2 Απρ 2012

ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ

polynisia-1-naiΜετά από τη χθεσινή επιβεβαίωση του Λιακόπουλου, με επιστημονική τεκμηρίωση, ότι οι Έλληνες είχαν φθάσει στην Αμερική προ αμνημονεύτων χρόνων, ένα νέο βιβλίο έρχεται τώρα να τον επιβεβαιώσει πάλι, ότι Έλληνες είχαν φθάσει στη Νέα Ζηλανδία, πριν και από τους Μαορί!

Τρεις επιστήμονες κυκλοφόρησαν βιβλίο με θέμα ότι Έλληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία, παραθέτοντας μάλιστα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Ως την άκρη του κόσμου» και το περιεχόμενό του επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές Μάξγουελ Χιλ, Γκάρυ Κουκ και Νόελ Χίλιαμ.

Στο εν λόγω βιβλίο απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι κατά την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνήσιων, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με ένα ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.

Καθηγητής του πανεπιστημίου AUT, Πολ Μουν, απορρίπτει τον ισχυρισμό των τριών ερευνητών-συγγραφέων λέγοντας πως «δεν είναι αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και άλλες σχετικές επιστήμες».

πηγη:

Όπου γης και να σκάψεις, κάτι ελληνικό θα βρεις.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: