1 Νοε 2024

Υπάλληλοι της Ισπανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έστειλαν ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ποιο λόγο ψεκάζουν πάνω από τη Βαλένθια με ιωδιούχο άργυρο

 


Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η κλιματική αλλαγή, η κατασκευασμένη καταστροφή που χρησιμοποιείται από τους παγκοσμιοποιητές για να ενσταλάξει φόβο και ενοχή στους λαούς, ώστε να μπορούν να φορολογούν, να ρυθμίζουν και να καταργούν τις ελευθερίες μας ενώ προσποιούνται ότι σώζουν τον πλανήτη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

https://twitter.com/Karditsastakra/status/1852100794172223757?t=fn-GOmP7NwZzx2SaaeTHfw&s=19

Όλα έχουν την εξήγηση τους

Ο καιρικός πόλεμος είναι και αυτός ανθρώπινο δημιούργημα, μέχρι να πειστούν και οι τελευταίοι ότι πρόκειται για φαινόμενα κλιματικής αλλαγής και να δεχθούν χωρίς αντίρρηση-αντίσταση τα δυστοπικά σχέδια της ελίτ των ευγονιστών.


Το 2023 4 υπάλληλοι της Ισπανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας έστειλαν ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ρωτώντας γιατί ψεκάζονται περιοχές στην Αλμερία, τη Μούρθια και τη Βαλένθια (σύννεφα) με ιωδιούχο άργυρο.



πηγή: karditsastakra.com

10 Οκτ 2024

Προφητεία Αγίου Μεθοδίου Αρχιεπισκόπου Πατάρων

 


Εν ταις εσχάταις ημέραις του εβδόμου αιώνος επαναστατήσονται οι Αγαρηνοί και περικυκλώσουσι τα τείχη της Πόλεως Βυζαντίου, και συναχθήσονται πάντα τα Έθνη εν αυτή και Επτάλοφος στρέψει το πρόσωπον αυτής επί της δύσιν του ηλίου και ουαί Σοι Επτάλοφε, εκ τοιαύτης οργής, όταν κυκλωθής υπό στρατοπέδου πολλού και κυρειυθής ως δια μικρού πράγματος, και τα ωραία Σου τείχη πεσούνται ωσεί καλιά, και πατήσει το μειράκιον επί Σε χαλινώ, το σκήπτρον θήσει, και εν αυτώ ου μένει και βάλει τας χείρας αυτούς εις τα Άγια του Θεού Θυσιαστήρια, και τα Άγια αποκρούσουσι και τρώσουσι τους ιούς της απωλείας, και μετά ταύτα εγερθήσεται ο όφις ο κοιμώμενος και πατάξει τον κόρακα, και το διάδημα αυτού, ανακολπωσάμενος, και μεγαλυνθήσεται το όνομα αυτού, προς μικρόν, οι δε υιοί της απωλείας στηρίξαντες δώσι τα πρόσωπα αυτών επί την δύσιν του ηλίου, και ούτω δώσει ο όφις ο κοιμώμενος θάνατον όσιον, και κρατήσει επί Επταλόφου το Ξανθόν γένος, εξ ή πέντε, και φυτευθήσονται εν αυτή λάχανα, και φάγονται εξ αυτών πολλοί εις εκδίκησιν των Αγίων, κρατήσουσι δε επί την Ανατολήν προνοηταί τρεις, και δύσει (οδείναι) ο προφητεύων, και μετά τούτον εγερθήσεται αυτόνομος, και μετά τούτον έτερος λύκος αγριώδης, και δείρωσι τους Ισμαηλίτας, και διώξουσιν αυτούς έως Κολωνίαν, και ταραχθήσονται και τα καθήμενα Έθνη, άτινα εισί επί τα βόρεια μέρη, κινήσουσι μετά μεγάλης βίας και δριμύτητος θυμού, και χωρισθήσονται εις τέσσαρας αρχάς, και η μεν πρώτη εις Έφεσσον, η δε Δευτέρα εις τα Μελάγια, η τρίτη εν Ακροκάμπω, ήγουν εις την Πέργαμον, και η τέταρτη εις Βιθυνίαν, και σωρεύσουσι ξύλα πολλά, και καταπατήσουσιν αυτής τα όρια, τότε ταραχθήσονται τα έθνη τα καθήμενα επί Νότου γωνίας, και εγερθήσεται ο Μέγας Φίλιππος μετά γλωσσών δέκα οκτώ, συναχθήσονται εν τη Επταλόφω, και συγκροτήσουσι πόλεμον, οις ου γέγοναι πώποτε, και δραμούσιν εις τας εμβολάς και εις τας ρύμας της Επταλόφου, και ο φόνος των ανθρώπων ως ποταμός κινήσει, και θολωθήσεται η θάλασσα εκ του αίματος έως τα βάθη της αβύσσου.

Τότε ο βους βοήσει και η ξηρόλαφος θρηνήσει, και τότε σταθώσιν οι ίπποι, και φωνή εξ ουρανού κράξει, στώμεν, στώμεν, ειρήνη υμίν αρκεί η εκδίκησης αύτη επί τους απειθείς και ανηκόους, και απέλθετε επί τα δεξιά μέρη της Επταλόφου, και εκεί ευρήσεται άνθρωπον επί δύο κίονας ιστάμενον εν κατηφεία πολλή, (έσται δε λαμπρός το είδος, δίκαιος, ελεήμων, φορών πενιχρά, της όψει αυστηρός και τη γνώμη πράος) έχοντα επί τον δεξιόν αυτού πόδα καλάμου τύλωμα, και φωνή υπό του αγγέλου κηρυχθήσεται, συνήσατε αυτόν Βασιλέα, και δώσουσιν αυτώ εις την δεξιάν χείρα ρομφαίαν, λέγοντες αυτώ, ανδρίζου Ιωάννη, και ίσχυε και νίκα τους εχθρούς σου, και επάρας την ρομφαίαν παρά του αγγέλου, πατάξει τους Ισμαηλίτας Αιθίοπας, και πάσαν γενεάν άπιστον.

Τους δε Ισμαηλίτας μερίσει εις τρία μέρη και την μεν πρώτην εν ρομφαία, την δε δευτέραν βαπτίσει, την τρίτην καταδουλώσει εν τη Ανατολή και εν τω υποστρέφεσθαι αυτόν, ανοιχθήσονται οι θησαυροί της γης, και πάντες πλουτίσωσι, και ουδείς εξ αυτών πένης, και η γη αποδώσει τον καρπόν αυτής εκατονταπλασίονα, τα δε όπλα τα πολεμικά γενήσονται εις άροτρα και δρέπανα και βασιλεύσει έτη τριάκοντα πέντε, και μετά την τελευτήν αυτού, βασιλεύσει έτη δώδεκα, και Ούτος προείδε τον θάνατον αυτού, και Ούτος πορεύσεται εις Ιεροσόλυμα, και παραδώσει την Βασιλείαν Αυτού τω Θεώ, και έκτοτε βασιλεύσουσιν οι τέσσαρες υιοί αυτού, και ο μεν πρώτος βασιλεύσει εν τη Ρώμη, ο δε δεύτερος εν Αλεξανδρεία, ο τρίτος εν Θεσσαλονίκη και ο τέταρτος εν Επταλόφω.

Ούτοι αλληλομαχήσαντες, στρατοπεδεύσουσιν επ’ αλλήλους, και τους ιερείς και μοναχούς στρατοπεδεύσουσι, και ουδείς εξ αυτών σωθήσεται, και εν τω μη είναι άνδρα δίκαιον βασιλεύσει γύναιον μιαρόν και αναίσχυντον εν τη Επταλόφω και αυτή μιανεί τα άγια του Θεού θυσιαστήρια, και αύτη σταθείσα εν μέσω της Επταλόφου, κηρύξει φωνή μεγάλη λέγουσα, τις Θεός πλην εμού; και τις ο ανθιστάμενος εν τη εμή βασιλεία; και ευθύς σεισθήσεται η Επτάλοφος, και καταποντισθήσεται σύμψυχος εν βυθώ απωλείας, και μόνος μέλλουσι θρηνείν την Επτάλοφον, και ούτος βασιλεύσει εν Θεσσαλονίκη έτερος επί χρόνου μακρού, είτα καταποντισθήσεται και η Σμύρνη και η Κύπρος από ανεμοστροβίλου θαλάσσης, και τότε βασιλεύσει ο Αντίχριστος, και πράξει κατά φαντασίαν φοβερά και εξαίσια πράγματα, ώστε ει δυνατόν και τους εκλεκτούς πλανήσει, καθ’ α φησι Κύριος, μέλλει γαρ γεννηθήναι εξ Εβραίων, φυλής Δαν, εκ μιαράς παρθένου άνθρωπος, ενδεδυμένος καθάπερ ο Διάβολος, και το μεν πρώτον δείξαι πραότητα, ταπείνωσιν εις τον κόσμον, και υπόκρισιν δείξει εις τους ανθρώπους, και τότε μέλλει υπό του πλήθους αγαπηθήναι, και αναγορευθείς βασιλεύς ποιήσει εξαίσια έργα, αγαπήσει δε πρώτον τους Ιουδαίους, και τον κατεστραμμένον ναόν ανοικοδομήσει, και γενήσονται λοιμοί και λιμοί, καταποντισμοί κατά τόπους, και ύδατα αποφράξουσιν, ο ουρανός ου δώσει την δρόσον αυτού επί την γην, και κρατήσει ο τριασκατάρατος ούτος δαίμων έτη τρία και μήνας εξ, τότε κολωβοθήσονται αι ημέραι, και ο χρόνος ως μην διαβήσεται, και ο μην ως εβδομάς, ως μία ημέρα και η ημέρα ως ώρα.

Μετά ουν την συμπλήρωσιν, βρέξει ο Θεός πυρ επί την γην, και η γη κατακαήσεται πήχεις τριάκοντα, τότε βοήσει η γη προς Κύριον, και δημιουργόν αυτής λέγουσα, Παρθένος ειμί, Κύριε ενώπιόν Σου, και ουκ έστιν εν εμοί αμαρτία, τότε οι ουρανοί ως βιβλίον έσονται, και οι άγγελοι, του Θεού σαλπίσουσι τας εαυτών σάλπιγγας και οι απ’ αιώνος δίκαιοι αναστήσονται, και στηθήσονται αι εκ δεξιών του Υψίστου, οι δε αμαρτωλοί εξ ευωνύμων.

Κι οι μεν δίκαιοι απελεύσονται εις τον Παράδεισον, οι δε αμαρτωλοί εις την Κόλασιν, και προς τον βύθιον δράκοντα εν βυθώ Ταρτάρου, ίνα συν τοις υπουργοίς αυτού αυτόν προσκυνώσι και βασιλέαν αυτόν επιγράψαντες, κολάζωνται αιωνίως.

Ημάς δε πάντας γένοιτο επιτυχείν της Χριστού βασιλείας, προσκυνείν δε Πατέρα, Υιόν και Πνεύμα Άγιον, την μίαν θεότητα και βασιλείαν, εν Χριστών τω Κυρίω ημών ω η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.


ο αντίχριστος θα έρθει ΌΤΑΝ...



22 Σεπ 2024

“Tο έτος γεννήσεως του Αντίχριστου” ? ? ?




Ο Όσιος Γέροντας Βησσαρίωνας ρωτήθηκε κάποτε για το πότε γεννήθηκε ο Αντίχριστος και εκείνος απάντησε με βεβαιότητα.


Στην ερώτηση για το πότε γεννήθηκε ο Αντρίχριστος, ο Όσιος Γέροντας Βησσαρίωνας έδωσε την εξής απάντηση: «ένα πρωινό του Αυγούστου του παρουσιάστηκε η Παναγία και τον ενημέρωσε ότι ο Αντίχριστος γεννήθηκε το 1982 και δεν θ’ αργήσει ν’ αναλάβει δράση…».

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσιο ένα τμήμα του Βιβλίου «Ο Γέρων Βησσαρίων και η θαυμαστή πορεία του» που κυκλοφόρησε το 2008 από τις «Εκδόσεις Σταμούλη».

Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς «ιδίοις όμμασι» ο Γέρων Βησσαρίων, του οποίου το σκήνωμα βρέθηκε στις ημέρες μας (2006) άφθαρτο, ευωδιάζον και αναλλοίωτο, και παραμένει μέχρι και σήμερον (2013) όπως μπορείτε να δείτε εδώ, στην επίσημη ανακοίνωση τηγς Ι. Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ομολογεί και λέγει ξεκάθαρα σε κάποια πνευματικοπαίδια του, που ζούν μέχρι και σήμερα, ότιο Αντίχριστος γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1982.

Εάν δε υποθέσουμε, ότι με την γέννηση του Αντιχρίστου, ο Όσιος Γέρων Βησσαρίων εννοούσε προφανώς την σύλληψη, αφού σύμφωνα με την ορθόδοξον παράδοση με το που συλλαμβάνεται κάποιος είναι σαν να έχει «γεννηθεί» κιόλας, τότε οδηγούμαστε και πάλι στο έτος 1983 που λέγει η ταπεινότης μου από το 2006 ότι γεννήθηκε ο Αντίχριστος.

Ούτως ή άλλως όμως, είτε το έτος 1982 πούμε ότι γεννήθηκε, είτε το έτος 1983 είναι ένα και το αυτό και δεν αλλάζει απολύτως τίποτε, αφού η ουσία είναι ότι ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, τι το 1982, τι το 1983!

Ας δούμε λοιπόν το κείμενο αυτό που επαναλαμβάνουμε είναι ΑΥΤΟΥΣΙΟ, και το μεταφέρουμε όπως ακριβώς έχει γραφεί, χωρίς να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε κάτι.

«Προς το τέλος του έτους 1982 ο π. Βησσαρίων ανέφερε στον Λεωνίδα Ζέρβα, ότι ήδη ο Αντίχριστος γεννήθηκε και δεν θ’ αργήσει ν’ αναλάβει δράση.

– Παιδί μου, έρχονται δύσκολες μέρες με τέρατα και σημεία από τις αντίχριστες δυνάμεις, εσείς όμως να κρατήσετε γερά την πίστη σας, την Ορθοδοξία, μη σας παρασύρουν…

Αργότερα ανέφερε στον Αναστάσιο Λύτρα ότι κατά το διάστημα αυτό «Η Ελλάδα θα πάθει κάποιο κακό, κάποια ζημιά, όταν έρθουν και συμπέσουν δυό άνοιξες μαζί την ίδια χρονιά»…

Το 1989 ο ίδιος (Α. Λύτρας) αγόρασε κάποιο βιβλίο με προφητείες σχετικά με τον Αντίχριστον κι άλλες παρόμοιες. Το έδειξε στο Μοναστήρι του Γέροντα να πεί την γνώμη του.

– Μην φοβείσαι, τον καθησυχάζει, δώσε το βιβλίο και σε άλλον να ενημερωθεί, μην ανησυχείς, δεν μας αφήνει η Παναγία.

Την άλλη μέρα το πρωΐ που ταξίδευαν για τη Λαμία του ξαναλέει.

– Παιδί μου, τη νύχτα παρουσιάστηκε τρεις φορές η Παναγία στον ύπνο μου και μου είπε και τις τρεις «Μη φοβείστε».


Κάποτε προέβη σε μια άλλη σημαντική αποκάλυψη. Την πρωτοάκουσα στα μέσαΑυγούστου 1982 ως εξής:

Επισκέφτηκα τη Μονή Αγάθωνος να τον συναντήσω, αλλά έλειπε έκτακτα εκείνη την ημέρα για κάτι επείγον. Με παίρνει παράμερα ένας γνωστός μου λαικός, που χρόνια διέμενε εκεί και μου λέει μ’ έξαψη.

– Ξέρεις, ο Αντίχριστος γεννήθηκε.

– Άντε, γιατί το λες;

– Ναί, γεννήθηκε τώρα στις 9 Αυγούστου, που έγινε μια σύνοδος πλανητών.

– Και πως το ξέρεις αν είναι σωστό;

– Το είπε ο Παππούλης! (Πάντα έτσι τον αποκαλούσε τον π. Βησσαρίωνα).Του το αποκάλυψε ο Θεός.

– Και σε ποιους το είπε;

– Σε μας εδώ στο Μοναστήρι και να το πούμε σε πολύ κοντινούς του Μοναστηριού όπως εσύ. Παραέξω να μη βγεί, καταλαβαίνεις, εντολή του.

– Είναι σίγουρο αυτό; Αληθεύει;

– Αφού σού λέω το είπε ο Παππούλης, του το αποκάλυψε ο Θεός, ρώτα τον όταν τον δείς.

Το επιβεβαίωσα σύντομα, πως του παρουσιάστηκε ένα πρωινό του Αυγούστου 1982 η Παναγία και τον ενημέρωσε κι απ’ όσους το έμαθαν επακριβώς, ίσως μόνον οι δυό μας να ζούμε ακόμη.

Τον Απρίλη του 1990 τον ρωτώ.

– Πάτερ Βησσαρίων, πότε άραγε θα ξεκινήσουν επίσημα αυτά που λένε και γράφουν για τον Αντίχριστο και το 666;

Κι απάντησε χωρίς δισταγμό.

-Σε δεκαπέντε χρόνια! (*)

Κι ενώ πρόσεξε ότι αμφέβαλα, πως το ξέρει τάχα με τόση σιγουριά, επανέλαβε μ’ έμφαση.

– Σε δεκαπέντε χρόνια θ’ αρχίσουν αυτά.

Πολλά δυσάρεστα και λυπηρά έρχονται στην ανθρωπότητα.

Η γη, η ατμόσφαιρα, η θάλασσα, τα νερά και οι τροφές θα μολυνθούν και θα επιπέσει πείνα, δίψα και πόλεμος που θα επιφέρει θανάτους, αρρώστιες και καταστροφές.

Εκείνος, όμως, που προετοιμάζεται και ζεί σύμφωνα με τις επιταγές και τη διδασκαλία της Ορθοδοξίας και δεν δεχθεί το σφράγισμα 666, ο Χριστός κι η Παναγία θα τον προστατεύσουν και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, τόνιζε με βεβαιότητα ο π. Βησσαρίων».

Από το Βιβλίον «Ο ΓΕΡΩΝ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ» σελ. 383-385 – Εκδόσεις Σταμούλη – Αθήναι 2008

πηγή: www.vimaorthodoxias.gr/

5 Αυγ 2024

Μερικές χώρες που πήραν το όνομά τους από ελληνικές λέξεις




Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 λέξεις σε όλες σχεδόν τις γλώσσες που ομιλούνται σήμερα, προέρχονται από την ελληνική γλώσσα. Το περίεργο είναι ότι ελληνικές ρίζες «κρύβονται» πίσω από ονόματα πολλών χωρών στον κόσμο που βρίσκονται χιλιάδες μίλια μακριά από την Ελλάδα.

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Αργεντινή, η χώρα του αργύρου. Το όνομα της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Νότιας Αμερικής, της Αργεντινής, προέρχεται από το λατινικό «argentum», το οποίο, με τη σειρά του, έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική λέξη «άργυρος».

Όταν οι Ισπανοί έφτασαν για πρώτη φορά στη σημερινή Αργεντινή, περίμεναν να βρουν χρυσό. Αντίθετα, διαπίστωσαν ότι όλοι οι ιθαγενείς χρησιμοποιούσαν ασήμι για τα ασημικά και τα κοσμήματά τους. Δεν άργησαν να συνειδητοποιήσουν ότι τα βουνά της περιοχής ήταν γεμάτα από κοιτάσματα πολύτιμου μετάλλου και η γη σύντομα πήρε το όνομά της από το ασήμι.

Το Αζερμπαϊτζάν και η αρχαία πόλη Ατροπατένιο

Το όνομα της χώρας, που βρίσκεται ανάμεσα στην Ανατολική Ευρώπη και τη Δυτική Ασία, προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό όνομα «Ατροπάτης». Ο Ατροπάτης ήταν στην πραγματικότητα ένας Πέρσης ευγενής που ίδρυσε την πόλη Ατροπατένιο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αν και τα εδάφη που κατέλαβε ανήκουν κυρίως στο Ιράν σήμερα, η ίδια η αρχαία πόλη θεωρείται ότι ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά του Αζερμπαϊτζάν.

Αίγυπτος: Το όνομά της προέρχεται από δύο λέξεις της ελληνικής γλώσσας
Ο αρχαίος φιλόσοφος Στράβων υποστήριξε ότι η Αίγυπτος ήταν στην πραγματικότητα μια σύνθετη λέξη, ή μια λέξη που είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο άλλων λέξεων.

Συγκεκριμένα, προέρχεται από τη λέξη «Αγαίον» (Αιγαίο) και «Υπτίως» (ύπτιος) που σημαίνει κάτω ή «η χώρα κάτω από το Αιγαίο Πέλαγος». Σήμερα, πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι η ελληνική «Αίγυπτος» προήλθε στην πραγματικότητα από εξελληνισμό της αιγυπτιακής λέξης «Hut-ka-Ptah», η οποία χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την περιοχή γύρω από τη Μέμφις.

Αιθιοπία και Ερυθραία

Το όνομα της Αιθιοπίας προέρχεται από την αρχαία ελληνική «Αιθίωψ», ένα σύνθετο όνομα που προέρχεται από το ρήμα αίθω (καίω) και τη λέξη όψις (πρόσωπο) που σημαίνει καμένο πρόσωπο. και περιγράφει αυτό που πίστευαν τότε ότι ήταν ο ηλιοκαμένος.

Η γειτονική χώρα της Αιθιοπίας ονομάστηκε Ερυθραία από την Ερυθρά Θάλασσα.

Από πού πήρε το όνομά της η Γεωργία
Πιθανότατα, αυτή η χώρα, που βρίσκεται στην περιοχή του Καυκάσου στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, πήρε το όνομά της από τον Έλληνα μάρτυρα Άγιο Γεώργιο.

Ωστόσο, η πραγματική προέλευση του ίδιου του ονόματος είναι από την ελληνική λέξη «γεωργία».

Ινδονησία, Μικρονησία και Πολυνησία

Και τα τρία αυτά ονόματα προέρχονται από την ελληνική γλώσσα. Η Ινδονησία, μαζί με όλες τις άλλες χώρες που τελειώνουν σε -nesia, οφείλουν τα ονόματά τους στην ελληνική γλώσσα. Τα νησιωτικά αρχιπέλαγα που έχουν αυτή την κατάληξη, την έχουν δανειστεί από την αρχαία ελληνική λέξη «νήσος».

Μάλτα: Πήρε το όνομά της από το μέλι

Οι Έλληνες είναι γνωστό ότι κατοικούσαν σε αυτό το μικροσκοπικό νησί της Μεσογείου ήδη από το 700 π.Χ. και του έδωσαν το όνομα «Μελίτη», από το ελληνικό μέλι που πιστεύεται ότι οφείλεται στο γνωστό μέλι που παράγεται στο νησί από την αρχαιότητα. Μέχρι τα βυζαντινά χρόνια, η Μάλτα αναφερόταν με το προσωνύμιο «Η χώρα του μελιού» σε πολλά κείμενα.

Πώς συνδέεται το Μονακό και με τον μυθικό Ηρακλή

Στην αρχαιότητα, το λιμάνι του Μονακό ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λατρεία του μυθικού ήρωα Ηρακλή και συχνά αναφερόταν ως «Ηρακλής Μόνοικος».

Μάλιστα, εκείνη την εποχή υπήρχε ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον Ηρακλή, που ονομαζόταν «μονο-σπίτι» καθώς δε συνηθιζόταν οι ημίθεοι να έχουν δικό τους ναό. Αυτή η εκπληκτική θεωρία επιβεβαιώνεται επίσης από το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, το όνομα για το κύριο λιμάνι του Μονακό είναι «Port Hercules».

Σκωτία: Η χώρα του σκοταδιού

Αν και δεν είναι ευρέως αποδεκτό, μια θεωρία υποστηρίζει ότι το όνομα της Σκωτίας προήλθε από την αρχαία ελληνική λέξη «Σκότος», δηλαδή «σκοτάδι».

Λέγεται ότι Μινωίτες και Μυκηναίοι έμποροι που έφτασαν στις ακτές της Βρετανίας, μέχρι τη σημερινή Σκωτία, εντυπωσιάστηκαν από την έλλειψη φωτός στην περιοχή, που βρίσκεται ακριβώς δυτικά της νότιας Σκανδιναβίας, περιγράφοντάς την ως Σκωτία ή «η χώρα του σκότους».

Φιλιππίνες ή αλλιώς «αυτός που αγαπά τα άλογα»

Όταν ο Ισπανός εξερευνητής Rui Lopez de Villalobos έφτασε με πλοίο στο μεγάλο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, αποφάσισε να ονομάσει δύο από τα μεγάλα νησιά προς τιμήν του μονάρχη του, βασιλιά Φίλιππου Β’ της Ισπανίας (1537-1598).

Με τα χρόνια, το όνομα «Φιλιππίνες» έχει χρησιμοποιηθεί για όλα τα νησιά που ανήκουν στο αρχιπέλαγος. Φυσικά, το ίδιο το όνομα «Φίλιππος» είναι αρχαιοελληνικό, που σημαίνει «αυτός που αγαπά τα άλογα». Ο Φίλιππος Β’, ο πιο διάσημος Φίλιππος της ιστορίας, ήταν ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Περισσότερες από 35 γλώσσες κατάγονται από τα ελληνικά, σύμφωνα με μελέτη..

 


Περισσότερες από 35 γλώσσες κατάγονται από τα ελληνικά, σύμφωνα με μελέτη.
Πόσες ελληνικές λέξεις έχει η αγγλική γλώσσα..


Η ελληνική και κινεζική γλώσσα είναι οι αρχαιότερες στον κόσμο, ενώ πάνω από 35 γλώσσες έχουν καταγωγή από τα ελληνικά, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη....

Αυτό υποστήριξε ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Νίκος Βασιλειάδης,  στην κεντρική του ομιλία στο 4ο Διεθνές Συνέδριο για την Ελληνική Διασπορά με τίτλο «Συγχρονικές και Διαχρονικές Όψεις της Ελληνικής Διασποράς IV».

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι 41.615 λέξεις επί συνόλου 490.000 λέξεων της αγγλικής γλώσσας προέρχονται από την ελληνική,

ενώ το 90% της ιατρικής ορολογίας προέρχεται από τα ελληνικά. Επίσης τόνισε ότι η ελληνική γλώσσα είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σε αυτή δεν υπάρχουν όρια, όπως άλλωστε έχει πει και ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Ο επίκουρος καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, κ. Νίκος Βασιλειάδης, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης της υπεραξίας της ελληνικής γλώσσας σε παγκόσμιο επίπεδο και εργαλειοποίησής της από τους φορείς άσκησης της ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας, σε συνεργασία με τον ελληνισμό της διασποράς.

Οι θρυλικές ομιλίες του Ξενοφώντα Ζολώτα

Ο καθηγητής χρησιμοποίησε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις ιστορικές ομιλίες που εκφώνησε το 1957 και το 1959 στην Ουάσιγκτον ο Ξενοφών Ζολώτας, ως διοικητής τότε της Τράπεζας της Ελλάδος και διαχειριστής του ελληνικού Δημοσίου χρέους. Μάλιστα ήταν τόσος ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η πρώτη ομιλία του, που επαναλήφθηκε με άλλο θέμα, μετά από απαίτηση του επικεφαλής της διεθνούς Τράπεζας.

Στις ομιλίες αυτές ο Ξενοφών Ζολώτας, χρησιμοποίησε την αγγλική γλώσσα, ωστόσο όλες οι λέξεις ήταν ελληνικής προέλευσης, με την εξαίρεση κάποιων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων.

Η διάλεξη του Οδυσσέα Ελύτη

Xαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, στη διάλεξή του κατά τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας και υπενθύμισε ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του.  Ο ποιητής  είχε τονίσει  πως «αδιάκοπα, στη διάρκεια των είκοσι πέντε αυτών αιώνων, η ποίηση έχει γραφτεί στα ελληνικά κι όλα αυτά που έχει συλλέξει στο πέρασμα των αιώνων είναι που καθιστούν αυτό το φορτίο πολύτιμο και την κληρονομιά που αφήνει πολύ μεγάλη».

Φίλιππος, Αλέξανδρος, Μακεδονία

«Η ελληνική γλώσσα έχει έναν τεράστιο πλούτο, μπορεί να εκφράσει πολλά νοήματα με την ίδια λέξη. Έχει πραγματικά μια μοναδικότητα. Είναι εντυπωσιακό και δεν ξέρω αν το έχουν σκεφτεί όλοι ότι η λέξη Φίλιππος σημαίνει φίλος του ίππου και δηλώνει ότι αυτός που φέρει το όνομα αγαπά το άλογο ενώ η λέξη Αλέξανδρος προέρχεται από το αλέκω τους άνδρες που σημαίνει ότι ο Αλέξανδρος είναι ένας ατρόμητος άνδρας που μάχεται και αποκρούει τους εχθρούς. Στο ίδιο πλαίσιο, η λέξη Μακεδονία προέρχεται από το Μακεδνός που σημαίνει πελώριος, πελώρια γη» επεσήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Όπως τόνισε ο πανεπιστημιακός «η ελληνική γλώσσα έχει έναν τεράστιο πλούτο, μπορεί να εκφράσει πολλά νοήματα με την ίδια λέξη. Έχει πραγματικά μια μοναδικότητα».

Επίσης χαρακτήρισε καλό παράδειγμα διατήρησης της ελληνικής γλώσσας τα Γρεκάνικα, ένα γλωσσικό ιδίωμα στην νότια Ιταλία, ενώ αναφέρθηκε στην περίπτωση της  φυλής των Καλάς στο Πακιστάν, που περηφανεύεται ότι τα μέλη της είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δηλαδή του εκστρατευτικού σώματος που έφθασε στην περιοχή τους.

Το συνέδριο διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο «Charles Darwin», το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και συμμετείχαν δεκάδες πανεπιστημιακοί και ερευνητές από την Ελλάδα, την Αυστραλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο της Μτχ για τον Ζολώτα και την ομιλία του στον παρακάτω σύνδεσμο.

πηγή:  mixanitouxronou.gr

1 Ιουλ 2024

Έλληνας μετεωρολόγος: «Σε αυτά τα 4 φαινόμενα παρεμβαίνει ο άνθρωπος», vid

 


«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Πάνω σε ένα θέμα-«ταμπού» πολλών δεκαετιών τοποθετήθηκε ο Έλληνας μετεωρολόγος, Γιώργο Φαραζουλή, αναφερόμενος στην τροποποίηση του καιρού.

Αφού ο ίδιος συστήθηκε λέγοντας πως ο ίδιος είναι ειδικός μετεωρολόγος επί της τροποποίησης του καιρού, απάντησε πως εδώ και πολλά χρόνια ο άνθρωπος μπορεί να παρέμβει στα παρακάτω φυσικά φαινόμενα:

Χαλάζι

Αύξηση βροχής

Αύξηση χιονιού

Περιορισμός ομίχλης

«Όταν αναφέρομαι σε αύξηση βροχοπτώσεων δεν μιλάμε ότι θα βρέξει όπου να ναι. Το νερό θα πέσει στοχευμένα μέσα στους ταμιευτήρες που το κάθε κράτος διαθέτει».

Ο ίδιος δε αποκάλυψε πως στις αρχές της δεκαετίας του 90′ για 1μιση περίοδο εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα αύξησης των βροχοπτώσεων προκειμένου να «ξεδιψάσει» η Αθήνα, καθώς οι ταμιευτήρες του ποταμού Μόρνου είχαν σχεδόν αδειάσει!

Όταν ρωτήθηκε για το «αν ψεκάζουμε τα σύννεφα», ο κ. Φαραζουλής επενέβη λέγοντας:

«Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο δόκιμος όρος που χρησιμοποιείται, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, είναι σπορά των νεφών. Όταν λοιπόν εντοπιστεί ένα καταιγιδοφόρο νέφος που απειλεί ορισμένες περιοχές (π.χ. καλλιεργήσιμα εδάφη), αμέσως σηκώνονται δύο αεροπλάνα, κατευθύνονται μέσα στην καταιγίδα, εκεί που δεν επιτρέπεται να πετάξουν ούτε πολεμικά αεροπλάνα, σε ειδικά σημεία γίνεται η λεγόμενη σπορά των νεφών από ένα υλικό που λέγεται ιωδιούχος άργυρος σε ελάχιστες ποσότητες»:



5 Ιουν 2024

Παρακαλούμε πολύ να το διαβάσουν όσοι ορθόδοξοι πιστοί έκαναν το «εμβόλιο»


Ακούσαμε ακόμη και αποτειχισμένους ιερείς ή και ιερομόναχους, να λένε επιπόλαια από το Άγιο Βήμα:

«Γιατί να μην τους κοινωνήσω (όσους έκαναν το «μπόλι» τους);
Τι κακό έκαναν; Αρνήθηκαν τον Χριστό

(το βίντεο με την θρασύτατη σύγκριση που με το σκεπτικό αυτό ουσιαστικά αμνηστεύει κάθε αμαρτία, παραμένει ακόμη αναρτημένο στο ιστολόγιο ενός αποτειχισμένου πατέρα, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τότε δηλαδή που εκφωνήθηκε η ομιλία)

Ε λοιπόν ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι κακό έκαναν.

Δεν υπάρχουν πιο αδιάσειστες αποδείξεις.


Διαβάστε το και οι δεσποτάδες που επιβάλατε με το ζόρι στους παπάδες σας να το κάνουν
(δεσπότης της κεντρικής Μακεδονίας, μάζεψε στο γραφείο του τους 5-6 ιερείς που δεν είχαν μπολιαστεί και τους είπε, μέχρι αύριο αν δεν μου φέρετε το χαρτί σας κόβω το μισθό.
Κι όμως, ΟΛΟΙ τους ΥΠΕΚΥΨΑΝ ... Όλοι τους. Δεν άντεξε ούτε ένας. 
Κι αυτό μας το διηγήθηκε ένας από αυτούς ...)

Το ίδιο και οι πνευματικοί που έδιναν λέει «ευλογία» στα πνευματικοπαίδια τους που αναζητούσαν άλλοθι.
Σαν να παίρνεις «ευλογία» για να κάνεις έκτρωση, ενώ γνωρίζεις ότι είναι θανάσιμο έγκλημα.

Μετρήθηκαν όλοι τους.

Ένας προς έναν.

Όσο τα χρόνια περνάνε, τόσο θα δικαιώνονται οι ελάχιστοι αγωνιστές ιερείς, που όχι μόνον πολέμησαν και το απέτρεψαν αλλά και συνεχίζουν να αρνούνται να μεταλάβουν όσους «μπολιάστηκαν»,
όπως ακριβώς η εκκλησία αρνήθηκε να μεταλάβει -μέχρι το τέλος της ζωής τους- τους πεπτωκότες, όσους δηλαδή στους καιρούς των διωγμών υπέκυψαν και είτε αρνήθηκαν τον Θεό θυσιάζοντας στα είδωλα, είτε εξασφάλισαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι το έκαναν. 

ή αντίστοιχα όσους σήμερα έβαλαν κύτταρα από εκτρωμένα έμβρυα μέσα στο σώμα τους «για να τους προστατεύσουν».

Ομάδα Εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


Ὁ Δρ. Στάνλεϊ Πλότκιν, «πατριάρχης» τῶν ἐμβολίων καί «σφαγέας» τῶν ἐμβρύων, 
δίνει ἠχηρή ἀπάντηση 
στόν Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, τόν Ἀρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μουλατσιώτη, 
τόν Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα 
καί τόν Καθηγητή Γενετικῆς Κων/νο Τριανταφυλλίδη
γιά τά ἐμβόλια.


Ἀρχιμανδρίτου Παύλου Ντανᾶ Ἱεροκήρυκος Ἀγρίνιο, 17/07/2021

Στίς 11 Ἰανουαρίου 2018, ὁ...
Dr. Stanley Plotkin, σύμβουλος τῆς φαρμακευτικῆς ἑταιρείας Moderna, καί «πατριάρχης» τῆς βιομηχανίας τῶν ἐμβολίων, κατά τή διάρκεια μιᾶς ἀστικῆς διαμάχης ἑνός ζευγαριοῦ στήν Πενσυλβάνια τῶν ΗΠΑ - ἐξαιτίας τῆς διαφωνίας τους γιά τόν ἐμβολιασμό ἤ μή τοῦ τέκνου τους - κλήθηκε ὡς μάρτυρας ὑπεράσπισης τῆς μιᾶς πλευρᾶς.

Ἀκολούθησε ὀκτάωρη προδιαδικαστική ἔνορκη ἐξέτασή του ἀπό δικηγόρο καί, ἄν καί ὁ ἴδιος δήλωσε μετά τό πέρας τῆς διαδικασίας ὅτι δέν ἐπιθυμεῖ νά παραστεῖ στή δίκη, ἡ κατάθεσή του εἶναι συγκλονιστική. Ὁ ἴδιος παραδέχεται τήν χρήση ὀργάνων καί ἱστῶν ἀπό ἐκτρωθέντα ἔμβρυα γιά τήν παραγωγή ἐμβολίων, ἀλλά καί τήν πειραματική χρήση τους σέ μικρά ὀρφανά παιδιά ἤ παιδιά χαμηλῆς νοητικῆς ἀντίληψης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τήν πράξη αὐτή «συνηθισμένη τῆς δεκαετίας τοῦ 1960…».


Ἀκολουθεῖ ἀπομαγνητοφωνημένο ἀπόσπασμα 9 λεπτῶν τῆς φρικτῆς κατάθεσής του:


Δικηγόρος: Αὐτή ἡ μελέτη περιλαμβάνει 74 ἔμβρυα, σωστά;
Plotkin: Δέν θυμᾶμαι ἀκριβῶς πόσα.
Δικηγόρος: Πηγαίνετε στήν σελίδα 12 τῆς μελέτης.
Plotkin: Ναί, 76.

Δικηγόρος: …76… Καί αὐτά τά ἔμβρυα ἦταν ὅλα τριῶν (3) μηνῶν ἤ μεγαλύτερα, ὅταν ἔγινε ἡ ἔκτρωση, σωστά;

Plotkin: Ναί.


Δικηγόρος: Καί ἦταν ὅλα τους φυσιολογικά ἀνεπτυγμένα;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Σέ αὐτά ἦταν καί ἔμβρυα ἀπό ἐκτρώσεις γιά κοινωνικούς καί ψυχιατρικούς λόγους, σωστά;
Plotkin: Σωστά.

Δικηγόρος: Ποιά ὄργανα ἀφαιρέσατε ἀπό αὐτά τά ἔμβρυα;
Plotkin: Προσωπικά δέν ἀφαίρεσα κανένα, ἀλλά ἓνα μεγάλο εὗρος ἱστῶν ἀφαιρέθηκε ἀπό συναδέλφους.

Δικηγόρος: Καί τά κομμάτια ἔπειτα χωρίστηκαν σέ μικρότερα κομμάτια, σωστά;
Plotkin: Ναί.
Δικηγόρος: Καί καλλιεργήθηκαν;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Ἐντάξει, μερικά ἀπό τά κομμάτια τῶν ἐμβρύων ἦταν ἡ ὑπόφυση, ἡ ὁποία κόπηκε σέ κομμάτια... Ὁ πνεύμονας;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Δέρμα;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Νεφρά;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Σπλήνας;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Καρδιά;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Καί τῆς γλώσσας;
Plotkin: Δέν θυμᾶμαι, ἀλλά, μᾶλλον ναί.

Δικηγόρος: Θέλω ἁπλῶς νά βεβαιωθῶ ὅτι καταλαβαίνω. 
Σέ ὁλόκληρη τήν καριέρα σας μέ πόσα ἔμβρυα ἔχετε δουλέψει;
Plotkin: Λοιπόν, δέν θυμᾶμαι τόν ἀκριβή ἀριθμό, ἀλλά μέ ἀρκετά, ὅταν τά μελετούσαμε ἀρχικά, πρίν ἀποφασίσουμε νά τά χρησιμοποιήσουμε γιά νά φτιάξουμε ἐμβόλια.

Δικηγόρος: Ἔχετε κάποια αἴσθηση πόσα; 
Αὐτή ἡ μία μελέτη εἶχε 76. 
Σέ πόσες ἄλλες μελέτες εἴχατε χρησιμοποιήσει ἔμβρυα ἀπό ἐκτρώσεις;
Plotkin: Ἐντάξει, δέν θυμᾶμαι πόσα.

Δικηγόρος: Γνωρίζετε, ὅτι ἡ μία ἀπό τίς ἀντιρρήσεις γιά τόν ἐμβολιασμό, ἀπό τόν ἐνάγοντα, σέ αὐτή τήν ὑπόθεση εἶναι ἡ συμπερίληψη ἐμβρυικοῦ ἱστοῦ ἀπό ἐκτρώσεις στήν ἀνάπτυξη ἐμβολίων καί τό γεγονός, ὅτι εἶναι πραγματικά μέρος τῶν συστατικῶν τῶν ἐμβολίων;
Plotkin: Γνωρίζω αὐτές τίς ἀντιρρήσεις. Ἡ Καθολική Ἐκκλησία (σ.σ. Παπική) ἔθεσε τό θέμα σχετικά μέ αὐτό πού λέει, ὅτι τά ἄτομα πού χρειάζονται τά ἐμβόλια πρέπει νά λαμβάνουν τά ἐμβόλια ἀνεξάρτητα ἀπό τό γεγονός…καί νομίζω, ὅτι ὑπονοεῖ, πώς εἶμαι ἐγώ τό ἄτομο πού θά πάει στήν κόλαση λόγω τῆς χρήσης ἱστῶν ἀπό ἐκτρώσεις, τήν ὁποία (χρήση) χαίρομαι πού κάνω.
Δικηγόρος: Γνωρίζετε, ἄν ἡ μητέρα εἶναι καθολική;
Plotkin: Δέν ἔχω ἰδέα, ἀλλά, θά ἔπρεπε νά συμβουλευτεῖ τόν πνευματικό της.

Δικηγόρος: Ἐάν εἶναι πράγματι χριστιανή, φαντάζομαι, ναί. Σέ κάθε περίπτωση. Ἔχουμε, λοιπόν, 76 (ἔμβρυα) σέ αὐτή τή μελέτη. Θά ἐκτιμούσατε, ὅτι ἦταν μερικές ἑκατοντάδες;
Plotkin: Ὄχι, δέ νομίζω, ὅτι ἦταν τόσα πολλά. Πιθανῶς, ὄχι πολύ περισσότερα ἀπό αὐτῆς τῆς μελέτης. Πρέπει νά τονίσω, ὅτι δέν εἴχαμε καμία σχέση μέ τήν αἰτία τῶν ἐκτρώσεων.

Δικηγόρος: Μερικά ἦταν ἀπό ψυχιατρικά ἱδρύματα, σωστά;
Plotkin: Στήν πραγματικότητα, τό μόνο πού μπορῶ νά πῶ εἶναι, ὅτι τά ἔμβρυα πού προσωπικά δούλεψα προῆλθαν ἀπό τήν Σουηδία καί ἀπό ἕναν Σουηδό συνάδελφο. Γι’ αὐτό, σέ καμία περίπτωση, δέν θά μποροῦσα νά προσδιορίσω, ποιός ἀκριβῶς ἦταν ὁ λόγος τῶν ἐκτρώσεων.

Δικηγόρος: Σᾶς ρωτῶ ἁπλῶς: Κάποια ἀπό τά ἔμβρυα πού χρησιμοποιήσατε προέρχονταν ἀπό ἀμβλώσεις ἀτόμων πού νοσηλεύονταν σέ ψυχιατρικά ἱδρύματα, σωστά;
Plotkin: Δέν τό ξέρω αὐτό. Αὐτό πού σᾶς λέω εἶναι, ὅτι τά πῆρα ἀπό ἕναν συνάδελφο καί, ἄν αὐτό ἀναφέρεται στό ἔγγραφο, τότε εἶναι ἀλήθεια, διαφορετικά, δέν γνωρίζω.

Δικηγόρος: Αὐτό τό ἔγγραφο, ὅμως, δέν τό ἀμφισβητεῖτε, σωστά;
Plotkin: Δέν τό ἀμφισβητῶ.

Δικηγόρος: Ἔχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ὀρφανά, γιά νά μελετήσετε ἕνα πειραματικό ἐμβόλιο;
Plotkin: Ναί.
Δικηγόρος: Ἔχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ἄτομα μέ εἰδικές ἀνάγκες, γιά νά μελετήσετε ἕνα πειραματικό ἐμβόλιο;
Plotkin: Δέν θυμᾶμαι ποτέ νά ἔκανα τέτοιες μελέτες σέ ἄτομα μέ εἰδικές ἀνάγκες. 
Ἐκείνη τήν ἐποχή, τήν δεκαετία τοῦ 1960, δέν ἦταν μιά ἀσυνήθιστη πρακτική.

Δικηγόρος: Ἔτσι, λέτε πώς… Μέ συγχωρεῖτε, δέν εἶναι ξεκάθαρη ἡ ἀπάντησή σας. 
Χρησιμοποιήσατε ποτέ ἕναν διανοητικά ανάπηρο, γιά νά μελετήσετε πειραματικό ἐμβόλιο;
Plotkin: Αὐτό πού λέω εἶναι, ὅτι δέν θυμᾶμαι συγκεκριμένα νά τό ἔκανα αὐτό, ἀλλά ὅτι στήν δεκαετία τοῦ 1960 δέν ἦταν ἀσυνήθιστο νά τό κάνω αὐτό καί δέν θά ἀρνιόμουν, ὅτι ἴσως τό ἔκανα.

Δικηγόρος: Ἐντάξει. Ὑπάρχει ἕνα ἄρθρο μέ τίτλο «Ἐξασθένηση τοῦ ἰοῦ τῆς ἐρυθρᾶς RA 27-3 σέ ἀνθρώπινα διπλοειδῆ κύτταρα WI-38». Γνωρίζετε αὐτό τό ἄρθρο;
Plotkin: Ναί.
Δικηγόρος: Σέ αὐτό τό ἄρθρο ἕνα ἀπό τά πράγματα πού ἀναφέρονται εἶναι, ὅτι δεκατρία (13) παιδιά μέ νοητική ὑστέρηση ἔλαβαν τό ἐμβόλιο RA 27-3.
Plotkin: Ἐντάξει, λοιπόν, τότε σέ αὐτή τήν περίπτωση αὐτό ἔκανα.

Δικηγόρος: Ἔχετε ποτέ ἐκφράσει, πώς εἶναι καλύτερο νά ἐκτελέσετε πειράματα σέ ὅσους εἶναι λιγότερο πιθανό νά μποροῦν νά συνεισφέρουν στήν κοινωνία - ὅπως παιδιά μέ νοητική ἀναπηρία - παρά σέ παιδιά ἤ ἐνήλικες χωρίς εἰδικές ἀνάγκες;
Plotkin: Δέν θυμᾶμαι συγκεκριμένα, ἀλλά εἶναι πιθανό. Καί πάλι, τό ἐπαναλαμβάνω, πώς στήν δεκαετία τοῦ 1960 ἦταν λίγο-πολύ κοινή πρακτική. Ἀπό τότε ἄλλαξα γνώμη, ἀλλά, αὐτά ἔγιναν πολύ καιρό πρίν.

Δικηγόρος: Θυμᾶστε ποτέ νά γράφετε μιά ἐπιστολή στόν ἐκδότη τῆς «Ἠθικῆς», γιά πειράματα σέ ἀνθρώπους;
Plotkin: Δέν θυμᾶμαι συγκεκριμένα, ἀλλά ἴσως νά τό ἔχω κάνει.
Δικηγόρος: Σᾶς δίνω μέ ἐπισήμανση τό πειστήριο 43. Ἀναγνωρίζετε αὐτή τήν ἐπιστολή πού γράψατε στόν ἐκδότη;
Plotkin: Ναί.
Δικηγόρος: Ἐσεῖς γράψατε αὐτό τό γράμμα;
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: Ἓνα ἀπό τά πράγματα πού γράψατε: 
«Τό ἐρώτημα, ἐάν πρόκειται νά ἐκτελέσουμε πειράματα σέ πλήρως λειτουργικούς ἐνήλικες καί σέ παιδιά πού εἶναι δυνητικά συνεισφέροντες στήν κοινωνία ἤ νά πραγματοποιήσουμε μελέτες σέ παιδιά καί ἐνήλικες πού εἶναι ἄνθρωποι σέ μορφή, ἀλλά ὄχι σέ κοινωνική δυναμική…».
Plotkin: Ναί.

Δικηγόρος: «… Μπορεῖ νά ἀντιταχθεῖ ἡ ἄποψη, ὅτι τό ἐρώτημα αὐτό, μπορεῖ νά ὑπονοεῖ ναζιστική φιλοσοφία, ὅμως δέν νομίζω πώς εἶναι δύσκολο νά διακρίνουμε τά μή λειτουργικά ἄτομα ἀπό μέλη ἐθνοτικῶν, φυλετικῶν, οἰκονομικῶν ἤ ἄλλων ὁμάδων».
Plotkin: (Συναινεῖ στήν δήλωσή του)

Δικηγόρος: Ἔχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μωρά φυλακισμένων μητέρων, γιά νά μελετήσετε ἕνα πειραματικό ἐμβόλιο;
Plotkin: Ναί.
Δικηγόρος: Τό κάνατε αὐτό στό Βελγικό Κονγκό;
Plotkin: Ναί.
Δικηγόρος: Αὐτό τό πείραμα συμπεριέλαβε σχεδόν ἕνα ἑκατομμύριο ἀνθρώπων;
Plotkin: Λοιπόν, ἐντάξει, ναί.

Ὁλόκληρη ἡ κατάθεση τοῦ Dr. Plotkin σέ ἐρωτήσεις τοῦ δικηγόρου Aaron Siri, καλύπτει 403 σελίδες καί τό βίντεο τῆς κατάθεσης ὑπάρχει στή διεύθυνση στό Youtube: 
«Stanley Plotkin, Under Oath on Vaccines – Full 9h Video».




Ὁ Tobi Kundid, Μοριακός Βιολόγος ἀπό τό Βόρειο Σάλεμ τῆς Νέας Ὑόρκης, στίς 15 Φεβρουαρίου 2021 ἔστειλε μιά ἐπιστολή στήν Ἐπιτροπή Δημόσιας Ὑγείας, μέ τίτλο : 
«ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ SB568 & HB6423» (κωδικοί νομοσχεδίων). 

Μέσα στήν ἐπιστολή, μᾶς κάνουν ἐντύπωση τά ὅσα λέει γιά τόν διδάκτορα Στάνλεϊ Πλότκιν, τόν «σφαγέα» τῶν ἐμβρύων:
«Παρακαλοῦμε νά ἀφιερώσετε κάποιο χρόνο, γιά νά ἐρευνήσετε τήν ἐργασία τοῦ Δρ. Στάνλεϊ Πλότκιν γιά τήν χρήση ἀνθρώπινου ἐμβρυικοῦ ἱστοῦ στήν παρασκευή τῶν ἐμβολίων. Πολλά ἀπό τά ἐμβόλια τοῦ προγράμματος ἔχουν ἀναπτυχθεῖ ἀπό τίς ἐμβρυικές κυτταρικές σειρές, οἱ ὁποῖες «θερίζονται» ἀπό ἐκτρωμένα μωρά.
Ὡς μοριακός βιολόγος πού εἶμαι, εἶναι σαφές ὅτι, γιά τήν χρήση βιώσιμου ἐμβρυικοῦ κυττάρου, ὁ ἱστός πρέπει νά εἶναι ζωντανός...
Τό μωρό πρέπει νά εἶναι ζωντανό γιά νά «θεριστοῦν» τά κύτταρα.
Γι’ αὐτό, κανένα μέσο ἀνθρωπιᾶς, ἀξιοπρέπειας ἤ διαχείρισης πόνου δέν χρησιμοποιεῖται κατά τόν «θερισμό» αὐτῶν τῶν κυττάρων γιά τήν παρασκευή τῶν ἐμβολίων.
Ὁ Δρ. Στάνλεϊ Πλότκιν εἶναι ἕνας διακηρυγμένος ἄθεος καί ἡ ἐπιλογή του εἶναι σεβαστή. Αὐτοί πού ἐπιλέγουν νά πιστεύουν στόν Θεό, πρέπει ἐπίσης νά εἰσακούγονται, καί δέν θά ἔπρεπε νά ἐξαναγκάζονται νά ἀποδεχτοῦν κάτι τό ὁποῖο πηγαίνει ἀντίθετα στήν πίστη τους».


Αναδημοσιεύουμε από εδώ:


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! 
Άπάντηση στόν Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο, 
Σωτήρη Τσιόδρα, Νεκτάριο Μουλατσιώτη κ.ά.
--Τό ἐμβόλιο εἶναι θέμα Πίστεως καί Βιοηθικῆς

Ἡ ὁμολογία τοῦ ἴδιου τοῦ Dr. Plotkin, καθώς καί οἱ βαρύνουσες ἐπισημάνσεις τοῦ Τοbi Κundid σχετικά μέ τίς ἀπάνθρωπες διαδικασίες πού ἀκολουθεῖ ὁ Plotkin καί ἄλλοι παραγωγοί ἐμβολίων, δίνουν ἠχηρή ἀπάντηση στόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς κ. Νικόλαο, τόν Καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα καί τόν Καθηγητή Γενετικῆς κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, οἱ ὁποῖοι προσκλήθηκαν νά μιλήσουν γιά τό θέμα τῶν ἐμβολίων, στήν «Τρίτη Διαδικτυακή Ἱερατική Σύναξη τῆς Μητροπόλεως Νεαπόλεως καί Σταυρουπόλεως», στίς 24 Ἰανουαρίου 2021.

(για οικονομία χώρου τις δηλώσεις τους και τον σχολιασμό, διαβάστε εδώ

ΥΓ. 

το βίντεο -στα αγγλικά βρήκαμε και εδώ.

Επιμέλεια: Ομάδα εκπαιδευτικών «Ο Παιδαγωγός»


 



4 Ιουν 2024

O Φάουτσι παραδέχεται οτι τα εμβόλια Covid οδηγούν σε θανάτους Υγιών και νεαρής ηλικίας.(Video)

 


Οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να θέλουν να κάνουμε τα εμβόλια mRNA, όπως στην περίπτωση της Αλμπέρτα στον Καναδά και της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι παραδέχεται ότι άνθρωποι και παιδιά σκοτώνονται με αυτά τα εμβόλια, παρόλο που κατέθεσε ενώπιον του Κογκρέσου ότι αυτή ήταν η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική ιατρική θεραπεία στην ιστορία του κόσμου. Ιδιαίτερα υγιείς νεαροί άνδρες πεθαίνουν.


Νέα μελέτη συνδέει το εμβόλιο Covid της Pfizer με «σπάνιο καρκίνο του αίματος»!

 


Το ευρέως διαδεδομένο για τις παρενέργειες του, εμβόλιο Pfizer/BioNTech Covid-19 mRNA που σύμφωνα με έρευνες έχει πυροδοτήσει πολλές σπάνιες ασθένειες, ερευνητές βρήκαν ότι προκαλεί και μια σπάνια θανατηφόρα μορφή καρκίνου του αίματος.

Η μελέτη εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα του εμβολίου να προκαλεί την σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος, που είναι γνωστή ως αγγειοανοσοβλαστικό λέμφωμα (AITL).

Την σύνδεση μεταξύ του εμβολίου Pfizer και του AITL έφερε στο φως μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Marshall, Huntington, WV, ΗΠΑ. Η μελέτη ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο BNT162b2 έχει παίξει ρόλο στην ανάπτυξη του AITL σε αθενείς, λόγω του κακοήθους μετασχηματισμού των κυττάρων TFH σε άτομα με προδιαθεσική μετάλλαξη του RHOA-17v. Αυτό που λέμε δηλαδη απο την αρχή πως πρόκειται για γενετικές θεραπείες..

Το εμβόλιο mRNA Pfizer/BioNTech (BNT162b2), ενώ προκαλεί αποτελεσματική διέγερση των βοηθητικών κυττάρων Τ ωοθυλακίων (TFH) που οδηγούν σε ισχυρή απόκριση των Β κυττάρων του βλαστικού κέντρου πυροδοτεί επίσης παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της λεμφαδενοπάθειας; Θα μπορούσε αυτό να ευθύνεται έναν σπάνιο καρκίνο του αίματος τουλάχιστον σε ορισμένες περιπτώσεις;

Το TrialSite αναφέρει πολλές περιπτώσεις αυτής της πάθησης συγκεντρωμένες στον  Κατάλογο Επιστημονικών Δημοσιεύσεων React19 , επί του παρόντος τουλάχιστον 20 μελέτες δείχνουν ότι τα εμβόλια mRNA μπορούν να προκαλέσουν αυτήν την κατάσταση. Και συγκεκριμένα στην παρούσα περίπτωση, οι συγγραφείς της μελέτης από το Πανεπιστήμιο Marshall, Huntington, WV, ΗΠΑ αναφέρουν ότι το εμβόλιο Pfizer mRNA COVID-19 που ονομάζεται BNT162b2 φαίνεται να έχει πυροδοτήσει μια περίπτωση  αγγειοανοσοβλαστικού λεμφώματος  (AITL), ενός σπάνιου, περιφερικού Τ-κυττάρου.

Το λέμφωμα (PTCL) με μεταλλαγμένο γονίδιο RHOA-G17v που αναπτύσσεται σε ασθενή μετά από εμβόλιο BNT162B2. Είναι μια σπάνια, επιθετική και ταχέως αναπτυσσόμενη ομάδα καρκίνων του αίματος που επηρεάζει το λεμφικό σύστημα, Το PTCL είναι ένας υποτύπο λεμφώματος non-Hodgkin (NHL) που αναπτύσσεται από λευκά αιμοσφαίρια, που ονομάζονται Τ-κύτταρα και κύτταρα φυσικού φονέα (NK) , σε λεμφικούς ιστούς εκτός του μυελού των οστών. Στην παρούσα περίπτωση, οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν την πιθανή συσχέτιση μεταξύ της διάγνωσης του AITL μετά τον εμβολιασμό με mRNA λόγω του κακοήθους μετασχηματισμού των κυττάρων TFH σε ασθενείς που έχουν προδιαθεσική μετάλλαξη του RHOA-17v.

πηγή: anazitiseis.gr

Eνα αθόρυβο Mέσο αποπληθυσμού της ανθρωπότητας.. Ποιο είναι αυτό;;;

 


 Ένα αθόρυβο μέσο αποπληθυσμού της ανθρωπότητας.. Ποιο είναι αυτό;;; Ένα Φάρμακο αθόρυβου αποπληθυσμού, με δόλια μετονομασία και άντληση στην προμήθεια τροφίμων.. Σαν ιστολόγιο δεν θα πάρουμε θέση, είτε αρνητική είτε θετική σε ότι διαβάσετε παρακάτω, αλλά τα παραθέτουμε ως δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και αφήνουμε τους αναγνώστες μας να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να κάνουν την έρευνα τους..

Ίσως γνωρίζετε τη στέβια ως το φυτικής προέλευσης γλυκαντικό που έχει ελάχιστη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα και ως υγιή εναλλακτική λύση στη ζάχαρη και ακόμη και στα τεχνητά γλυκαντικά που γνωρίζουμε ότι μπορούν να διαταράξουν το μικροβίωμα του εντέρου.

Εγγενές σε μέρη της Βραζιλίας και της Παραγουάης, το φυτό Stevia rebaundiana μελετήθηκε για πρώτη φορά το 1899 από τον βοτανολόγο Moisés Santiago Bertoni , ο οποίος παρατήρησε τη γλυκιά γεύση του. Οι ντόπιοι το ονόμαζαν kaʼa heʼẽ , ή «γλυκό βότανο», και το χρησιμοποιούσαν ως φάρμακο με πολύ συγκεκριμένο σκοπό.

Σύμφωνα με τον βοτανολόγο Bertoni, η Στέβια χρησιμοποιήθηκε από τις ιθαγενείς φυλές στην Παραγουάη για αιώνες ως ισχυρό αντισυλληπτικό που καταστρέφει τη γονιμότητα.

Και τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι από τότε που η Stevia διοχετεύεται στη δυτική τροφή, τα ποσοστά γεννήσεων έχουν πέσει κατακόρυφα, με κίνδυνο κατάρρευσης του πληθυσμού; Και τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι ο τσάρος της επιστήμης του Ομπάμα ήξερε για τις επιπτώσεις της Στέβια από τότε;

Ο FDA επέτρεψε την εισαγωγή στέβιας για πρώτη φορά το 1995, επιτρέποντας τη χρήση του γλυκαντικού μόνο ως συμπλήρωμα διατροφής. Στη συνέχεια, τον Δεκέμβριο του 2008, ο FDA πρόσθεσε τη Στέβια στη λίστα των προσθέτων τροφίμων «γενικά αναγνωρισμένα ως ασφαλή» ή GRAS. Στη συνέχεια, η στέβια αφέθηκε να προστεθεί σε αρωματισμένο νερό, αθλητικά ποτά καθώς και σε αναψυκτικά και άλλα τρόφιμα και ποτά.

Έκτοτε, η στέβια έχει αντληθεί από τα τρόφιμα ως συστατικό σε περισσότερα από 14.500 προϊόντα τροφίμων και ποτών σε όλο τον κόσμο, όπως τσάγια, αναψυκτικά, χυμοί, γιαούρτι, γάλα σόγιας, αρτοσκευάσματα, μπάρες granola, αλκοολούχα ποτά, τσίχλες, δημητριακά, ντρέσινγκ για σαλάτες, γλυκίσματα και ως επιτραπέζιο γλυκαντικό.

Δεδομένης της ευρείας χρήσης της Στέβιας, αξίζει να ρωτήσουμε αν οι ιθαγενείς φυλές στην Παραγουάη το είχαν σωστά. Είναι πραγματικά ένα ισχυρό αντισυλληπτικό;

Αποδεικνύεται ότι είχαν περισσότερο δίκιο από όσο ήξεραν.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους, η Στέβια είναι απίστευτα επιτυχημένη στη μείωση της γονιμότητας. Πολυάριθμες μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έχουν βρει ότι η στέβια μειώνει τη γονιμότητα κατά 57 έως 79%.

Και ακόμη πιο ανησυχητικό, αυτό συμβαίνει τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Και ακόμη πιο ανησυχητικό από αυτό, αυτή η επίδραση στα θηλυκά και τα αρσενικά μπορεί να συνεχιστεί για μήνες, ακόμη και αφού σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τη Stevia.

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι ένα εκχύλισμα από το φυτό είχε ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου σπέρματος in vitro.

Η στέβια είναι ένα τέλειο φάρμακο ερήμωσης του πληθυσμού που κυκλοφόρησε από τις δυνάμεις που είναι περίπου ίδιες με τις ίδιες τις οποίες οι δυτικοί πληθυσμοί άρχισαν να μειώνονται. Σύμπτωση?

Η παγκόσμια ελίτ εργάζεται για να ερημώσει τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Ο κόσμος έχει αφυπνιστεί σε αυτή την ατζέντα τα τελευταία χρόνια καθώς οι μηχανορραφίες της ελίτ γίνονται πιο ανοιχτές και εμφανείς. Αυτό όμως δεν είναι νέο φαινόμενο.

Αν κοιτάξετε τα άτομα του κύκλου σας, θα παρατηρήσετε ότι πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας, αποβολές και άλλα θέματα όπως το PCOD, όπως ποτέ πριν. Το φαγητό, το περιβάλλον και μερικοί άλλοι παράγοντες θα μπορούσαν να είναι ο λόγος πίσω από αυτό, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι ακριβώς προκαλεί αυτά τα προβλήματα.

Όσο μπερδεμένο κι αν είναι, η βασική αιτία αυτών των προβλημάτων εντοπίζεται σε μια οικογένεια και στους παγκοσμιοποιητές συντρόφους της.

lumi-news.gr

16 Μαΐ 2024

Σύμβουλος της φαρμακευτικής βιομηχανίας που εργάζεται για το NHS, σπάει την σιωπή του:

 

Σύμβουλος της φαρμακευτικής βιομηχανίας που εργάζεται για το NHS, σπάει την σιωπή του: Έδωσαν οδηγίες στους γιατρούς να σκοτώνουν όσους ήταν «θετικοί» στον COVID «με φάρμακα ευθανασίας»!


Ένας σύμβουλος φαρμακευτικής βιομηχανίας με περισσότερες από τρεις δεκαετίες πείρα που εργάζεται για την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη: Οι οδηγίες άλλαξαν και οι γιατροί στη Μεγάλη Βρετανία κλήθηκαν να προσφέρουν στους ασθενείς με Covid φονικά φάρμακα “για κάθε περίπτωση” πρώτα έμαθαν ότι μια νέα ασθένεια για την οποία δεν υπήρχε θεραπεία, βρισκόταν στα σκαριά – η ασθένεια αυτή αργότερα θα ονομαζόταν κορωνοϊός και θα είχε «δραπετεύσει» από την Κίνα.

Ο Graham Atkinson, αποφάσισε να εγκαταλείψει το επάγγελμα τον Οκτώβριο του 2021, αφού είδε τι έκανε η κυβέρνηση της χώρας του, δίνοντας εντολή στους γιατρούς να σκοτώνουν ασθενείς με φάρμακα όπως η μιδαζολάμη.

«Έβλεπα πως συνέβαινε αυτό», θυμάται ο Άτκινσον για τη φρίκη που είδε με τα μάτια του εκείνη την περίοδο.

Με βάση το τεκμήριο ότι θα υπήρχαν κρούσματα της τότε νέας νόσου σε οίκους φροντίδας λίγο πριν το πρώτο lockdown στις αρχές Μαρτίου 2020, η μιδαζολάμη και άλλα φάρμακα «για κάθε περίπτωση» χορηγούνταν για τον τερματισμό της ζωής των υποτίθεται μολυσμένων ασθενών για να ανεβάσουν τους θανάτους απο Covid.

«Πολλά πράγματα άλλαξαν τότε σε εθνικό επίπεδο, στις αρχές Μαρτίου», πρόσθεσε ο Άτκινσον. “Οι κανόνες πιστοποίησης θανάτου άλλαξαν χωρίς αυτό να δικαιολογείται. Οι κανόνες για την αποτέφρωση των νεκρών άλλαξαν όπως και οι οδηγίες του NICE, το έβλεπα να συμβαίνει στα μάτια μου.”

Αν έχετε ασθενή με COVID; Απλά σκοτώστε τον

Μία από τις βασικές αλλαγές που παρατήρησε ο Atkinson ήταν η κατευθυντήρια γραμμή του NICE NG163, η οποία άλλαξε για να επιτρέψει σε όσους βρίσκονταν «θετικοί» στον COVID να «πεθάνουν με φάρμακα ευθανασίας».

“Το Εθνικό Ινστιτούτο Κλινικής Αριστείας (“NICE”) είναι ένας εκτελεστικός μη-τμηματικός δημόσιος φορέας, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι κι αυτό μια υπηρεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας («NHS») που απο τι φαίνεται βρίσκεται πίσω απο όλες τις εντολές, για οδηγίες και συστάσεις σχετικά με τις θεραπείες και ιατρικές διαδικασίες που όλες οδηγούσαν στον θάνατο».

Στις 13 Οκτωβρίου 2020, το NG163 αντικαταστάθηκε με το NG161, ένα αρχειοθετημένο αντίγραφο του πρώτου είναι διαθέσιμο στο Wayback Machine .

Τα φάρμακα “για κάθε περίπτωση” που είπαν οι  γιατροί στο Ηνωμένο Βασίλειο να χορηγούν στους “ασθενείς απο COVID”, ήταν φάρμακα που είχαν σχεδιαστεί για να μειώνουν την αναπνοή και να ρίχνουν τον ασθενή σε κόμμα – “στη συνέχεια έδιναν φάρμακα για να μειώσουν το άγχος,” εξηγεί ο Atkinson.

«Υπάρχουν πέντε φάρμακα που χρησιμοποιούνται και ονομάζονται συνήθως φάρμακα «για κάθε περίπτωση»», είπε ο Άτκινσον.

«Για χρόνια, αυτά τα χρησιμοποιούνται για ασθενείς με καρκίνο ή ίσως για κάποιον με ΧΑΠ, μια αναπνευστική νόσο, που… προσπαθούν να αναπνεύσουν, έτσι πεθαίνουν με πιο ήρεμο θάνατο. Αυτά τα φάρμακα τους βοηθούν να αισθάνονται λιγότερο ανήσυχοι για το ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν, μειώσουν τον πόνο τους για να τους χαλαρώσουν και όπως με την μιδαζολάμη, τους αφαιρούν τη συνείδηση».

Όταν αυτά τα πέντε βασικά φάρμακα χρησιμοποιούνται παράλληλα, προκαλούν ευθανασία στον ασθενή, σκοτώνοντάς τον με πιο ήρεμο τρόπο.

«Το δίνουμε σε ασθενείς που οδεύουν στις τελευταίες τους μέρες, όταν [οι τελευταίες τους μέρες είναι] αναμενόμενες», συνέχισε ο Άτκινσον.

Όλα αυτά, προσέξτε, βασίστηκαν στο ψέμα πως δεν υπήρχαν βιώσιμες θεραπείες για αυτή τη νέα ασθένεια, κάτι που ο κόσμος αργότερα θα μάθαινε ότι δεν ισχύει. Η ιβερμεκτίνη, η υδροξυχλωροκίνη και άλλες θεραπείες, σήμερα μας λένε πως ήταν τα καλύτερα φάρμακα, πολλοί ασθενείς που νόμιζαν ότι είχαν COVID-19 ανάρρωσανν χωρίς προβλήματα.

«Γνωρίζουμε τώρα ότι όλα αυτά είναι ψευδή, αλλά αυτό που ειπώθηκε στους κλινικούς γιατρούς εκείνη την εποχή ήταν ότι πρόκειται για μια νέα νέα ασθένεια», είπε ο Atkinson. “Ήταν η εποχή που έβαζαν αναπνευστήρες στους ανθρώπους και εξέπνεαν γρήγορα. Ξέρετε ότι σε όλο τον κόσμο τα ίδια βλέπαμε στην τηλεόρασή μας.”!



 πηγή: anazitiseis.gr

21 Απρ 2024

Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος εγκατέλειψε το σχέδιο για το αρχαίο θαύμα στο Άγιο Όρος

 


Ο Μέγας Αλέξανδρος λέγεται ότι απέρριψε ένα κολοσσιαίο έργο που είχε προτείνει ο αρχιτέκτονας και τεχνικός του σύμβουλος Δινοκράτης για να κατασκευάσει στο Άγιο Όρος.

Η αρχιτεκτονική πρόταση που, αν είχε πραγματοποιηθεί, θα ήταν ίσως το όγδοο θαύμα του αρχαίου κόσμου, αφορούσε στη γλυπτική στην πλαγιά του Αγίου Όρους μια κολοσσιαία εικόνα του Αλέξανδρου, κρατώντας μια μικρή πόλη στο ένα χέρι και με το άλλο, να ξεχύνεται από μια γιγαντιαία στάμνα ένα ποτάμι στη θάλασσα.

Ο Άθως είναι ένα βουνό στο μακρινό τμήμα της ομώνυμης χερσονήσου του Άθω και αποτελεί σήμερα τοποθεσία ενός σημαντικού κέντρου του ανατολικού ορθόδοξου μοναχισμού στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Ο Δινοκράτης της Ρόδου (τελευταίο τέταρτο του 4ου αι. π.Χ.) ήταν εξέχων αρχιτέκτονας της εποχής του. Είναι γνωστός για το σχέδιό του για την πόλη της Αλεξάνδρειας, τη μνημειώδη ταφική πυρά του Ηφαιστίωνα και την ανοικοδόμηση του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο, καθώς και άλλα έργα.

Η φιλόδοξη πρόταση που περιγράφεται σε βιβλίο του Βιτρούβιου, ενός Ρωμαίου αρχιτέκτονα και μηχανικού κατά τον 1ο αιώνα π.Χ., απορρίφθηκε ευγενικά από τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο Μακεδόνας βασιλιάς είδε το σχέδιο όταν ο Δινοκράτης, έχοντας εμπιστοσύνη στα σχέδιά του και την εφευρετικότητά του, βάδισε από τη Μακεδονία στον Αλέξανδρο, για να τον συναντήσει.

Ο Δινοκράτης ορκίστηκε να μεταμορφώσει το Άγιο Όρος σε εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

«Είμαι ο Δινοκράτης, αρχιτέκτονας της Ρόδου και εργάζομαι για έργα και υπηρεσίες, αντάξια του μεγαλείου σας. Μεταμόρφωσε το Άγιο Όρος σε μορφή αντρικού αγάλματος. στο αριστερό του χέρι σχεδίασε τα τείχη μιας μεγάλης πόλης και στο δεξί του μια τεράστια πατέρα που μαζεύει τα νερά των ποταμών που ρέουν σε εκείνο το βουνό, για να τα χύσει στη θάλασσα από το ίδιο του το χέρι», λέει ο Βιτρούβιος στο ρητό.

Ο Αλέξανδρος έμεινε ευχάριστα ικανοποιημένος πριν από την περιγραφή του έργου και αμέσως αναρωτήθηκε αν κοντά στη σχεδιαζόμενη πόλη υπήρχαν χωράφια που θα είχαν πρόβλημα με τη συγκομιδή του σιταριού τους.

Όταν ο Δινοκράτης του είπε ότι η προμήθεια δεν ήταν δυνατή, ο Αλέξανδρος απάντησε σύμφωνα με τον Βιτρούβιο:

«Δινοκράτη, παρατήρησα προσεκτικά την υπέροχη δομή του έργου σου και μου αρέσει. Όπως όμως ένα νεογέννητο μωρό χωρίς γάλα δεν μπορεί να αναπτυχθεί, έτσι και μια πόλη δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν δεν έχει τα χωράφια που τη συνοδεύουν.

Όσον αφορά το σχέδιό σας, σας αξίζουν κομπλιμέντα, αλλά η τοποθεσία της πόλης θα πρέπει να απορριφθεί. Είναι επιθυμία μου να μείνεις δίπλα μου γιατί θέλω να υπηρετήσω τη δουλειά σου», είπε προφανώς ο Αλέξανδρος στον αρχιτέκτονα.

Πολεοδόμος Αλεξάνδρειας Αιγύπτου

Η ιστορία όπως καταγράφηκε από τον Βιτρούβιο έχει απορριφθεί από ορισμένους μελετητές. Η υπερβολή του έργου το καθιστά ελάχιστα αξιόπιστο και επιπλέον, ο Δινοκράτης έδειξε στον σχεδιασμό της Αλεξάνδρειας και σε άλλα έργα ένα ταλέντο ασύμβατο με την τόλμη με την οποία το δείχνει ο Βιτρούβιος.

Ο Δινοκράτης δεν έφυγε πλέον από τον βασιλιά και ακολούθησε τα βήματά του στην Αίγυπτο, όπου το 332 π.Χ., ο Αλέξανδρος τον διόρισε διευθυντή του τοπογραφικού και πολεοδομικού έργου της πόλης της Αλεξάνδρειας.

«Όταν ο Αλέξανδρος παρατήρησε ότι βρήκε ένα λιμάνι προστατευμένο από την ίδια τη φύση και μια εξαιρετική αγορά, εκτός από τα χωράφια φυτεμένα με σιτάρι που κάλυπταν ολόκληρη την Αίγυπτο, καθώς και τα τεράστια πλεονεκτήματα του εντυπωσιακού ποταμού Νείλου, διέταξε εκεί να γίνει μία πόλη, που ονομάστηκε Αλεξάνδρεια, προς τιμήν του δικού του προσώπου», λέει ο Βιτρούβιος.

Στη Βαβυλώνα, ο Δινοκράτης σχεδίασε το ταφικό μνημείο του στρατηγού του Αλεξάνδρου Ηφαιστίωνα (πέθανε το 324 π.Χ.), το οποίο περιέγραψαν ο Διόδωρος ο Σικελιώτης, ο Αρριανός, ο Στράβων, ο Πλούταρχος και άλλοι. Χτίστηκε από πέτρα σε μίμηση Βαβυλωνιακού ναού, έξι ορόφων και εξ ολοκλήρου επιχρυσωμένο.

Ο Δινοκράτης συμμετείχε επίσης στην ανοικοδόμηση του ναού της Αρτέμιδος -ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου- που είχε καταστραφεί από τον Ηρόστρατο σε μια πράξη εμπρησμού στις 21 Ιουλίου του 356 π.Χ., την ίδια νύχτα, λέγεται, ότι ο Αλέξανδρος γεννήθηκε.

Εργάστηκε επίσης σε ένα ημιτελές ταφικό μνημείο για τον πατέρα του Αλέξανδρου, Φίλιππο Β’. Άλλα έργα περιλαμβάνουν αρκετά σχέδια πόλεων και ναούς στους Δελφούς, τη Δήλο και άλλες Ελληνικές πόλεις.

πηγή: hellas-now.com

16 Απρ 2024

Ξέρεις παιδί μου γιατί ο Χριστός μας ευλόγησε τους Έλληνες και την Ελλάδα;

 


Με ρώτησε μία ημέρα ο γέροντας των Αγράφων, ο παππούλης μας, ο π. Παναγιώτης.

Με ξάφνιασε η ερώτησή του. Γνώριζα πως κάτι σημαντικό θα ακολουθούσε και σιώπησε.

– Την μεγάλη ευλογία που λάβαμε την οφείλουμε στο άγιο παλικάρι και βασιλιά μας, στο καμάρι της Μακεδονίας και της Ελλάδας, τον Μέγα Αλέξανδρο. Δεν ήταν μόνο βασιλιάς, αλλά ήταν και ταπεινός και παράδειγμα ευσεβείας. Ήταν κόσμημα αρετής. Αυτός όργωσε το χωραφάκι, πάνω στο οποίο έριξε τους σπόρους της σωτηρίας ο Χριστός μας. Ο δάσκαλός του τον είχε εμποτίσει με όλες αυτές τις ωραίες διδασκαλίες που σου ανοίγουν τον δρόμο προς τον Θεό. Δοχείο της χάριτος ήταν και ακόμη είναι ο βασιλιάς μας Αλέξανδρος. Αυτός ηγείται τώρα των πνευματικών δυνάμεων που θα ελευθερώσουν τη Βασιλεύουσα, την Κωνσταντινούπολη και θα την παραδώσει στον άγιο βασιλιά, Ιωάννη Βατάτζη. Αυτός θα βγάλει την Ελλάδα από το βούρκο της αμετανοησίας και θα επιφέρει την πολυπόθητη ενότητα, που εξασφαλίζει η μετάνοια.

Κάπου τα έχει μπερδέψει ο γέροντας, αναλογιζόμουν καθώς αφουγκραζόμουν τα όσα μας έλεγε. Ξαφνικά εκείνος διακόπτει το συλλογισμό μου και λέει.

– Κάποιοι νομίζουν πως έχω χάσει τα λογικά μου και έχω μπερδευτεί. Βλέπετε αυτά δεν τους τα δίδαξαν στα σχολειά τους. Δεν τους είπαν λ.χ. ότι το άγιο αυτό παλικάρι δεν ήταν κατακτητής αλλά εκπολίτισε τους λαούς. Τους γνώρισε το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας, της γλώσσας των Αγγέλων, της γλώσσας του Ουρανού. Τους έφερε τον πολιτισμό. Και ξέρετε γιατί τον πήρε κοντά του ο Χριστός μας, στο άνθος της ηλικίας του; Γιατί ήθελε να τον κρατήσει αμόλυντο, καθαρό. Να τον προφυλάξει από τις κακοτοπιές και τις βαβυλώνιες ακολασίες. Άλλωστε είχε ολοκληρώσει το έργο που του είχε αναθέσει ο Θεός. Όταν ο Θεός επιτρέψει και φανερωθεί ο τάφος του βασιλιά Αλέξανδρου, τότε θα δείτε θα ευωδιάσει όλος ο τόπος. Και η ευωδία είναι σημάδι αγιότητας. Έτσι δεν είναι θεολόγε;

– Ναι γέροντα, απάντησα!

– Στην Ελλάδα βρίσκεται θαμμένος ο βασιλιάς Αλέξανδρος. Και ο τάφος του θα αποκαλυφθεί όταν οι Έλληνες καταφέρουν και λύσουν τα δεσμά της δουλείας. Γιατί σήμερα είμαστε δεμένοι στην κολοκύθα του Διαβόλου, βουτηγμένοι στα πάθη και στην αμαρτία.

– Κάποιοι υποστηρίζουν πως έχει ταφεί στην Αίγυπτο…

– Στην Αίγυπτο έγινε μία εικονική ταφή και στην Ελλάδα έγινε η πραγματική. Τότε τους νεκρούς βασιλιάδες τους έθαβαν μαζί με χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα και πολύτιμους λίθους γιατί πίστευαν οι καημένοι πως ο πλούτος θα τους χρειαζόταν και στην μετά θάνατον ζωή. Κάπου στη Μακεδονία είναι ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου και το χρυσάφι, όμως το πήραν από εκεί και το μετέφεραν σε ασφαλή χώρο σε κάποιο από τα ευλογημένα βουνά της Ελλάδος. Αυτό το χρυσάφι θα χρησιμοποιήσει ο Άγιος βασιλιάς Ιωάννης Βατάτζης, μόλις αναλάβει τα ηνία της Κωνσταντινούπολης. Έχει σχέδιο ο Θεός. Τ’ ακούς θεολόγε; Έχει σχέδιο ο Θεός και εμείς απλά πρέπει να το ακολουθούμε και όχι να επιμένουμε να πείσουμε τον Χριστό μας να αποδεχθεί τα δικά μας σχέδια. Να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην πρόνοιά Του.

Όταν έφυγαν από κοντά δύο ζευγάρια και ένας αστυνομικός που άκουγαν τις περίεργες εξιστορήσεις ο γέροντας με τράβηξε παράμερα και μου είπε:

– Θεολόγε, μην αμφιβάλλεις για τα ανωτέρω ο Μ. Αλέξανδρος είναι μπροστά και ηγείται των πνευματικών δυνάμεων που θα πάρουν την Πόλη. Πίστευε και θα σε αξιώσει ο Θεός να κοινωνήσεις στην Μεγάλη Εκκλησιά μας, την Αγιά Σοφιά. Την αγιότητα του Μ. Αλεξάνδρου την γνωρίζει ο Αντίδικος. Γι’ αυτό έχει εξαπολύσει όλα τα όργανά του τα επιχώρια και της αλλοδαπής και πότε τον συκοφαντούν ως ανώμαλο, πότε ως φονιά, ως δολοφόνο κατακτητή.

Για να αμαυρώσει τη μνήμη του και το έργο του κίνησε το Βατικανό για να ιδρύσει ένα ψευδεπίγραφο πολυπολιτισμικό κράτος και να το ονομάσει Μακεδονία. Αυτός είναι ο λόγος που ο Πάπας έτρεξε πρώτος να αναγνωρίσει το σλαβικό κρατίδιο, δίνοντας το σύνθημα και στους άλλους να πράξουν το ίδιο. Κοντοζυγώνει όμως η ημέρα που τα Σκόπια θα διαλυθούν, όσο κι αν θέλουν κάποιοι ψευτο-πολιτικοί μας και ξένοι να τα στηρίξουν…

Πηγή: “ Ο Γέροντας των Αγράφων, π. Παναγιώτης Τσιώλης”, εκδ. Αγαθός Λόγος, Αθήνα 2022, σελ. 14-17

Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας