16 Ιουλ 2013

Ο "Tούρκος παππούς" του Aναστασιάδη και πως το εκμεταλλεύονται οι Τουρκοκύπριοι


πίσω από το κεφάλι του αναγράφεται η φράση όλα για την τουρκια






Με τον  πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Τούρκος ''παππούς'' του Ελληνοκύπριου ηγέτη» και τον υπότιτλο «Ο Ελληνοκύπριος Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης - που μίλησε για πρώτη φορά στον τουρκικό τύπο μέσω της Milliyet - εξήγησε πριν μερικές ημέρες ότι ο πατέρας του μεγάλωσε κοντά στον Τουρκοκύπριο Ιμπραχήμ Σαχαλί» : Ήταν,όπως θα δούμε παρακάτω, μια συγκινητική , ανθρώπινη ιστορία που αποτυπώνει και ένα μεγάλο μέρος της παρελθούσης αλλά και της σημερινής κατάστασης της Κύπρου,  την οποία αφηγήθηκε ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης στον συνεργάτη της Milliyet κ. Σεφά Καράχασαν. Μια συνέντευξη που συζητήθηκε πολύ.


Η   Milliyet επανέρχεται και δημοσιεύει ανταπόκριση του κ. Σεφά Καράχασαν στην οποία αναφέρεται δήλωση του ψευδο-«Προέδρου της ΤΔΒΚ» κ. Έρογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Αναστασιάδης,  θα πρέπει να δείξει την ...ευγνωμοσύνη του υποστηρίζοντας τη λύση στο τραπέζι των συνομιλιών.      

Ξεχνάει την ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ ο Ερογλου
  Ο κ. Ντερβίς Έρογλου λέει, προσπαθώντας να ΄΄εκμεταλλευτεί '' ένα γεγονός και ξεχνώντας την ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΟΧΗ : «Ο αξιότιμος κ. Αναστασιάδης, λέγοντας ότι τον πατέρα του τον μεγάλωσαν Τούρκοι, προσπαθεί να δώσει ένα κλίμα σαν να χρωστάει ευγνωμοσύνη στους ‘'Τουρκοκυπρίους’'. Είναι σωστό το ότι θυμάται τα όσα βιώθηκαν στο παρελθόν.  Στην περίπτωση που συνεχίσει να θυμάται το παρελθόν, τότε μπορεί να επιτευχθεί λύση στο κυπριακό»... 
Ο κ. Έρογλου συνεχίζοντας, είπε «Ο Αναστασιάδης παρουσιάζει τον εαυτό του φιλειρηνικό και φίλο των Τούρκων. Τη στάση του αυτή θα πρέπει να τη δείξει και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα πρέπει να κινηθεί με την ίδια αντίληψη για την εξεύρεση λύσης. Κατά αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η φιλία»- λέξη για το τι έκανε και τι πρέπει να κάνει ο Αττίλας που κατέχει το μισό νησί...
Η συνεντευξη Αναστασιάδη
Ας δούμε τώρα το μέρος της συνέντευξης Αναστασιάδη στην Μιλιετ για τον πατέρα του και « το πώς μεγάλωσαν ‘Τουρκοκύπριοι’»:  Έτος 1974. Η ΕΟΚΑ πραγματοποιεί έλεγχο σε ένα  χωριό,το χωριό Σιλίκου της Λεμεσού. Ο Ιμπραχήμ Χουσεΐν Σαχαλί μιλάει στο τηλέφωνο και ζητάει βοήθεια από έναν αξιωματικό. Ο αξιωματικός της αστυνομίας, με το ψευδώνυμο «Ριζότο», ο Χρύσανθος, έρχεται στο χωριό και λέγοντας «Μην τολμήσετε να αγγίξετε ούτε έναν Τούρκο» διώχνει τους οπαδούς της ΕΟΚΑ. Ο ''Ριζότο'' είναι ένας ορφανός, ο οποίος μεγάλωσε κοντά στην οικογένεια του Ιμπραχήμ. Ο Ιμπραχήμ είναι σαν πατέρας του.Ο κ. Αναστασιάδης, αφού αναφέρθηκε σ’ αυτήν την ιστορία, πρόσθεσε: «Ο Ριζότο είναι ο πατέρας μου!».
.Αναλυτικά ο  κ. Αναστασιάδης απαντώντας στο ερώτημα της Μιλιέτ αν έχει κάποια ανάμνηση σχετικά με τον πόλεμο που ξεκίνησε στο νησί το 1974, έδωσε μία εντυπωσιακή - όπως γράφει - απάντηση:
Μεγάλωσε με τη βοήθεια οικογένειας Τούρκων
   Είπε ότι ο πατέρας του Χρύσανθος.μεγάλωσε με τη βοήθεια  «Τουρκοκυπρίων» και συνέχισε: <<Υπάρχουν και βιώματά μου και διάφορες αναμνήσεις. Μερικούς μήνες πριν, η «Τουρκοκύπρια» δημοσιογράφος Σεβγκιούλ Ουλούνταγ εξέδωσε την ιστορία «Τ/κ» σε ένα χωριό το οποίο βρισκόταν στη Λεμεσό και ζούσαν ειρηνικά «Ελληνοκυπριοι » και «Τουρκοκύπριοι». Το 1974 μία ομάδα φανατικών «Ελληνοκυπριων», με απειλητική συμπεριφορά, πήγε στο χωριό. Ο Χουσεΐν Σαχαλί, που ήταν ένας «Τουρκοκύπριος», έσπευσε στο τηλέφωνο και είπε σε αξιωματικό της αστυνομίας ότι κινδυνεύουν. Ο αξιωματικός αυτός μετέβη από τη Λεμεσό στο χωριό και κυνηγώντας τους στρατιώτες τους είπε να μην τολμήσουν και αγγίξουν ούτε έναν «Τουρκοκύπριο». Αυτός που τηλεφώνησε ήταν ο Ιμπραχήμ Χουσεΐν Σαχαλί και ήταν σαν πατέρας του αξιωματικού της αστυνομίας που είχε το ψευδώνυμο «Ριζότο». Ο Ριζότο ήταν ένα ορφανό από το ίδιο χωριό. Δεν είχε πατέρα και μεγάλωσε κοντά στην οικογένεια του Ιμπραχήμ, μαζί με τη μητέρα του, βοηθώντας σε διάφορες δουλειές. Όταν διάβασα αυτή την ιστορία, τηλεφώνησα τη δημοσιογράφο που δημοσίευσε την ιστορία και είπα ότι ο Ριζότο ήταν ο πατέρας μου>>.
Δεν ξέχασε τις βοήθειες
Η δημοσιογράφος, κ. Ουλούνταγ, είπε στη Milliyet: «Ο Χρύσανθος ήταν παιδί μιας φτωχής οικογένειας. Μεγάλωσε στο χωριό με τη βοήθεια των «Τουρκοκυπριων». Οι «Τ/κ» κάτοικοι του χωριού έδιναν στο Χρύσανθο τρόφιμα. Ο Χρύσανθος, ο οποίος μεγάλωσε κάτω από αυτές τις συνθήκες, όταν έγινε αξιωματικός της αστυνομίας, αυτά δεν τα ξέχασε. Η ΕΟΚΑ έκανε έφοδο στο χωριό και θέλησε να μαζέψει τους «Τουρκοκυπριους» άντρες. Όταν οι κάτοικοι του χωριού αναζήτησαν το Χρύσανθο ήρθε αμέσως στο χωριό και είπε ‘''αν τους αγγίξετε θα σας καταστρέψω''. Αργότερα η ΕΟΚΑ έφυγε από το χωριό».
 Στο πλαίσιο του δημοσιεύματος και με τον τίτλο «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι και οι Ελληνοκύπριοι υπέφεραν»,αναφερόταν  ότι ο κ. Αναστασιάδης είπε πως με την επίλυση του κυπριακού θα ενισχυθεί η ασφάλεια της περιοχής και η παγκόσμια ειρήνη και τόνισε «Ο πόνος είναι ίδιος για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου καταγωγής». (onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια: