17 Ιουν 2012

"AN O ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΛΙΓΑ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ" (ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ). ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ (;) ΡΩΣΙΚΕΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ


russian_armyΠηγές του αμερικανικού Πενταγώνου μιλώντας προς το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία έχει στείλει ήδη μονάδες ειδικών επιχειρήσεων στην Συρία για την φύλαξη της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς, της μοναδικής ρωσικής ναυτικής βάσης στην Μεσόγειο, αλλά και των συστοιχειών των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU2, των επάκτιων πυραυλικών πυροβολαρχιών P-800 Yakhont και των Pantsir S1, αλλά τώρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο σοβαρά.
Εκτός από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF που είχαν μεταφέρει αρχικά, τώρα στέλνουν και ενσχύσεις την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία των χερσαίων δυνάμεων με έδρα τη Σαμάρα, αλλά και ειδικές δυνάμεις της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU με στελέχη που διαθέτουν εμπειρία από το μέτωπο της Τσετσενίας και πρόκειται να εμπλακούν άμεσα στον αντιανταρτικό αγώνα.
russian_soldiers_army_t-72br_main_battle_tank_23082008_news_001 Πράγματι το μήνυμα που στέλνει η Ρωσία είναι πολύ σαφές και ισχυρό και "το μπαλάκι" είναι στην πλευρά των δυτικών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονται να έχουν ολοκληρώσει τον επιτελικό σχεδιασμό και να είναι έτοιμοι για διάφορα σενάρια αεροπορικής δράσης σε συριακό έδαφος, κυρίως όμως να σπεύσουν σε βοήθεια φιλικών γειτονικών με τη Συρία χωρών, δηλαδή την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ισραήλ.
Μεταξύ των ενδεχμένων βρίσκεται και η περίφημη «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων», λύση η οποία αν υιοθετηθεί θα παραπέμπει… σκανδαλιστικά στη μεθόδευση που ακολουθήθηκε στην περίπτωση της Λιβύης.
Ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και μισθοφόροι ήδη έχουν αναπτυχθει εντός και εκτός του συριακού εδάφους, όπως και ειδικές δυνάμεις άλλων κρατών (Γαλλίας και Βρετανίας). Είναι ευνόητο, αλλά και τρομακτικό ως ιδέα το τι θα ακολουθήσει αν υπάρξει "θερμή" επαφή με τις ρωσικές δυνάμεις... Αλλά αυτή την φορά τα πράγματα δεν είναι απλά όπως στην περίπτωση της Λιβύης:
Εκτός από τις χερσαίες δυνάμεις η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει και μία ή δύο Μοίρες μαχητικών που βέβαια δεν προτίθενται να σεβαστούν στην οποιαδήποτε no fly zone. Το παιχνιδι είναι πολύ χοντρό και από την αυτοσυγκράτηση των δυτικών θα κριθούν πολλά. Η Ρωσία στην περίπτωση της Συρίας "παιζει με την πλάτη στον τοίχο". Και η Ελλάδα, αλλά και η Κύπρος είναι πολυ κοντά, για την ακρίβεια είναι μέσα στην γεωπολιτική περίμετρο που ετοιμάζεται να σκάσει...(στοιχεία defencenet0
Σχόλιο
Τα γεγονότα προχωρούν με ταχύτητα και όλα δείχνουν ότι το όριο των αρχών του Φθινοπώρου ίσως να μην το φθάσουμε καν.
Οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία ωστόσο, δεν είναι αρκετές για να αντιμετωπίσουν ολόκληρο το NATO μέσα στην έδρα του, δηλαδή την Μεσόγειο.
Η ρωσική αρκούδα θα αναγκασθεί να πάρει την κατηφόρα και να σαρώσει τα πάντα με πρώτη την Τουρκία και βέβαια τις χώρες του βορρά που συννάχησαν με το ΝΑΤΟ.
Ας γίνει το θέλημα του Θεού.
Όλοι όμως οι λαοί,
όπως είπε και ο Πορτογάλλος προπονητής της Εθνικής,
εμπνέονται από την ιστορία της Ελλάδος.
Αυτή την ιστορία, δεν θα αφήσουμε να την μαγαρίσουν
οι αρνητές της πατρίδας και του Έθνους
ΔΥΝΑΤΑ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: