9 Νοε 2015

Πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, Άλλη Εκκλησία και Πατρίδα υπηρετούσε ο Άγ. Νεκτάριος [mp3-2013]


    

  Στις 9 Νοεμβρίουη Εκκλησία μας τιμά την Εορτή εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως, εν Αιγίνη, του θαυματουργού. Δημοσιεύουμε ένα παλαιότερο μνημειώδες κήρυγμα του εφημερίου του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας,  π. Νικολάου Μανώλη, που πραγματοποιήθηκε στην προηγούμενη ενορία του, του Ι. Βυζαντινού Ναού Προφ. Ηλιού, στις 9-11-2013, κατά την διάρκεια της ολονύκτιας αγρυπνίας της πανηγύρεως του ιερού παρεκκλησίου της ενορίας.
    Την εποχή εκείνη μόλις είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους η απαράδεκτη δίωξη του πατρός, τα εμπόδια και οι απαγορεύσεις για τις Ομιλίες καθώς και για τις κατηχητικές και εφημεριακές του δραστηριότητες. 
    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015μετατέθηκε αναγκαστικά, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.

Παρακολουθείστε το Βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια: