13 Μαΐ 2015

Έφεραν με τρόπο την Κάρτα του Πολίτη;;; εισάγοντας την Κάρτα Σίτισης!


undefined

Την ώρα που οι περισσότεροι πιστεύαμε πως το θέμα της Κάρτας του Πολίτη «πάγωσε», έστω προσωρινά, μια νέα εξέλιξη ανατρέπει τα δεδομένα και την ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ στο προσκήνιο με απολύτως ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ, ως Κάρτα Σίτισης που θα δοθεί αρχικά σε συγκεκριμένο αριθμό συμπολιτών μας και θα αποτελέσει «πιλοτική εφαρμογή» της πρώτης, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού!!!
Όπως καταλαβαίνετε, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης, ΘΑ ΦΑΚΕΛΩΝΟΥΝ τον ανυποψίαστο πολίτη που ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ θα μπορεί να αγοράσει τρόφιμα, μέσω της Κάρτας Σίτισης!
Είναι ΧΡΕΟΣ μας λοιπόν, να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γι' αυτή την εξέλιξη και φυσικά ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΗ!
Διότι, αν «πετύχει» τώρα η...πιλοτική εφαρμογή, σύντομα θα γίνει ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σε όλους μας, φτωχούς και μη!

Αναλυτικά οι σχετικές ειδήσεις:
TO BHMA: Με αλλαγές φτάνει για συζήτηση και ψήφιση ως τις 5 Μαΐου στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για τις επαναπροσλήψεις απολυμένων και την αποκατάσταση αδικιών που αφορούν «διαθέσιμους» και άλλες κατηγορίες εργαζομένων. Έχουν αποσυρθεί σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή του νομοσχεδίου οι διατάξεις που αφορούσαν: τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων, τη μετατροπή των θέσεων στις οποίες υπηρετούν υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) σε οργανικές θέσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων (αφορούσε τη μονιμοποίηση 30.000-40.000 υπαλλήλων ΙΔΑΧ) και η ρύθμιση για την κάρτα του πολίτη.
Και οι τρεις ρυθμίσεις θα επανέλθουν ύστερα από περαιτέρω και σε βάθος επεξεργασία, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς. Πάντως, αναφορικά με την κάρτα του πολίτη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σήμερα, Δευτέρα, δήλωσε ότι προχωρούν ήδη πιλοτικές εφαρμογές της, όπως η κάρτα σίτισης, σε συνεννόηση με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Θεανώ Φωτίου. Διευκρίνισε ότι η κάρτα του πολίτη για το σύνολο των πολιτών θα εισαχθεί όταν θα υπάρξει η τεχνική δυνατότητα για την εφαρμογή της.


Σε 150.000 πολίτες που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας θα χορηγηθεί από την Εθνική Τράπεζα η «κάρτα αλληλεγγύης», στο πλαίσιο των μέτρων που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ακόμη 600.000 ευρώ θα χορηγηθούν από την τράπεζα για τη σίτιση μαθητών στα σχολεία.
Η σύμβαση για την έκδοση και τη διαχείριση της κάρτας υπογράφηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.
Η κάρτα  θα πιστώνεται με το ποσό των 70 ευρώ μηνιαίως για μεμονωμένο άτομο, προσαυξανόμενο κατά 30 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας έως όμως το ποσόν των 200 ευρώ.
Η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ανέφερε ότι έχουν ήδη μπει στο πρόγραμμα της κάρτας 5.000 καταστήματα σε όλη τη χώρα, στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι 150.000 χρήστες της κάρτας. «Η ΕΤΕ, θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επανεκκίνηση της οικονομίας την κοινωνική και την πολιτιστική ανάπτυξη» είπε.
Στους «ταχύτατους ρυθμούς» με τους οποίους υλοποιείται το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης αναφέρθηκε ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. «Όταν θέλεις, μπορείς να λειτουργείς πιο παραγωγικά και κυρίως με ευαισθησία» σημείωσε, και χαρακτήρισε την κάρτα αλληλεγγύης «δείγμα γραφής της ευαισθησίας της Εθνικής Τράπεζας».
«Δεν θα επιτρέψουμε στο μέλλον τα παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία», τόνισε από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Θεανώ Φωτίου, ενώ χαρακτήρισε «εξαιρετική» την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας να ενισχύσει με 600.000 ευρώ την σίτιση των μαθητών στα σχολεία.
Συνεχίζοντας η κ. Φωτίου ανέφερε ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο δείγμα, ότι όλος ο τραπεζικός τομέας στη νέα κατάσταση αλλάζει ρόλους και επιχειρεί να ανταποδώσει στο λαό τις αιματηρές θυσίες τις οποίες έχει κάνει και για την ενίσχυση των τραπεζών.
Στο μεταξύ τις 120.726 έχουν φτάσει οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, 15 ημέρες μετά την έναρξη της σχετικής προθεσμίας. Το πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kWh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης. Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου


πηγή: akouontwn.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: