7 Σεπ 2017

Διαδώστε τα βίντεο: Σε αυτό διαφέρουν Έλληνες και Τούρκοι, «σφαλιάρα» στην θολοκουλτούρα



του Κίμωνα Χαραλάμπους

Άλλη μία απόδειξη πως η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με τον ανατολίτικο πολιτισμό της Τουρκίας, όπως θέλουν να μας πείσουν, παρά μόνο με τους ελληνογενείς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης.

Καναδοί μαθητές άκουσαν απόσπασμα ελληνικής τηλεοπτικής εκπομπής (χωρίς να την βλέπουν) και οι δημοσιογράφοι τους ζήτησαν να μαντέψουν ποια γλώσσα είναι.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι στους περισσότερους τα ελληνικά ακούστηκαν ως Πορτογαλικά η Ισπανικά λόγω της μελωδικότητας που έχουν ακόμα και σήμερα και σε αυτήν υπάγονται και οι γλώσσες της Νότιας Ευρώπης.

 Στην συνέχεια έγιναν και άλλα τεστ στους ξένους μαθητές, οι οποίοι αναγνώρισαν πάντως εύκολα το ελληνικό αλφάβητο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε όταν τους έβαλαν να μιμηθούν  την ελληνική γλώσσα.

Δείτε το βίντεο:

What Greek sounds like to foreigners-Πώς ακούγονται τα Ελληνικά στους ξένους

Αντίθετα, φοιτητές που άκουσαν την τουρκική γλώσσα την παρομοίασαν με ανατολικοευρωπαϊκή σλαβική γλώσσα, αραβικά ακόμα και σουηδικά, λόγω της άσχημης μελωδίας που την διέπει.

Τρανή απόδειξη πως οι δύο πολιτισμοί δεν έχουν καμία σχέση καθώς η μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας συνάδει με τον μέτρον άριστον του ελληνικού πολιτισμού και όχι με τον βάρβαρο και ασύμμετρο τρόπο σκέψης του τουρκισμού.

Δείτε:

What Turkish sounds like to foreigners-Yabancılar Türkçe'yi nasıl duyar?


Δεν υπάρχουν σχόλια: