1 Ιουλ 2024

Έλληνας μετεωρολόγος: «Σε αυτά τα 4 φαινόμενα παρεμβαίνει ο άνθρωπος», vid

 


«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια».

Πάνω σε ένα θέμα-«ταμπού» πολλών δεκαετιών τοποθετήθηκε ο Έλληνας μετεωρολόγος, Γιώργο Φαραζουλή, αναφερόμενος στην τροποποίηση του καιρού.

Αφού ο ίδιος συστήθηκε λέγοντας πως ο ίδιος είναι ειδικός μετεωρολόγος επί της τροποποίησης του καιρού, απάντησε πως εδώ και πολλά χρόνια ο άνθρωπος μπορεί να παρέμβει στα παρακάτω φυσικά φαινόμενα:

Χαλάζι

Αύξηση βροχής

Αύξηση χιονιού

Περιορισμός ομίχλης

«Όταν αναφέρομαι σε αύξηση βροχοπτώσεων δεν μιλάμε ότι θα βρέξει όπου να ναι. Το νερό θα πέσει στοχευμένα μέσα στους ταμιευτήρες που το κάθε κράτος διαθέτει».

Ο ίδιος δε αποκάλυψε πως στις αρχές της δεκαετίας του 90′ για 1μιση περίοδο εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα αύξησης των βροχοπτώσεων προκειμένου να «ξεδιψάσει» η Αθήνα, καθώς οι ταμιευτήρες του ποταμού Μόρνου είχαν σχεδόν αδειάσει!

Όταν ρωτήθηκε για το «αν ψεκάζουμε τα σύννεφα», ο κ. Φαραζουλής επενέβη λέγοντας:

«Για να είμαστε πιο ακριβείς, ο δόκιμος όρος που χρησιμοποιείται, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, είναι σπορά των νεφών. Όταν λοιπόν εντοπιστεί ένα καταιγιδοφόρο νέφος που απειλεί ορισμένες περιοχές (π.χ. καλλιεργήσιμα εδάφη), αμέσως σηκώνονται δύο αεροπλάνα, κατευθύνονται μέσα στην καταιγίδα, εκεί που δεν επιτρέπεται να πετάξουν ούτε πολεμικά αεροπλάνα, σε ειδικά σημεία γίνεται η λεγόμενη σπορά των νεφών από ένα υλικό που λέγεται ιωδιούχος άργυρος σε ελάχιστες ποσότητες»:



Δεν υπάρχουν σχόλια: