22 Φεβ 2012

«ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ»

vothros-1-naiΕνδεικτικό είναι το σημερινό δημοσίευμα από το πρακτορείο Dow Jones Newswires που έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο ''Το νέο "πακέτο" δεν θα σώσει την Ελλάδα, αλλά άλλες χώρες''.

Στο άρθρο αυτό αναφέρεται πως ''Η Μαδρίτη, η Ρώμη και η Λισαβόνα δεν θα πρέπει απλά να συγχαρούν την Αθήνα για το νέο πακέτο της. Θα πρέπει να της χρωστούν αιώνια ευγνωμοσύνη. Το νέο πρόγραμμα δεν πρόκειται να σώσει την Ελλάδα. Θα σώσει την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία''.

Γιατί φτάνουν σε αυτή τη διαπίστωση; ''Αρκεί να εξετάσει κανείς τους όρους αυτού του δεύτερου προγράμματος στήριξης. Η Ελλάδα δεν καλείται απλώς να βυθίσει την ήδη συρρικνούμενη οικονομία της σε μία υφεσιακή δίνη αορίστου χρόνου, αλλά αναγκάζεται να παραχωρήσει μεγαλύτερο μέρος της εθνικής της κυριαρχίας έχοντας μόνιμους επόπτες της τρόικα να παρακολουθούν το δημόσιο ταμείο''.

Το δημοσίευμα καταλήγει :''Υπάρχει λοιπόν ισχυρό ενδεχόμενο οι Έλληνες να εξεγερθούν, επιλέγοντας μια κυβέρνηση που μπορεί και να αποχωρήσει από το «τραπέζι» των Βρυξελλών. Με την ύφεση να ματαιώνει τις προσπάθειες μείωσης του χρέους και με τη λαϊκή κατακραυγή να διογκώνεται, εξακολουθούμε να αναμένουμε πως η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους''.

πηγη:

Δεν υπάρχουν σχόλια: