17 Οκτ 2021

Έρχεται το εμβόλιο χωρίς… βελόνα

 






Συσκευή που εμβολιάζει χωρίς... τρύπημα, προγραμματίζει να ρίξει στην αγορά ολλανδική start up.

Ξεχάστε τις βελόνες και υποδεχθείτε το «Bubble gun». Την τεχνολογία λέιζερ που εμβολιάζει χωρίς το ανατριχιαστικό για πολλούς τρύπημα.

Η διαδικασία διαρκεί όσο και ένα τσίμπημα κουνουπιού και δεν προκαλεί πόνο καθώς δεν επηρεάζονται οι νευρώνες του δέρματος, λένε οι επιστήμονες της ολλανδικής start – up εταιρείας που δημιούργησαν τη συσκευή.

«Μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου το γυάλινο δοχείο που περιέχει το υγρό θερμαίνεται από λέιζερ. Στο υγρό δημιουργείται μια φυσαλίδα που το ωθεί προς τα έξω με ταχύτητα 100 χιλ/ ώρα. Βλέπουμε πως διαπερνά το δέρμα σε βάθος περίπου ενός χιλιοστού» σημείωσε ο χημικός μηχανικός Φερνάντεζ Ρίβας.

Στόχος των επιστημόνων είναι όχι μόνο η αύξηση των εμβολιασμών αλλά και η μείωση των ιατρικών αποβλήτων. Η νέα τεχνολογία αναμένεται να βοηθήσει όσους φοβούνται τις βελόνες.

Η ολλανδική εταιρεία σκοπεύει να ζητήσει άδεια για ευρείας κλίμακας κλινικές δοκιμές σε εθελοντές εντός του Οκτωβρίου. Η συσκευή αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το κοινό μέσα σε ένα με τρία χρόνια.

πηγή: mega

Δεν υπάρχουν σχόλια: