7 Φεβ 2012

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΒΟΣΤΟΚ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ (βίντεο)

antarktiki-1-naiΣε απάντηση δημοσιευμάτων των δυτικών ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για εξαφάνιση Ρώσων επιστημόνων στην Ανταρκτική, η «Φωνή της Αλήθειας» τα διαψεύδει και πληροφόρησε σήμερα τους επιστημονικούς κύκλους, ότι οι Ρώσοι επιστήμονες, μετά από 30 χρόνια διάτρησης, έφτασαν στη λίμνη Βοστόκ κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.

«Χθες, στον σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική, οι επιστήμονές μας στο βάθος των 3,768 χιλιάδων μέτρων ολοκλήρωσαν τη διάτρηση και έφτασαν την επιφάνεια της λίμνης κάτω από τους πάγους», λέγει η επίσημη ανακοίνωση.

Η λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική, η οποία είναι κριμένη κάτω από τεσσάρων χιλιομέτρων στρώμα πάγου, αποτελεί μοναδικό υδάτινο οικοσύστημα, απομονωμένο από την γήινη ατμόσφαιρα και από την επιφανειακή βιόσφαιρα κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών.

Η εξερεύνησή της παίζει μεγάλο ρόλο στη δημιουργία σεναρίου των φυσικών κλιματικών αλλαγών την επόμενη χιλιετία.

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν, ότι τα δυτικά δημοσιεύματα περί εξαφάνισης των Ρώσων επιστημόνων, εντάσσονται στην εκστρατεία που γίνεται για μείωση του κύρους του Πούτιν.

Δείτε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=gkIxtS_NAXI&feature=fvwrel

πηγή :

1 σχόλιο:

TISH είπε...

Δείγματα από τη λίμνη Βοστόκ θα ληφθούν μόνο μετά από ένα χρόνο, δημοσιεύει η «Φωνή της Ρωσίας». Ρώσοι επιστήμονες διείσδυσαν, όπως επισήμως επιβεβαιώθηκε, στην απομονωμένη λίμνη κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, η οποία επί εκατομμύρια χρόνια δεν είχε οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

Όπως και αναμενόταν η πίεση των υδάτων της λίμνης εκτόξευσε από το πηγάδι της εξόρυξης πίδακα ελαφρού υπερχειλίζοντος υγρού, το οποίο δεν διέρρευσε προς την ίδια τη λίμνη και δεν προκάλεσε μόλυνσή της.

Οι ειδικοί σκοπεύουν να πάρουν δείγματα ύδατος από τη λίμνη την επόμενη σεζόν, μεταξύ Δεκεμβρίου του 2012 – Ιανουαρίου 2013, ενώ η μεταφορά τους από την Ανταρκτική θα είναι δυνατή μόνο το Μάιο του 2013. Εξάλλου, η μελέτη του νερού της λίμνης Βοστόκ δεν θα αρχίσει νωρίτερα από τον Δεκέμβριο του 2012, επειδή τον Φεβρουάριο στην Ανταρκτική έρχεται το φθινόπωρο και όλες οι εργασίες σταματούν για όλη την χειμερινή περίοδο.

Το πηγάδι σε συντηρούμενη μορφή θα μείνει ως το επόμενο ανταρκτικό καλοκαίρι.