23 Μαρ 2015

Κωδικοί «τέλος» – Τώρα e-banking με δαχτυλικά αποτυπώματα και καρδιακούς παλμούςΜερικές από τις μεγαλύτερες τράπεζες και εταιρείες στον κόσμο προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να αυξήσουν τους πελάτες τους και να ενισχύσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.


Η Royal Bank of Scotland, τον Φεβρουάριο ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους πελάτες να συνδεθούν στους λογαριασμούς τους απλά και μόνο με τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Εν τω μεταξύ, η Google και η Yahoo χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα βιομετρικά στοιχεία όπως δακτυλικά αποτυπώματα, σάρωση ίριδας, αναγνώριση φωνής ή προσώπου για να αντικαταστήσουν τον κωδικό πρόσβασης.


Στη Βρετανία, η Halifax, η οποία ανήκει στην Lloyds Banking Group, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το μοναδικό χτύπο της καρδιάς σας για να σας αναγνωρίζει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Halifax άρχισε να δοκιμάζει ηλεκτρονικά βραχιολάκια σήμερα, σε μια προσπάθεια να αντικαταστήσει τον ταπεινό κωδικό πρόσβασης. Το ειδικό βραχιολάκι συγχρονίζεται με το smartphone σας και σας επιτρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσετε τίποτα.

Πάρτε μια ιδέα παρακολουθώντας το βίντεο του BBC εδώ:

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Γ. είπε...

Φοβερό το βίντεο του bbc !! Τα δαχτυλικά αποτυπώματα είναι πλέον συνηθισμένο το έχω βάλει και στο κινητό μου! Αλλά χτύπο της καρδίας;; Φανταστικό!!!