13 Ιουν 2018

Ιαπωνία: Ξεκίνησε ο αυτόματος έλεγχος διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Τόκιο (Βίντεο)



Οι Ιάπωνες είναι γνωστό ότι έχουν «τρέλα» με την τεχνολογία. Είναι άνθρωποι ευρηματικοί αλλά αυτό δεν είναι πάντα καλό. Η τεχνολογία πολλές φορές, «προσφέρει» πολλές υπηρεσίες στα Κράτη που επιθυμούν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Περίπτωση τέτοιου Κράτους, είναι το Ιαπωνικό. Παρακάτω θα διαβάσετε αναλυτικά, την νέα καινοτομία που έχουν λανσάρει οι Ιάπωνες.

Σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων, άρχισε να λειτουργεί σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο. Προς το παρόν, όπως μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo, το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τους Ιάπωνες πολίτες, ενώ ταυτόχρονα η χρήση του προσβλέπει στο να αποδεσμεύσει τους επιθεωρητές της υπηρεσίας μετανάστευσης, ώστε να απασχολούνται εξ ολοκλήρου με τους ξένους.


Το σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων λειτουργεί ως εξής:

Ο επιβάτης πλησιάζει στο μηχάνημα που διενεργεί τον έλεγχο, τοποθετεί το διαβατήριό του. Το μηχάνημα ελέγχει τα στοιχεία του διαβατηρίου, ενώ μια κάμερα συγκρίνει την όψη του κατόχου διαβατηρίου με την φωτογραφία που υπάρχει σε αυτό. Η όλη διαδικασία ελέγχου του διαβατηρίου διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Σφραγίδα που να πιστοποιεί την διέλευση των συνόρων το μηχάνημα δεν βάζει, αλλά αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να αποταθεί στην αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης.

Στις 18 Ιουνίου, μηχανήματα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα τοποθετηθούν και στους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου. Προς το παρόν θα εξυπηρετούνται οι Ιάπωνες πολίτες που φθάνουν από το εξωτερικό (στις αφίξεις), ενώ από το φθινόπωρο θα εξυπηρετούνται και οι Ιάπωνες που αναχωρούν για το εξωτερικό (στις αναχωρήσεις). Στα τέλη Μαρτίου του 1919 παρόμοια μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Συμπέρασμα

Ο κόσμος αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Οι πόλεις μέσα στις οποίες ζούμε μετατρέπονται σε ηλεκτρονικά κελιά, τα οποία είναι πολύ ανεπτυγμένα τεχνολογικά. Ακόμα και χώρες που βρίσκονται παραδοσιακά πίσω σε θέματα τεχνολογίας (π.χ η Ελλάδα), πλέον κάνουν βήματα προς τα εμπρός.

πηγή: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: