22 Νοε 2015

Φτάνει το τέλος του ISIS; "Ο Πούτιν θα στείλει 150.000 στρατιώτες στη Συρία


Φτάνει το τέλος του ISIS; "Ο Πούτιν θα στείλει 150.000 στρατιώτες στη Συρία για να σαρώσει το ισλαμικό κράτος"


Ο Ρώσος ηγέτης φέρεται ότι θα στείλει μια τεράστια στρατιωτική αποστολή για να αναλάβει τον έλεγχο στο προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης της Raqqa.
Η πόλη έχει αυτοανακυρηχθεί πρωτεύουσα του ISIS στη Συρία και επιτηρείται από 5.000 μέλη της τζιχάντ.
Ο Πούτιν έχει ορίσει να κινητοποιήσει 150.000 εφέρδρους από αυτούς που θα υπηρετήσουν τη θητεία τους στο στρατιωτικό, τον Σεπτέμβριο.
Μετά από τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Πούτιν άφησε να εννοηθεί, ότι ήταν έτοιμος να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Δύση, για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους.
Είπε στον Ντέιβιντ Κάμερον: «Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία δείχνουν ότι θα πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την πρόληψη της τρομοκρατίας."
Πηγή εκ των έσω αποκάλυψε στο Express.co.uk : "Είναι πολύ σαφές ότι η Ρωσία θέλει να σαρώσει το δυτικό τμήμα της χώρας, καταλαμβάνοντας τη Raqqa και όλους τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου γύρω από την Παλμύρα.
"Αυτό γίνεται γρήγορα μια κούρσα για τη Raqqa - για να εξασφαλίσουν τις πετρελαιοπηγές, πρέπει να καθαρίσει η περιοχή από τους αντάρτες, και η πρωτεύουσα του IS είναι ζωτικής σημασίας για να το κάνουμε αυτό."
Σε μια επίδειξη δύναμης, ρωσικά αεροσκάφη έχουν ήδη σβήσει εννέα φυλάκια του ISIS, σε μόλις 24 ώρες με τη χρήση βομβών διάτρησης.
Ρωσικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν τρομοκρατικούς στόχους και ανατίναξαν ένα κέντρο διοίκησης, πιθανώς σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές.


Επιβεβαιώνοντας τις επιτυχείς επιδρομές, ο Αντρέι Kartapolov, από το ρωσικό στρατό, υπόσχεται να αυξήσει την πίεση, λέγοντας: «. Εμείς όχι μόνο θα συνεχίσουμε τα χτυπήματα ... Θα αυξήσουμε επίσης την έντασή τους"


Εν τω μεταξύ, ένας εμπειρογνώμονας τρομοκρατίας αποκάλυψε στην Express.co.uk ότι έχουν υπερβάλλει σχετικά με την στρατιωτική δύναμη του ISIS και κάλεσε τους ηγέτες της Δύσης να ξεκινήσουν μια συντονισμένη αντεπίθεση που θα εξαφανίσει την ομάδα του μίσους.
"Θα κρύφτούν στις πόλεις, αλλά θα ήθελα να πω, να μην τους ακολουθούν, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσουν αθώους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες."
Ο Ντέιβιντ Κάμερον αρχικά υποδέχθηκε επιφυλακτικά τις Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να δει "πολύ προσεκτικά" τις ενέργειες του Πούτιν.
Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε ότι ελπίζει να πείσει το Κοινοβούλιο να υποστηρίξει τις αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ISIS.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε, ότι οι επενδύσεις σε ειδικές δυνάμεις και στην επιτήρηση ήταν απαραίτητες για την επίτευξη πάταξης της τρομοκρατικής απειλής που αντιμετωπίζει το Ηνωμένο Βασίλειο.
Αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αγοράσει ένα στόλο από 20 νέα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, predators, για τη στόχευση εξτρεμιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

πηγή: prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: