13 Οκτ 2017

Έπεσαν οι μάσκες! Τι είπε ο Βαρθολομαίος στην συμπροσευχή με τους παπικούς



Από την ενότητα του Αγίου Πνεύματος του Πάπα στην ενότητα του Σταυρού του Πατριάρχη!

Του Μανώλη Κείου

Διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πολλοί φανατικοί οικουμενιστές πως ουδέποτε στην πραγματικότητα έχουν πραγματοποιηθεί συμπροσευχές με τους Ρωμαιοκαθολικούς-λες και όσα βλέπουμε τακτικότατα σε διάφορους ναούς είναι… αντικατοπτρισμός-και πως οι καρδινάλιοι και οι λοιποί εκπρόσωποι του Βατικανού απλά παραβρίσκονται στις Θείες Λειτουργίες.

Το ούτως ή άλλως σαθρό αυτό επιχείρημα ήρθε χθες να ισοπεδώσει με μια φράση του ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Μπολόνια όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, χρησιμοποιώντας μάλιστα και ως αφορμή την μεγάλη εορτή του Σταυρού.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες το απόγευμα στον Εσπερινό της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος της Μπολόνια.

Στον χαιρετισμό του που απηύθυνε στο εκκλησίασμα στα ιταλικά, και παρουσία Ρωμαιοκαθολικών επισκόπων (όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στη φωτογραφία) είπε μεταξύ άλλων:“Αν και δεν έχουμε φτάσει ακόμα να είμαστε σε θέση να μοιραστούμε το κοινό ποτήριο, ωστόσο υπάρχει η ακλόνητη πίστη του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της ένδοξης Ανάστασής Του, που έχει διαποτίσει τη ζωή των Εκκλησιών μας στην πρώτη χιλιετία, και μας οδηγεί να προσφέρουμε αυτή τη στιγμή της προσευχής, εκλιπαρώντας το έλεος του και την στοργική καλοσύνη του, για να μας καθοδηγήσει και να μας υποστηρίξει στην πορεία προς την ενότητα”.

Καταρχάς παραδέχεται πως πρόκειται για συμπροσευχή με άλλο δόγμα προς επίρρωσιν όσων οι “στιγματισμένοι” ως…. φανατικοί από το Φανάρι φωνάζουν εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Δεύτερον, μετά την εκπεφρασμένη φιλοσοφία του Πάπα Φραγκίσκου περί ενότητος του Αγίου Πνεύματος με τα άλλα δόγματα και με εμάς τους Ορθοδόξους, έρχεται τώρα η φιλοσοφία της ενότητας του Σταυρού. Είναι ουσιαστικά μια συνέχεια του Δούρειου Ίππου της ενότητος του μαρτυρίου, με αφορμή τις χιλιάδες δοκιμασίες των Χριστιανών στην υφήλιο και κυρίως τους διωγμούς-ανεξαρτήτως δόγματος-στην Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Κι όλα αυτά μονάχα την πρώτη ημέρα από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην Μπολόνια. Πρώτη ημέρα η οποία περιελάμβανε και επίσκεψη στο γυναικείο μοναστήρι Carmelitane scalze.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: