10 Δεκ 2012

Οι χριστιανοί σε κίνδυνο παγκοσμίως* Σύμφωνα με τους Τούρκους όλοι οι Χριστιανοί είναι πράκτορες!
* Στη Β. Κορέα 70.000 χριστιανοί σε στρατόπεδα εργασίας
Σε έρευνα της οργάνωσης «Open Doors» παγκοσμίως γύρω στα 100 εκατομμύρια χριστιανοί ζουν σε κίνδυνο. Στην λίστα με τις 50 επικίνδυνες χώρες που κατάρτισε η οργάνωση, η Τουρκία βρίσκεται στην 31η θέση, για την οποία αναφέρεται πως οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται σαν ¨πράκτορες των εχθρών¨.
Η Αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν είναι η πιο ασφαλής περιοχή για τους Χριστιανούς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτών των χριστιανών είναι πως δεν ξέρουν κουρδικά.
Η οργάνωση Open Doors είναι ένας διεθνής φορέας που ιδρύθηκε το 1955, και βοηθάει παγκοσμίως τους χριστιανούς που δέχονται καταπίεση. Στον χάρτη που κοινοποίησε η οργάνωση φαίνονται οι 50 πιο επικίνδυνες για τους χριστιανούς χώρες.
Στην πρώτη θέση όπως και πέρσι βρίσκεται η Β. Κορέα, στην οποία δεν επιδεικνύεται καμία ανοχή στην χριστιανική πίστη, οι χριστιανοί απειλούνται με ποινές φυλάκισης και θανάτου, και ασκούνε κρυφά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Σε αυτή την χώρα αναφέρεται πως υπάρχουν σχεδόν 400.000 χριστιανοί, ενώ 70 χιλιάδες χριστιανοί βρίσκονται σε στρατόπεδα εργασίας.
Στην λίστα με τις επικίνδυνες χώρες την Βόρεια Κορέα ακολουθούν οι εξής χώρες : Αφγανιστάν, Σαουδική Αραβία, Σομαλία, Ιράν, Μαλβίδες, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη, Ιράκ, Πακιστάν, Ερυθραία, Λάος, Βόρεια Νιγηρία, Μαυριτανία, Αίγυπτος, Σουδάν, Μπουτάν, Τουρκμενιστάν, Βιετνάμ, Τσετσενία, Κίνα, Κατάρ, Αλγερία, Κομόρες, Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη, Ομάν, Μπρουνέι, Μαρόκο, Κουβέιτ, Τουρκία, Ινδία, Βιρμανία. 

(tourkikanea)

Δεν υπάρχουν σχόλια: