15 Μαΐ 2017

9 Σπιτικά Γιατροσόφια για να Λευκάνετε φυσικά τα Δόντια σας, χωρίς τη χρήση Χημικών και Φαρμάκων.



Όλοι ονειρεύονται να αποκτήσουν κατάλευκα και όμορφα δόντια, για αυτό το λόγο και επισκέπτονται τακτικά τους οδοντιάτρους τους. Ωστόσο, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη χημική λεύκανση για να προσθέσουν λάμψη στο χαμόγελό τους. Το θλιβερό γεγονός είναι, ότι οι χημικές ουσίες δεν είναι καθόλου καλές για τα δόντια. Βλάπτουν το σμάλτο και τα δόντια σας και μακροπρόθεσμα δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.


Μην στεναχωριέστε όμως, διότι υπάρχουν φυσικοί τρόποι να λευκάνετε τα δόντια σας, χωρίς να τα επιβαρύνετε με χημικές ουσίες. Ρίξτε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί και θα καταλάβετε!

Οδοντόπαστα από φράουλες



Πάρτε μια φρέσκια φράουλα και λιώστε την. Ανακατέψτε τη φράουλα με θαλασσινό αλάτι και δημιουργήστε μια πάστα. Στη συνέχεια, βάλτε λίγο από αυτήν σε μια οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας απαλά. Μετά από μερικά λεπτά, ξεπλύνετε καλά τα δόντια σας. Κάνοντας αυτό κάθε 15 ημέρες σας βοηθά να προστατεύσετε το σμάλτο σας.

Peeling με φλούδα μπανάνας



Η άχρηστη φλούδα της μπανάνας, έχει ουσίες που βοηθούν στην αποφυγή της οδοντικής πλάκας και στη διατήρηση του χρώματος των δοντιών σας. Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας στα δόντια σας και στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας, αφού πρώτα περιμένετε για 5-7 λεπτά.

Το λάδι καρύδας και τα οφέλη του


Εφαρμόστε λίγο λάδι καρύδας στα δόντια σας και κρατήστε το για περίπου 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας σχολαστικά. Κάνοντας αυτό 2 ή 3 φορές την εβδομάδα, θα κάνει τα δόντια σας να φαίνονται καλύτερα.

Χειροποίητη οδοντόπαστα



Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη με όμοια ποσότητα ελαίου καρύδας και 2-3 σταγόνες ελαίου δυόσμου. Το προκύπτον μίγμα, είναι η νέα σας οδοντόκρεμα. Αυτό, όχι μόνο προστατεύει το σμάλτο των δοντιών σας, αλλά λευκαίνει και τα δόντια ενώ ταυτόχρονα φρεσκάρει την αναπνοή.

Aloe Vera


Χρησιμοποιήστε χυμό ή ζελέ από Aloe Vera στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα, για να αποκτήσετε ένα θαυμάσιο ελκυστικό χαμόγελο. Βουρτσίστε τα απαλά με αυτό και έπειτα ξεπλύνετε καλά.

Πλύσεις με λεμόνι


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεμόνι για να δημιουργήσετε ένα στοματικό διάλυμα, ώστε να καθαρίζετε τα δόντια σας και να τα λευκάνετε σταδιακά. Αναμείξτε τρία μέρη από χυμό λεμονιού με ένα μέρος καλό αλάτι. Κάνετε πλύσεις με το μείγμα, μόνο μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας και για 2-3 φορές την εβδομάδα.

Οδοντόπαστα από φύλλα βασιλικού


Χρησιμοποιήστε αλεσμένα φύλλα βασιλικού αντί για τη συνηθισμένη σας οδοντόκρεμα και βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά. Αυτή η πάστα, βοηθά στην λεύκανση των δοντιών και χαρίζει υγιή δόντια.

Έλαιο τεϊόδεντρου


Αραιώστε 5 σταγόνες από έλαιο τεϊόδεντρου μέσα σε ένα ποτήρι με νερό που έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση. Ξεπλένετε το στόμα σας με αυτό κάθε μέρα μετά το βούρτσισμα των δοντιών σας και θα δείτε τα δόντια σας πιο λευκά και υγιή μέσα σε ένα μήνα.

Ενεργός άνθρακας



Εφαρμόστε ένα κρεμώδες μείγμα από άνθρακα και νερό στα δόντια σας και αφήστε το για περίπου 2 λεπτά. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας και βουρτσίστε τα δόντια σας. Κάνετε αυτό μία ή δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Λοιπόν, αυτοί οι τρόποι θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το πιο τέλειο χαμόγελο και την πιο φρέσκια αναπνοή, για το υπόλοιπο της ζωής σας!

Credit: WittyFeed

πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια: