16 Ιαν 2017

Είναι οριστικό: Τα ελληνικά ως επίσημη γλώσσα διδασκαλίας στη ΡωσίαΣτο εξωτερικό τιμούν περισσότερο την ελληνική γλώσσα.

Ως επίσημη γλώσσα και ισάξια με άλλες "παγκόσμιες" γλώσσες χαρακτηρίζεται πλέον η ελληνική στη Ρωσία, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της χώρας.

Σας είχαμε ενημερώσει για την μεταρρυθμιστική αυτή αλλαγή που πέρασε δια χειρός του Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο το σχετικό διάταγμα παίρνει σάρκα και οστά, αφού το μάθημα των ελληνικών προσφέρεται προς διδασκαλία από την αρχή του 2017.

"Χρειάστηκε ένας χρόνος για να γίνει όλη η δουλειά", σημείωσε γεμάτος ικανοποίηση ο πρόεδρος της Εθνικοπολιτιστικής Αυτονομίας των Ελλήνων του Γκελεντζίκ, Αφλατόν Σολάχοφ. "Το μεγάλο αυτό εγχείρημα στήριξαν τόσο το ρωσικό Υπουργείο Παιδείας, όσο και η Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κουμπάν και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από τη Ρωσία και την Ελλάδα", συμπλήρωσε.

Ως εκ τούτου η ελληνική γλώσσα όχι μόνο διδάσκεται σε όλα τα σχολεία της αχανούς Ρωσίας, αλλά μετά τα αγγλικά είναι η δεύτερη κατά σειρά γλώσσα προτίμησης των μαθητών, σύμφωνα με τις δηλώσεις που υπέβαλαν. 

πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: