11 Απρ 2012

ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΡΩΣΙΑ

russia_georgia-1-naiΈτοιμα σχέδια που «περιλαμβάνουν τη Γεωργία» έχουν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σε περίπτωση ισραηλινής και αμερικανικής επίθεσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στο ημιεπίσημο πρακτορείο Interfax.

Το γενικό επιτελείο «εκτιμά» πως η στρατιωτική δράση κατά του Ιράν θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και καθώς το Ισραήλ δεν έχει τα κατάλληλα μέσα για να καταστρέψει την υποδομή του Ιράν, η αμερικανική εμπλοκή είναι αναπόφευκτη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε αποκαλυφθεί πως οι οικογένειες των Ρώσων στρατιωτικών που υπηρετούν σε στρατιωτικές βάσεις στην Αρμενία αποχώρησαν από τη χώρα ενώ οι Ρώσοι στρατιωτικοί μετακινήθηκαν από την πρωτεύουσα της χώρας Yerevan βορειότερα στο Gumri που βρίσκεται εγγύτερα στα σύνορα με τη Γεωργία και την Τουρκία.

Σε αντίποινα το καθεστώς της Γεωργίας διέκοψε κάθε ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων εκεί με αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις στην Αρμενία να ανεφοδιάζονται μέσω αέρος, αλλά κυριότερα από το Ιράν μέσω της διασυνοριακής γραμμής Ιράν-Αρμενίας. Στην περίπτωση όμως επίθεσης στο Ιράν τα σύνορα αυτά θα κλείσουν αφήνοντας τα ρωσικά στρατεύματα χωρίς οδό ανεφοδιασμού.

Έτσι και σύμφωνα με τον στρατηγό Yury Netkachev πρώην υπαρχηγό των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερκαυκασία «πιθανώς θα καταστεί αναγκαία μια κίνηση εκ μέρους της Ρωσίας, έτσι ώστε να διαρραγεί ο αποκλεισμός που έχει επιβάλλει η Γεωργία στις ρωσικές δυνάμεις. Και ένα τέτοιο γεγονός θα γίνει δυνατό με τη δημιουργία διαδρόμων ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Αρμενία μέσω Γεωργίας, ακόμη και αν αυτός πρέπει να προχωρήσει μέσα από την Τυφλίδα». defencenet

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: