24 Δεκ 2020

Μονο όταν ο λαός αντιδράσει, τότε θα επέμβει ο Θεός να μην γίνει το μεγάλο κακό




Το παρακάτω απόσπασμα της ομιλίας του π. Αθανασίου Μυτιληναίου έχει τίτλο «π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Όταν ο λαός δεν αντιδρά».
Παραθέτουμε μερικές ενδεικτικές φράσεις από αυτή την Ομιλία:

[4:38] Αγαπητοί μου, ο λαός φταίει όταν αποδέχεται εκείνα τα οποία του λέγουν οι άρχοντες του. Τι να κάνει, επανάσταση; Όχι, προς Θεού, αλλά θα φωνάξει και θα πει: “Δεν δεχόμεθα αυτή τη λύση”.

[5:32] Όταν ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρηθούν και οι άρχοντες και ο λαός. Γιατί τιμωρείται ο λαός; Διότι απεδέχθει την αμαρτία που εργάζονται οι άρχοντες. Όπως και να έχει το πράγμα, μόνον όταν ο λαός αντιδράσει, τότε δεν θα τιμωρήσει ο Θεός το λαό. Αυτό να το ξέρουμε πολύ καλά. Γι αυτό, ο λαός πρέπει όταν βλέπει κάτι κακό, να αντιδρά. Το ίδιο πράγμα ισχύει και εις την Εκκλησία, όταν άρχοντες κακοί επιβάλλουν φερ’ ειπείν αιρετικές θέσεις ή ότι άλλο, ο λαός θα φωνάξει, θα διαμαρτυρηθεί. Θα επαναλάβω, δεν θα κάνει επανάσταση, αλλά θα διαμαρτυρηθεί και αυτό σημαίνει υγεία και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθεί ο λαός. Όταν όμως ο λαός δεν αντιδράσει, τότε θα τιμωρήσει ο Θεός και τους άρχοντες και το λαό.

Απόσπασμα ορθόδοξης χριστιανικής ομιλίας από τον μακαριστό (1927-2006) π.Αθανάσιο Μυτιληναίο.

Προφήτης Ἰεζεκιήλ 9,7-9 ἡμερομηνία πού διεξήχθη ἡ ὁμιλία 22-03-93.

ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ π.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ


πηγή:  katanixi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: