29 Σεπ 2016

Ιπτάμενο υπερόπλο κατά της Τουρκίας προσφέρει στην Ελλάδα η Ρωσία



Τρομερά ευνοϊκή προσφορά

Η Ρωσία πρόκειται να καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, επίσημη πρόταση στην Αθήνα για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM.

Η απόκτησή τους εξαρτάται αποκλειστικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διατυμπάνιζε προεκλογικά και μετεκλογικά πως θα ενισχύσει την ελλήνο-ρωσική προσέγγιση.

Να, λοιπόν η ευκαιρία!

Ωστόσο οι σχέσεις με την Ουάσινγκτον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ είναι ιδιαίτερα ισχυρές.

Η πρόταση προβλέπει την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, ακόμα και με leasing!

Όπως μεταδίδεται, το οικονομικό ύψος της ρωσικής πρότασης ανέρχεται στα 3 δισ. $ για 40 μαχητικά Su-35BM, ποσό στο οποίο περιλαμβάνονται εκτός των όπλων και πακέτο ανταλλακτικών και υποστήριξης.

Το ποσό θα μπορεί να αποπληρωθεί σε 20 χρόνια.

Μάλιστα οι όροι αποπληρωμής είναι εξαιρετικά ευνοϊκοί:

Το 20% του κόστους θα είναι αποπληρωτέο μέσω ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Για το υπόλοιπο του ποσού παρέχεται η δυνατότητα χαμηλότοκου δανείου με περίοδο χάριτος 5 ετών.

Ποιά πρόταση θα είναι ευνοϊκότερη από αυτή;

Αναφορικά με τις ανησυχίες της Αθήνας σχετικά με την συμβατότητα των αεροσκαφών με το νατοϊκό σύμπλεγμα επικοινωνιών, η Μόσχα προσφέρει την δυνατότητα προσθήκης δυτικών ηλεκτρονικών όπως συστημάτων ασυρμάτων και IFF.  

Σημειώνεται πως ενδεχόμενη απόκτηση SU-35 θα επιτρέψει στην Πολεμική Αεροπορία  να έχει το 2020 δύο ή τρεις Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών που μπορούν να αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροι σε BVR αποστολές το F-35 της Τουρκίας και μάλιστα να το συντρίψουν σε περίπτωση που εμπλακεί σε dog-fight αερομαχίες, δεδομένης της συντριπτικής υπεροχής του σε αποστολές WVR.

 Το Su-35 διαθέτει το μοναδικό ραντάρ σε παραγωγή και εγκατάσταση σε μαχητικά, σήμερα που έχει την δυνατότητα ανίχνευσης stealth μαχητικών: το L-Band AESA της Tikhomirov!

Το «μπαλάκι» στα χέρια των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: