29 Μαρ 2018

Οργάνωση έστειλε πλαστικά έμβρυα στους Βουλευτές



Με αποστολέα ένα προφανώς νεοσύστατο σχήμα που αποκαλείται  «Σύνδεσμος Υπέρ της Ζωής», οι Βουλευτές έμειναν έκπληκτοι αντικρίζοντας το περιεχόμενο του φακέλου που στάλθηκε στο όνομα τους. Ένα (πλαστικό) έμβρυο σε σακουλάκι, το οποίο συνοδευόταν από αποκρουστικές φωτογραφίες νεκρών εμβρύων, ως αποτέλεσμα αμβλώσεων.

Προφανώς με αφορμή την επικείμενη ψήφιση στην Ολομέλεια της αναθεωρημένης πρότασης νόμου που αφορά στην τροποποίηση του ποινικού κώδικα για  αποποινικοποίηση των αμβλώσεων  την ερχόμενη Παρασκευή 30/ 03/2018, η γυναικεία οργάνωση θέλησε νε σοκάρει τους νομοθέτες.

Μαζί με το πλαστικό έμβρυο και την περιγραφή του ενδομητριακού κύκλου, συνοδεύονταν ονομαστικές επιστολές, ένα ενημερωτικό βιβλιάριο με αποκρουστικές φωτογραφίες νεκρών εμβρύων  και μία επιστολή στην οποία εκφράζεται η διαφωνία του Συνδέσμου, όπως αναφέρεται,  προς την φιλοσοφίας της πρότασης νόμου.

Συγκεκριμένα στην επιστολή καταγράφεται η έντονη διαμαρτυρία των μελών του Συνδέσμου, η οποία κατά την έκφραση τους, «Παραβιάζει το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για ζωή».

Αναφέρεται ακόμη ότι «κανένας άνθρωπος, άνδρας ή γυναίκα, δεν έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τη θανάτωση ενός άλλου ανθρώπου. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τη θανάτωση αθώων, ανυπεράσπιστων παιδιών.

Επισημαίνουν την άποψη ότι η έκτρωση ως πράξη βίας στρέφεται εναντίον των γυναικών και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική υγεία τους, θεωρώντας ως άκρως υποτιμητικό για τις γυναίκες να αναγράφεται στη συγκεκριμένη πρόταση ότι η έκτρωση  είναι δικαίωμα τους.

Οι γυναίκες του Συνδέσμου καλούν τους Βουλευτές να καταψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου και να αποδείξουν έμπρακτα ότι υπερασπίζονται το βασικότερο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη ζωή.

Ζητούν επίσης να έχουν προσωπικές συναντήσεις με τους Βουλευτές προκειμένου να τους εκθέσουν τις θέσεις τους.






πηγή: philenews
πηγή: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: