23 Απρ 2015

Δείτε τις τροφές για δυνατό μυαλό!



Μήπως τώρα τελευταία ξεχνάτε περισσότερο; Είστε διαρκώς αφηρημένοι και δε θυμάστε που αφήσατε τα κλειδιά; Μην πανικοβάλλεστε! Ελέγξτε τη διατροφή σας και δείτε αν παίρνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιες τροφές είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου

Γράφει η Χριστίνα Ι. Μπουντούρη
Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός

Το να τρώτε καλά είναι καλό για την ψυχική, καθώς και τη σωματική υγεία σας. Ο εγκέφαλος χρειάζεται θρεπτικά συστατικά ακριβώς όπως την καρδιά, οι πνεύμονες ή οι μύες σας. Δείτε ποια είναι τα τρόφιμα που μπορούν να αυξήσουν τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σας:

1. Όπως και οτιδήποτε άλλο στο σώμα σας, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ενέργεια. Η ικανότητα συγκέντρωσης και εστίασης προέρχεται από την επαρκή προμήθεια ενέργειας με τη μορφή της γλυκόζης. Επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα οποία απελευθερώνουν γλυκόζη αργά στην κυκλοφορία του αίματος, κρατώντας σας σε πνευματική εγρήγορση όλη την ημέρα.
2. Τρώτε λιπαρά ψάρια. Τα πιο αποτελεσματικά ωμέγα-3 λιπαρά περιέχονται σε λιπαρά ψάρια όπως , ο σολομός, η πέστροφα, το σκουμπρί, η ρέγκα, οι σαρδέλες. Καλές πηγές Ω-3 λιπαρών είναι ο λιναρόσπορος, το λάδι σόγιας, οι σπόροι κολοκύθας, το καρυδέλαιο και τα φασόλια σόγιας. Είναι καλά για την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, των αρθρώσεων και τη γενική ευημερία.
3. Μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Κ, η οποία είναι γνωστό ότι ενισχύει τη γνωστική λειτουργία είναι το μπρόκολο.
4. Υπάρχουν αποδείξεις ότι το λυκοπένιο στις ντομάτες, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία έναντι της ανάπτυξης της άνοιας, ιδιαίτερα του Alzheimer.
5. Ορισμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β - Β6, Β12 και το φυλικό οξύ είναι γνωστό ότι καθυστερούν τα συμπτώματα του Alzheimer.

iatropedia

Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: