25 Δεκ 2016

Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν για την έλευση του Χριστού – Ιδού οι αποδείξεις!



Έχουν διασωθεί αρχαία κείμενα που το αποδεικνύουν

Στην Πολιτεία του Πλάτωνα (B, V , 362) – βιβλίο που όλοι το αποδέχονται – περιέχεται μία προφητεία ισάξια μ’ αυτές των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης:

«Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι φτιάχτηκε αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείτε άδικος για όλη του τη ζωή. Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί, θα ανάψουν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε πάσσαλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει».

Στο έργο Προμηθεύς Δεσμώτης του Αισχύλου, ο Προμηθέας όντας φυλακισμένος στον Καύκασο προλέγει ότι ο λυτρωτής του θα γεννηθεί από την παρθένο Ιώ και τον Θεό (στ.772, 834, 848) θα είναι δηλαδή υιός Θεού και υιός Παρθένου. Αυτός ο Θεάνθρωπος θα καταλύσει την εξουσία των παλαιών θεών και θα αφανίσει αυτούς και την δύναμή τους (908,920). Ο Ερμής τότε σταλμένος από τον Δία προαναγγέλλει στον Προμηθέα τα εξής:

«Τοιούδαι μόχθου τέρμα μη τί προσδόκα πριν αν θεός τις διάδοχος των σων πόνων φανή, θελήση τ’ είς αναύγητον μολείν ‘Άιδην, κνέφαια τ’ άμφί Ταρτάρου βάθη» μετάφραση «μην περιμένεις να λυτρωθείς από τους πόνους προτού θεός πάρει τα πάθια τα δικά σου πάνω του και με τη θέλησή του κατέβει στον ‘Άδη τον ανήλιαγο, στους άφεγγους του Ταρτάρου βυθούς» (στ. 1041-1043).

Ο Σωκράτης στην απολογία του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Θα μείνετε κοιμισμένοι σε όλη σας τη ζωή εάν δεν σας λυπηθεί ο Θεός να σας στείλει κάποιον άλλον» (Πλάτωνος, Απολογία Σωκράτους 18{31α}).

Στο Άγιον Όρος υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας –της ιέρειας του Απόλλωνα– για την έλευση του Χριστού π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία «Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον» πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρείου αναφέρονται τα εξής:

«Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ώς Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ώς κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα».

Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία ανατριχιαστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του:

«Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ό οποίος είναι φως τριλαμπές. Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε ή Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τά πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή. Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».

Οι παραπάνω προφητείες αναφέρονται και σε άλλα χειρόγραφα πού βρίσκονται σε άλλες Μονές του Αγίου Όρους η αλλού(π.χ Μονή Σινά). Παρατίθενται ακόμη σε σύγχρονο βιβλίο, στον Μέγα Συναξαριστή της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Αρχιμανδρίτη Βίκτωρος Ματθαίου.

Και γι’ αυτούς που ίσως αμφισβητήσουν ότι τα παραπάνω ειπώθηκαν πράγματι από την Σίβυλλα και ισχυριστούν ότι είναι επινοήσεις κάποιον Χριστιανών Μοναχών, αρκεί το εξής αδιαμφισβήτητο γεγονός. Από διάφορες πηγές έχει διασταυρωθεί πώς τις προφητείες αυτές αλλά και άλλες –είτε της Σίβυλλας είτε άλλων σοφών Ελλήνων- χρησιμοποίησε η Αγία Αικατερίνη. Συγκεκριμένα, το 305 η Αγία Αικατερίνη η Αλεξανδρινή έλεγχε τον αυτοκράτορα Μαξιμίνο για την ειδωλολατρική του πολιτική.

Ό τελευταίος συγκέντρωσε τότε τους σοφότερους ειδωλολάτρες της αυτοκρατορίας για να την μεταπείσουν και να την κάνουν παγανίστρια. Στο διάλογο που ακολούθησε, αυτή η πάνσοφη και σπουδαγμένη στην Ελληνική παιδεία γυναίκα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι ο Χριστός είναι ο μοναδικός Θεός ανέφερε – μεταξύ άλλων – και τις προφητείες της Σίβυλλας. Και για να προληφθεί η κάθε απερίσκεπτη “σκέψη”, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έπλασε αυτές τις προφητείες η ίδια η Αγία για τους εξής βασικότατους λόγους: Δεν θα μπορούσε να πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα σχετικά με την ιέρεια του Απόλλωνα μπροστά στους σοφότερους εκπροσώπους της αρχαίας θρησκείας, διότι αμέσως όλοι θα διαπίστωναν το ψέμα της. Όμως, όχι μόνο δεν την κατηγόρησε κανείς για αναλήθειες, αλλά αντιθέτως οι σοφοί ειδωλολάτρες παραδέχτηκαν την λεκτική τους ήττα και όλοι αμέσως ασπάστηκαν με τη θέληση τους τον Χριστιανισμό με αποτέλεσμα ο αυτοκράτορας να τους θανατώσει.

Κανείς δεν μπορεί λοιπόν να αμφισβητήσει την αδιάσειστη αλήθεια ότι τα προφητικά αυτά λόγια βγήκαν από το στόμα της Σίβυλλας. Σε άλλο χειρόγραφο που βρίσκεται στην Αγιορείτικη Μονή Διονυσίου, αναφέρεται μια άλλη προφητεία της Σίβυλλας:

«Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας. Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής».

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Θεία Πρόνοια μέσω του “σπερματικού λόγου” (όπως τον ονόμασαν οι Πατέρες της Εκκλησίας) φώτισε κάποιους Έλληνες της Αρχαιότητας και έτσι άφησαν εκατοντάδες χρόνια πρίν τον Χριστό προφητείες για την έλευσή Του.

Και άλλοι αρχαίοι λαοί έδωσαν τέτοιες προφητείες χωρίς να πλησιάζουν σε καμία περίπτωση την ακριβολογία των προφητειών της Παλαιάς Διαθήκης περιοριζόμενες αποκλειστικά και μόνο στην αναφορά για τον ερχομό κάποιου Σωτήρα πού θα λυτρώσει τον κόσμο.

Οι προφητείες όμως των αρχαίων Ελλήνων δίνουν λεπτομερέστατα στοιχεία για τον Χριστό (γέννηση Του από την Παρθένο Μαρία, θεανθρώπινη φύση Του, θαύματα Του, Σταύρωση, Κάθοδος στον Άδη και Ανάσταση Του, τρείς υποστάσεις του Θεού). Έτσι, πολλές απ’ αυτές καθίστανται ισάξιες με τις προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης, ενώ κάποιες άλλες τις ξεπερνούν κιόλας.

Αυτό ακριβώς αναγνωρίζει και ο μεγάλος μας εκκλησιαστικός συγγραφέας Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (2ος αιώνας μ.Χ), ο οποίος στο έργο του Στρωματείς (5,13) δηλώνει απερίφραστα: «Ούκ οίμαι υπό Ελλήνων σαφέστερον προσμαρτυρήσεσθαι τόν Σωτήρα ημών» δηλαδή «δεν είναι δυνατόν, νομίζω, να προαναγγελθεί σαφέστερα από τους Έλληνες ό Σωτήρας μας».

Βλέπουμε λοιπόν ότι οι σοφοί Έλληνες της αρχαιότητας όχι μόνο πίστευαν σε ένα Θεό αλλά μίλησαν κιόλας για την τριαδικότητα Του, για την διττή φύση του Χριστού, για την Σταύρωση και την Ανάστασή Του. Προσπαθούσαν να αποδεσμευτούν από τη δυναστεία των θεών και να πλησιάσουν τον ένα και αληθινό Θεό.

Αποδεικνύεται πως περίμεναν καρτερικά την έλευση του Χριστού για αιώνες. Γι’ αυτό και όταν έγινε η συνάντηση Χριστού και Ελλήνων, ο Χριστός είπε: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου» (Κατά Ιωάννην -12,23) δηλαδή «έφτασε ή ώρα να δοξαστεί ο Υιός του Ανθρώπου (=ο Χριστός)». Και έτσι έγινε…

πηγή:

22 Δεκ 2016

Τα ματωμένα Χριστούγεννα του 1963



Σαν χθες πριν από 53 χρόνια, η Κύπρος βυθιζόταν στο αίμα. Η Τουρκανταρσία, ή για κάποιους άλλους οι διακοινοτικές ταραχές ξεσπούσαν από ένα ασήμαντο γεγονός. Η ασημαντότητα του γεγονότος αποτελεί και την πιο τρανή απόδειξη ότι οι ταραχές ήταν από καιρό προσχεδιασμένες. Άλλωστε, ο εξοπλισμός των Τουρκοκυπρίων ήταν από πριν γνωστός. Η αντίστροφη μέτρηση για την τουρκική εισβολή στην ουσία ξεκινούσε εκείνη τη νύκτα. Ήταν απλώς θέμα χρόνου, η Τουρκία να ολοκληρώσει τα σχέδιά της για επέμβαση.

Τον Δεκέμβριο του 2010 είχα την τύχη, στο πλαίσιο του ρεπορτάζ με τίτλο «Τα ματωμένα Χριστούγεννα», να πάρω την τελευταία του συνέντευξη του μακαρίτη του Αργύρη Θεοφάνους, του τότε Λοχία στον Ουλαμό Προλήψεως Εγκλημάτων ο οποίο ήταν της ομάδας των αστυνομικών που σταμάτησαν για έλεγχο το τουρκοκυπριακό αυτοκίνητο. Είναι χαρακτηριστικά το πώς περιγράφει την κατάσταση που επικρατούσε γενικότερα εκείνο το διάστημα στην Κύπρο, με τις πληροφορίες για διακίνηση οπλισμού στις τουρκοκυπριακές συνοικίες να είναι ιδιαίτερα έντονες.

«Όταν φτάσαμε από την παλιά Ηλεκτρική προς τον Ολυμπιακό, είδα να καταφθάνουν δύο αυτοκίνητα και το ένα το είχα σημειωμένο στη λίστα ως πολύ ύποπτο για μεταφορά οπλισμού», ανέφερε. Λέω στον οδηγό του αυτοκινήτου μου: «Κλείσε τους τον δρόμο». Ήμουν με πολιτικά ρούχα. Πήγα στον οδηγό του αυτοκινήτου και του έδειξα την αστυνομική μου ταυτότητα και του ζήτησα ταυτότητα και άδεια. Τον είδα να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου του και νόμισα ότι κατέβαινε για να μου δώσει αυτά που του ζήτησα. Στάθηκε μπροστά μου και μου λέει. «Εγιώ σε ρουμ ζαφτιέ (σε Έλληνα αστυνομικό) δεν διά τίποτε».

Μέσα στο ένα εκ των δύο αυτοκινήτων βρισκόταν και η Τουρκοκύπρια ιερόδουλη, η Τζεμαλίε, η οποία διέλαθε της προσοχής των αστυνομικών και κατάφερε μεταφέρει το γεγονός στην τ/κ συνοικία του Αγίου Λουκά. Σε λίγα λεπτά, 300 άτομα περικύκλωσαν τους αστυνομικούς. Τα επεισόδια ξεκίνησαν σε ελάχιστο. Η Τζεμαλίε πέφτει νεκρή. Μέχρι να ξημερώσει, οι συγκρούσεις γενικεύθηκαν σε ολόκληρη την Κύπρο.

Αυτά εν συντομία, για να μην ξεχνάμε. Η ιστορία δεν είναι απλώς στείρα αποστήθιση γεγονότων του παρελθόντος.  Έχει πάντα διδακτικό χαρακτήρα και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστικά επίκαιρη.

Φρίξος Δαλίτης

πηγή: philenews

20 Δεκ 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προφητείες για τους ιερωμένους των εσχάτων χρόνων [ΒΙΝΤΕΟ 2016]



Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Προφητείες για τους ιερωμένους των εσχάτων χρόνων [ΒΙΝΤΕΟ 2016].mp4



Δικτατορία στην Εκκλησία της Κύπρου. (Ο Αρχιεπίσκοπος υπέγραψε παράνομα για αυτούς που δεν υπέγραψαν) [ΒΙΝΤΕΟ 2016]



Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Δικτατορία στην Εκκλησία της Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ 2016].mp4



19 Δεκ 2016

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΕΡΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Το υπό ίδρυση Μακεδονικό Κόμμα, η νέα μεγάλη πολιτική και ενωτική δύναμη του Παγκόσμιου Ελληνισμού, καλεί τις ευσυνείδητες πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου και όλους τους Έλληνες του κόσμου, σε εθνικό συναγερμό, προκειμένου να σταματήσει ο σύγχρονος "Νέρωνας" την πυρπόληση της ιστορικής ελληνικής μεγαλονήσου και την ολοκληρωτική παράδοσή της στην Τουρκία, με τις αμέτρητες υποχωρήσεις του, την εξευτελιστική Πενταμερή της 12ης Ιανουαρίου 2017 και το νέο Σχέδιο Ανάν, που ετοιμάζεται να υπογράψει για να χειροκροτηθεί από δυνάστες και δημίους, γράφοντας "ποιήματα" πάνω στις στάχτες της!

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ
Ο νυν Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, αφού πρώτα πολέμησε με μένος τον Έλληνα Εθνάρχη του ΟΧΙ Τάσσο Παπαδόπουλο (2004), εκμεταλλευόμενος και την ρηχή μνήμη του λαού και την Οικονομική Κρίση του, κατάφερε να ελιχθεί και να γίνει "Αυτοκράτωρ" της Κύπρου μας, τάζοντας σκληρές και ανυποχώρητες διαπραγματεύσεις, όπου δήθεν δεν θα αποδεχόταν "προόδους", "χρονοδιαγράμματα" και "νομιμοποιήσεις" άνευ ρητού θετικού χάρτη στο εδαφικό, ούτε πολυμερή Διεθνή Συνδιάσκεψη εάν δεν είχαν κλείσει όλα τα βασικά ζητήματα, ώστε να συζητηθεί εκεί μόνο το θέμα "εγγυήσεων και ασφάλειας", δηλαδή της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και της κατάργησης του ρόλου των Εγγυητριών Δυνάμεων, που οδήγησε στην παράνομη και εγκληματική εισβολή Τουρκικού Στρατού στην ελληνική μεγαλόνησο (Στρατιωτική Επιχείρηση "Αττίλας" 1974).

Και τώρα πια, σαν άλλος "Νέρωνας" ετοιμάζεται να πυρπολήσει την ίδια την Κύπρο, για να γράψει "ύμνους" στην διεθνή διπλωματική και πολιτική δουλικότητα! Για να λάβει ίσως "Νόμπελ" και "Κεμάλ Ατατούρκ"...

12η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 - ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Μετά τις διδακτικές συναντήσεις στον Μοντ Πελεράν και την άρνηση των Τούρκων να δώσουν απτά και ελάχιστα των όσων παράνομα κατέχουν, ο δήθεν ανένδοτος "Αυτοκράτωρ" αναδιπλώθηκε και προς εφιαλτικό αιφνιδιασμό του Ελληνισμού - και της ίδιας της Λευκωσίας και Αθήνας - μετατράπεται σε "Νέρωνα", αφού αποδέχθηκε αυτό που μόνιμα ζητά η Τουρκία προκειμένου να νομιμοποιήσει την εισβολή, τον Αττίλα, τα εγκλήματα, τις αρπαγές και το Ψευδοκράτος: την Πενταμερή Διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου 2017, όπου καλούνται να λάβουν μέρος Ελλάδα, Τουρκία, Αγγλία, Ελληνοκύπριοι και οι ψευδο "Τουρκοκύπριοι", με άμεσα καταργούμενη την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία!

Η Άγκυρα θα νομιμοποιήσει εκεί τα πάντα, θα αθωωθεί για τα πάντα και θα μπορεί να διακηρύξει σε περίπτωση διαφωνιών, ότι Ελλάδα και Λευκωσία ευθύνονται για την μη λύση, προσδίδοντας νέο "διεθνές πρόσωπο" στο Ψευδοκράτος, το οποίο, με μαγειρεμένο "Δημοψήφισμα" και χιλιάδες κουβαλητούς εποίκους, θα μπορεί να Ενώσει κατόπιν - με αφορμή ακριβώς το Πενταμερές "αδιεξόδο Κορυφής" - με την Τουρκία...

Πώς είναι όμως δυνατόν να επιτρέψουμε σε μια χώρα Εισβολέα, που έκαιγε με βόμβες ναπάλμ τον Ελληνισμό της Κύπρου, που βίαζε γυναίκες, που εκτελούσε αιχμαλώτους, που κούρσευε Εκκλησιές, να δικαιωθεί και να αθωωθεί για τα εγκλήματά της σε μια Πενταμερή ή και Πολυμερή, αντί να λογοδοτήσει στη Διεθνή Κοινότητα και να υποχρεωθεί σε αποζημιώσεις και επανορθώσεις, υλικές και ηθικές ικανοποιήσεις και άμεση απόσυρση των Κατοχικών Στρατευμάτων της από το ελληνικό νησί;

Η Τουρκία δεν μπορεί να έρθει εκεί σαν Εγγυήτρια Δύναμη, όταν είναι Εγκληματική Δύναμη! Όταν έχει εισβάλει και σκοτώσει τουλάχιστον 6.000 Έλληνες και έχει διώξει άλλες 200.000 από τα σπίτια και τις περιουσίες τους!


Η Τουρκία δεν μπορεί να έρθει ως Δικαστής, ενώ είναι ο ίδιος ο Ένοχος!

Η Πενταμερής αποτελεί ηθική ντροπή για τον Ελληνισμό! Και μάλιστα τον απόλυτο ξεπεσμό της Κύπρου!

Σημειώνουμε δε, ότι αυτή την εποχή η συμμετέχουσα "Εγγυήτρια" Αγγλία, είναι εξαιρετικά ευάλωτη σε πιέσεις, μπαξίσια και υποσχέσεις, λόγω του Brexit, κάτι που ξέρει να εκμεταλλεύεται άριστα το Ισλαμικό Σουλτανάτο της Άγκυρας...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ
Γιατί βιάζεται όμως τόσο η Άγκυρα και ο περίγυρός της; Επειδή η Τουρκία επιδιώκει να βάλει πάση θυσία "χέρι" στα πλούσια, χρυσοφόρα Κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ και να μεταφέρει το Κυπριακό Φυσικό Αέριο μέσω Τουρκίας προς την Ευρώπη, έχοντας συμφωνήσει ήδη τα σχετικά με το Ισραήλ... Και αυτό μπορεί να το κάνει "νόμιμα" μόνο μέσω της Ψευτο-Ομοσπονδίας, όπου θα έχει εναλλάξ Τούρκο Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, Βέτο και ξένους Δικαστές, σε περιπτώσεις αδιεξόδου...
Διότι η Τουρκία θα δυσκολευτεί πολύ να αποδεθχεί Αγωγό που να μεταφέρει Φυσικό Αέριο της νόμιμης και ελληνικής, σημερινής Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με τουλάχιστον ντε φάκτο αναγνώριση και ομολογία δεινής στρατηγικής ήττας...

ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ακόμη, μέσω της άσκησης πραγματικής τουρκικής εξουσίας σε μια "Κυπριακή" ψευτοΟμοσπονδία, η Τουρκία θα μπορεί να ποδηγετεί Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ, αφού η ψευτοΟμόσπονδη "Κύπρος" θα έχει και αυτή το δικαίωμα Βέτο εντός των ευρωπαϊκών θεσμών... Κάτι που δεν έχουν καν σκεφθεί Βερολίνο και Παρίσι, που το μόνο που βλέπουν είναι η ανίερη "Ιερή Συμμαχία" τους για την ποδηγέτηση της Ευρώπης και το αλυσοδέσιμο της Ελλάδας...

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ
Χώρια ότι σύντομα η "νέα Κύπρος" θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο δουλεμπορικό "Ισλαμιστάν", τόσο με παλαιούς και νέους φανατικούς μουσουλμάνους εποίκους και αποφυλακισμένους, όσο και με ισλαμιστές "πρόσφυγες" που θα την κατακλύζουν σταλμένοι από την Άγκυρα, αλλά και με τον δημογραφικό πολλαπλασιασμό μέσω των πολλών γεννήσεων... Μια ματιά στο τι συνέβη σε Ίμβρο και Τένεδο, σε Αλεξανδρέττα και Συρία, είναι αρκετά διδακτική...

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Τέλος, μία τυχόν "Συμφωνία" θα πανηγυριστεί ως τεράστια εθνική επιτυχία του Ερντογάν, καταστώντας ακλόνητη την θέση του τόσο μέσα στην σημερινή Τουρκία, όσο και μέσα στην τουρκική Ιστορία, κάνοντάς τον εθνικό "σύμβολο" και εθνικό "ήρωα"...

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΥ
Πριν 12 χρόνια, ο αγωνιζόμενος και μαρτυρικός Κυπριακός Ελληνισμός απέρριψε σύσσωμος το παρεμφερές "Σχέδιο Ανάν", σώζοντας Κύπρο και Ελλάδα από την μεγάλη και ολοκληρωτική τουρκική υποδούλωση.




Το ΟΧΙ εκείνο, ήταν μεγάλο, αθάνατο και ισχυρό και ισχύει στο διηνεκές! Ήταν ένα ΟΧΙ, που όπως και εκείνο του Μακαρίου, απέρριπτε κατ΄ ουσίαν την άθλια "λύση" της λεγόμενης "Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας", τη λύση δηλαδή του "Πολιτικού Αττίλα", που θα παραδώσει και την ελεύθερη Κύπρο στους Τούρκους μια για πάντα!


11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
Η Αθήνα δεν πρέπει να συμμετάσχει στον εθνικό κατήφορο - όταν μάλιστα δεν έχει καν υποχρεωθεί η Τουρκία να αναγνωρίσει τον ελλαδικό εθνικό χώρο των 10 μιλίων, την ελληνικότητα των νησιών και το δικαίωμα άμυνάς τους, την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ τους - ούτε βέβαια να ακολουθήσει την μεγάλη εκτροπή Αναστασιάδη, που έγινε ερήμην και της Ελλάδας και του ίδιου του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου!

Ο Ελληνισμός δεν πρέπει να δεχθεί με κανέναν τρόπο "διζωνική, δικοινοτική Ομοσπονδία" και οποιαδήποτε λύση καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία και την αρχή της δημοκρατικής πλειοψηφίας ή δικαιώνει και αθωώνει τα εγκλήματα της Τουρκίας!

Γιατί η τιμή των λαών μεταβάλλεται σε ατιμία και διαρκή υποδούλωση, όταν αναγνωρίζουν σαν "ευεργέτη" τον δήμιό τους...

Στις 11 Ιανουαρίου, οφείλουμε να σταματήσουμε τον "Νέρωνα"! Στις 11 Ιανουαρίου όλοι οι Έλληνες στους δρόμους, σε Κύπρο, Ελλάδα, Ομογένεια!

Δεν θα αθωώσουμε τον Αττίλα!

Δεν θα κάνουμε συγκυβερνήτη του νησιού την εισβολέα Τουρκία!


Δεν θα αφήσουμε να γίνουν και οι ελεύθερες περιοχές "Κατεχόμενα"!


Δεν θα θαμπωθούμε από την δήθεν επιστροφή Αμμοχώστου και Μόρφου, όταν το αντίτιμο είναι η παράδοση όλης της Κύπρου (και Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου) στους εγκάθετους της Άγκυρας, που θα κυβερνούν όλο πια το νησί μας μέσω Τούρκου Προέδρου Δημοκρατίας και Αντιπροέδρου, μέσω Βέτο και ξένων Δικαστών...

Η Κύπρος μας είναι η καρδιά μας και δεν πωλείται, δεν παραχωρείται, δεν υποκύπτει, δεν υποδουλώνεται!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, με την ξεκάθαρη τοποθέτηση και παρέμβασή του, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι νοιάζεται για το σύνολο του Ελληνισμού, όπου και εάν βρίσκεται, με την ίδια αγάπη και ενδιαφέρον που έχει και για την εν κινδύνω Μακεδονία μας! Χρησιμοποιεί δε την ονομασία αυτή, για να λύσει εκ προοιμίου κιόλας ένα μεγάλο εθνικό θέμα, το Σκοπιανό, με την ίδια πάντα αποφασιστικότητα και τα ίδια εκείνα, μεγάλα, αθάνατα και παλλαϊκά ΟΧΙ του ελληνικού μας έθνους, τα οποία οφείλουμε να αντιτάσσουμε προς κάθε κατεύθυνση, διασώζοντας έτσι όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον και τροφοδοτώντας με ηθική, ψυχή και οξυγόνο τις επόμενες γενιές, γιατί «χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθουν, θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί»...

ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ
Το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ δηλώνει καταληκτικά πως δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει την αυθαίρετη Πενταμερή και τα αποτελέσματά της, ενώ θεωρεί πως ισχύει απόλυτα τοΔημοψήφισμα - Βέτο του Κυπριακού Ελληνισμού σε κάθε είδους "Σχέδια Ανάν", σε κάθε είδους άθλιες και δουλικές "Διζωνικές, Δικοινοτικές Ομοσπονδίες" και άλλα παρόμοια τουρκοειδή κατασκευάσματα...

ΠΑΪΣΙΟΣ: ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ο δε Άγιος Γέροντας Παΐσιος, τονίζει ότι η Κύπρος θα ελευθερωθεί από μόνη της, καθώς η Τουρκία εμπλεκόμενη σε μεγάλο Πόλεμο (ήδη άρχισε η ευθεία εμπλοκή της με την "Ασπίδα του Ευφράτη" και θα κορυφωθεί με Ρωσική Εισβολή εναντίον της) θα αναγκαστεί να αποσύρει όλα τα Τουρκικά Στρατεύματα Κατοχής από την Κύπρο, προκειμένου να επιχειρήσει απεγνωσμένα να σωθεί...

Όταν λοιπόν υπάρχει τέτοια συγκλονιστική διαβεβαίωση, είναι δυνατόν εμείς μόνοι μας να πάμε και να δώσουμε και την ελεύθερη ακόμη Κύπρο μας στους βαρβάρους;


πηγή: makedonikokomma

14 Δεκ 2016

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ «ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ», ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ



Το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με», και συντομότερα «Κύριε ελέησον», από τον καιρό των Αποστόλων χαρίστηκε στους Χριστιανούς και ορίστηκε να το λένε ακατάπαυστα, όπως και το λένε. 

Τι σημαίνει όμως τούτο το «Κύριε ελέησον», είναι πολύ λίγοι σήμερα που το ξέρουν, κι έτσι φωνάζουν καθημερινά ανωφελώς, αλλοίμονο, και ματαίως το «Κύριε ελέησον», και το έλεος του Κυρίου δεν το λαβαίνουν γιατί δεν ξέρουν τι ζητούν.
Γι’ αυτό πρέπει να ξέρομε πως ο Υιός και Λόγος του Θεού, αφότου σαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος και υπέμεινε τόσα πάθη και σταυρώθηκε και χύνοντας το πανάγιο αίμα Του εξαγόρασε τον άνθρωπο από τα χέρια του διαβόλου, από τότε έγινε Κύριος και εξουσιαστής της ανθρώπινης φύσεως. Και προτού βέβαια σαρκωθεί ήταν Κύριος όλων των κτισμάτων, ορατών και αοράτων, ως δημιουργός και ποιητής τους, όμως των ανθρώπων και των δαιμόνων που δε θέλησαν από μόνοι τους να τον έχουν Κύριο και εξουσιαστή τους, δεν ήταν και Αυτός Κύριος τους, ο Κύριος όλου του κόσμου.

Ο πανάγαθος Θεός δηλαδή, και τους Αγγέλους και τους ανθρώπους τους έκανε αυτεξούσιους και τους χάρισε το λογικό, να έχουν γνώση και διάκριση· γι’ αυτό, ως δίκαιος που είναι και αληθινός, δε θέλησε να τους αφαιρέσει το αυτεξούσιο και να τους εξουσιάζει με τη βία και χωρίς τη θέλησή τους. Αλλά εκείνους που θέλουν να είναι κάτω από την εξουσία και διακυβέρνησή Του, εκείνους ο Θεός και τους εξουσιάζει και τους κυβερνά· εκείνους πάλι που δε θέλουν, τους αφήνει να κάνουν το θέλημα τους, ως αυτεξούσιοι που είναι. Για τούτο και τον Αδάμ που πλανήθηκε από τον αποστάτη διάβολο κι έγινε κι αυτός αποστάτης του Θεού και δε θέλησε να υπακούσει στην εντολή Του, τον άφησε ο Θεός στο αυτεξούσιό του και δε θέλησε να τον εξουσιάζει τυραννικά.

Αλλά ο φθονερός διάβολος που τον πλάνησε εξαρχής, δεν έπαψε κι έπειτα να τον πλανά, ώσπου τον έκανε παρόμοιο στην αλογία με τα κτήνη τα ανόητα και ζούσε πλέον σαν ζώο άλογο και ανόητο. Μα ο πολυέλεος Θεός τον σπλαχνίστηκε τελικά κι έτσι χαμήλωσε τους ουρανούς και κατέβηκε στη γη(Ψαλμ. 17, 10) κι έγινε άνθρωπος για τον άνθρωπο· και με το πανάχραντο αίμα Του τον λύτρωσε από τη δουλεία της αμαρτίας και δια μέσου του ιερού Ευαγγελίου τον οδήγησε πως να ζει θεάρεστα.

Και, κατά τον Θεολόγο Ιωάννη, μας έδωσε εξουσία να γίνομε τέκνα Θεού(Ιω. 1, 12) και με το θείο βάπτισμα μας αναγέννησε και μας ανέπλασε και με τα άχραντά Του μυστήρια τρέφει καθημερινά την ψυχή μας και τη ζωογονεί. Και μ’ ένα λόγο, με την άκρα Του σοφία βρήκε τον τρόπο να μένει πάντοτε αχώριστος μ’ εμάς κι εμείς με Αυτόν, για να μην έχει πλέον καθόλου τόπο σ’ εμάς ο διάβολος.

Ορισμένοι όμως από τους Χριστιανούς, ύστερα από τόσες χάριτες που αξιώθηκαν και υστέρα από τόσες ευεργεσίες που έλαβαν από τον Δεσπότη Χριστό, πλανήθηκαν πάλι από το διάβολο και εξαιτίας του κόσμου και της σάρκας ξεμάκρυναν από το Θεό και κατακυριεύονται από την αμαρτία και από το διάβολο κάνοντας τα θελήματά του. Όμως δεν είναι τελείως αναίσθητοι ώστε να μην αισθάνονται το κακό που έπαθαν. Καταλαβαίνουν το σφάλμα τους και γνωρίζουν την υποδούλωσή τους, αλλά δεν μπορούν αυτοί μόνοι τους να γλυτώσουν και γι’ αυτό προστρέχουν στο Θεό και φωνάζουν το «Κύριε ελέησον» για να τους ευσπλαχνιστεί ο πολυέλεος Κύριος και να τους ελεήσει, να τους δεχτεί σαν τον άσωτο υιό(Λουκ. 15, 20) και να τους δώσει πάλι τη θεία χάρη Του και μέσω αυτής να γλυτώσουν από τη δουλεία της αμαρτίας, ν’ απομακρυνθούν από τους δαίμονες και να λάβουν πάλι την ελευθερία τους, για να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να ζήσουν θεάρεστα και να φυλάξουν τις εντολές του Θεού. Αυτοί λοιπόν οι Χριστιανοί που, όπως είπαμε, με τέτοιο σκοπό φωνάζουν το «Κύριε ελέησον», αυτοί θα επιτύχουν εξάπαντος και το έλεος του πανάγαθου Θεού και θα λάβουν τη χάρη Του να ελευθερωθούν από τη δουλεία της αμαρτίας και να σωθούν.

Εκείνοι όμως που δεν έχουν είδηση από αυτά που είπαμε, μήτε γνωρίζουν τη συμφορά τους που είναι καταδουλωμένοι στα θελήματα της σάρκας και στα κοσμικά πράγματα, μήτε έχουν ευκαιρία να συλλογιστούν την υποδούλωση τους, αλλά χωρίς τέτοιο σκοπό φωνάζουν μόνο το «Κύριε ελέησον», περισσότερο από συνήθεια, αυτοί πως είναι δυνατό να λάβουν το έλεος του Θεού; Και μάλιστα τέτοιο θαυμάσιο και άπειρο έλεος; Γιατί είναι καλύτερα να μη λάβουν το έλεος του Θεού, παρά να το λάβουν και πάλι να το χάσουν, επειδή τότε είναι διπλό το φταίξιμο τους. Άλλωστε, αν κανείς δώσει κανένα πετράδι πολύτιμο στα χέρια μικρού παιδιού ή κανενός αγροίκου άνθρωπου που να μην ξέρει τι αξίζει, και αυτοί το πάρουν στα χέρια τους και το χάσουν, είναι φανερό πως δεν το έχασαν εκείνοι αλλά αυτός που τους το έδωσε.

Και για να καταλάβεις καλύτερα τα λεγόμενα, συλλογίσου πως στον κόσμο τούτο εκείνος που είναι άπορος και φτωχός και θέλει να πάρει ελεημοσύνη από κάποιο πλούσιο, πηγαίνει και του λέει «ελέησον με», δηλαδή «λυπήσου με για τη φτώχεια μου και δος μου τα αναγκαία». Και πάλι, εκείνος που έχει χρέος και θέλει να του το χαρίσει ο δανειστής του, πηγαίνει και του λέει «ελέησόν με», δηλαδή «λυπήσου με για την ανέχειά μου και χάρισέ μου αυτό που σου χρωστώ». Όμοια και ο φταίχτης, θέλοντας να τον συγχωρήσει εκείνος στον οποίο έφταιξε, πηγαίνει και του λέει «ελέησόν με», δηλαδή «συγχώρεσέ με για ό,τι σου έκανα».

 Από την άλλη μεριά, ο αμαρτωλός φωνάζει στο Θεό το «Κύριε ελέησον» και δεν ξέρει μήτε τι λέει, μήτε γιατί το λέει, αλλά μήτε τι είναι το έλεος του Θεού που τον παρακαλεί να του το δώσει, μήτε σε τι τον συμφέρει το έλεος που ζητά, και μόνο από συνήθεια φωνάζει «Κύριε ελέησον», χωρίς να ξέρει τίποτε. Πως λοιπόν να του δώσει ο Θεός το έλεός Του, αφού αυτός, καθώς δεν το ξέρει, το καταφρονεί και πάλι το χάνει σύντομα και αμαρτάνει περισσότερο;

Το έλεος του Θεού δεν είναι άλλο, παρά η χάρη του Παναγίου Πνεύματος, την οποία πρέπει να ζητούμε από το Θεό εμείς οι αμαρτωλοί και να φωνάζομε ακατάπαυστα το «Κύριε ελέησον», δηλαδή «λυπήσου με, Κύριε μου, τον αμαρτωλό, στην ελεεινή κατάσταση που βρίσκομαι, και δέξου με πάλι στη χάρη Σου· δος μου πνεύμα δυνάμεως, για να με δυναμώσει ν’ αντισταθώ στους πειρασμούς του διαβόλου και στην κακή συνήθεια της αμαρτίας· δος μου πνεύμα σωφρονισμού, για να σωφρονιστώ, να έρθω σε αίσθηση του εαυτού μου και να διορθωθώ· δος μου πνεύμα φόβου, για να σε φοβούμαι και να φυλάγω τις εντολές Σου· δος μου πνεύμα αγάπης για να σε αγαπώ και να μην απομακρύνομαι πλέον από κοντά Σου· δος μου πνεύμα ειρήνης, για να φυλάγει την ψυχή μου ειρηνική και να συγκεντρώνω όλους μου τους λογισμούς και να είμαι ήσυχος και ατάραχος· δος μου πνεύμα καθαρότητας, για να με φυλάγει καθαρό από κάθε μολυσμό· δος μου πνεύμα πραότητας, για να είμαι ήμερος στους αδελφούς μου Χριστιανούς και να απέχω από το θυμό· δος μου πνεύμα ταπεινοφροσύνης, για να μη φαντάζομαι τα υψηλά και υπερηφανεύομαι».

Εκείνος λοιπόν που γνωρίζει την ανάγκη που έχει από όλα αυτά και τα ζητά από τον πολυέλεο Θεό, φωνάζοντας το «Κύριε ελέησον», αυτός βεβαιότατα θα λάβει εκείνο που ζητά και θα επιτύχει το έλεος και τη θεία χάρη του Κυρίου. Όποιος όμως δεν ξέρει τίποτε από αυτά που είπαμε, αλλά από συνήθεια μόνο φωνάζει το «Κύριε ελέησον», αυτός δεν είναι δυνατό να λάβει ποτέ το έλεος του Θεού· γιατί και πρωτύτερα έλαβε πολλές χάριτες από το Θεό μα δεν τις αναγνώρισε, μήτε ευχαρίστησε το Θεό που του τις έδωσε.

Αυτός έλαβε το έλεος του Θεού όταν πλάστηκε κι έγινε άνθρωπος· έλαβε το έλεος του Θεού όταν αναπλάστηκε με το άγιο βάπτισμα κι έγινε ορθόδοξος Χριστιανός· έλαβε το έλεος του Θεού όταν γλύτωσε από τόσους κινδύνους ψυχικούς και σωματικούς που δοκίμασε στη ζωή του· έλαβε το έλεος του Θεού τόσες φορές που αξιώθηκε να κοινωνήσει τα άχραντα μυστήρια· έλαβε το έλεος του Θεού όσες φορές αμάρτησε στο Θεό και τον πίκρανε με τις αμαρτίες του και δεν εξολοθρεύτηκε, μήτε τιμωρήθηκε παιδαγωγικά όπως του έπρεπε· έλαβε το έλεος του Θεού όταν με διάφορους τρόπους ευεργετήθηκε από το Θεό και δεν το αναγνώρισε, αλλά όλα τα λησμόνησε και δε φρόντισε καθόλου για τη σωτηρία του.

Αυτός λοιπόν ο Χριστιανός πως να λάβει το έλεος του Θεού χωρίς να το αισθάνεται και χωρίς να γνωρίζει πως δέχεται τέτοια χάρη από το Θεό, καθώς είπαμε, μήτε να ξέρει τι λέει, αλλά να φωνάζει μόνο το «Κύριε ελέησον» χωρίς κανένα στόχο και σκοπό, εκτός από μόνη τη συνήθεια;

Πηγή: (Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, μεταφρ. Αντώνιος Γαλίτης, εκδ. Το περιβόλι της Παναγίας, 1986, ε΄τόμος, σελ. 289-292), Δάκρυα Μετανοίας

13 Δεκ 2016

ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ - Μακριά από τις κάρτες - (το ένα φέρνει το άλλο)



ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑ ΑΧΙΛΛΕΩΣ

ο Διάβολος θα ελέξει 3 πράγματα
1) Κοιλια
2) Μετακινήσεις
3) Χρήματα

Γι' αυτό να ζήσουμε απλά για να αντέξουμε την μπόρα που έρχεται

Μακριά από τις κάρτες (το ένα φέρνει το άλλο)



12 Δεκ 2016

Διάλογος αγίου Γέροντα Παίσιου με ένα νεαρό ομοφυλόφιλο



Ο νεαρός αγωνιζόταν ενάντια στην ομοφυλοφιλία αλλά ένιωθε αδύναμος γι’ αυτό τον αγώνα. Ο νέος είπε στο Γέροντα ότι δε μπορούσε να σταματήσει να ζει ως ομοφυλόφιλος. Και ο Γέροντας, αφού του είπε να εξομολογηθεί, τον ρώτησε:

– «Μπορείς να διαβάζεις ένα κεφάλαιο από την Αγία Γραφή;».
– «Μπορώ».
– «Μπορείς να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στην Εκκλησία;».

– «Μπορώ».
– «Μπορείς να νηστεύεις Τετάρτη και Παρασκευή;».
– «Μπορώ».
– «Μπορείς ένα μικρό ποσό να το δίνεις ελεημοσύνη;».
– «Μπορώ».
– «Μπορείς…».
– «Μπορώ…» (πολλά ακόμα).
Στο τέλος του λέει:
– «Βλέπεις ότι μπορείς να κάνεις χίλια πράγματα και δε μπορείς ένα. Κάνε εσύ τα χίλια και άφησε στο Θεό το ένα !».

πηγη vimaorthodoxias.gr

8 Δεκ 2016

Η συνωμοσία έγινε πραγματικότητα – ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ



Η κοινωνία του παγκόσμιου ηγέτη προετοιμάζεται αργά και σταθερά από πολυεθνικές.

Διαβάσατε στο el.gr την είδηση για το μανάβικα της Amazon χωρίς ουρές ή ταμεία, τα οποία σκοπεύουν να κατακλύσουν τον πλανήτη.

Το κάθε μαγαζί χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύσει ποια αντικείμενα παίρνουν οι πελάτες από τα ράφια, και στέλνει το λογαριασμό στο λογαριασμό Amazon του κάθε πελάτη, ο οποίος έπειτα θα πληρώνει με το κινητό του, εφόσον έχει εγκατάστήσει την σχετική εφαρμογή.

Δείτε το βίντεο και φανταστείτε αντί για κινητό να έχει κάποιος «έξυπνη κάρτα» ή τσιπάκι στο χέρι. Συγκρίνετέ το με ένα παλιότερο διαφημιστικό σποτ.

Η πολυεθνική εταιρεία σκοπεύει να ανοίξει, για αρχή, πάνω από 2.000 μανάβικα!!!



el.gr

7 Δεκ 2016

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Η Ομοφυλοφιλία ως διαστροφή μέσω του Gay Pride [ΒΙΝΤΕΟ 2016]



Παρακολουθείστε το βίντεο:




Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Να υπακούουμε σε όλους τους επισκόπους; (Κήρυγμα αγ. Νικολάου, Εβρ. ιγ' 17-21) [mp3 - 2016]



Κήρυγμα 6/12/2016
Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016 - Κήρυγμα στο αποστολικό ανάγνωσμα της Εορτής του αγίου Νικολάου, Εβρ. ιγ' 17-21.
    Κήρυγμα του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. 
Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης.

    Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!!

    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
    Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα.

Παρακολουθείστε το βίντεο:


Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Πνευματικές συμβουλές για ενδυνάμωση του Ορθοδόξου αισθητηρίου [mp3 - 2016]



Παρακολουθείστε το βίντεο:



2 Δεκ 2016

Κινητά του Μεγάλου Αδελφού για όλους



Τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας του ματιού και πολλά άλλα

Ο αντικαταστάτης του LG G5, το μοντέλο G6 που θα κάνει σύντομα την επίσημη εμφάνισή του εκτιμάται ότι θα έχει τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας του ματιού, στο πλαίσιο προετοιμασίας των ανθρώπινων μαζών για την νέα κοινωνία απόλυτης παρακολούθησης.

Όπως μεταδίδεται, μία από τις τεχνολογίες που θα φέρει και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού θα είναι η δυνατότητα αναγνώρισης της ίριδας του ματιού, για το ασφαλές ξεκλείδωμα από τον ιδιοκτήτη του. Παράλληλα, λόγω και του γεγονότος ότι θα υπάρχει το iris scanner, το LG G6 θα υποστηρίζει και ασφαλείς mobile συναλλαγές με φόντο την προώθηση της αχρήματης κοινωνίας.

πηγή el.gr

Έτσι «γιορτάζουν» οι μουσουλμάνοι τα Χριστούγεννα – βίντεο



Οι μουσουλμάνοι είναι γνωστοί για την μηδενική ανοχή τους απέναντι στις υπόλοιπες θρησκείες.

Παρουσιάστηκε λοιπόν ένα βίντεο, όπου εμφανίζονται να  ξεστολίζουν ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Σουηδία, ή στη Γαλλία.

Κάποιοι είπαν ότι το βίντεο, είναι από την Αίγυπτο, όπου οι μουσουλμάνοι.....γιορτάζουν τα Χριστούγεννα παίρνοντας δώρα από το χριστιαννικό χριστουγεννιάτικο δένδρο και κακώς τους παρεξήγησαν πολλοί.

Μουσουλμάνοι που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην Αίγυπτο της Αραβικής Άνοιξης;;;; Στην πανθρησκεία και οι μουσουλμάνοι;; Αφού οι μουσουλμάνοι Χριστό δεν πιστεύουν. Δείτε το αμφιλεγόμενο βίντεο


πηγή: el.gr