30 Μαρ 2012

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ



Τη λήψη μέτρων «για να μην κινδυνεύσει η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών» ζητά με επιστολή του από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ζητά δηλαδή να σιωπήσει ο μητροπολίτης Πειραιώς.
Αφορμή για την επιστολή του κ. Βαρθολομαίου στάθηκαν οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, κατά του Πάπα Βενέδικτου, όσων συμμετέχουν στους διαλόγους με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τις προτεσταντικές ομολογίες καθώς και τους μουφτήδες και τους Ραβίνους.
Ο Πατριάρχης ενοχλήθηκε και ζητά από τους Συνοδικούς της Ελληνικής Εκκλησίας, μεταξύ άλλων: «τοποθετηθήτε συνοδικώς επί τούτω και απορρίψητε και καταδικάσητε ταύτας επισήμως ως ανεδαφικάς και επικινδύνους, λάβητε δε και ως εκκλησιαστικόν σώμα τας προσήκουσας αποφάσεις προς ευρυτέραν καταδίκην και απόρριψιν των ενεργειών τούτων και των εκφραζομένων αστηρίκτων εν πολλοίς, ανορθοδόξων και ερχομένων εις αντίθεσιν προς τας συνοδικάς αποφάσεις των Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών θέσεων των εν λόγω ομάδων.
(…) Η ανοχή των τοιούτων ενεργειών υπό της ηγεσίας των Εκκλησιών υπερβαίνει τα τυπικά όρια ενός μονοσήμαντου ζητήματος και αξιολογείται ως πολυσήμαντον ουσιαστικόν ζήτημα δια την εύρυθμον λειτουργίαν της κανονικής τάξεως εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία, δυνάμενον να επιφέρη σύγχυσιν και αναταραχήν εν τω πληρώματι αυτής.
(…) "Ομολογούμεν ότι μεγάλως απασχολούσι την Μητέρα Εκκλησίαν, πεποίθαμεν δε και την Υμετέραν, αι κινήσεις και εκδηλώσεις ομαδοποιημένων προσώπων, ευτυχώς, το γε νυν, μικράς εμβελείας, στόχον έχουσαι την αμφισβήτησιν και την κριτικήν αποφάσεων πανορθοδόξως ληφθεισών, συμφωνούσης και προσεπικυρούσης και της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί συμμετοχής της όλης Ορθοδόξου Εκκλησίας εις τους διεξαγομένους μετά των ετεροδόξων διμερείς και πολυμερείς Θεολογικούς Διαλόγους και τας διαχριστιανικάς συναντήσεις εν τω Παγκοσμίω Συμβουλίω Εκκλησιών, τω Συμβουλίω Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και άλλοις παρεμφερέσι διαχριστιανικοίς οργανισμοίς.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΠΑ, ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ!


πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: