7 Ιουλ 2018

Στην Κύπρο τα πράγματα προχωράνε (ΒΙΝΤΕΟ)


Ποιο «μπαμ» στο Αιγαίο? – Στην Κύπρο τα πράγματα προχωράνε (ΒΙΝΤΕΟ)


Η τεχνολογία αναπτύσσεται και... εντυπωσιάζει.
Σίγουρα είμαστε υπέρ της όποιας αναβάθμισης και διευκόλυνσης σε σχέση με την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Ωστόσο, οι τεχνολογίες θα χρησιμοποιούνται μόνο προς διευκόλυνσή μας ή οι όποιες εξουσίες θα μπουν στον πειρασμό να κάνουν κατάχρηση παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου;

Στην Κύπρο, οι βιομετρικοί τρόποι ταυτοποίησης και πληρωμών έχουν φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Η RCB Bank αναβαθμίζει τις τεχνολογίες της ψηφιακής τραπεζικής προσφέροντας καλύτερη εμπειρία στους χρήστες, όπως αναφέρεται, εισάγοντας νέες μεθόδους βιομετρικής αναγνώρισης πελατών στην εφαρμογή RCB Mobile Banking.

Διαβάζουμε στο κυπριακό Sigmalive:

Οι βιομετρικές μέθοδοι αναγνώρισης πελατών Touch ID (δαχτυλικό αποτύπωμα) και Face ID (αναγνώριση προσώπου) για συσκευές Apple και Fingerprint (Android) είναι πλέον διαθέσιμες για γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Το Face ID  στις συσκευές iPhone X είναι μια τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και το Touch ID στις συσκευές Apple, μαζί με το Fingerprint στις συσκευές Android, είναι τεχνολογίες αναγνώρισης δαχτυλικού  αποτυπώματος που επιτρέπουν στους πελάτες της RCB να συνδεθούν στο RCB Mobile Banking.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα βιομετρικά στοιχεία σύνδεσης ως εναλλακτική λύση για την εισαγωγή στοιχείων για σκοπούς αναγνώρισης.

Προκειμένου να ενεργοποιήσει τις νέες λειτουργίες, ο πελάτης αναβαθμίζει την εφαρμογή RCB Mobile Banking στην τελευταία έκδοση από το App Store ή το Google Play. Τα βιομετρικά δεδομένα (Fingerprint, Touch ID ή Face ID) δεν συλλέγονται από την RCB ή την τραπεζική εφαρμογή.

Ο Επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων της RCB Bank, κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι, ενώ εδράζεται σταθερά στην παραδοσιακή τραπεζική, η RCB Bank αναγνωρίζει την ανάγκη για επέκταση του εύρους των υπηρεσιών ψηφιακής τραπεζικής. «Στην σύγχρονη εποχή, το διαδίκτυο και η κινητή τηλεφωνία αποτελούν βασικά στοιχεία του τρόπου ζωής των ανθρώπων αλλά και του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η περαιτέρω ανάπτυξη λύσεων ψηφιακής πληρωμής, η χρήση των οποίων θα είναι εύκολη για τους πελάτες, θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες για τη στρατηγική ανάπτυξη της Τράπεζας», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Όπως καταλαβαίνετε οι τεχνολογίες αναγνώρισης και η ψηφιακή μέθοδος πληρωμών με βιομετρικά στοιχεία μπαίνουν για τα καλά στις ζωές των Ελλήνων μέσω Κύπρου, όπως και η εμφύτευση μικροτσίπ στην Ευρώπη, γεγονός που πρώτο ανέδειξε στην Ελλάδα το el.gr!

Τα γεγονότα «τρέχουν» και πολλοί τα αγνοούν, περιμένοντας κάποιο «μπαμ» στο Αιγαίο ως αρχή αυτών.

Ωστόσο, έχει ανοίξει ο δρόμος και αργά ή γρήγορα ενδέχεται οι συναλλαγές να γίνονται μόνο με ψηφιακό τρόπο, ο οποίος ήδη παρουσιάζεται ως πιο «άνετος» και «ασφαλής» σε σχέση με την χρήση μετρητών.

Έτσι το Κράτος θα γνωρίζει τι αγόρασες, που το αγόρασες  και ποιος είσαι.


RCB Bank Face ID Tocuh ID Fingerprint Login

Τα νέα βιομετρικά (χωρίς κάρτα) ATM της Ancoria Bank στην Κύπρο.

Πόσο κοντά είμαστε στην εμφύτευση μικροτσίπ σε ανθρώπους; - (7 ΗΜΕΡΕΣ)(ΣΚΑΪ 4.3.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια: