Η πρώην επικεφαλής της DARPA, Regina Dugan οδηγεί πλέον ειδικά προγράμματα της Motorola που ανήκει στην Google και ισχυρίζεται ότι είναι πολύ ενθουσιασμένη για τους “wearable υπολογιστές” (υπολογιστές που τους ‘φοράς’).
Το πρώτο πρότζεκτ αφορά ένα ηλεκτρονικό τατουάζ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο ταυτότητας ενός χρήστη, αντί για κάποιο σαθρό κωδικό πρόσβασης. Είναι κατασκευασμένο από μια εταιρεία που ονομάζεται MC10 με την οποία συνεργάζεται η Motorola και η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες εφαρμογές.
Για να δείξει ότι η ιδέα είναι εφικτή, η Dugan φορούσε το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στο μπράτσο της, δείχνοντάς το στο κοινό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στην αναπόφευκτη ερώτηση αν η συσκευή θα είχε απήχηση στους χρήστες, ή θα την έβρισκαν ανατριχιαστική, η ίδια απάντησε: «να είστε βέβαιοι πως οι έφηβοι θα φορούσαν ένα τέτοιο τατουάζ, απλώς και μόνο για να εκνευρίσουν τους γονείς τους».
Το άλλο πρότζεκτ είναι παρόμοιου πνεύματος: Η Βιταμίνη ταυτότητας ή το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η θυγατρική της Google, που υπόσχεται να δώσει . τέλος στους κωδικούς. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Proteus Digital Health, το χάπι θα διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, εκπέμποντας στη συνέχεια ένα μοναδικό σήμα 18 bit, που θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη.- Ολόκληρο το σώμα αυτού που το κατάπιε θα γίνεται ένα password.
"Αυτό δεν είναι κάτι που θα κυκλοφορεί σε λίγο παντού. Αλλά είναι ένα σημάδι της νέας τόλμης που υπάρχει στην Motorola", εξήγησε το αφεντικό της Dugan, ο επικεφαλής της Motorola, Dennis Woodside. Και η Dugan και ο Woodside ισχυρίστηκαν ότι όλα αυτά είναι εντελώς «προαιρετικά». Η Google δεν πρόκειται να μας εξαναγκάσει να παίρνουμε τα χάπια.
Η Dugan υποστήριξε πως γκάτζετ σαν το τατουάζ και το χάπι θα αποτελέσουν το αμέσως επόμενο στάδιο ηλεκτρονικών αξεσουάρ, μετά τα «έξυπνα» ρολόγια και γυαλιά.