22 Οκτ 2019

Απίστευτοι οι Βρετανοί: Δημιούργησαν τον ΑΟΡΑΤΟ ΜΑΝΔΥΑ του Harry Potter (Βίντεο)



Όταν η J.K Rowling έγγραφε για τον μανδύα που κάνει αόρατο τον Harry Potter, σίγουρα δεν φανταζόταν την συνέχεια.

Του Γιώργου Φαρμάκη

Οι Βρετανοί ανέπτυξαν ένα υλικό το οποίο κάνει όποιον στέκεται από πίσω του, αόρατο στην κυριολεξία. Η συγκεκριμένη τεχνολογία επίσημα βρίσκεται σε στάδιο δοκιμών αλλά ήδη υπάρχουν φωνές για την ευρεία του χρήση στον στρατό.

Ένα αόρατο αεροπλάνο στο μάτι του ανθρώπου ή ένα αόρατο άρμα μάχης, σίγουρα μπορεί να κάνει την διαφορά. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας δεν περιορίζεται εδώ όμως. Ένας αόρατος αστυνομικός θα μπορούσε να κάνει πολύ πιο εύκολα την επικίνδυνη δουλειά του.

Τι θα γίνει όμως αν πέσει στα λάθος χέρια ή αν σε ένα δυστοπικό μέλλον τα αόρατα drones κυνηγάνε τους αντιρρησίες πολίτες; Το πήγαμε πολύ μπροστά το όλο θέμα. Πάντως η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι σίγουρα απίστευτη και διασκεδαστική ως ένα βαθμό.

Μας εντυπωσιάζει η βρετανική τεχνολογία και όχι άδικα:


'Invisibility cloak' that could hide tanks and troops looks closer to reality

Να λοιπόν που για ακόμα μια φορά, η φαντασία κάποιου ανθρώπου παίρνει σάρκα και οστά. Από τις αόρατες περιπέτειες του Harry Potter, φτάσαμε στην αόρατη αλλά εξαιρετικά αποτελεσματική βρετανική τεχνολογία. Οι Μαγκλς (άνθρωποι άσχετοι με την…μαγεία) τελικά είναι έξυπνοι.Προσοχή όμως! Αυτό που μοιάζει σήμερα διασκεδαστικό, αύριο μπορεί να μας προβληματίσει.

Πηγή Εικόνας: pexels
πηγή: el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: