12 Απρ 2015

ΑΓΙΟ ΦΩΣ – ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που θα πείσει ΟΛΟΥΣ τους “ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΘΩΜΑΔΕΣ”


ΑΓΙΟ ΦΩΣ – ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ που θα πείσει ΟΛΟΥΣ τους “ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΘΩΜΑΔΕΣ” -ΔΕΙΤΕ σε αργή κίνηση το Θ-Α-Υ-Μ-Α της αφής του ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!!!

agio-fos1

Σύμφωνα λοιπόν με την παράδοση, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης με την συνοδεία του – αρχιερείς, ιερείς και διακόνους – αλλά και τον Αρμένιο Πατριάρχη μπαίνει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα.

Πριν από την είσοδο του Πατριάρχη ο Σκευοφύλακας του Ιερού Ναού φέρει την ακοίμητο κανδήλα, σβηστή εκείνη την ημέρα, για να αναφτεί με το Άγιο Φως.

Από την εσωτερική είσοδο του Ναού του Αποστόλου Ιακώβου μπαίνει ο Πατριάρχης στο Ιερό Βήμα του Καθολικού και κάθεται στον πατριαρχικό θρόνο.

Από αυτό το σημείο περνάνε και ασπάζονται το χέρι του Πατριάρχη οι εκπρόσωποι των Αρμενίων, των Αράβων, των Κοπτών και άλλων για να τους δοθεί το Άγιο Φως.

Αμέσως μετά αρχίζει η Ιερή Λιτανεία η οποία περιφέρεται τρεις φορές γύρω από τον Πανάγιο Τάφο και μετά ο Πατριάρχης σταματάει μπροστά στον Πανάγιο Τάφο όπου βρίσκονται και οι επίσημοι.

Ίσως το καλύτερο βίντεο που έχουμε με το Άγιο Φώς.

Δείχνοντας το θαύμα σε αργή κίνηση, παγώνει την ώρα πού εμφανίζεται ένας άκτιστοςΓαλάζιος φωτεινός ρόμβος!


makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: