13 Νοε 2013

ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΔΑΜΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ... Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!... (ΦΩΤΟ)Συζητήσεις, εικασίες και εκτιμήσεις έχει τροφοδοτήσει από την Τετάρτη στον Μανταμάδο μία φωτογραφία της ανάγλυφης εικόνας του Αρχάγγελου.

Ο προσκυνητής που την προσκόμισε στο ναό, ενημερώνοντας τους ιερείς, υποστηρίζει ότι αποτυπώνεται «με ανθρώπινη μορφή» ο Ταξιάρχης στη χάρη του οποίου σπεύδουν εκατοντάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθόλη τη διάρκεια του έτους.
Η φωτογραφία

Ο προσκυνητής που προσκόμισε τη φωτογραφία στους ιερείς την Τετάρτη επισκέπτεται οικογενειακώς το προσκύνημα του Μανταμάδου κάθε χρόνο από την περιοχή των Γιαννιτσών όπου κατοικούν. «Κάθε χρόνο 8 Νοεμβρίου ερχόμαστε στον Ταξιάρχη για τη χάρη του Αγίου, καθώς έχουμε τάξει το παιδί μας που έχει το όνομα του, Ταξιαρχούλα» ανέφερε στα “Νέα της Λέσβου” (εκφράζοντας την επιθυμία να διατηρηθεί η ανωνυμία του, αν και τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα προς κάθε υπεύθυνο).

Η οικογένεια είχε βρεθεί και το καλοκαίρι στο προσκύνημα του Μανταμάδου οπότε και έγινε η λήψη της φωτογραφίας που προσκόμισε και στην τοπική εφημερίδα.

«Όταν ήρθαμε το καλοκαίρι βγάλαμε φωτογραφίες αλλά δεν αντιλήφθηκα άμεσα αυτό το οποίο διαπίστωσα στη συνέχεια όταν επιστρέψαμε στην πατρίδα μας, τα Γιαννιτσά» μας είπε ο προσκυνητής. Και συνέχισε: «Μείναμε έκπληκτοι όταν διαπιστώσαμε πως το πρόσωπο του Αγίου είχε αποτυπωθεί ως κανονικό ανθρώπινο και όχι ως την ανάγλυφη εικόνα που γνωρίζουμε όλοι.

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αποτυπωθεί με κάθε λεπτομέρεια στο χαρτί της εφημερίδας, βλέπετε όμως στη φωτογραφία ότι η μορφή της εικόνας είναι διαφορετική από αυτή που βλέπουμε όταν επισκεπτόμαστε για προσκύνημα. Αν εξαιρέσουμε το σκούρο χρώμα που παραμένει το ίδιο, τα χαρακτηριστικά του προσώπου στο ανάγλυφο της εικόνας του Ταξιάρχη αποτυπώνονται σαν να πρόκειται για κανονικό ανθρώπινο πρόσωπο. Στη φωτογραφία διακρίνονται μάτια, η μύτη είναι μεγαλύτερη και το στόμα του Αγίου διαφορετικό σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στην εικόνα» ανέφερε ο προσκυνητής στα “Νέα της Λέσβου”.

Οι ιερείς τους οποίους ενημέρωσε ο πιστός με τη σύζυγό του δεν εξεπλάγησαν, καθώς συχνά δέχονται μαρτυρίες προσκυνητών για θαύματα του Αγίου όπως είπαν στην οικογένεια.

Να πρόκειται άραγε για αντανακλάσεις στο γυαλί που προστατεύει την ανάγλυφη εικόνα του Αγίου ή να έπαιξε ρόλο η οπτική γωνία από την οποία έγινε η λήψη της φωτογραφίας σε συνδυασμό με το φακό της μηχανής & το φως μέσα στο ναό; Δύσκολα μπορεί να δώσει κάποιος εξήγηση και είναι άλλωστε πολλά εκείνα που εδώ και χρόνια παραμένουν ανεξήγητα για το προσκύνημα του Μανταμάδου.

Η επίμαχη φωτογραφία όπως τραβήχτηκε


Η ίδια φωτογραφία ζουμαρισμένη


tsantiri.gr


2 σχόλια:

4thofaugust1936 είπε...

Τράβα στην εκκλησία να προσκυνήσεις τον ψευτοχριστό, που νομίζεις ότι είσαι σε θέση να απειλείς κιόλας

4thofaugust1936 είπε...

Ρε φίλε... Πήρα να σε κάνω report στο youtube και μου εμφάνισε κάποια σχόλιά σου... Τι μαλακίες είναι αυτές ρε ηλίθιε;

πχ

"με λίγα λόγια ανθρώπινα και απλά αυτός που δεν πιστεύει στο Ιησού Χριστό δεν αγαπά την πατρίδα του."

Καλά, είσαι τελείως καθυστερημένος;

Η βρωμερός ψευτοχριστός σου μας ήθελε όλους παιδιά του θεού, ανεξαρτήτως εθνότητας. Τουτέστιν, είσαι εξίσου παιδί του θεού με τον Τούρκο. Πέραν αυτού, ο ποταπός και σιχαμένος Ιηζούζ μιλούσε για "αγάπη" και "ταπεινοφροσύνη".

Πού είναι η αγάπη σου, ρε σκουπίδι ελεεινό, για τους Τούρκους όταν θες να τους σφάξουμε για να πάρουμε ντη μπόλη; Εγώ έχω πιει τον άμπακα και είμαι εντελώς κόκκαλο αυτή τη στιγμή, αλλά ακόμα και έτσι σκέφτηκα ότι μάλλον κάτι δεν πάει καλά στα ψευτοχριστιανικά όταν αυτά συνδυάζονται με ελληναράδικες παπαριές.

Αν δεν σκέφτεσαι πιο καθαρά από έναν μεθυσμένο, τι να υποθέσω; Μπας και είσαι εντελώς καθυστερημένος;; Αυτό πρέπει να απασχολήσει εσένα, αργόστροφε, βλακάκο λιακοπουλικέ, όχι εμένα...

Γενικά, πώς συνδυάζεται η κριζντχυανικεί ταπεινοφροσύνη και οι μαλακίες του Γριζντού με τον εθνικισμό;

Ο χριστιανισμός θέλει να αγαπάς τους εχθρούς σου και να τους συγχωρείς για όσα σου έχουν κάνει, και να θεωρείς τον εαυτό σου ίσο με αυτούς -πράγματα αδιανόητα για έναν εθνικιστή. Μήπως κάτι δεν πάει καλά με εσένα, ρε μισοκαθυστερημένε πίθηκα, που νομίζεις ότι γίνεται να συνδυαστούν;

Αν θες να είσαι καλός γριζντχυανός, να είσαι τουρκόφιλος κουταβάκι της κλωτσιάς, σαν τον άξεστο ψευτοχριστό στον οποίο πιστεύεις. Γκεγκε;;;


"όσες ποιο πολλές αμαρτίες κανεις σαν έθνος τόσα ποιο πολλά κακά θα πάθεις"
ΑΡΑ;;; ΑΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΕΝΑ, ΟΙ ΑΙΛΟΙΝΝΑΙΖ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΟΡΕΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΣΙΧΑΜΕΡΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ??????