30 Μαΐ 2019

«ΟΧΙ» στην αθεΐα: Η είδηση που πέρασε στα ψιλά γράμματα



Συντριπτικό Ελληνικό «ΟΧΙ» στην αθεΐα: 
Η είδηση για την εικόνα του Χριστού που πέρασε στα ψιλά γράμματα


Υπάρχει ακόμα αντίσταση...

Κυβερνητικές φωνές αλλά και ορισμένες ΜΚΟ ζητούν εδώ και καιρό αλλαγές στο Σύνταγμα, προκειμένου η Ελλάδα να μετατραπεί σε ουδετερόθρησκο κράτος, έτσι ώστε να ταιριάζει στην πολυπολιτισμικότητα της Νέας Εποχής.

Ευτυχώς, οι εν λόγω επιδιώξεις προσκρούουν ακόμα στην αντίσταση φορέων και πολιτών.

Στα ψιλά γράμματα πέρασε το γεγονός πως το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) είπε συντριπτικό «ΟΧΙ» σε αίτημα της Ένωσης Άθεων, προκειμένου να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Όπως διαβάζουμε στο capital.gr, η απόφαση ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία των συμβούλων Επικρατείας, μετά από αίτημα που τέθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης των αιτήσεων ακύρωσης που έχει καταθέσει η Ένωση αλλά και… γονείς μαθητών, ζητώντας να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το capital.gr, o δικηγόρος της Ένωσης Άθεων  έθεσε θέμα να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα από την δικαστική αίθουσα, το οποίο ωστόσο, με παρεμπίπτουσα απόφαση της Ολομέλειας απορρίφθηκε με ψήφους 24 υπέρ έναντι 3 κατά.

Ωστόσο, σε σχέση με το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια, η εισηγήτρια σύμβουλος Επικρατείας εξέφρασε τον προβληματισμό της «εάν λόγω της τήρησης αρχείου τίτλων και πιστοποιητικών σπουδών στα Γυμνάσια και Λύκεια παραβιάζεται ο νόμος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η Ευρωπαϊκή νομοθεσία και η Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ως προς το σκέλος που αφορά τηΝ θρησκευτική ελευθερία».

Και ο  δικηγόρος της Ένωσης επικαλέστηκε Τα προσωπικά δεδομένα υποστηρίζοντας  ότι το απολυτήριο του Λυκείου θα συνοδεύει τους μαθητές σε όλη τους τη ζωή και σε όλη τους την  επαγγελματική σταδιοδρομία.

Κατά αυτόν τον τρόπο έδειξαν ότι πείθουν και την πρόεδρο του ΣτΕ Αικατερίνη, η οποία ανέφερε μάλιστα ότι «ακόμη μετά από αρκετά χρόνια από την αποφοίτηση σου και όταν ακόμη έχεις αποκτήσει και άλλους τίτλους σπουδών, σου ζητούν το απολυτήριο του Λυκείου, το οποίο αναγράφει το θρήσκευμα».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Με κάθε μέσο και κάθε νομικό επιχείρημα, θα προσπαθήσουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε έχει σχέση με τον Χριστιανισμό, προκειμένου η Ελλάδα να προσαρμοστεί στα δεδομένα της Νέας Εποχής.

Ωστόσο, όσο υπάρχει αντίδραση, τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για όλους αυτούς, ακόμα και αν προσωρινά πετύχουν, εν μέρει, τον σκοπό τους.

Με πληροφορίες από το capital.gr, ΦΩΤΟ: pexels

Πηγή: el.gr


Αυτοί οι άνθρωποι καλύτερα να μην είχαν γεννηθεί ποτε αν δεν μετανοήσουν


ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΕΠΙΑΣΕΝ !!!

Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω

Αναθέματα στις αιρέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: