23 Αυγ 2014

Η Κύπρος αναφωνεί: «Πούτιν, είσαι η ελπίδα μας»



Μπορεί η κυβέρνηση της Κύπρου να ακολουθεί πιστά το μνημόνιο όμως ο κυπριακός λαός δεν ξεχνά τη Ρωσία και την συνεισφορά της στην Κυπριακή οικονομία. Και αυτό ήταν κάτι που ήθελαν να δείξουν έμπρακτα οι απλοί φίλαθλοι-πολίτες της Κύπρου και ελπίζουν ότι η ρωσική κυβέρνηση και ο Β.Πούτιν θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση.

Φίλαθλοι της Κυπριακής ομάδας Απόλλων Λεμεσού κρέμασαν ένα πανό κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα Λεμεσού με την Λοκομοτίβ Μόσχας, που διεξήχθη επί κυπριακού εδάφους.

Την ελπίδα τους στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν εναποθέτουν οι Κύπριοι και δηλώνουν έμπρακτα την υποστήριξη τους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας του Απόλλωνα Λεμεσού κρέμασαν χθες, 21 Αυγούστου, στο γήπεδο, όπου λάμβανε χώρα ο αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα και της Λοκομοτίβ Μόσχας, ένα πανό που έγραφε στα ρωσικά, με λευκά γράμματα πάνω σε μαύρο φόντο «Πούτιν, είσαι η ελπίδα μας». Μάλιστα, δίπλα στο πανό υπήρχαν σημαίες της Κύπρου και της Ρωσίας, δείχνοντας ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η φωτογραφία, που βλέπετε κυκλοφόρησε λίγο μετά τη λήξη του αγώνα στο διαδίκτυο και αμέσως έγινε πρώτη είδηση σε όλα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, που αναφέρονται στην φιλία των δύο χωρών.

Για την ιστορία, το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, στα πλαίσια του Europa League έληξε ισόπαλο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να έχουν το προβάδισμα, καθώς ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στην Ρωσία στις 28 Αυγούστου στη Μόσχα.

Ο αγώνας μάλιστα έγινε στην πρωτεύουσα της Κύπρου, στην Λευκωσία, καθώς το γήπεδο στην Λεμεσό είναι σε κακή κατάσταση και δεν τηρούσε τους κανονισμούς της UEFA.

(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια: