15 Απρ 2012

Στη Φινλανδία προτείνουν να βάζουν μικροτσίπ στους ξένους (video)

''Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του". Ασχέτως πίστεως και προκαταλήψεων είτε υλιστικών είτε θρησκευτικών κάποιοι έχουν βαλθεί να μας τρελάνουνε και να βγάλουν τον Άγιο Ιωάννη "κυριολεκτικά" αληθή με το έτσι θέλω. Δεν είναι τυχαίο που η ανάγνωση της Αποκάλυψης έχει χτυπήσει παγκοσμίως επίπεδα super best seller αφού υπάρχουν "ευφυέστατοι " πολιτικοί που φροντίζουν να την επιβεβαιώνουν.

Ειδικά σήματα στους βραχίονες και εμφυτευμένα μικροτσίπ για τους αλλοδαπούς προτείνει να υιοθετηθούν στην Φινλανδία η βοηθός βουλευτή του εθνικιστικού κόμματος «Οι αληθινοί Φιλανδοί», Χελένα Έρονεν. Το άρθρο της δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα «Ουούσι Σουόμι» («Νέα Φινλανδία») και προκάλεσε μεγάλη αναταραχή. Η Χελένα Έρονεν, εξέφρασε την ανησυχία της για την πατρίδα της και για τους συμπολίτες της.

Οι επίδεσμοι και τα τσιπ θα επιτρέπουν την άμεση εξακρίβωση της ιθαγένειας του ύποπτου περαστικού. Σύμφωνα με την πρόταση, για τον μουσουλμάνο θα μπορούσε να είναι η ημισέληνος σε φόντο των εθνικών χρωμάτων, για τους Ρώσους το σφυροδρέπανο σε μαύρο-κόκκινο φόντο, για τους Αμερικανούς το χάμπουργκερ.

Όλα αυτά θα έμοιαζαν με ένα αποτυχημένο αστείο, εάν αυτές τις σκανδαλώδεις δηλώσεις δεν τις έκανε ένας εκπρόσωπος της κρατικής εξουσίας: η Χελένα Έρονεν εργάζεται ως βοηθός του βουλευτή Γιαμέσα Χιρβισαάρι, ο οποίος είχε στο παρελθόν τιμωρηθεί από το δικαστήριο για υποκίνηση εθνικού μίσους.

Μεταξύ των άλλων, στην ίδια γραμμή με τους αλλοδαπούς η Έρονεν τοποθετεί και τους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό: αυτοί, σύμφωνα με την γνώμη της, πρέπει να φέρουν στο χέρι επιδέσμους με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Ποιος άλλος μπορεί να βρεθεί στον κατάλογό της, διερωτούνται οι πολιτικολόγοι;

Παρόμοιες απόψεις φαίνονται αστείες, όμως αυτό δεν μειώνει τη μελλοντική εφαρμογή. Το ίδιο το κόμμα «Οι αληθινοί Φιλανδοί» κατά τις βουλευτικές εκλογές το 2011 αποτέλεσε το τρίτο κόμμα στο νομοθετικό σώμα της Φινλανδίας. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του υπάρχει και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εάν νομίζεται ότι τέτοιες φαεινές ιδέες τις έχουν μόνο εκεί δείτε και το βίντεο από την Αμερικανική Γερουσία και θα......ταραχτείτε σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: