10 Σεπ 2011

ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

121Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το πολύ, θα πρέπει να μπει ο πλανήτης σε τροχιά οικονομικής διάλυσης, ή οικονομικής "σταθερότητας". Όχι ανάκαμψης, αλλά σταθερότητας.

Η οικονομική κατάσταση του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει περιέλθει σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το μόνο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού που στεκότανε κάπως οικονομικά, ήταν οι Ευρωπαίοι, αλλά κι αυτούς τους καυθάρισαν σαν αυγό.

1ο σενάριο.

Ξεκινά το θερμό επεισόδιο στο νότο του ελληνισμού με τα τερτίπια των Τούρκων, η ηγεσία των οποίων είναι έτοιμη και πρόθυμη να οδηγήσει την Τουρκία σε μία άνευ προηγουμένου καταστροφή στα καλά καθούμενα, αφού τα κεκτημένα της χώρας δεν απειλούνται, μια και η Τουρκία, ούτως ή άλλως, ποτέ δεν είχε την δυνατότητα να εκμεταλλευθεί ενεργειακούς πόρους με τις δικές της μόνο δυνάμεις και μάλιστα χωρίς την άδεια των ΗΠΑ, σε διεθνή ύδατα..

Οι ζημιά που θα πάθει η Τουρκία, είναι πολυσύνθετη και όχι απαραίτητα μόνο από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ. Η εξέλιξη των γεγονότων μπορεί να είναι τόσο ραγδαία που να φέρει τον Πούτιν μέσα στην Μικρά Ασία σε χρόνο μηδέν, αλλά και το ΝΑΤΟ στα Ιεροσόλυμα.

Ταυτόχρονα, η οικονομική κατάρευση των ΗΠΑ θα επιφέρει την πλήρη οπικονομική κατάρευση και την παγκόσμια οικονομικλή διακυβέρνηση, στην οποία θα αντιταχθούν οι Ρώσοι.

Τα υπόλοιπα, προφητεύονται από τους Αγίους και εκείνοι που ενδιαφέρονται λίγο πολύ τα γνωρίζουν.

2ο σενάριο.

Πάμε σε εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης παγκόσμια. Τοπικά στην Ελλάδα, η εξομάλυνση θα έρθει με εκλογές και διορισμό νέας ελεγχόμενης κυβέρνησης.

Οι καλές μέρες πάντως θα έχουν φύγει για πάντα. Η "ελεγχόμενη οικονομική σταθερότητα", θα έχει σαν σκοπό να δώσει στους παγκόσμιους κυβερνήτες το χρόνο, για να ετοιμάσουν μία καλύτερη ευκαιρία, ώστε εύκολα να επιβάλουν το παγκόσμιο εννιαίο χουντικό καθεστώς που επιθυμούν.

Σε κάθε περίπτωση, οι σπουδασμένοι και οι κουλτουργιάρηδες, θα προσπαθήσουν να αναλύσουν την κατάσταση.

Οι πιό απλοί άνθρωποι ίσως να στραφούν προς τον Θεό.

Εμείς οι γραφικοί, θα πρέπει με ακόμη μεγαλύτερη πίστη να πούμε:

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ, Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΣ ΗΜΩΝ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.

Μετά τιμής

Λιακόπουλος Δημοσθένης

πηγή:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

- Δυο σενάρια πτώχευσης και μόνο ένα για διάσωση της Ελλάδας

- Γιατί όλοι θέλουν κούρεμα του ελληνικού χρέους

- Πρόεδρος Παγκόσμιας Τράπεζας: παγώνουν οι οικονομικές μηχανές

- Financial Times: σημάδια που δείχνουν νέο παγκόσμιο κραχ

Τα σημάδια από τις ΗΠΑ, όπου έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι οικονομικοί εγκέφαλοι του κόσμου είναι με μια λέξη “μαύρα” για την παγκόσμια οικονομία. Τα επιτόκια δανεισμού ακόμη και των πιο ισχυρών κρατών έχουν εκτιναχθεί, ενώ ταυτόχρονα οι χρηματιστηριακές αξίες έχουν πέσει τις τελευταίες 30 ημέρες ως και 10% στις χώρες πλήττονται από κερδοσκοπικές πιέσεις.

''Γκρεμίζονται'' Παγκοσμίως τα Χρηματιστήρια

- Μεγάλη πτώση στο ευρώ Χώρες όπως οι ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη Ισπανία, Ιταλία ακόμη και Γερμανία και Γαλλία με βαριά βιομηχανία η οποία στηρίζεται στις εξαγωγές βλέπουν την ύφεση να τους χτυπάει την πόρτα καθώς ακόμη και οι αναπτυσσόμενες αγορές πλέον μπαίνουν στη δίνη την ύφεσης. Η περιγραφή της κατάστασης από τον ίδιο τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι χαρακτηριστική:

“Η πτώση των εξαγωγών είναι ήδη μια ανησυχία. Τώρα η πτωτική εξέλιξη στις αγορές και η μειούμενη πίστη ίσως προκαλέσει μείωση στις επενδύσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες και μια μείωση της καταναλωτικής δαπάνης. Μια πτώση στην εγχώρια ζήτηση στις αναπτυσσόμενες χώρες θα μπορούσε να σημάνει πως θα χάναμε τις οικονομικές τους μηχανές που οδηγούν την παγκόσμια ανάκαμψη” είπε ο Ρόμπερτ Ζέλιγκ.

Εάν παγώσει η οικονομική μηχανή εκείνων που εισάγουν θα παγώσει και η μηχανή όσων εξάγουν και έτσι με τα πρώτα σημάδια στις αναπτυσσόμενες χώρες να εμφανίζονται εμφανίστηκαν και οι τριγμοί. Η ρευστότητα των “δυνατών” περιορίζεται και τους αναγκάζει να προσφύγουν στο δανεισμό μπαίνοντας στο γνωστό φαύλο κύκλο. Εδώ “μπαίνει” και η Ελλάδα που το χρέος της αποτελεί μόλις το 4% του Ευρωπαϊκού χρέους, αλλά καθώς τα χρέη των δυνατών που καλούνται να τη στηρίξουν έχουν μόνο αυξητική πορεία και όλους τους παραπάνω κινδύνους αυτό το 4% αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, πρώτα βέβαια για την Ελλάδα, αλλά και για εκείνους που απλά δεν επιθυμούν πλέον να το επωμιστούν.

Έτσι ενώ τον περασμένο Ιούλιο υπήρχε το καλό σενάριο με τους δανειστές να δέχονται ένα “κούρεμα” 20% και ταυτόχρονα να δέχονται να δανείσουν στην Ελλάδα πλέον των 100 δισ. ακόμη τις τελευταίες ημέρες “παίζουν” δυο πολύ χειρότερα. Το ένα από αυτά η πτώχευση της Ελλάδας θα σημάνει πολύ απλά χάος, τόσο εντός της χώρας όσο και εκτός αφού οι δανειστές θα χάσουν ακόμη και το 80% των χρημάτων τους και η παραπάνω κρίση θα χτυπήσει πολύ πιο γρήγορα την πόρτα τους.

Αρκεί το παράδειγμα των γαλλικών τραπεζών που είναι εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα, ή το γεγονός ότι η Γερμανία έχει να χάσει από μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας περί τα 45 δισ. στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι συζητείται το plan B που προβλέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, το χρέος να “κουρευτεί” στο 50% και οι δανειστές μας να περισώσουν έστω τα μισά χρήματά τους.

Το πρώτο σενάριο, το καλύτερο μάλλον πλέον δεν συζητείται, έτσι απομένουν τα δύο άλλα με το τρίτο να προκρίνεται ως το πιθανότερο.

Αυτό το σενάριο όμως θα σημάνει ακόμη πιο δυσβάσταχτα μέτρα για όλους εμάς ένα 50% κούρεμα του χρέους θα σημάνει αντίστοιχες μειώσεις μισθών, συντάξεων, άμεσες αποκρατικοποιήσεις κ.α. που όπως λένε οι οικονομικοί αναλυτές θα κάνουν τα σημερινά μέτρα να μοιάζουν χάδια.

newsit.gr

Σχόλιο:

Καταλαβαίνετε, ότι ετοιμάζονται για το παγκόσμιο κραχ, στην περίπτωση που εκλεγεί το ποιός θα βγάλει τον κλώνο, αφού το κραχ θ΄πελει την προετοιμασία του και διαδικαστικά το χρόνο του.

Αν δεν βγάλουν τον κλώνο, άμεσα θα "σωθούμε' όλοι οικονομικά και οι....αγορές θα έχουν λεφτά για να μας δανείσουν.