10 Αυγ 2014

18 χρόνια από τον μαρτυρικό θάνατο των Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού από τους Τούρκους εισβολείς



Τελέστηκε σήμερα στο Παραλίμνι της Κύπρου το 18ο μνημόσυνο για τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολωμό Σολωμού που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια αντικατοχικών εκδηλώσεων το 1996.

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, πραγματοποίησε πορεία κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης εις ένδειξη τιμής προς τον Τάσο Ισάακ και Σολωμό Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τον κατοχικό στρατό στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Δερύνειας τον Αύγουστο του 1996.

Η πορεία που είχε σύνθημα "Οι μοτοσικλετιστές δεν ξεχνούν" ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Αυγούστου από την Πάφο και σήμερα κατέληξε στο κοιμητήριο όπου βρίσκεται ο τάφος των δύο ηρωομαρτύρων στο Παραλίμνι.

Εξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τα μέλη του ΕΛΑΜ παρατάχθηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σάββας, εκπρόσωπος Τύπου της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, «για ακόμα μια φορά έχουμε δείξει και αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε. Πάνω από 900 μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από την Πάφο και έφτασαν στον άγιο τούτο τόπο όπου κείτονται οι ήρωες μας, οι οποίοι σκοτώθηκαν από τους Τούρκους».

Πρόσθεσε ότι «Εμείς δεν ξεχνούμε, θέλουμε πίσω την κατεχόμενη γη μας και θα είναι δική μας και πάλι φτάνει να το αποφασίσουμε. Ενωμένοι μπορούμε».

Μετά το τρισάγιο και την κατάθεση στεφάνων στους τάφους των δύο ηρωομαρτύρων, οι μοτοσικλετιστές σχημάτισαν πομπή και κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου κατέθεσαν στεφάνια.

(defencenet)

«...εις το ρούχο σου έσταζ' αίμα πλήθος αίμα ελληνικό...»

Όλοι παιδιά της Παναγίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: