12 Σεπ 2018

Ένα οικονομικό θαύμα στη Ρωσία, παράδειγμα προς μίμηση για την Ελλάδα που μαραζώνει οικονομικά -ΒΙΝΤΕΟ



Η Περιφέρεια Βλαντίμιρ (Влади́мирская о́бласть) είναι ένα από τα 85 ομοσπονδιακά υποκείμενα της Ρωσικής ομοσπονδιακής δημοκρατίας,

με συνολικό πληθυσμό 1.523.990 κατοίκους. Πρωτεύουσα της περιφέρειας είναι το Βλαντίμιρ με 345.373 κατοίκους και αποτελεί μαζί με το Μούρομ και το μικρότερο αλλά αρχαιότερο Σούζνταλ μια από τις πιο ιστορικές ρωσικές πόλεις, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών και πολλά μνημεία της συγκαταλέγονται στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.


Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η οικονομική ανάπτυξη που έχει σημειώσει αυτή η περιφέρεια. Παρά τον μικρό πληθυσμό της, η οικονομία της αυξήθηκε κατά 30% μέσα σε 4 χρόνια, έχει προσελκύσει επενδύσεις ύψους 5,4 δις δολαρίων και διεξάγονται στην περιοχή 62 νέα πρότζεκτ!

Από εργοστάσια υφασμάτων που ειδικεύονται στην έρευνα για παραγωγή αλεξιπτώτων, μέχρι χυτήρια ατσαλιού για τη δημιουργία εξαρτημάτων της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου και εργοστάσια παραγωγής γυαλιού από την άμμο, η περιφέρεια αυτή κατορθώνει να μην εισάγει πλέον, ούτε τις πρώτες ύλες από το εξωτερικό και στοχεύει στην ανάπτυξη των λεγόμενων ειδικών εργοστασίων.

Σύμφωνα με την κυβερνήτη της περιοχής, Svetlana Orlova, η περιφέρεια δεν έχει πια χρέη και δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των μικρών πόλεων, με τη δημιουργία μικρών βιομηχανιών και επιχειρήσεων, που η μια συνεργάζεται με την άλλη κι έχουν ως κοινό στόχο την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.

Αυτή η οικονομική άνθηση έφερε αύξηση στις κοινωνικές υπηρεσίες με πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία καινοτόμων σχολείων, που πραγματικά είναι αξιοζήλευτα και σίγουρα θα ήταν ευχής έργο να βλέπαμε και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, τη δημιουργία παγοδρομίων, τη δημιουργία νοσοκομείων και την βελτίωση όσων ήδη υπάρχουν, καθώς και του εξοπλισμού τους.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, η κυβερνήτης δηλώνει στον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ότι ο κόσμος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που αποκαταστάθηκαν οι πάρα πολύ παλαιές εκκλησίες της ιστορικής αυτής περιοχής, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως, πέρα από την οικονομική άνοδο της περιοχής, υπάρχει και ένα ανώτερο πνευματικό επίπεδο των κατοίκων.

Η αλματώδης οικονομική ανάπτυξη στο Βλαντίμιρ της Ρωσίας

Αν μια τόσο μικρή περιφέρεια μπόρεσε να πετύχει αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα, μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει άφθονο φυσικό πλούτο είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα να μην μπορεί να κρατήσει ούτε τα νέα παιδιά στους κόλπους της και να τα αναγκάζει να φεύγουν για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό, απομυζώντας οικονομικά κάθε επιχείρηση και κάθε πολίτη. που τολμά να επενδύσει σε αυτή τη χώρα. Για του λόγου το αληθές ας ακούσουμε όλοι:

Ακούστε το Όλοι

Μακάρι να παραδειγματιστούμε από τέτοια παραδείγματα, να σοβαρευτούμε επιτέλους ως κράτος και να νοικοκυρευτούμε, γιατί πέρα από τα μνημόνια και τους περιορισμούς, το μεγαλύτερο εμπόδιο, για να κάνουμε κάτι σωστό σε αυτόν τον τόπο, είναι η έλλειψη οργάνωσης, η έλλειψη στόχου και το χάος που επικρατεί, για να βολεύονται έτσι πάντα, αυτοί που επιδιώκουν προσωπικά συμφέροντα και όχι το καλό αυτού του τόπου και των πολιτών που ζουν σε αυτή τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: