5 Μαρ 2012

ΠΟΥΤΙΝ: «ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΑ ΜΑΧΗ»

putin_ekloges-5-naiΜε τον αέρα του νικητή απευθύνθηκε στους χιλιάδες οπαδούς του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι κέρδισε μια τίμια μάχη, μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων (με καταμετρημένο το 50% των περιφερειών) που δείχνουν άνετη επικράτησή του από τον πρώτο γύρο των προεδρικών, με πάνω από 64%. Ως «άδικες» αποκήρυξε τις εκλογές, ο αντίπαλος του Πούτιν, Γκ. Ζιουγκάνοφ.

«Σας υποσχέθηκα ότι θα νικούσαμε και νικήσαμε. Δόξα στην Ρωσία! Νικήσαμε σε μια ανοιχτή και έντιμη μάχη. Αποδείξαμε ότι κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει τίποτα.» αναφώνησε δακρυσμένος ο Πούτιν.

putin_ekloges-4-nai«Ευχαριστώ όλους όσοι είπαν 'ναι' στη μεγάλη Ρωσία", συνέχισε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, ενώ στο πλάι του βρισκόταν ο απερχόμενος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Αυτές οι εκλογές ήταν "μία σημαντική δοκιμασία για εμάς, για όλο τον λαό, μία δοκιμασία για την πολιτική ωριμότητα και την ανεξαρτησία" της χώρας, σημείωσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, ενώ ευχαρίστησε τους οπαδούς του που προσήλθαν όπως είπε «από κάθε γωνιά» της χώρας, έξω από το Κρεμλίνο για να πανηγυρίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: