7 Αυγ 2017

Στιγμιότυπο: Γιατί ο Πατριάρχης Αθηναγόρας έκανε τον σταυρό του από τα αριστερά προς τα δεξιά;



Κάτι εντελώς παράδοξο παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο και συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό, το οποίο κινεί την περιέργεια και σοκάρει θα λέγαμε.

Ο τότε Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας προέβη σε μια (συμβολική;) κίνηση κάνοντας το σταυρό του όχι από τα δεξιά προς τα αριστερά αλλά το αντίθετο..




Ίσως δεν μάθουμε ποτέ την αλήθεια για αυτή την παράξενη κίνηση, ωστόσο είναι γνωστό πως υπήρξε από τους βασικούς πρωτεργάτες της προσέγγισης ανάμεσα στο Φανάρι και το Βατικανό αφού ο ίδιος είχε εκμυστηρευτεί στον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο  ότι : «Από αυτή την κατάθλιψη στην οποία ζούμε εδώ επί αιώνες δεν είναι δυνατόν να μας βγάλει κανείς. Πρέπει να βγάλουμε εμείς τον εαυτό μας, κοιτάζοντας προς την Δύση, προς την Ευρώπη γενικά και τις Εκκλησίες της Δύσεως».







Στα ίδια χνάρια βλέπουμε τον νυν Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να «υπηρετεί» τη Νέα Τάξη και να προσεγγίζει με ταχείς ρυθμούς τον Πάπα Φραγκίσκο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, προωθώντας την Πανθρησκεία, η οποία επιχειρεί να συγχωνεύσει όλα τα θρησκευτικά δόγματα, απορρίπτοντας οριστικά τα λόγια του Χριστού, στο όνομα της δήθεν «ειρήνης» στον κόσμο.





Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος για την Πανθρησκεία:


πηγή: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: