8 Μαΐ 2013

Θέλουν να σκοτώσουν για δεύτερη φορά την Κύπρο - Ό.Ρεν: "Να επανέλθει το σχέδιο Ανάν"!

"Tώρα που βρήκαμε τον Αναστασιάδη, ας θάψουμε πέντ'-έξι φορές της Κύπρο" φαίνεται ότ σκέφτονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ετοιμάζουν δεύτερη και οριστική "κηδεία" στο κυπριακό κράτος με την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και την παράδοσή της στην Τουρκία. 

Ο ίδιος ο Όλι Ρεν δήλωσε πριν λίγο ότι "Η επανένωση της Κύπρου είναι η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή για το νησί, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά".

Ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό; Αλλά με όρους που θα βασίζονται στις αποφάσεις του ΟΗΕ, όχι στο σχέδιο Ανάν που διέλυε την Εθνοφρουρά και δημιουργούσε δύο κράτη στο νησί σε μια συνομοσπονδία "ανεξάρτητων κρατών"

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν σε μία ακόμα επίδειξη "κοινωνικής αλληλεγγύης" στην Κύπρο, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και κατηγόρησε τις πολιτικές ηγεσίας των Παπαδόπουλου και Χριστόφια για την έλλειψη θάρρους, δείχνοντας ότι πλέον ποντάρει στον Νίκο Αναστασιάδη για να οριστικοποιηθεί η δορυφοροποίηση της Κύπρου από την Τουρκία και να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της εισβολής.

Μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ο.Ρεν είπε χαρακτηριστικά:

“Θέλω να ολοκληρώσω με ένα προσωπικό σχόλιο. Εργάστηκα επί πέντε χρόνια ως επίτροπος Διεύρυνσης για να διευκολύνω την επανένωση της Κύπρου. Λυπάμαι που ακόμη δεν έχει επιτευχθεί αποφασιστική πρόοδος. Σήμερα, αξίζει να αναφερθεί ότι η επανένωση του νησιού θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Τώρα είναι πράγματι η ώρα να νεκραναστηθεί η διαδικασία προς την ενοποίηση”, ανέφερε χαρακτιριστικά ο κ. Ρεν.

Ούτε λέξη για τους αγνοούμενου, ούτε λάξη για τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού, ούτε λέξη για τους εποίκους που έχουν μεταφερθεί και έχουν αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση του νησιού, ούτε λέξη για τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στο νησί.

Τίποτα!

Και τώρα θέλουν επανεκκίνηση της διαδικασίας ενοποίησης (διάβαζε δορυφοροποίηση αφού γνωρίζουμε ακόμα από την εποχή του σχεδίου Ανάν, όταν η Κύπρος στεκόταν στα πόδια της τι ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο, φανταστείτε τώρα τι προβλέψεις θα έχει) για να λυθεί το  οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της Κύπρου!

Με το να χαριστούν στους Τούρκους εποίκους και στους Τουρκοκύπριους όσα άρπαξαν στην εισβολή και να υπάρχουν πρακτκά δύο κράτη στο νησί...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: