23 Ιουν 2018

Η παγκόσμια χούντα βρήκε τον τρόπο: Έτσι θα βλέπουν μέσα στα σπίτια μας (ΒΙΝΤΕΟ)



Η τεχνολογία προχωρά είναι όμως για το καλό μας;

Την δυνατότητα «εκπαίδευσης», μέσω τεχνητής νοημοσύνης, ασύρματων συσκευών ώστε να αντιλαμβάνονται τις στάσεις και τις κινήσεις ανθρώπων, ακόμα και από την άλλη πλευρά ενός τοίχου, έχει το σύστημα RF-Pose, που δημιούργησε ομάδα ερευνητών του CSAIL του ΜΙΤ υπό την καθηγήτρια Ντίνα Κατάμπι.

Με άλλα λόγια, η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία σύμφωνα με επιστήμονες αναμένεται να βοηθήσει ακόμα και στην διοίκηση του πλανήτη, θα μπορεί να βλέπει αν κάποιος βρίσκεται πίσω από κάποιον τοίχο και τι κάνει εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με το MIT News, το οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα δίκτυο νευρώνων για την ανάλυση ραδιοσημάτων που ανακλώνται στα σώματα των ανθρώπων, δημιουργώντας ένα δυναμικό μοντέλο που περπατά, σταματά, κάθεται και κινεί τα χέρια του όπως το άτομο που προβαίνει κανονικά σε αυτές τις κινήσεις.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το RF-Pose θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση ασθενειών όπως το Πάρκινσον, η πολλαπλή σκλήρυνση κ.α.,

Ωστόσο, τι θα συμβεί αν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση υπόπτων ανθρώπων, οι οποίοι αντιδρούν στα διάφορα που επιβάλλει η όποια εξουσία;

AI Senses People Through Walls


Δεν υπάρχουν σχόλια: