29 Δεκ 2011

ΤΣΑΒΕΣ: «ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ;»

loula-tsaves-3-naiΜετά την ανακοίνωση ότι η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ έχει προσβληθεί από καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας (καρκινοπαθής επίσης), δήλωσε: «Μήπως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει μυστική τεχνολογία που προκαλεί καρκίνο στους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής;».

Η Κριστίνα Κίρσνερ ανακοινώθηκε ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Εκτός απ’ αυτήν, σε θεραπεία για καρκίνο έχουν επίσης υποβληθεί ο πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ αλλά και ο προκάτοχός της Λουίς Λούλα ντα Σίλβα.

Μιλώντας στους σπουδαστές της στρατιωτικής ακαδημίας στο Καράκας, ο Τσάβες ξεκαθάρισε ότι δεν ξεστομίζει απερίσκεπτες κατηγορίες. Απλά σκέφτεται δυνατά. Αλλά «είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς με βάση τον νόμο των πιθανοτήτων» τα περιστατικά καρκίνου μεταξύ των ηγετών λατινοαμερικάνικων κρατών.

«Θα ήταν απίθανο εάν (οι ΗΠΑ) είχαν αναπτύξει μυστική τεχνολογία που να επιφέρει τον καρκίνο, χωρίς κανείς να το γνωρίζει;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Και έκανε ένα βήμα πιο πέρα: υποστήριξε ότι τη δεκαετία του '40 επιστήμονες που εργάζονταν για την αμερικανική κυβέρνηση μόλυναν με τον ιό της σύφιλης και με άλλες ασθένειες κρατούμενους στη Γουατεμάλα, αλλά αυτό αποκαλύφθηκε μόλις πέρυσι.

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: