31 Ιαν 2016

Ακτινοβολία Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας: Επιπτώσεις υγείας, νομοθεσία, τρόποι προστασίας


Πόση ακτινοβολία εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής σας; Πως θα τις εντοπίσετε ακόμη και αν είναι καμουφλαρισμένες; Υπάρχουν επιπτώσεις υγείας; Ποιοι ωφελούνται από την τοποθέτηση τους; Τι πληρώνουν οι εταιρείες για ενοίκιο; Πως μπορούν να απομακρυνθούν/αποξηλωθούν; Τι λέει η νομοθεσία; Πως θα προστατευτείτε;



Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή αλλιώς σταθμοί βάσης εξασφαλίζουν την επικοινωνία μεταξύ των κινητών τηλεφώνων.

Η ανάγκη των εταιριών να πετύχουν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά δεδομένων (ήχου, εικόνας, βίντεο, ίντερνετ) από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των κεραιών, πολλές από τις οποίες λειτουργούν παράνομα.

Τα επίπεδα εκπεμπόμενης ακτινοβολίας επίσης αυξάνονται συνεχώς λόγω των αυξημένων αναγκών του δικτύου αλλά και λόγω της χρήσης νέων πιο γρήγορων τεχνολογιών εκπομπής.

Παλαιότερα υπήρχαν μόνο κεραίες που εξέπεμπαν ακτινοβολία 2G (GSM900MHz, GSM1800MHz) και τώρα έχουμε επιπλέον κεραίες 3G (UMTS 2100MHz) και 4G (1800MHz) όλες διαφορετικής κυματομορφής, με άγνωστες επιπτώσεις στον άνθρωπο.

Και τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν νέες, πιο γρήγορες, κεραίες στο υπάρχον δίκτυο, χωρίς όμως να σταματά η εκπομπή των υπαρχόντων κεραιών 2G, 3G, 4G, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδρομητές με συσκευές παλαιότερου τύπου.

Που υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι εγκατεστημένες στις οροφές κατοικιών και χώρων εργασίας, σε υψώματα κ.α. Συνηθισμένα σημεία τοποθέτησης: δίπλα σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, σε κτίρια του ΟΤΕ, σε κτίρια της Cosmote, της Vodafone και της Wind, σε κτίρια εταιρειών, εργοστάσια, σε περιοχές με πολλά γραφεία, καταστήματα κ.α.

Σε αραιοκατοικημένες περιοχές οι κεραίες εκπέμπουν με μεγαλύτερη ισχύ και έχουν ακτίνα κάλυψης ως 20km (υπερκυψέλες)

Στις αστικές περιοχές χρησιμοποιούνται κεραίες με μικρότερη ισχύ (μακροκυψέλες με ακτίνα κάλυψης μέχρι 20 Km και μικροκυψέλες μέχρι 1 Κm).

Όσο πιο πυκνοκατοικημένη η περιοχή, τόσο περισσότερες οι κεραίες.

Ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι συχνά καμουφλαρισμένες σαν θερμοσίφωνες, πινακίδες, καμινάδες, μέσα σε καμπαναριά κ.α. για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις από τους γείτονες.



Υπάρχει κάποιος χάρτης με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας;
Δυστυχώς από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν ολοκληρωμένοι χάρτες με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα.

Μια μη ολοκληρωμένη λίστα κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο νομό Αττικής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Αν το κινητό σας τηλέφωνο έχει χαμηλό σήμα στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι ο πάροχος σας (Cosmote ή Vodafone ή Wind) δεν έχει κεραία κοντά σας ή δεν φτάνει το σήμα του στο χώρο σας. Ωστόσο μπορεί να υπάρχει δίπλα σας κεραία από τους άλλους 2 πάροχους.

Δείτε στο βίντεο πως θα εντοπίσετε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή σας, πως θα μετρήσετε την ακτινοβολία τους και πως θα προστατευτείτε σε περίπτωση ανεβασμένων τιμών:



Υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνουν την υγεία;

Οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».

Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα[ii] και αύξηση του οξειδωτικού στρες[iii].

"Στην ερώτηση αν υπάρχει αποδεδειγμένα πιθανός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητα ναι. Στην πραγματικότητα είναι μάλλον απίθανο να είχε εγκριθεί ένα νέο φάρμακο αν υπήρχε αντίστοιχη αβεβαιότητα για την βλαπτικότητα του" Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick, 2 φορές υποψήφιος βραβείου Νόμπελ Ιατρικής [xvii]

Τουλάχιστον 5 επιδημιολογικές έρευνες έχουν συνδέσει την παρουσία κεραιών κινητής τηλεφωνίας με την σημαντική επιδείνωση της υγείας του γειτονικού πληθυσμού:

στο Ισραήλ: 300% αύξηση των καρκίνων (900% για τις γυναίκες) σε απόσταση 350 μ.(Wolf [iv])
στη Γερμανία: περισσότεροι καρκίνοι και γρηγορότερη εμφάνιση τους (8 χρόνια νωρίτερα) για αυτούς διέμεναν σε απόσταση 400 μ. από κεραίες κινητής τηλεφωνίας για 10 χρόνια[v]
στην Ισπανία : αϋπνία, πονοκέφαλοι, αδυναμία συγκέντρωσης, απώλεια μνήμης, διαταραχές όρασης και ακοής, ναυτία, ευερεθιστότητα, δερματικά καρδιοαγγειακά και κινητικά προβλήματα σε απόσταση 300 μ. (Santini [vi],[vii])
στην Ολλανδία: αύξηση πονοκεφάλων, πόνου και ναυτίας[viii]
στην Ισπανία: σημαντικότερες επιδράσεις η κατάθλιψη, η κούραση, η αϋπνία, η δυσκολία συγκέντρωσης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα (Oberfeld [ix])
Στη Βραζιλία: το 80% των θανάτων από καρκίνο στο Belo Horizonte καταγράφηκε σε απόσταση 500 μέτρων από κεραίες κινητής τηλεφωνίας (Dode)

"Τα άγρια είδη είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τις περιοχές όπου τοποθετούνται κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ασύρματη ακτινοβολία είναι, μεταξύ των άλλων, δεδομένα κατασταλτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί μια μορφή ενεργειακής μόλυνσης του αέρα και έτσι πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε. Οι άνθρωποι δεν είναι το μόνο είδος που επηρεάζεται" Blake Levit, συγγραφέας του βιβλίου “Electromagnetic Fields, A Consumer’s Guide to the Issues and How to Protect Ourselves”



Αφού οι ισχυρότερες ραδιοτηλεοπτικές κεραίες δεν είναι επικίνδυνες, γιατί βλάπτουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

1. Νέου τύπου κυματομορφή



Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (αλλά και των ασύρματων τηλεφώνων και μόντεμ) έχουν ψηφιακή διαμόρφωση, ενώ αυτά των ραδιοτηλεοπτικών κεραιών αναλογική διαμόρφωση (εξαίρεση οι νέες κεραίες ψηφιακής TV).



Η ψηφιακή τετραγωνική κυματομορφή που περιλαμβάνει παλμούς υψηλής έντασης (πάνω φωτό) θεωρείται βιολογικά πιο ισχυρή από την παλαιότερη αναλογική ημιτονοειδή κυματομορφή (κάτω φωτό).

Το συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας BioInitiative Working Group, που έλαβε υπόψη πάνω από 2000 έρευνες στο θέμα των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών ήταν ότι:

«Υπάρχουν σημαντικά επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία παλμικής διαμόρφωσης μπορεί να έχουν επιπτώσεις υγείας, με μακροχρόνια έκθεση σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τα τωρινά όρια έχουν αγνοήσει την διαμόρφωση του κύματος σαν παράγοντα των επιπτώσεων στον άνθρωπο και γι’ αυτό είναι ανεπαρκή για την προστασία του κοινού από την χρόνια έκθεση σε μορφές παλμικά διαμορφωμένων σημάτων» [x]

2. Κύρια πηγή ασύρματης ακτινοβολίας

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται εγκατεστημένες σε κάθε γειτονιά, σε αντίθεση με τις ραδιοτηλεοπτικές που βρίσκονται συνήθως σε υψώματα μη αστικών περιοχών.

Γι΄ αυτό παρά την μικρότερη τους ισχύ, αποτελούν σήμερα την κύρια πηγή έκθεσης του αστικού πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες.

Έρευνα το 2000 στη Σουηδία έδειξε ότι οι εκπομπές από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς αποτελούσαν πλέον μόνο το 13% των ασύρματων ακτινοβολιών στα προάστια και το 1% στο κέντρο των πόλεων[xi].

3. Και οι ραδιοτηλεοπτικές κεραίες πιθανά επιβαρυντικές


Έρευνες έχουν συνδέσει την γειτνίαση σε αυτές με την παιδική λευχαιμία, τον καρκίνο του εγκεφάλου και το μελάνωμα (Merzenich [xii],Ha[xiii],Hallberg [xiv] ,Hocking[xv]).

"αρνητικές επιπτώσεις υγείας που προκαλούνται στους ανθρώπους όπως πονοκέφαλοι, αϋπνία, βλάβες στην μνήμη κλπ, μπορεί να μην απειλούν τη ζωή αλλά έχουν ένα εξασθενητικό αποτέλεσμα που επηρεάζει την ευεξία και στην περίπτωση των παιδιών μπορεί να υπονομεύσει την νευρολογική και ακαδημαϊκή τους ανάπτυξη, όπως είναι ήδη φανερό από τις εμπειρίες γειτνίασης παιδικών σταθμών με κεραίες κινητής τηλεφωνίας" Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick [xvii]

Ποια η διαφορά των δικτύων 2G, 3G και 4G;
Η κύρια διαφορά των παλαιότερων και πιο διαδεδομένων δικτύων κινητής τηλεφωνίας 2G (GSM900MHz, GSM1800MHz) από τα πιο σύγχρονα δίκτυα 3G (UMTS 2100MHz) και 4G (1800MHz) είναι ότι τα τελευταία παρέχουν πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων.

Αυτό σημαίνει ότι όταν έχουμε σήμα 3G ή 4G, μπορούμε να σερφάρουμε στο ίντερνετ, να κατεβάζουμε βίντεο κλπ με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες.

Δεν είναι προτιμότερο για την υγεία μας να υπάρχουν παντού κεραίες;
Η αύξηση του αριθμού των κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μια περιοχή, σημαίνει ότι αυτές θα εκπέμπουν με χαμηλότερη ισχύ για να καλύψουν την ίδια ζήτηση.

Επίσης, το κινητό σας τηλέφωνο θα έχει καλύτερο σήμα και θα σας επιβαρύνει λιγότερο όταν μιλάτε σε αυτό.

Ωστόσο, αυξάνονται οι πιθανότητες να βρίσκεστε κοντά σε μια κεραία και να δέχεστε αθροιστικά μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας αφού οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν ασύρματο σήμα 24 ώρες το 24ωρο.



Ποιο είναι το μηνιαίο ενοίκιο που πληρώνουν οι πάροχοι για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα σας;
Περίπου 1000-1500 ευρώ το μήνα ανά πάροχο (ενοίκια έχουν και αυτά πτωτική τάση λόγω κρίσης). Περισσότερα τα έσοδα αν κάποιος συνεργαστεί και με τις 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Ευθύνεται μόνο αυτός που τοποθετεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα του για τα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας σε μια γειτονιά;
Ο ιδιώτης που εγκαθιστά μια κεραία στην ταράτσα του:

αμείβεται αδρά από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας
δέχεται ελάχιστη ποσότητα από την ακτινοβολία της, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας των κεραιών κατευθύνεται στις γύρω κατοικίες
περιορίζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας την κεραία σε γειτονικό σημείο, εκθέτοντας εκείνον σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας και πιθανώς επηρεάζοντας και την αξία του ακινήτου του
Κατά τη γνώμη μας, όσοι χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση και όχι μόνο ο γείτονας που πρόλαβε να βάλει την κεραία στη δική του ταράτσα.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν συμφέρον να διατηρούν μα κεραία κινητής τηλεφωνίας σε μια περιοχή χωρίς χρήστες κινητού.

Όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε το κινητό μας τηλέφωνο για να μιλάμε, να στέλνουμε φωτογραφίες, να κατεβάζουμε βίντεο, να σερφάρουμε στο ίντερνετ κλπ τόσο περισσότερο αυξάνεται η ακτινοβολία που εκπέμπουν οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας και δημιουργείται η ανάγκη για την εγκατάσταση περισσότερων κεραιών.

Δεν ευθυνόμαστε όλοι για το ισχυρότερο σήμα από τις κεραίες όταν απαιτούμε να μιλάμε χωρίς να διακόπτεται η σύνδεση μας μέσα στο τρένο, στο ασανσέρ, ακόμη και όταν τρέχουμε με το αυτοκίνητο;

Ακόμη και η συνήθης τακτική να μην κλείνουμε το κινητό μας τηλέφωνο τις ώρες του ύπνου (ενώ υπάρχει σχεδόν πάντα και σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι) συντελεί στο να διατηρούνται υψηλά τα επίπεδα ακτινοβολίας των κεραιών ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Οι κεραίες είναι σαν τους σκουπιδότοπους: (σχεδόν) όλοι τις χρησιμοποιούμε αλλά κανείς δεν τις θέλει δίπλα του!

Ποια είναι νομοθεσία για την αδειοδότηση μιας κατασκευής κεραίας;
Οι βασικοί Νόμοι που ρυθμίζουν την αδειοδότηση των κατασκευών κεραιών είναι ο Ν. 2801/2000  σε συνδυασμό με το Ν. 4070/2012  για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες και το Ν. 4053/2012  (άρθρα 29 και 31 αυτού).

Με τον νέο νόμο, επιταχύνεται η διαδικασία εγκατάστασης κεραίας, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες θα οφείλουν να εκδώσουν τις απαιτούμενες άδειες, εγκρίσεις ή γνωμοδοτήσεις σε διάστημα το πολύ τεσσάρων μηνών και δίνεται περιθώριο 24 μηνών από την θέση σε ισχύ του νόμου για τη νομιμοποίηση των υπαρχουσών παράνομων κεραιών.

Για την εγκατάσταση κεραίας απαιτείται η συμμόρφωση με την υπ’ Αριθ. 53571/3839/2000 ΚΥΑ για τα  «Μέτρα Προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστημένων στην ξηρά»  (ΦΕΚ 1105/Β/6-9-2000). Τα μέτρα αυτά καθορίζουν τα όρια που πρέπει να τηρούνται στους χώρους γύρω από τις κατασκευές κεραιών  για την ασφαλή έκθεση του κοινού στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κατασκευές κεραιών, σε συνδυασμό πάντα με τις προβλέψεις του άρθρου 30 του Ν. 4070/2012.

Η νομοθεσία για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας μεταβάλλεται συχνά για να προσαρμόζεται στις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προσταγές των εταιρειών αλλά όχι στα νέα επιστημονικά δεδομένα για τις πιθανές επιπτώσεις υγείας.

Τι απαιτείται για τη νόμιμη εγκατάσταση μιας κατασκευής κεραίας;
Σύμφωνα με το Ν. 4070/2012, απαραίτητες είναι οι κάτωθι γνωματεύσεις, άδειες, εγκρίσεις:

Θετική γνωμάτευση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας
Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων από την οικεία Γενική Γραμματεία Περιφέρειας ή υπαγωγή της κατά περίπτωση κατασκευής κεραίας στις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις σύμφωνα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία
Θετική γνωμάτευση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) για την τήρηση των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία
Έγκριση από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία,
Άδεια κατασκευής κεραίας που χορηγείται από την ΕΕΤΤ.
Άλλες εγκρίσεις που τυχόν απαιτούνται κατά περίπτωση ανάλογα με τη θέση εγκατάστασης της κατασκευής κεραίας.

Επιτρέπεται να υπάρχουν κεραίες κινητής δίπλα σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γηροκομεία, νοσοκομεία κλπ;

Τα παιδιά, οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι θεωρούνται πιο ευάλωτοι στις τεχνητές ακτινοβολίες.

Ιδιαίτερα οι παλμικές ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπονται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας συνδέονται από πολλούς επιστήμονες με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αυτισμού, υπερκινητικότητας, συνδρόμου έλλειψης προσοχής κ.α.

Το κράτος για άλλη μια φορά εντυπωσιάζει με τις ευρηματικές του ιδέες για την προστασία των ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού:

Επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών δίπλα σε σχολεία κλπ, αρκεί να μην υπερβαίνονται το 60% των επιτρεπόμενων ορίων. Ο ισχύων σήμερα νόμος (άρθρο 31 παρ.10 του Ν. 3431/2006) δεν καθορίζει ένα όριο ελάχιστης απόστασης κεραιών από σχολεία, νοσοκομεία κλπ, (είχαν προταθεί τα 300 μέτρα), αλλά απλά καθορίζει πως αν η κεραία είναι σε απόσταση ως 300 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού πρέπει τα όρια έκθεσης του κοινού να μην ξεπερνούν το 60% των τιμών που καθορίζονται από την ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000 (ενώ για το γενικό πληθυσμό τα όρια έκθεσης δεν πρέπει να ξεπερνούν το 70% των τιμών που καθορίζει η παραπάνω ΚΥΑ).

Αυτό πρακτικά δεν σημαίνει τίποτα, γιατί οι επιτρεπόμενες τιμές που κυμαίνονται σε εκατομμύρια μW/m2, είναι ούτως ή άλλως πολύ υψηλές και είναι σχεδόν απίθανο να τις υπερβούμε ακόμη και σε πολύ κοντινές αποστάσεις από τις κεραίες. Τα προτεινόμενα όμως όρια έκθεσης (100 μW/m2) είναι πολύ πιθανό να υπερβαίνονται.

Από την άλλη πλευρά, απαγορεύει την εγκατάσταση κεραίας πάνω σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, γηροκομεία και νοσοκομεία (βλ. παρ. 18, αρθρ. 30 Ν 4070/2012). Η εγκατάσταση όμως της κεραίας πάνω στο κτίριο του σχολείου κτλ. σε επαρκές ύψος, θα σήμαινε ότι η ακτινοβολία της θα κατευθυνόταν στα γύρω κατοικίες και όχι στο ίδιο το κτίριο. Επειδή όμως αυτό απαγορεύεται, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας εγκαθιστούν κεραίες συνήθως δίπλα στα σχολεία, νοσοκομεία κλπ (σημεία με πολλούς χρήστες κινητού) εκθέτοντας τα παιδιά και τους ασθενείς σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας.

«η τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς πρέπει να οπωσδήποτε να εμποδιστεί: το οικονομικό όφελος δεν πρέπει να επιτραπεί να είναι το κυρίαρχο μέλημα» Δρ. Gerard Hyland, βιοφυσικός, Πανεπιστήμιο Warwick [xvii]

Πώς μπορώ να μάθω αν μια εγκατεστημένη κεραία έχει άδεια;

Μπορείτε να απευθυνθείτε στην ΕΕΤΤ, η οποία διατηρεί μητρώο με όλες τις άδειες κατασκευών κεραιών που αυτή εκδίδει. Για την παροχή της σχετικής πληροφορίας, απαιτείται η υποβολή έγγραφου και επώνυμου αιτήματος στην ΕΕΤΤ με αναφορά λεπτομερών στοιχείων για την ακριβή θέση της κατασκευής κεραίας. Χρήσιμο είναι να συμπεριλάβετε και φωτογραφίες της εγκατάστασης.

Η ΕΕΤΤ εξετάζει όλες τις επώνυμες καταγγελίες απαντώντας στον καταγγέλλοντα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εφόσον κατόπιν έρευνας στα τηρούμενα αρχεία της ΕΕΤΤ , διαπιστωθεί η ύπαρξη αδείας για μία κατασκευή κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ενημερώνεται εγγράφως ο καταγγέλλων και σε περίπτωση που το έχει αιτηθεί του προσκομίζονται και αντίγραφα από το σχετικό φάκελο.

Στα πλαίσια διερεύνησης του υποβληθέντος αιτήματος/καταγγελίας διενεργείται αρχικά έλεγχος, βάσει των στοιχείων που τηρούνται στα αντίστοιχα αρχεία και εφόσον διαπιστωθεί η ανάγκη διενέργειας επιτόπιου ελέγχου για την επίλυση της καταγγελίας, προγραμματίζεται αυτοψία. Για την υποβολή καταγγελίας, βλέπε σχετικά: http://www.eett.gr

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε έγγραφο ερώτημα στην Περιφέρεια Αττικής, στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, για το αν έχει χορηγηθεί η απαιτούμενη έγκριση για περιβαλλοντικούς όρους ή αν έχει κατατεθεί αίτηση: α)Αν υπάρχει έγκριση, ζητάμε αντίγραφα φακέλων ή β) αν δεν υπάρχει, αιτούμεθα την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων και το πάγωμα της σχετικής διαδικασίας έγκρισης. (www.attiki.gov.gr)

Τέλος, δύνασθε να υποβάλετε έγγραφο ερώτημα στην Πολεοδομία, στην οποία υπάγεται το ακίνητο, για το αν έχει δοθεί έγκριση ή αν έχει κατατεθεί αίτηση εγκατάστασης κεραίας.

Τι μπορούμε να κάνουμε αν διαπιστώσουμε κάποια παρανομία;

Μετά την έγγραφη απάντηση των αρμοδίων υπηρεσιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, μελετάμε τα στοιχεία και εφόσον δεν έχει ακολουθηθεί έστω σε μία απ΄τις ανωτέρω υπηρεσίες η απαιτούμενη διαδικασία, ενημερώνουμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αιτούμαστε την ανάκληση της αντίστοιχης έγκρισης ή άδειας.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να υποβάλουμε έγγραφη αναφορά στον Εισαγγελέα.

Αν παρατηρήσουμε τυχόν παρανομίες ή αστοχίες της Δημόσιας Διοίκησης ή εσκεμμένες καθυστερήσεις από μέρους της, μπορούμε να απευθυνθούμε στον Συνήγορο του Πολίτη που αποτελεί ανεξάρτητη αρχή. (http://www.synigoros.gr)

Εφόσον δεν υπάρχει άδεια κατασκευής κεραίας, είναι πιθανό να φέρουμε αποτέλεσμα πιέζοντας την ιδιοκτήτη του κτιρίου όπου είναι τοποθετημένη η κεραία, ή ζητώντας από τη αρμόδια ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.

Τέλος, μπορείτε να απευθυνθείτε σε φορείς όπως η Παναττική Πρωτοβουλία κατά των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας και Εκπομπών Ακτινοβολίας ή ο Σύλλογος Κηφισιά SOS, που καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια για την απόσυρση των παράνομων κεραιών.

Σε περίπτωση μη αδειοδοτημένης κεραίας, ποια διαδικασία ακολουθείται για την απομάκρυνσή της;
Στην περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι κάποια κατασκευή κεραίας δεν διαθέτει σχετική άδεια ούτε πιστοποιητικό πληρότητας της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με τα τηρούμενα στα αρχεία της Υπηρεσίας στοιχεία, διενεργείται αυτοψία, είτε από κλιμάκιο της ΕΕΤΤ, είτε από την αρμόδια Περιφέρεια.

Αν με την αυτοψία προκύψει παράβαση της κείμενης νομοθεσίας , σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν. 4070/2012, αποστέλλεται στον κάτοχο της μη αδειοδοτημένης κατασκευής κεραίας επιστολή συμμόρφωσης, παρέχοντάς του τη δυνατότητα να διατυπώσει τις απόψεις του και να αποκαταστήσει τη νομιμότητα εντός ενός μηνός.

Μετά την παρέλευση του ως άνω διαστήματος και σε περίπτωση που δεν έχει αποκατασταθεί η νομιμότητα, ο κάτοχος της κατασκευής καλείται σε Ακρόαση. Με απόφαση της ΕΕΤΤ, δύναται να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ μέχρι και τριακόσιες χιλιάδες (300.000). Τα πρόστιμα αυτά αποτελούν έσοδα του Δημοσίου.

Η ανωτέρω απόφαση επιβολής ποινών κοινοποιείται στην αρμόδια Εισαγγελία στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας προς επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων και στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, η οποία και διατάσσει την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών κεραιών.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δύναται να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο κατά της εντολής κατεδάφισης του Δήμου. Συχνά, αιτείται την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλόμενης πράξης, και έτσι καταφέρνει να καθυστερήσει την κατεδάφιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενδιαφέρουσα είναι η υπάρ. 101/2011 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία απορρίπτεται η αίτηση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας για αναστολή εκτέλεσης απόφασης της Πολεοδόμίας κατεδάφισης κεραίας ανεγερθείσης χωρίς άδεια και κρίνεται αυθαίρετη και κατεδαφιστέα η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την αιτούσα.

Μπορώ να προσφύγω δικαστικά για την απομάκρυνση παράνομης κεραίας;
Εφόσον η κεραία λειτουργεί χωρίς άδεια, μπορείτε να ασκήσετε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ιδιοκτήτη της κεραίας και της εταιρείας, καθώς και να ζητήσετε προσωρινή αναστολή λειτουργίας της κεραίας έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αίτησης για ασφαλιστικά μέτρα.

Ενδεικτικά, στις 14.6.13, μετά την υπ’αρ. 957/2013 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, συνεργείο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας WIND, αναγκάστηκε να απομακρύνει κεραία που είχαν τοποθετήσει σε κτίριο επί της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, της Δημοτικής Κοινότητας Ν.Πεντέλης.

Δυστυχώς, όταν η απόφαση του Δικαστηρίου, ιδιαίτερα στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων δεν δίνει το δικαίωμα στους εκάστοτε αιτούντες να εκτελέσουν οι ίδιοι την απόφαση του Δικαστηρίου, η απόφαση αυτή μένει ανεφάρμοστη, καθόσον ποτέ η εταιρία κινητής τηλεφωνίας δεν συμμορφώνεται προς αυτήν.

Αποτέλεσμα της παρελκυστικής αυτής τακτικής των εταιριών είναι να διαιωνίζεται τουλάχιστον μέχρι τη συζήτηση της τακτικής αγωγής η παράνομη λειτουργία των κεραιών εις βάρος της υγείας των περιοίκων.

Στην περίπτωση όπου έχουν ασκηθεί ασφαλιστικά μέτρα για συγκεκριμένη κεραία, μπορεί η κεραία αυτή να βρίσκεται σε λειτουργία;
Στις περιπτώσεις όπου υπάρχει σε ισχύ δικαστική απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ή έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή για αναστολή της άδειας λειτουργίας μιας κατασκευής κεραίας, η συγκεκριμένη κεραία δεν θα πρέπει να λειτουργεί. Η ΕΕΤΤ διενεργεί ελέγχους για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις και αν διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση της εταιρείας με τη δικαστική απόφαση, η ΕΕΤΤ καλεί την εταιρεία σε ακρόαση.

Είναι αλήθεια ότι αν βρίσκομαι κάτω από την κεραία δεν δέχομαι ακτινοβολία;

Το μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας των κεραιών κατευθύνεται πλευρικά κυρίως στις κατοικίες που βρίσκονται σε απόσταση 250 μέτρων από το σημείο εκπομπής, επιβαρύνοντας περισσότερο τα δωμάτια που «βλέπουν» προς την κεραία.

Ωστόσο και τα κτίρια στα οποία είναι εγκατεστημένες οι κεραίες δέχονται ένα (συνήθως μικρότερο) μέρος της ακτινοβολίας τους.

Ανάλογα με την κατεύθυνση των κεραιών μπορεί να επιβαρύνεται σημαντικά ο ακριβώς από κάτω όροφος.

Οι υπόλοιποι όροφοι του ίδιου κτιρίου επιβαρύνονται συνήθως επίσης μέσω ανακλάσεων της ακτινοβολίας στα απέναντι κτίρια. Πιο επιβαρημένα είναι τα σημεία που βλέπουν σε τζάμια.

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο ή σε γειτονικά κτίρια προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια μέτρηση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Πως θα μετρήσω τις ακτινοβολίες που δέχομαι από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής;
Μπορείτε να διαπιστώσετε αν υπάρχουν υπερβάσεις των προτεινόμενων ορίων έκθεσης εξαιτίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας της περιοχής σας (εμφανών και μη) αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας ένα μετρητή ακτινοβολίας.



Οι μετρητές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων μετρούν την πυκνότητα ισχύος σε μW/ m2 (μικροβάτ ανά τετραγωνικό μέτρο) που οφείλεται σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματα τηλέφωνα, ασύρματα μόντεμ ίντερνετ (Wi-Fi), κινητά τηλέφωνα, baby monitors (συσκευές επιτήρησης των μωρών), συσκευές Bluetooth, κονσόλες παιχνιδιών με ασύρματα τηλεχειριστήρια, φούρνους μικροκυμάτων, ενισχυτές σήματος κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Οι μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων που πωλούνται μέσω της Home Biology κατασκευάζονται από την κορυφαία στο χώρο εταιρεία Gigahertz. Καταγράφουν τα επίπεδα ακτινοβολίας με το πάτημα ενός κουμπιού και διαθέτουν κατευθυντική κεραία για τον εντοπισμό της κατεύθυνσης εισόδου των ασύρματων σημάτων. Περισσότερα για τους μετρητές ακτινοβολίας υψηλών συχνοτήτων και τα ασφαλή όρια έκθεσης..

Πιο οικονομική και αξιόπιστη επιλογή για τη μέτρηση αποτελεί κορυφαίος μας μετρητής HF38B της Gigahertz που διατίθεται και για διήμερη ενοικίαση με 70 ευρώ (περιλαμβάνει τη δωρεάν αποστολή και παραλαβή της συσκευής από το χώρο σας).

Εναλλακτικά μπορείτε να διαπιστώσετε τα επίπεδα ακτινοβολίας στο χώρο σας με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανικού, ζητώντας τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης του χώρου σας.

Ο Έλεγχος Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης:

αποτελεί ευκολία όταν δεν θέλετε να ανακατευτείτε με τον χειρισμό συσκευών
περιλαμβάνει μετρήσεις όλων των ειδών ακτινοβολίας (χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων) και άλλες δύσκολες για τον ερασιτέχνη μετρήσεις (π.χ. ηλεκτρικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων) όπου απαιτείται
γίνεται με τη χρήση επαγγελματικών μετρητικών διατάξεων με αυξημένη ευαισθησία, διευρυμένο φάσμα συχνοτήτων μέτρησης (για εντοπισμό περισσότερων πηγών ακτινοβολίας) και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά
πραγματοποιείται από εξειδικευμένο έμπειρο μηχανικό που εγγυάται την αξιοπιστία των μετρήσεων και της ερμηνείας των καταγραφέντων τιμών
παρέχει εξατομικευμένη μελέτη με προτάσεις μείωσης των επιπέδων ακτινοβολίας στον κάθε χώρο και ΔΩΡΕΑΝ επαναμέτρηση των επιπέδων ακτινοβολίας σε περιπτώσεις εφαρμογής λύσεων θωράκισης

Υπάρχει τρόπος να προστατευτώ, αν υπάρχει κεραία δίπλα στο σπίτι μου και δεν μπορώ να την απομακρύνω;
Ο εντοπισμός των πιο επιβαρημένων σημείων από τις μετρήσεις ακτινοβολίας, θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τo κρεβάτι, το καθιστικό ή το γραφείο σας μακριά από τα σημεία υψηλών τιμών ασύρματης ακτινοβολίας (wireless hotspots).
Απλές λύσεις προστασίας από τις ασύρματες ακτινοβολίες προσφέρουν σήμερα και τα σύγχρονα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης που ανακλούν τις ασύρματες ακτινοβολίες σε ποσοστό > 99%.
Δεδομένου ότι τα τζάμια είναι τα σημεία διείσδυσης του μεγαλύτερου ποσοστού εξωτερικών ασύρματων ακτινοβολιών, η μεγαλύτερη μείωση στις ακτινοβολίες από κεραία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση αυτοκόλλητης μεμβράνης ή κουρτίνας ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες του σπιτιού (ειδικά σε αυτά που βλέπουν προς την κεραία).



Οι τοίχοι των κτιρίων εμποδίζουν ένα μέρος της εξωτερικής ασύρματης ακτινοβολίας ανάλογα με το πάχος τους και το είδος του δομικού υλικού. Βάφοντας και τους τοίχους με μπογιά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης ή τοποθετώντας πλέγμα ανοξείδωτου χάλυβα (ακόμη και στο πάτωμα) μπορούμε να επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη μείωση των ακτινοβολιών στο χώρο.



Πιο πρακτική λύση, τουλάχιστον για το χώρο του υπνοδωματίου, αποτελούν οι κουνουπιέρες ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης, οι οποίες δεν αφήνουν να διεισδύσει η ακτινοβολία από καμία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη διατάραξη του ύπνου σας από τωρινές αλλά και μελλοντικές πηγές ασύρματης ακτινοβολίας.

Περισσότερα για τα σύγχρονα υλικά θωράκισης...

Δείτε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ: "Οι πολίτες βάφουν τα σπίτια τους με μπογιά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης για να προστατευτούν από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας"



Υπάρχει τρόπος ασύρματης επικοινωνίας με χαμηλή ακτινοβολία;
Καταρχάς, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν άμεσα να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα ασύρματων ακτινοβολιών στις πόλεις απλά τοποθετώντας σε μεγαλύτερο ύψος τις ήδη υπάρχουσες κεραίες.

Επίσης το κράτος θα έπρεπε να υποχρεώνει τις εταιρείες να μοιράζονται τα ίδια σημεία εγκατάστασης (όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες π.χ. Παναμάς).

Ωστόσο υπάρχουν και πολλά εναλλακτικά μοντέλα ασύρματης τηλεπικοινωνίας χαμηλής ακτινοβολίας.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασιακής Ασφάλειας και Πρόληψης της Ιταλίας έχει ήδη κάνει μελέτη για την εφαρμογή στην Βενετία ενός μοντέλου αντικατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας (η πρόταση τους παρουσιάστηκε στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις επιπτώσεις των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων).

Προτείνεται η χρησιμοποίηση δικτύων μικροκυψελών που θα συνδέονται με οπτικοηλεκτρονικά κέντρα με οπτικές ίνες.

Οι οπτικές ίνες προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων, περισσότερη ασφάλεια (η ασύρματη μετάδοση πληροφοριών υποκλέπτεται εύκολα) και ελάχιστη ακτινοβολία στην ατμόσφαιρα.

Υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί οργανισμοί για την αποφυγή προβλημάτων υγείας συχνά προέρχονται από μη εμφανείς πηγές ακτινοβολίας (ασύρματες συσκευές γειτόνων, καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αγείωτες ηλεκτρικές συσκευές, σφάλματα στην ηλεκτρική καλωδίωση κ.α.). Με τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης θα μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στους χώρους όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας και όλους τους απλούς τρόπους για να την μειώσετε.


[ii] Eberhardt, Blood-brain barrier permeability and nerve cell damage in rat brain 14 and 28 days after exposure to microwaves from GSM mobile phones, Electromagn Biol Med. 2008;27(3)

[iii] Yurekli, GSM base station electromagnetic radiation and oxidative stress in rats, Electromagn Biol Med 25(3):177-88

[iv] Wolf R, Wolf D, (April 2004) Increased incidence of cancer near a cell-phone transmitter station, International Journal of Cancer Prevention, 1(2) April 2004

[v] http://www.tetrawatch.net/papers/naila.pdf

[vi] Santini, Symptoms experienced by people in vicinity of base stations: II/ Incidences of age, duration of exposure, location of subjects in relation to the antennas and other electromagnetic factors, Pathol Biol (Paris). 2003 Sep;51(7):412-5

[vii] Santini, Investigation on the health of people living near mobile telephone relay stations: I/Incidence according to distance and sex, Pathol Biol (Paris) 2002 Jul;50(6):369-73

[viii] http://www.scribd.com/doc/11821258/TNO-Study-GSM-and-UMTS-deadly-cell-phone-signals

[ix] Oberfeld, The Microwave Syndrome - Further Aspects of a Spanish Study, Conference Proceedings

[x] Carl Blackman, BioInitiative Report, Section 14

Hamnerius, Y. & Uddmar, T. (2000). Microwave exposure from mobile phones and base stations in Sweden. Proc.Intl.Conf.on Cell Tower Siting, Salzburg, http://www.salzburg.gv.at/Proceedings_(08)_Hamnerius.pdf

[xii] Merzenich, Childhood Leukemia in Relation to Radio Frequency Electromagnetic Fields in the Vicinity of TV and Radio Broadcast Transmitters, Am J Epidemiol. 2008 Oct 3.

[xiii] Ha , Radio-frequency radiation exposure from AM radio transmitters and childhood leukemia and brain cancer, Am J Epidemiol. 2007 Aug 1;166(3):270-9

[xiv] Hallberg, Johansson, (2005) FM broadcasting exposure time and malignant melanoma incidence, Electromagnetic Biology and Medicine 24; 1-8

[xv] Hocking, Cancer incidence and mortality and proximity to TV towers, Med J Aust. 1996 Dec 2-16;165(11-12):601-5

[xvi] Κώστας Διάκος, Η κοινωνική αναποτελεσματικότητα του νομοθετικού πλαισίου στην Ελλάδα για την εγκατάσταση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας

[xvii] How Exposure to GSM & TETRA Base-station Radiation can Adversely Affect Humans by G J Hyland

πηγή: home-biology

26 Ιαν 2016

Scientifically Proven Facts - Επιστημονικά αποδεδειγμένα γεγονότα



The study established a direct link between cancer deaths in Belo Horizonte, Brazil's third largest city, with the cell phone network

Scientists found 1996 and 2006 in Belo Horizonte, a total of 4924 victims 500 meters and 7191 within 1000 meters died of cancer types that caused by electromagnetic radiation, such as tumours in the prostate, bleast, lung, kidneys and liver.

According to the study, more than 81 percent of people who die in Belo Horizonte by specific types of cancer live less then 500 meters away from the 300 identified cell phone antennas in the city.


Η μελέτη δημιουργήσε μια άμεση σχέση μεταξύ των θανάτων από καρκίνο στο Μπέλο Οριζόντε, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας, με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας

Επιστήμονες βρέθηκαν 1996 και 2006 σε Belo Horizonte, ένα σύνολο 4924 θυμάτων 500μέτρα και 7191 μέτρα εντός 1000 πέθανε τύπων καρκίνου που προκαλείται από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως οι όγκοι στον προστάτη, του μαστού, του πνεύμονα, των νεφρών και του ήπατος.

Σύμφωνα με τη μελέτη, περισσότερο από το 81 τοις εκατό των ανθρώπων που πεθαίνουν σε Μπέλο Οριζόντε από συγκεκριμένους τύπους καρκίνου ζουν σε απόσταση μικρότερη από 500 μέτρα μακριά από τα 300 εντοπίστηκαν κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη.

π.Νικόλαος Μανώλης, Οι πονηρές επεμβάσεις των νεωτεριστών ιερωμένων στις ι ακολουθίες (ΒΙΝΤΕΟ)





πηγή: 

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Κατηχούμενα: Εκφώνως, Μυστικώς ή Κατάργηση κατά τους Πατέρες; [ΒΙΝΤΕΟ 2016]


Μητρ. Μόρφου: Τα Γεγονότα που έρχονται & ο Ρόλος του Ελληνισμού [βίντεο]




πηγή: hggiken.pblogs.gr/

25 Ιαν 2016

Στιγμή δεν έχασαν χιλιάδες άνθρωποι και έβαλαν τσιπ (Βιντεο)



Χιλιάδες άνθρωποι τρέχουν να βάλουν τσιπ χωρίς να καταβαίνουν τι κάνουν πραγματικά..Νομίζουν ότι όλες αυτές οι ευκολίες είναι για το καλό τους όμως..ο Σαμαέλ έχει άλλα σχέδια γι αυτούς


prisonplanet.gr

13 Ιαν 2016

Απάντηση σε όσους μιλούν για αρχαία Ελλάδα & ομοφυλοφιλία - Τι έλεγε η νομοθεσία του Σόλωνα



Μια οφειλόμενη απάντηση σε όσους τεχνηέντως συνδυάζουν την αρχαία Ελλάδα και το πνεύμα της με την ομοφυλοφιλία δίνει η νομοθεσία του Σόλωνα για τους ομοφυλόφιλους.. 
Δείτε αναλυτικά: 


πηγή: tilegrafima.gr

10 Ιαν 2016

Τούρκος Στρατηγός :Εμείς καίγαμε τα Τζαμιά! …Η «Ιστορία επαναλαβάνεται;»




Μπορεί να πέρασαν χρόνια από το 1964 , μπορεί η Κύπρος να έχει πληρώσει πολύ σκληρά την διχόνοια αλλά μήπως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ;

Αίσθηση προκαλεί η δημόσια ομολογία του Τούρκου στρατηγού ε.α. Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου πως πριν από το 1964, κατά τις ενδοκοινοτικές συγκρούσεις στην Κύπρο, Τούρκοι πυρπόλησαν μουσουλμανικό τέμενος προκειμένου να υποδαυλίσουν το μίσος των Τουρκοκυπρίων κατά των Ελληνοκυπρίων.
Μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο HABERTURK για τη δράση της υπηρεσίας του, ο απόστρατος σήμερα στρατηγός Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου παραδέχτηκε:

«Στις Ειδικές Επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα, βάζεις φωτιά σε ένα τζαμί.


Εμείς κάψαμε τζαμιά στην Κύπρο». Στα κατεχόμενα, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε πως δεν ευσταθούν οι δηλώσεις του Τούρκου στρατηγού, αν και παραδέχτηκε ότι Τούρκοι τοποθέτησαν τη βόμβα στο τουρκικό Γραφείο Τύπου το 1958 στη Λευκωσία, αλλά δικαιολογήθηκε ότι η ενέργεια αυτή δεν κατευθυνόταν από την τουρκοκυπριακή κοινότητα, «αλλά ήταν μια πράξη δύο νεαρών Τουρκοκυπρίων» και ο ίδιος πληροφορήθηκε την αλήθεια για τους δράστες, έπειτα από επτά χρόνια.
Ο ηγέτης της εξτρεμιστικής οργάνωσης ΤΜΤ Χασάν Κεσκίν δήλωσε ευθαρσώς: «Αν ο στρατηγός προέβη στη δήλωση αυτή, σημαίνει ότι έτσι έχουν τα πράγματα».

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός στα κατεχόμενα Φερντί Σογέρ καυτηρίασε την ομολογία Γιρμιμπέσογλου, λέγοντας: «Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Κύπρο. Οι προβοκατόρικες ενέργειες της εποχής αποσκοπούσαν στην πόλωση κα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ξένων».

Ο αρχηγός του Κόμματος Κοινωνικής Δικαιοσύνης Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε ότι βομβαρδίστηκαν τζαμιά για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ότι αυτό ήταν έργο του τουρκικού βαθέως κράτους, το οποίο παρουσίασε ως δράστες τους Ελληνοκυπρίους. Πρόσθεσε, όμως, ότι «και το βαθύ κράτος των Ελληνοκυπρίων έκαψε εκκλησίες και παρουσίασε ως δράστες τους Τουρκοκυπρίους.

Αυτοί είναι οι λόγοι που προκάλεσαν τους πολέμους στο νησί», ισχυρίστηκε. Η εφημερίδα «Αφρίκα» προβάλλει την ομολογία του Τούρκου στρατηγού υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Εμείς βομβαρδίσαμε τα τζαμιά». Αναφέρεται στη βομβιστική επίθεση κατά των τζαμιών Μπαϊρακτάρη και Ομεριέ το 1962 και γράφει ότι οι δημοσιογράφοι Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκιουρκάν θα αποκάλυπταν τους δράστες, γι’ αυτό και δολοφονήθηκαν το 1962.

Καμία επίσημη αντίδραση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής από την κυπριακή κυβέρνηση για τις αποκαλύψεις Γιρμιμπέσογλου, ενώ από τα κυπριακά κόμματα μόνο η ΕΔΕΚ εξέδωσε ανακοίνωσή στην οποία τονίζει: «είναι εξόχως αποκαλυπτική, αλλά κυρίως διδακτική η ξετσίπωτη ομολογία του Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, απόστρατου στρατηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και πρώην στελέχους της διεύθυνσης ανορθόδοξου πολέμου στην Τουρκία, ότι υπήρξε εμπρησμός από τους ίδιους τους Τούρκους τζαμιού στην Κύπρο για να δημιουργηθούν αισθήματα μίσους κατά των Ελλήνων».

Η ανακοίνωση προχωρεί και σε έμμεση αναφορά της «φωτογραφίζει» το ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι η ομολογία είναι διδακτική «για όσους τα τελευταία χρόνια ανιστόρητα υποστηρίζουν ότι δήθεν ευθύνεται ο κυπριακός Ελληνισμός για την τουρκοανταρσία του 1963-64 και όσα ακολούθησαν».
Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι «η κυνική ομολογία του Τούρκου απόστρατου στρατηγού θα συνετίσει όσους με εθνική απερισκεψία προσπαθούν να διαστρέψουν την ιστορική αλήθεια και να δημιουργήσουν αισθήματα συλλογικής ενοχής στον κυπριακό Ελληνισμό».

ΧΑΛΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ στις 8.1.16

Απίστευτο!!! Παρατηρείστε τις λεπτομέρειες σε αυτή την εικόνα…



ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ:

1ον
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
(ΤΟ ΣΕΒΕΤΑΙ),

2ον
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ(ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ),

3ον
Η ΓΙΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΤΑΜΕΝΗ
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ,

4ον
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙ (ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΝΟΥΝ),

5ον
ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΨΑΡΙΑ ΚΙ ΟΧΙ ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ!!! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΤΕ, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ!!!

press-news.gr

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό παραμύθι με τον άγιο Βασίλη; [ΒΙΝΤΕΟ 2014]

6 Ιαν 2016

«...για τον Χριστιανό δεν υπάρχουν δυσκολίες» - Γέροντας Παΐσιος



Μιλάει ο γέροντας Παΐσιος : 

Κι έχω υπόψη μου ανθρώπους - έχω μάθει αυτές τις μέρες (σ.σ. "Η" : ήταν οι ημέρες του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ) - να βγαίνουν έξω λιγάκι και να πηγαίνουν να αλλάζουν ρούχα ξανά, μήπως πήραν ραδιενέργεια και να κάνουν τη ζωή τους μαρτύριο. 
- Ρε συ. Για βάστα, ρε παιδάκι μου, χριστιανός είσαι μυρωμένος, βαπτισμένος. Κοινωνάς, κάμεις ... Τόσα λέει το Ευαγγέλιο. Τα έχουμε διαβάσει, τα έχουμε μάθει κι απέξω τα ρητά. Ενώ ο Χριστός μας έδωσε τέτοια εξουσία, εμείς φοβόμαστε. Τέτοια δύναμη έχει η χάρις του Θεού και πρέπει να ζητάμε την δύναμη του Χριστού κάμνοντας το σταυρό μας. Γιατί όταν κάνουμε τον σταυρό μας δεν είναι ότι κάνουμε πρώτα τον σταυρό μας. Είναι ότι προσκυνάμε το σωτήριο Πάθος και ζητούμε τη δύναμη αυτή του σταυρικού θανάτου του Χριστού. Απλό πράγμα είναι! 
Επομένως για τον χριστιανό δεν υπάρχει φόβος. Δεν λέω μ' αυτό να πάρετε να τρώτε τα (ραντισμένα με δηλητηριώδη φυτοφάρμακα) μαρούλια εσείς. Ανάλογα με την πίστη σας να κάνετε, να ενεργήσει ο καθένας. Αλλά και σαν χριστιανός πρέπει να πιστεύει. Δεν είναι ότι πηγαίνει προκλητικά. Αργότερα μπορεί να ρίξουν άλλα φάρμακα. Και μετά τι θα γίνει, ας υποθέσουμε; 
Όταν γίνονται αυτά, ο πιστός πρέπει για ένα λόγο παραπάνω να μη φοβάται. Τα γεγονότα αυτά μας αναγκάζουν να γίνουμε πιο πιστοί. Προπάντων γιατί θα έχουμε κι άλλες δυσκολίες αργότερα. Αλλά για τον Χριστιανό δεν υπάρχουν δυσκολίες. Και στο καμίνι να τον ρίξουν δεν πρέπει να φοβάται. Πόσους μάρτυρες τους πετούσαν μέσα στο καμίνι, τους έκαναν τόσα μαρτύρια και πάλι δεν παθαίνανε τίποτα! Κι εμείς για ένα λόγο παραπάνω βλέποντας την κατάσταση αυτήν δεν πρέπει να φοβόμαστε. 
Γιατί ποιος ξέρει; Θ' αρχίσουν, φαίνεται, να ανοίγονται οι φιάλες της Αποκαλύψεως. Λοιπόν ... δεν τις ρίχνουν εκεί πέρα οι άγγελοι, θ' αρχίσει ο πόλεμος των άστρων. Οπότε, ε, φυσικά ο καλός ο Θεός δεν θα αφήσει, θα μας προστατέψει. 
Για έναν χριστιανό, όταν είναι κοντά στον Θεό δεν έχει ανάγκη άλλης προστασίας, δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αλλά πρέπει να πιστεύει. Για ένα λόγο παραπάνω τώρα πρέπει να γίνουμε πιο καλύτεροι, να έχουμε χάρη Θεού κι όταν έχουμε χάρη Θεού ο άνθρωπος δεν φοβάται τίποτα. Αυτά θα φοβηθεί; Αυτά δεν είναι τίποτα εν συγκρίσει με αυτά που υπέφεραν οι Άγιοι μάρτυρες και δεν πάθανε τίποτα. Αφού ο ίδιος ο Χριστός το είπε. Ο Χριστός λέει ψέματα; «Και φαρμάκι να πιείτε αγιάζεται». Και «θα πατάτε πάνω σε φίδια και σκορπιούς. Αλλά εμείς; Πώς να πει κανείς; Παρόλο που τα ξέρουμε, τα γνωρίζουμε, εν τούτοις όμως, πάλι εκεί πέρα φοβόμαστε. Γι' αυτό λέω ότι δεν ωφελεί τόσο το να διαβάζεις μέσα και να την μάθεις απ' έξω την Αποκάλυψη, αν θες. Χρειάζεται πίστις! 

(Σελ. 54-56)

Γέροντας Παΐσιος
Αγιορείτης
1924-1994
Μαρτυρία του Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού
Εκκλησίας Ιερομονάχου
Αθανασίου Σιμωνοπετρίτου

(Εκδόσεις «Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ», ΜΗΛΕΣΙ 2007)

πηγή:

5 Ιαν 2016

Sun: Η βρετανική εφημερίδα «είδε» τον Σατανά σε υπέρηχο εμβρύου!



Αυτή τη φορά... το τερμάτισε η βρετανική εφημερίδα ταμπλόιτ «The Sun», που δεν δίστασε να γράψει ολόκληρο θέμα για το ότι ο ίδιος ο Σατανάς (!) εμφανίζεται σε υπερηχογράφημα εμβρύου!
«Οι γονείς», γράφει στο «ρεπορτάζ» η εφημερίδα, «πήγαν στο γιατρό για να δουν πώς προχωρά το μωράκι τους και βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη».
Η φωτογραφία, που έγινε viral στο διαδίκτυο έχει διχάσει το κοινό, επιμένει η Sun, καθώς άλλοι βλέπουν στην φιγούρα στα δεξιά του μωρού μια... γοργόνα να το κοιτάζει στοργικά, άλλοι έναν δαίμονα και άλλοι μια θεότητα Χιντού!
«Σοκαριστικό υπερηχογράφημα αποκαλύπτει την παρουσία "δαίμονα" δίπλα σε αθώο μωρό», είναι ο τίτλος της Sun για το θέμα!


protothema

Το χάραγμα σαν λύση στο πρόβλημα υποκλοπής των τσιπ από τις κάρτες αλλά και το χέρι (ΒΙΝΤΕΟ)



Η συνηθισμένη τακτική των κοσμοκρατόρων, που κυβερνούν με την βοήθεια των κυβερνήσεων των μαριονεττών σε όλα τα κράτη, όταν θέλουν να περάσουν κάποιο νόμο, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις από τον κόσμο, είναι η παρακάτω.
Δίνουν στον λαό ένα πρόβλημα που προκαλεί έντονη και δικαιολογημένη δυσφορία και μετά δίνουν και την πολυπόθητη "λύση", παίρνοντας πίσω "τα μέτρα" που ο λαός δεν ήθελε και δίνοντας "κάτι άλλο" στη θέση τους, που φέρνει δήθεν ανακούφιση.
Αυτό όμως το κάτι άλλο, είναι αυτό που από την αρχή θέλανε να δώσουνε, αλλά που θέλανε να περάσει και σαν μέτρο "ανακούφισης" του κόσμου.
Όσον αφορά τις κάρτες με τα τσιπ, που χακάρονται πολύ εύκολα, μόλις τις δώσουνε υποχρεωτικά σε όλους, θα γίνει αντιληπτό, ότι το πρόβλημα, δεν είναι το να σου κλέψουν την κάρτα, αλλά το να σου υποκλέψουν το τσιπ που βρίσκεται στην κάρτα.
Η λύση στο πρόβλημα, θα αποδειχθεί, ότι δεν είναι το τσιπάκι στο χέρι ή στο μέτωπο, αφού και αυτό θα υποκλέπτεται.
Θα πρέπει επομένως ο κάθε ένας, και οι μικροί και οι μεγάλοι και οι πλούσιοι και οι φτωχοί και οι υπάλληλοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να αποδεικνύουν ποιοι είναι με κάποιο άλλο τρόπο όταν πληρώνουν και πληρώνονται και όχι με το τσιπ, τα στοιχεία του οποίου υποκλέπτονται, είτε βρίσκεται μέσα σε μία κάρτα, είτε βρίσκεται μέσα στο χέρι.

Στον κόσμο εντωμεταξύ που έρχεται, τα περιουσιακά στοιχεία των ανθρώπων θα είναι ελάχιστα, αφού με βάση το περιουσιολόγιο, θα αφαιρεθούν σχεδόν τα πάντα από όλους, ή θα ανακατανεμηθούν παίρνοντας για παράδειγμα ένα μεγάλο σπίτι από κάποιον που ζει μόνος και δίνοντάς το σε μία οικογένεια μεταναστών με πολλά παιδιά και συγγενείς.
Έτσι, θα πρέπει να πάρει ο κάθε άνθρωπος στο χέρι ή στο μέτωπο, ένα τατουάζ-σφραγίδα-χάραγμα, που θα δείχνει ότι είναι υπήκοος του συστήματος, χωρίς αυτό το χάραγμα να εκπέμπει οτιδήποτε, σε καμία συχνότητα, σε αντίθεση με το τσιπ, ώστε να μην μπορεί να υποκλαπεί.
Έτσι και μόνο έτσι, θα μπορεί να χρησιμοποιεί ο καθένας τα χρήματα, ή εφόσον πάμε σε μία απολύτως αχρήματη κοινωνία, την χωρίς τσιπάκι κάρτα του αυτοπροσώπως.
Ο κίνδυνος υποκλοπής των στοιχείων του τσιπ που βρίσκεται στην κάρτα ή στο χέρι, υπάρχει την στιγμή κατά την οποία, στέλνει το μηχάνημα αναγνώρισης ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα στο τσιπ και ενεργοποιεί την μίνι κεραία που υπάρχει σε αυτό.
Η κεραία αυτή, ανταποκρίνεται απαντώντας και εκπέμποντας ένα ασθενές ηλεκτρομαγνητικό ραδιοσήμα, δίνοντας τα στοιχεία που είναι αποθηκευμένα στο τσιπ.
Όσο ασθενές και να είναι το ραδιοσήμα, εφόσον βγαίνει στον αέρα, υποκλέπτεται.
Αυτή είναι και η αρχή που κάνει εδώ και δεκαετίες την ενσύρματη τηλεφωνία πιο ασφαλή από την ασύρματη. Ότι το δίνεις στον αέρα, υποκλέπτεται.
Η διαφήμιση και η προπαγάνδα επομένως της νέας τάξης, δεν θα είναι ο κίνδυνος από το να σου κλέψουν την κάρτα, αλλά από το να σου υποκλέψουν τα στοιχεία που θα έχει το τσιπ της κάρτας ή ακόμη και το τσιπ στο ίδιο σου το χέρι.

Για το λόγο αυτό, μόνο όποιος θα έχει το χάραγμα, τη σφραγίδα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπό του, θα μπορεί να πληρώσει και να πληρωθεί και η τελική αυτή σφραγίδα, δεν θα έχει τίποτε το ηλεκτρονικό, τίποτε το ηλεκτρικό, απλά θα δηλώνει την υποταγή στο κράτος του παγκόσμιου δικτάτορα και θα σου δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την χωρίς τσιπ κάρτα σου και τον τραπεζικό σου λογαριασμό στον οποίο θα μπαίνει ο μισθός σου.
Η απλή κάρτα θα εξακολουθεί να μπορεί να κλαπεί, αλλά όχι να υποκλαπεί. Η τεράστια διαφορά βρίσκεται στο ότι όταν σου υποκλέψουν τα στοιχεία του τσιπ δεν θα το ξέρεις και μέχρι να το καταλάβεις θα είναι πολύ αργά. Ενώ αν σου κλέψουν την κάρτα με την οποία θα ζεις σε κάθε σου βήμα, θα το καταλαβαίνεις αμέσως.
Να λοιπόν το πρόβλημα, που είναι οι ηλεκτρονικές υποκλοπές των στοιχείων των τσιπ, να και η λύση, που είναι το μη ηλεκτρονικό χάραγμα-σφράγισμα, που θα έχουν μόνο όσοι είναι νόμιμοι και δηλωμένοι πολίτες του συστήματος.

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη

POS ... κλέβουν χρήματα οι χάκερς; Μάθετε POS...


ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ



3 Ιαν 2016

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Κ.ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΝΟΥΝ GAY ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΣ: ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ Κ.ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΝΟΥΝ GAY ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Το παράπονό του από την συγνώμη που ζήτησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής για την καθυστέρηση του συμφώνου συμβίωσης εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορινθίας κ.κ. Διονύσιος στην ομιλία του προς τους επισήμους κατά την καθιερωμένη επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Νέου (Πολιτικού) Έτους 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Με το ίδιο νόμισμα πλήρωσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορινθίας κ.κ Διονύσιος τον πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα…

ο οποίος από το βήμα της βουλής ζήτησε συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους επειδή η πολιτεία άργησε να θεσπίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Σεβασμιοτας κατέληξε λέγοντας πως θα πρέπει να σεβόμαστε μερικά πράγματα στη ζωή μας, να δίνουμε καλά παραδείγματα, δεν είναι καλά παραδείγματα αυτά εκτραχύνουν τον άνθρωπο τέτοιες καταστάσεις τον κάνουν κτηνώδη και τέτοιοι άνθρωποι δεν μας χρειάζονται.

 Ο Λαός μας δεν αξίζει τέτοια κατάντια δεν αξίζει τέτοιες προσβολές δεν αξίζει τέτοιες αναγνωρίσεις…

 Ενώ εύστοχο και αυτονόητο ήταν το σχόλιο του πως αφού ο πρωθυπουργός θεωρεί δίκαια αυτή την ανωμαλία, ίσως θα πρέπει να του ευχηθούμε με το καλό να παραστεί στα συμβόλαια των παιδιών του στο μέλλον αν αυτά επιλέξουν να γίνουν GAY.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι !!!



Μάθε να κανεις ΣΩΣΤΆ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΟΥ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ





Το σημείο του Σταυρού και της ορθόδοξης χριστιανικής προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν τις οπτικές ιδιότητες του νερού.

Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα” δήλωσε η φυσικός Angelina Malakhvskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Жизнь.

Η Malakhovskaya έχει μελετήσει την δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα. Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευτεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στην δημοσιότητα.


Ειδικότερα, έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού. Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού, να μετασχηματίζει την δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.

Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την δύναμη της δράσης της Κυριακής προσευχής (Πάτερ ημών) και του ορθοδόξου σημείου του Σταυρού στα παθογενή βακτήρια. Δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες) πάρθηκαν για έρευνα. Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococus, ένα κολοβακτηρίδιο. Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότι αν η Κυριακή προσευχή λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό, ακόμη και πάνω από χίλιες φορές.

Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή. Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διαφορετικό περιβάλλον με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε, συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.

Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα είχαν την πίεση του αίματός τους να τείνει να σταθεροποιηθεί, και τους αιματικούς δείκτες βελτιωμένους. Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν. Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα, με τα τρία δάκτυλα βαλμένα μαζί απρόσεκτα η τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων (στο μέσο του κούτελου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και στα κυκλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο), το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, η απουσίαζε εντελώς.

Έτσι γίνεται κατανοητό το αναλλοίωτο του αγιασμού, το ανέβασμα του ζυμαριού από τα σταυρολούλουδα. (λουλούδια του Επιταφίου), η διατήρηση φρέσκου του Πασχαλιάτικου αυγού μέχρι τον επόμενο χρόνο, όταν τοποθετείται στο εικονοστάσι. Η έρευνα επιβεβαιώνει τις θέσεις της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ