14 Οκτ 2018

Έρχεται σχίσμα; – Η πραγματική αιτία για τον «πόλεμο» που ξέσπασε μέσα στην Ορθοδοξία



Η κόντρα Νέα Τάξης Πραγμάτων (ΟΗΕ, Ατζέντα 2030, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βαθύ Κράτος ΗΠΑ) και της Εθνικής Δεξιάς (Ρωσία, Ντόναλντ Τραμπ) έχει «απλωθεί» και στους κόλπους της Ορθοδοξίας.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο ουκρανικός Τύπος χαιρετίζει σήμερα το «σοβαρό πλήγμα» που κατέφερε στην επιρροή της Μόσχας (Εθνική Δεξιά) στην χώρα η απόφαση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (Νέα Τάξη) να αναγνωρίσει μια ανεξάρτητη εκκλησία στην Ουκρανία, ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης βλέπουν στην απόφαση αυτή την «νομιμοποίηση ενός σχίσματος».

Η απόφαση αυτή, η οποία βάζει τέλος σε 332 χρόνια ρωσικής θρησκευτικής κηδεμονίας στην Ουκρανία, «θα έχει ιστορική σημασία τόσο για τη χώρα μας όσο και για τη Μόσχα», υπογραμμίζει με ενθουσιασμό η ουκρανική εφημερίδα Den.

Η θέση της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στον κόσμο «εξασθένησε αισθητά», ενώ η Ρωσία υπέστη «ένα σοβαρό πλήγμα», συνεχίζει η εφημερίδα.

«Η σύνοδος της Κωνσταντινούπολης νομιμοποίησε τους σχισματικούς του Κιέβου», τονίζει από την πλευρά της στον τίτλο της η ρωσική εφημερίδα Nezavissimaia Gazeta, εκφράζοντας ανησυχία για μια μελλοντική «διαρροή» πιστών του Πατριαρχείου της Μόσχας προς την νέα ανεξάρτητη ουκρανική Εκκλησία.

«Η Κωνσταντινούπολη πήρε το Κίεβο από τη Μόσχα», συνοψίζει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, υπογραμμίζοντας πως η απόφαση αυτή θα έχει συνέπειες για την Ορθοδοξία στο σύνολό της.

Η κυβερνητική εφημερίδα Rossiskaia Gazeta προλέγει από την πλευρά της «πως αρχίζει κάτι τρομακτικό», εκτιμώντας πως το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως «παραβίασε την κόκκινη γραμμή» με την απόφασή του.

Τι συμβαίνει πραγματικά;

Στον δρόμο για την Πανθρησκεία, την συγχώνευση δηλαδή των θρησκειών υπό ένα νέο πολυσχιδές «οικολογικό» θρησκευτικό δόγμα, καθώς η παγκοσμιοποίηση χρειάζεται και μία θρησκευτική ιδεολογική πλατφόρμα για τον παγκόσμιο λαό, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με το Βατικανό, προετοιμάζει τους χριστιανούς στο να αποδεχθούν την εν λόγω προοπτική.

Η «μητέρα φύση», η οποία τίθεται σταδιακά υπό την κηδεμονία της Ατζέντας 2030, θα ενώσει όλες τις θρησκείες για το… «καλό του περιβάλλοντος».

Γι’ αυτό άλλωστε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές ως ο «πράσινος Πατριάρχης».

Στον αντίποδα, η Ρωσική Εκκλησία, πιστή στο δόγμα «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», αντιτίθεται σε όλο αυτό το σχέδιο, το πρότζεκτ.

Ως εκ τούτου, αντιδρά στην «ανεξαρτησία» της Ουκρανικής Εκκλησίας, στην ουσία προσχώρησή της στο «άρμα» της Πανθρησκείας, κάνοντας λόγο για σχίσμα.

Το Κρεμλίνο εξέφρασε την βαθιά ανησυχία της Μόσχας για τις απόπειρες, όπως είπε, να δημιουργηθεί ένα σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία και υποσχέθηκε παρέμβαση σε περίπτωση θρησκευτικών αναταραχών στην Ουκρανία.

Τα γεγονότα με την Εκκλησία της Ουκρανίας ακολουθούν εκείνα της ανατροπής του φιλορώσου Προέδρου Γιανουκόβιτς, πριν τέσσερα χρόνια, προκειμένου η Ουκρανία να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των διεθνιστικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ.

Όποιος δεν δέχεται την ύπαρξη των δύο κέντρων εξουσίας, τα οποία αντιμάχονται το ένα το άλλο για τον παγκόσμιο έλεγχο, τότε δεν θα είναι ποτέ σε θέση να ακτινογραφήσει τα γεγονότα σε πολιτικό, οικονομικό, θρησκευτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, όπως μόνο το el.gr σας τα σκιαγραφεί.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: