεις δεν άργησαν να μετατραπούν σε γενικευμένη σύρραξη. Μοτοσικλετιστές και άλλοι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το συγκεντρωμένο πλήθος φανατικών Τουρκοκυπρίων, μελών των «Γκρίζων Λύκων» και τον κατοχικό στρατό.

Όσο περνούσε η ώρα τα επεισόδια κλιμακώνονταν. Τα μέλη των «Γκρίζων Λύκων» χτυπούσαν τους διαδηλωτές με στειλιάρια και πέτρες, τη στιγμή που οι ειρηνευτικές δυνάμεις κοιτούσαν το σκηνικό τρόμου ανίκανες να αντιδράσουν.

Ήταν τότε που ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθειά του να βοηθήσει έναν άλλον Ελληνοκύπριο, ο οποίος δεχόταν τα ανελέητα χτυπήματα των Τούρκων, βρέθηκε στο κέντρο των γεγονότων. Γύρω του μαζεύτηκε ασκέρι μανιασμένων «Γκρίζων Λύκων», που χτυπούσε ανελέητα.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 23χρονος Κύπριος θα έπεφτε νεκρός, μερικά μόλις μέτρα από την Αμμόχωστο, αφήνοντας πίσω του γονείς, αδερφές και την έγκυο γυναίκα του.

Η κηδεία του ανθρώπου, που στα μάτια των Κυπρίων πήρε τη μορφή «μάρτυρα της ελευθερίας», πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι, στις 14 Αυγούστου.

Ούτε αυτή η ημέρα κύλησε αναίμακτα για τον Ελληνισμό.

Ο Σολομώντας Σολωμού, ξάδερφος του νεκρού Ισαάκ, θέλησε να πάρει εκδίκηση, όχι για τον συγγενή του, αλλά για όλους τους χαμένους Κύπριους.

Η εικόνα του άψυχου Σολωμού να πέφτει από τον ιστό, στην προσπάθειά του να υποστείλει την τουρκική σημαία, με το τσιγάρο στο στόμα, συγκλόνισε και συγκλονίζει μέχρι σήμερα, ενώ δεν άργησε να μετατραπεί σε σύμβολο αγωνιστικότητας.

TAΣΟΣ ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΟΛΩΜΟΥ - 1996 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 


Σαν σήμερα: «Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Χαρίλαος Μιχαήλ» ΑΘΑΝΑΤΟΙ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ -ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ!!

5 Αυγ 2015

BOMBA! Μας επιβάλουν κάρτες που υποκλέπτονται (ΒΙΝΤΕΟ)


rdif

Εδώ και λίγο καιρό έχουν μπει στις ζωές μας οι νέες κάρτες συναλλαγών με το όνομα “ανέπαφες” ή contactless. Αυτές οι κάρτες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να πραγματοποιεί συναλλαγές με τα συνεργαζόμενα ανά τράπεζα καταστήματα χωρίς η κάρτα να πραγματοποιεί κάποιου είδους επαφή με το μηχάνημα, εξού και το όνομα “ανέπαφες”, αλλά απλώς περνώντας την κάρτα από πάνω. Ιδιαίτερα όσων αφορά συναλλαγές μικρότερες ή ίσες των 25 ευρώ ΔΕΝ απαιτείται καμία άλλη ενέργεια ασφαλείας, όπως για παράδειγμα η χρήση του αριθμού PIN.
Ενώ με την πρώτη ματιά δείχνει ιδιαίτερα χρηστικό για τις καθημερινές μας συναλλαγές, δυστυχώς δεν είναι λειτουργικό μιας και δυστυχώς υπάρχουν πολλά κενά ασφαλείας. Με διάφορες τεχνοτροπίες δίνεται η δυνατότητα σε αγνώστους να “σαρώσουν” τη κάρτα απλά και μόνο στεκόμενος δίπλα σας μέσα στο λεωφορείο.
Δυστυχώς αυτό το νέο μοντέλο συναλλαγών επιβάλλεται στους πολίτες μιας και δε δύναται η δυνατότητα μέχρι στιγμής έκδοσης νέων καρτών παλαιών τύπου.
Στα επόμενα βίντεο παραθέτονται πέντε παραδείγματα υποκλοπής μιας ανέπαφης κάρτας.
Παράδειγμα 1
Υποκλοπή δεδομένων από πιστωτικές κάρτες με RFID



Παράδειγμα 2
Υποκλοπή RFID πιστωτικών καρτών στην Αμερική



makeleio.gr

ΕΚΛΑΨΕ όλη η ΕΛΛΑΔΑ με τους ΚΟΜΑΝΤΟΣ της Κύπρου, γιατί τους ΞΕΧΑΣΕ η πατρίδα!


ΕΚΛΑΨΕ όλη η ΕΛΛΑΔΑ με τους ΚΟΜΑΝΤΟΣ της Κύπρου, γιατί τους ΞΕΧΑΣΕ η πατρίδα! ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ που έπαιξε το web “ΜΑΚΕΛΕΙΟ”

KOMANTOS

Έσπασαν τα τηλέφωνα την Κυριακή το βράδυ στη διαδικτυακή εκπ0μπή “ΜΑΚΕΛΕΙΟ” με τον Στέφανο Χίο όταν έπαιξε το βίντεο με τους ΚΟΜΑΝΤΟ της Κύπρου…
Έκλαψε όλη η Ελλάδα…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



makeleio.gr

4 Αυγ 2015

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ : Ο ΙΗΣΟΥΣ ΗΤΑΝ… ΑΠΛΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ



Συνεχίζοντας τον παγκοσμιοποιητικό και πανθρησκευτικο το κατήφορο ο Πάπας της Ρώμης και τα τελευταία χρόνια επίτιμος... συνπροσευχητής του πατριάρχη Βαρθολομαίου, δήλωσε σε δημόσια συγκέντρωση ότι ο Ιησούς δεν ήταν τίποτα παραπάνω από... ένας απλός άνθρωπος!

Πλέκοντας το εγκώμιο του Ιησού, στον οποίο απέδωσε την παράδοση της προσευχής στην ανθρωπότητα, δήλωσε το καταληκτικό ότι ο Ιησούς δεν.. ήταν πνεύμα. Ο Ιησούς ήταν ένα πρόσωπο, ένας άνθρωπος με τις πληγές του Σταυρού που προσεύχεται για εμάς.

Η δήλωση αυτή ότι ο Ιησούς είναι ένας απλός άνθρωπος και όχι Θεάνθρωπος, μας θυμίσει την αίρεση του Αρείου που είχε ταλαιπωρήσει την Ορθοδοξία και η οποία καταδικάστηκε στην Α Οικουμενική Σύνοδο. Την αντίληψη αυτή καλλιεργεί και η Νέα Τάξη που επιδιώκει να την επιβάλλει στην ανρθωπότητα.

Αυτός είναι ο Πάπας της Ρώμης τον οποίο Ορθόδοξοι ιεράρχες αποκαλούν αδελφό τους και ορισμένοι ακόμα και...Άγιο!


prisonplanet.gr