16 Φεβ 2020

Οι αντλίες σπόρων προς αναδάσωση του πλανήτη



Αυτές είναι οι μόνες βόμβες που πρέπει να υπάρχουν στον κόσμο. 

Η ιδέα να ρίξουμε τους σπόρους σε κάψουλες από τον αέρα δεν είναι καινούργια, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί λόγω της τεχνολογίας. Σήμερα, είναι δυνατό και αρκετές εταιρείες επιδιώκουν να το επιτύχουν με τον αποδοτικότερο τρόπο. Ένας από αυτούς είναι η Αμερικανική Lockheed Martin Aerospace, που ισχυρίζεται ότι με βομβαρδισμό μπορεί να φυτευτούν σχεδόν ένα εκατομμύριο νεαρά δέντρα την ημέρα.

Η σπορά μέσω αυτής της μεθόδου βομβαρδισμού με σπόρους μπορεί να μειώσει το κόστος κατά το ήμισυ σε σύγκριση με τις μεθόδους χειρωνακτικής φύτευσης.

Επιπλέον, χρησιμοποιούνται αεροπλάνα που χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση πολέμου και έχουν θετικό σκοπό. Υπάρχουν 2.500 βομβιστές C-130 σε εβδομήντα χώρες, που περιμένουν την ευκαιρία να πετάξουν. Καλύτερα να ρίξουμε τους σπόρους από το να ρίχνουμε βόμβες. Η εταιρεία έχει υπολογίσει ότι μπορούν να εκτοξεύσουν πάνω από 3.000 βόμβες σπόρων ανά λεπτό. Αυτό σημαίνει φύτευση 900.000 δένδρων σε μία ημέρα.


Οι αντλίες σποράς έχουν σχεδιαστεί για να θάβονται στο έδαφος στο σωστό βάθος, σαν να έχουν φυτευτεί με το χέρι.

Στεγασμένο σε βιοδιασπώμενο πλαστικό, το τεχνητό χώμα παρέχει τροφή και υγρασία στον σπόρο. μέχρι να φτάσει να είναι ένα φυτό αρκετά ισχυρό για να διατηρηθεί. Καθώς ο βλαστός ωριμάζει, η πλαστική κάψουλα λιώνει αφήνοντας μια νέα γενιά.


Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη: μαζική αναδάσωση για τη δημιουργία δασών που απορροφούν άνθρακα.

Ορισμένες περιφέρειες που στοιχηματίζουν για τη δοκιμή της νέας μεθόδου είναι η έρημος του Sinai στην Αίγυπτο, οι περιοχές του Μέλανα Δρυμού που καταρρίφθηκαν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στη Γερμανία, καθώς και της Βόρειας Αφρικής, του Καναδά, της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ας ελπίσουμε ότι περισσότερες χώρες θα συμμετάσχουν σε αυτό το έργο για την αναδάσωση του κόσμου.

Μοιραστείτε αυτή την ιδέα για να σώσετε τον πλανήτη!

Πηγή:enteratedealgo

Δεν υπάρχουν σχόλια: