17 Ιουλ 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Ανέπαφες συναλλαγές με...βραχιολάκι, τώρα και στην Ελλάδα



Του Άρη Δημόπουλου

Ένα προς ένα βγαίνουν τα πιο "εφιαλτικά σενάρια" για τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού, με την τεχνολογία του κακού να χρησιμοποιείται ως το καλύτερο μέσο ή το..."τυρί". Την "φάκα" ωστόσο η πλειοψηφία δεν μπορεί να την διακρίνει.

"Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", είναι η νοοτροπία του κακού, αρκετά διαδεδομένη στην εποχή μας. Οι Έλληνες είναι έτοιμοι να την ενστερνιστούν, εξαγοράζοντας ακόμη και την υποτυπώδη ελευθερία τους, για μερικές τεχνολογικές ανέσεις. 

Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει τώρα και περνάει στα "ψιλά". 

Πρεμιέρα δειλά - δειλά έχει ήδη κάνει το νέο σύστημα ανέπαφων πληρωμών, αρκετά διαδεδομένο σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Πρόκειται για το  i-bank payband Visa, στην έκδοση του οποίου έχει ήδη προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα και αναμένεται να αποτελέσει την νέα....μόδα στον συγκεκριμένο τομέα.

Το νέο αυτό σύστημα αναμένεται να έχει μεγάλη αποδοχή από την πλειοψηφία των Ελλήνων, που δύο χρόνια μετά τα καταστροφικά capital controls έχουν στραφεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ηλεκτρονικό χρήμα. 

"Η Εθνική Τράπεζα καινοτομεί για μία ακόμη φορά, προσφέροντας την πρώτη wearable υπηρεσία πληρωμών στην Ελληνική αγορά. Το νέο i-bank payband Visa αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο ανέπαφων συναλλαγών, με την πιστοποίηση και την ασφάλεια της VISA", εξηγεί η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου.

Το πρώτο μεγάλο...προμοτάρισμα των νέων βραχιολιών έγινε ήδη και μάλιστα στο Colour Day Festival, που διεξήχθη στις 17 Ιουνίου, με την Εθνική Τράπεζα να το μοιράζει δωρεάν στους χιλιάδες των Ελλήνων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.


Τι είναι το PayBand της Ελληνικής τράπεζας;

Επειδή τίποτα δεν γίνεται χωρίς να δοκιμαστεί πρώτα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο διαφημίστηκε το βραχιολάκι ανέπαφων συναλλαγών και στο εξωτερικό:

BarclayCard PayBand: Cashless payments at 2012 music festivals

Για την Ελλάδα αποτελεί μία νέα πραγματικότητα. Εσείς το ξέρατε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: